Τι είναι δικτυωτό κιρσούς των κάτω άκρων;

Κιρσώδεις φλέβες δικτυωτό είναι κοινή μεταξύ πολλών ενηλίκων. Καθώς η νόσος εκδηλώνεται, και αν υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι θεραπευτικά αποτελέσματα σε άρρωστα αγγεία;

Τι είναι;

δικτυωτό κιρσούς

Δικτυωτό (από τη λατινική λέξη δίκτυο — net) ή κιρσώδεις φλέβες, με τη μορφή ενός πλέγματος δεν είναι ένα ξεχωριστό είδος της παθολογίας, και δικτυωτό κιρσώδεις μορφή της νόσου, η αρχική σκηνή. Χαρακτηρίζεται από την επέκταση των μικρών ενδοδερμική σκάφη επιφανείας και την εμφάνιση του τελαγγειεκτασίες.

Telangiectasia είναι ορατά κάτω από το δέρμα πλέγματος επεκταθεί έως 0,5-1 mm των αρτηριολίων, venules και τριχοειδών αγγείων που εκδηλώνεται με τη μορφή cyanotic-κόκκινες κηλίδες με κλαδιά, που μοιάζει με τη μορφή πλέγματος, αράχνη-όπως το πλέγμα των φλεβών.

Η νόσος διαγιγνώσκεται πιο συχνά σε γυναίκες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατρικής έρευνας, net κιρσούς ανιχνευθεί σε 35-45% των γυναικών και το 15-20% των ενηλίκων ανδρών.

Αιτίες

Οι κύριοι λόγοι για την ανάπτυξη της νόσου:

 • μείωση στην ελαστικότητα και την πυκνότητα του αγγειακού τοιχώματος.
 • παραβίαση της κυκλοφορίας του αίματος;
 • ικανοποιητική δουλειά των φλεβικών βαλβίδων.

Μεταξύ των παραγόντων που προκαλούν τις αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία που παρέχουν:

 • η περίοδος που μεταφέρουν ένα παιδί, ειδικά τις 5 έως τις 9 του μήνα της κύησης, λόγω της αύξησης του όγκου του αίματος στα αγγεία του αίματος, αυξημένο φορτίο στα πόδια, συμπίεση των φλεβών της κοιλιάς από την αναπτυσσόμενη μήτρα;
 • οι ορμονικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης;
 • γενετική προδιάθεση για την αδυναμία του φλεβικού τοιχώματος, λόγω διαταραχής της δομής του συνδετικού ιστού;
 • το να είσαι υπέρβαρος με την αύξηση του δείκτη μάζας σώματος 27 kg/m2, η πιθανότητα της παθολογίας είναι αυξημένη κατά 30%;
 • καριέρα με μακρά παραμονή σε όρθια θέση, συνεδρίαση, η περιοδική ανύψωση και μεταφορά βαρέων φορτίων (φορτωτές, βαρέων βαρών, αθλητές, τους πωλητές, τους κομμωτές, τους ταξιδιώτες);
 • το να φορούν κορσέδες, ζώνες που αυξάνουν την πίεση στο εσωτερικό του περιτοναίου από το στενό τζιν που συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή βουβωνική χώρα;
 • η παρατεταμένη χρήση των κορτικοστεροειδών και ορμονικά χάπια ελέγχου των γεννήσεων;
 • ο διαβήτης, η υπέρταση, δερματολογικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων rosacea;
 • κατάγματα των άκρων;
 • η υπερβολική και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, το Κάπνισμα;
 • χαμηλό ποσό των ινών στη δίαιτα οδηγεί σε παρατεταμένη δυσκοιλιότητα, η οποία συμβάλλει στην κιρσώδεις φλέβες, η έλλειψη θρεπτικών ουσιών, με την αποδυνάμωση των τοιχωμάτων των αγγείων.

Τα συμπτώματα

Βασικά χαρακτηριστικά από το αρχικό στάδιο της reticular veins:

 • η εμφάνιση του ένα μπλε-κόκκινο telangiectasia — σημείο, το star, το πλέγμα μπαλώματα διαφόρων μεγεθών και τη φωτεινότητα, τα οποία βρίσκονται συχνά στους αστραγάλους, πίσω από τα γόνατα, τα ισχία, μετά το πάτημα, είναι χλωμό, αλλά αμέσως εμφανίζονται και πάλι?
 • ένταση, ένταση στους μυς μόσχων, κόπωση, όταν τα πόδια.

