Κιρσούς του οισοφάγου: πώς c στον αγώνα και να αναπηδήσει πίσω

Μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία υπάρχει αγγειοδιαστολή στο κάτω μέρος του σωλήνα του οισοφάγου ή του στομάχου δίπλα σε αυτό, που ονομάζεται κιρσών του οισοφάγου, συμπτώματα της οποίας θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο.

κιρσών του οισοφάγου

Ασθένεια αναπτύσσεται, λόγω της αυξημένης πίεσης στην πυλαία φλέβα, μειώνοντας τη ροή του αίματος. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται χρόνια ηπατίτιδα β, κίρρωση του ήπατος. Υπάρχει μια αλλαγή στη δομή των αιμοφόρων αγγείων. Για τους τοίχους σχηματίζονται από διάφορα προεξοχή, και το κέλυφος του τριχοειδούς αραίωση.

Τα σκάφη έχουν ένα δαιδαλώδες σχήμα, το βλεννογόνο είναι hyperemic και εξέλκωση. Αυτό οδηγεί σε μαζική αιμορραγία, χωρίς προηγούμενη συμπτώματα.

Παθολογία έχει έναν κωδικό ICD 185, το οποίο ορίζεται ως κιρσών του οισοφάγου, 185 (9) χωρίς αιμορραγία, 185 (0) αιμορραγία.

Τι είναι

Ανθεκτική υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) στην πύλη της Βιέννης σε 2-4 φορές περισσότερο από το φυσιολογικό οδηγεί σε νόσο του οισοφάγου. Περαιτέρω αύξηση της πίεσης (24 – 27 νερά.St) οδηγεί σε ρήξη του σκάφους και την ανάπτυξη της αιμορραγίας.

Υπέρταση στην πυλαία φλέβα οδηγεί σε μια μείωση στη ροή του αίματος, η παραμόρφωση των αιμοφόρων αγγείων, την επιμήκυνση και τη λέπτυνση των τοιχωμάτων. Στους τοίχους των αιμοφόρων αγγείων είναι η προεξοχές όπου το αίμα. Σε αυξημένη πίεση, αυξάνει το φορτίο στο τριχοειδή τοίχο και μπορεί να σκάσει.

Σε παθήσεις του αγγειακού συστήματος κιρσών είναι πολύ μικρή και εντοπισμένη σε όλη την επιφάνεια του σωλήνα του οισοφάγου. Εάν η επέκταση ονομάζεται παθολογικές διεργασίες στο ήπαρ, στα αγγεία είναι πιο διεσταλμένες, και είμαι έκπληκτος που βρίσκονται στο κατώτερο τμήμα του οισοφάγου.

Επιπλοκές όπως η αιμορραγία δεν εξαρτώνται από το μέγεθος των κιρσών κόμβο, ή από την κατάσταση του αγγειακού τοιχώματος και το άλμα της πίεσης στην πυλαία φλέβα.

Προκάλεσε:

 • υπερκατανάλωση τροφής;
 • ενίσχυσε τη φυσική δραστηριότητα *
 • η αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης.

Μερικές φορές η αιμορραγία εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Υπάρχουν παράγοντες, που επιδεινώνουν την κατάσταση: η αποτυχία της cardia, και μια μείωση στην πήξη του αίματος. Εδώ επικίνδυνο από κιρσούς του οισοφάγου.

Με τη νόσο των κιρσών του οισοφάγου ICD 10 του κώδικα, ο γιατρός πρέπει να γνωρίζει.

Κιρσούς οισοφάγου: αιτίες

Οι λόγοι για την ανάπτυξη είναι οι παθολογικές διεργασίες που οδηγούν σε υπέρταση στην πυλαία φλέβα. Η:

 • παρεγχυματική νόσος του ήπατος που προκαλείται από κίρρωση, όγκοι, αμυλοείδωση;
 • στένωση της πυλαίας φλέβας (θρόμβωση, συμπίεση από το εξωτερικό, σκλήρυνση κατά πλάκας);
 • χρόνια ανεπάρκεια του καρδιαγγειακού συστήματος.