Τα συμπτώματα που παρουσιάζονται, αν η ασθένεια αναπτύσσεται:

 • η εξάπλωση των ποδιών για να καθαρίσετε το δέρμα, αυξάνοντας τη διάμετρο των τριχοειδών αγγείων;
 • αίσθημα πληρότητας στα πόδια, μούδιασμα, "ανατριχιαστικό" (παραισθησία);
 • κράμπες στους μυς μόσχων κατά τη διάρκεια της νύχτας ή το πρωί;
 • γκρίνια πόνο;
 • ήπιο οίδημα των ποδιών, γάμπες, τους αστραγάλους προς το βράδυ, το οποίο εξαφανίζεται από το πρωί;
 • φαγούρα στο δέρμα πάνω από τις περιοχές επέκτασης, δικτυωτό σκαφών.
 • κάψιμο στη γραμμή της πληγείσας σκάφους *
 • ευαισθησία όταν σφίγγετε τους μυς μόσχων;
 • η σταδιακή διόγκωση του υποδόριες φλέβες, το σχηματισμό χτυπήματα με μέγεθος 2-4 mm.
 • η εκδήλωση της ένα καφέ ή υπόλευκες κηλίδες κατά τη διάρκεια των αιμοφόρων αγγείων, διόγκωση, ερυθρότητα.

Αν ο χρόνος δεν πάρει μέτρα για να εντοπιστούν οι αιτίες της νόσου και να αποβάλει τα πρώτα σημάδια, παθολογία θα πρόοδο επίμονη διάταση. Σε αυτή την περίπτωση, κάτω από το δέρμα που σχηματίζεται αγγειακή κόμβους, τα σκάφη γίνει βασανιστικό, σε κοντινή πονάει.

Η εξέλιξη της νόσου που απειλεί συνέπειες, οξεία θρομβοφλεβίτιδα, μη επούλωση ελκών τροφικές, η ανάπτυξη της φλεβική ανεπάρκεια, αιμορραγία, θρόμβωση.

Διάγνωση

Ορισμός δικτυωτές φλέβες, δεν είναι δύσκολο για έναν ειδικό. Για να εκτιμηθεί ο επιπολασμός της μη φυσιολογική διαδικασία, το βαθμό αιμοδυναμική αστάθεια (ροή του αίματος), η ταχύτητα διανομής της ροής του αίματος, να ανιχνεύσει τα σημάδια της θρόμβωσης, η χρήση διαγνωστικών τεχνικών:

 • υπερηχογραφική εξέταση;
 • διπλός διαδικασία;
 • υπερηχητική dopplerography των φλεβών;
 • x-ray, ραδιονουκλεϊδίων μεθόδους.

Θεραπεία

αιτίες των κιρσών

Για τη θεραπεία των κιρσών net πρέπει αμέσως μετά τη διάγνωση για να αποτρέψει από να πάρει την ασθένεια σε χρόνια φάση, επιπλοκές.

Οι περισσότερες μέθοδοι θεραπείας ανακουφίζει τον ασθενή από τα εξωτερικά σημάδια της νόσου. Για να θεραπεύσει την παθολογία, θα πρέπει να διεξάγει μια εκτενή εξέταση από το γιατρό να βρει την αιτία της αδυναμίας των πλοίων και τη ροή του αίματος διαταραχές.

Κάλτσες συμπίεσης

Όταν το δικτυωτό κιρσώδεις φλέβες ή υποδόρια δίχτυα ασθενείς και υγιή άτομα με προδιάθεση για τη νόσο πρέπει να αγοράσετε συμπίεσης κάλτσες, κάλτσες. Στοχευμένη θεραπευτική συμπίεση είναι ένα σημαντικό μέρος της θεραπείας.

Κάλτσες συμπίεσης έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει σε διάφορα μέρη του ποδιού σε διαφορετικές πιέσεις.

Τη μεγαλύτερη πίεση πέφτει στον αστράγαλο από το αίμα γυρίζει. Κάλτσα υποστηρίζει και συμπιέζει τη διαστολή των αγγείων, βοηθώντας τη ροή του αίματος, εξαλείφοντας στάση. Στο μηρό συμπίεσης έχει μειωθεί σχεδόν 2.5 φορές, όπως στην περιοχή του φορτίου των πλοίων λιγότερο.

Σταθερή ήπια συμπίεση των φλεβών την πρόληψη της επέκτασης, ομαλοποιεί τη μικροκυκλοφορία, εξαλείφει το πρήξιμο, αποτρέπει την απόφραξη του αυλού από θρόμβους αίματος.

Άλλες θεραπείες bezoperatsionnye

Μεταξύ άλλων, η κοινή συντηρητικές μεθόδους θεραπείας των κιρσών δικτυωτούς μικρο-σκληροθεραπεία και laser φωτοπηξία.

Μικρο-σκληροθεραπεία είναι η πιο κοινή μέθοδος για την ανάκτηση δικτυωτές φλέβες και να εξαλείψει τελαγγειεκτασίες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χρησιμοποιήσετε μια ειδική ουσία που καμία κοπή βελόνα εισάγεται μέσα στο δοχείο. Ουσία προκαλεί μικρο βλάβη στα εσωτερικά τοιχώματα των φλεβών ή τριχοειδή. Οι τραυματισμοί είναι κατάφυτη, στένωση στο εσωτερικό αυλό. Στο χώρο του πρώην σκάφος αποτελείται από ένα σκέλος του συνδετικού ιστού (όπως η ουλή), η οποία επιλυθεί μέσα σε 10-12 μήνες.

Η σκληροθεραπεία πρακτική με την τεχνική του υγρού όταν το σκάφος έχει εισαχθεί στην υγρή σύνθεση, ή στην πιο προηγμένη τεχνική — Αφρού-μορφή σκληροθεραπεία (αφρού). Στη δεύτερη ενσάρκωση, η τρέχουσα λύση είναι ένα micro-αφρού, το οποίο είναι καλύτερο διανέμονται στις πληγείσες σκάφος.

Η διαδικασία είναι συχνά πραγματοποιείται υπό την επιτήρηση βίντεο, ελέγχοντας τη διαδικασία, χρησιμοποιώντας το σαρωτή διπλής όψης.

Λέιζερ πήξη των αιμοφόρων αγγείων – λιτή και αποτελεσματική μέθοδος ταυτόχρονα, εγγυάται τη διαδικασία αφαίρεσης είναι γρήγορη, αναίμακτη, χωρίς να επηρεάζει τους υγιείς ιστούς. Η διαδικασία εκτελείται υπό έλεγχο υπερήχων.

Μέσα από μια οπή στο δέρμα, ο γιατρός εισάγει στον αυλό των νοσούντων φλεβών, ένας λεπτός καθετήρας με ένα λέιζερ ινών. Κάτω από την υψηλή θερμοκρασία από τη ακτίνα λέιζερ, οι τοίχοι των προσβεβλημένων αιμοφόρων αγγείων είναι σφραγισμένα.

Εξαρτάται από τον αριθμό των αγγειακών διακλάδωση στη σκληροθεραπεία και laser θεραπεία διαρκεί 15-60 λεπτά. Να Εκφράσω το θεραπευτικό αποτέλεσμα απαιτεί από 2 έως 5 συνεδρίες.

Θεραπεία με σκληροθεραπεία ή λέιζερ ακτίνων διενεργείται πιο συχνά σε μια βάση εξωτερικών ασθενών με τοπική αναισθησία. Να αποχωρήσει από την κλινική ο ασθενής μετά από 2-4 ώρες. Μετά τη διαδικασία αντιμετωπισμένη περιοχή επιβάλλουν έναν επίδεσμο πίεσης για 4-10 ημέρες. Οι κάλτσες συμπίεσης είναι από 7 έως 30 ημέρες. Σε 2-4 ημέρες ο ασθενής επιστρέφει σε κανονικό ρυθμό της ζωής.

Μετά τη θεραπεία, συνιστάται 3-4 μήνες:

 • πίνε 2-3 λίτρα υγρών ανά ημέρα για να διατηρηθεί υγρό ιδιότητες του αίματος;
 • πάρτε όλα τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από γιατρό;
 • μην αμελήσετε τη συμπιεστική πλεκτά με βόλτες, μείνετε στο χώρο εργασίας σε όρθια ή καθιστή στάση;
 • να περπατήσει πολλά.
 • να εγκαταλείψει τα ψηλά τακούνια.

Άλλες μέθοδοι επεξεργασίας δικτυωτές φλέβες περιλαμβάνουν 3 μέθοδος της θεραπείας.

 1. Ραδιοσυχνότητα εξάλειψη των σκαφών (εξοπλισμός EVRF, ΠΕΠ). Ραδιο κυμάτων ακτινοβολίας παράγεται από την ιατρική συσκευή, σταθερή στο άκρο του καθετήρα. Στο πλαίσιο της δράσης των ραδιοκυμάτων από το τοίχωμα της φλέβας μείνουμε μαζί, η φλέβα εξαφανίζεται, και ο ιστός που σχηματίζεται στη θέση του, επιλύει.
 2. Θερμική απόφραξη σφυγμού μικροϋπολογιστών ατμού (SVS τεχνική). Η τεχνική, που αναπτύχθηκε από γάλλους γιατρούς. Περιλαμβάνει την αντιμετώπιση του αυλού του κιρσώδεις σκάφος, το θερμό ατμό περνάει εισήγαγε καθετήρα. Ο ατμός διεισδύει στο δύσκολο να πρόσβαση, ανατομικά περίπλοκη αγγειακές κλαδιά, στένωση και η "κόλλα" τα τριχοειδή αγγεία και venules.
 3. Η μέθοδος της θεραπείας με βιολογική κόλλα (Venaseal) – νέα εξαιρετικά αποτελεσματικό και ήπιο τρόπο. Συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία δικτυωτές φλέβες στην αρχική φάση της επέκτασης. Στο πλοίο με την καθοδήγηση του υπερήχου χρησιμοποιώντας μια σύριγγα και καθετήρα είναι μια ειδική κόλλα. Βιέννη συμπιέζεται δραματικά, οι τοίχοι είναι κολλημένα μαζί. Αγγειακή υποδόριο πλέγμα εξαφανίζονται σχεδόν αμέσως. Κατά την επεξεργασία τα μικρά σκάφη δεν χρειάζεται να φοράτε κάλτσες συμπίεσης μετά τη διαδικασία. Αλλεργικές αντιδράσεις εξαιρούνται επειδή ειδική κόλλα είναι ένα φυσικό προϊόν.

Χειρουργική θεραπεία

η θεραπεία των κιρσών

Phlebectomy χειρουργική επέμβαση για κιρσούς των κάτω άκρων. Εκτελείται όταν η διάμετρος της διευρυμένης δοχείο έως και 10 mm.

Μέσω μιας μικρής τομής, ο χειρουργός αφαιρεί την επιφάνεια του σκάφους, το οποίο επιδέσμους και περικοπές. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία. Η επέμβαση γίνεται με την ελάχιστη βλάβη των ιστών, δεν αφήνει κανένα καλλυντικό ελαττώματα.

Η δημοφιλής θεραπεία

Συνταγές για σπιτικό φάρμακο για τη θεραπεία δικτυωτές φλέβες χρησιμοποιούνται εκτός από την θεραπεία. Το καλό αποτέλεσμα να δώσει σε μια κοινή εφαρμογή με φάρμακα, φαρμακευτικές αλοιφές, φορώντας κάλτσες συμπίεσης, ειδικά στο πρώτο στάδιο της τελαγγειεκτασίες.

 1. Ανεπεξέργαστα ώριμα νέους καρπούς της καστανιάς (50 γρ.) ψιλοκομμένα, ρίχνουμε ένα ποτήρι βότκα και το αφήνουμε για 20 ημέρες. Μετά το στράγγισμα 3 εβδομάδες, τρεις φορές την ημέρα για 15-20 σταγόνες. Μετά από 2 εβδομάδες διάλειμμα μπορεί να επαναληφθεί.
 2. Φύλλα λάχανου ξεπλύνετε και να το βάλετε στο κρύο για 24 ώρες. Πριν από τον ύπνο για να στεγνώσει το δέρμα της πληγείσας περιοχής για να ισχύουν τα φύλλα του και όχι πιεστικό επίδεσμο. Η θεραπεία πραγματοποιείται κάθε μέρα για 1-2 μήνες.
 3. Ξηρό μπουμπούκια σημύδας ύπνο σε ένα βάζο 0.5 λίτρο από το 1/3. Σβήνουμε με τη βότκα το χείλος, επιμένουν 10 ημέρες. Βάμμα ΤΡΊΨΤΕ απαλά τις περιοχές με το telangiectasia.

Πρόληψη

Για να αποφευχθεί η εμφάνιση της υποδόριας "αστέρια" θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες:

 • μην μεταφέρετε βαριά αντικείμενα, όπως τσάντες τροφίμων;
 • μην πάρετε ζεστά λουτρά, όχι σάουνες;
 • φορώντας ελαστικό καλσόν ή κάλτσες συμπίεσης;
 • στο σπίτι πιο συχνά για να κρατήσει τα πόδια οριζόντια όρθια θέση;
 • κάθεται στη δουλειά για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τα κάτω άκρα ήταν σε οριζόντια θέση, κάθε 2-3 ώρες για να το κάνεις 10 λεπτά διάλειμμα για ειδικές ασκήσεις για να ενισχύσει τη ροή του αίματος;
 • για να προχωρήσουμε περισσότερο, για Πεζοπορία, για να μην το παρακάνετε;
 • για να κάνει αντίθεση λουτρά ή ντους στα πόδια σας;
 • χρησιμοποιήστε μια αλοιφή για την πρόληψη της φλεβικής αλλαγές, που λαμβάνουν φάρμακα για να ενισχύσει το αγγειακό τόνο, την σύσταση του phlebologist;
 • για να κολυμπήσετε στην πισίνα με το ζεστό νερό;

Θα πρέπει να ρυθμίσετε τη δίαιτα για να απαλλαγείτε από το υπερβάλλον σωματικό βάρος, να σταματήσουν το Κάπνισμα.

28.07.2019