Σε κίνδυνο τους ανθρώπους που μπορεί να λάβει κιρσούς του οισοφάγου περιλαμβάνουν:

 • >άτομα άνω των 50 ετών (οι περισσότεροι άνδρες);
 • ασθενείς με χρόνια παθολογία του καρδιαγγειακού συστήματος και του πεπτικού συστήματοσ;
 • ασθενείς με κίρρωση του ήπατος.

Πιο συχνά κιρσών του οισοφάγου εξελίσσεται σε κίρρωση του ήπατος και χρόνιας ηπατίτιδας. Η κατάχρηση του αλκοόλ παρουσιάζεται αλλαγές στη δομή του παρεγχύματος. Εκεί σχηματίζονται ουλές που μπορεί να διαταράξουν την κανονική ροή του αίματος, επιβραδύνει, με αποτέλεσμα τη στασιμότητα του αίματος και το σχηματισμό κιρσών σκάφη.

Το στάδιο της νόσου

Απομονωμένες συγγενή μορφή που παρουσιάζεται σε νεογνά. Αλλά αυτή η παθολογία είναι σπάνια και συνοδεύεται από άλλες σοβαρές παραβιάσεις. Η ανάπτυξη του προκαλεί διαταραχές από κληρονομικούς παράγοντες και την εγκυμοσύνη. Η επίκτητη μορφή εμφανίζεται σε άνδρες άνω των 50 ετών και έχοντας κακές συνήθειες.

Ανάλογα με το βαθμό των αγγειακών τραυμάτων υπάρχουν τέσσερις τύποι της νόσου:

1 φάση. Αυτή είναι η αρχική βαθμός στον οποίο οι κιρσοί σε ποσό που δεν υπερβαίνει τα 3 mm και καθορίζονται μόνο από την ενδοσκοπική εξέταση. Κατά τη διεξαγωγή ακτινογραφία με σκιαγραφικό δείχνει αργή ροή του αίματος, αλλά όχι αιμορραγία. Ενώ οισοφάγου άνοιγμα είναι μειωμένη "ανώμαλα".

τα συμπτώματα

Φάση 2. Σε αυτό το στάδιο του αυλού του αγγείου δεν είναι σπασμένα και κιρσώδεις φλέβες δεν είναι διευρυμένη, αλλά οι φλέβες γίνει περίπλοκη δομή. Η διάγνωση επιβεβαιώνεται με χρήση αντίθεση ακτινογραφία, η οποία δείχνει σαφή περιγράμματα των σκαφών και στρογγυλεμένες προεξοχές. Όχι αιμορραγία.

Φάση 3. Έχει υπάρξει μια σταθερή αύξηση των μερών των σκαφών, η φλέβα μονάδα λούμεν είναι περιορισμένοι. Σαφώς ορατή κιρσούς, αλλοίωση των βλεννογόνων (αραίωση). Αυτή η φάση χαρακτηρίζεται από ένα υψηλό κίνδυνο αιμορραγίας.

Για το x-ray εικόνα δείχνει το σχηματισμό του βλεννογόνου του οισοφάγου με τη μορφή πολυπόδων, καθώς και λαξευτούς διάτρηση του βλεννογόνου. Η κατάστασή του θεωρείται σοβαρή και απαιτεί άμεση νοσηλεία.

Φάση 4. Υπάρχει έντονη λέπτυνση του βλεννογόνου των πλοίων, το σχηματισμό των πολυπόδων. Κιρσοί του οισοφάγου σε αυτό το στάδιο, έχουν τη μορφή συστάδες και ουσιαστικά μπλοκ του αυλού του οισοφάγου. Με την εξέλιξη της νόσου μπορεί να το κλείσει. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ασθενής πάσχει από ερυθρότητα του βλεννογόνου, σχηματισμό πάνω από τη διαβρωτική ελαττώματα. Αυτή η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη, διότι προκαλεί συχνές και μαζική αιμορραγία.

Κιρσοί του οισοφάγου συμπτώματα

Έναρξη της νόσου δεν εκδηλώνεται. Ως εκ τούτου, οι ασθενείς αναζητούν θεραπεία όταν η νόσος είναι ήδη "επιταχύνθηκε". Ανεξάρτητα εντοπισμό της νόσου είναι αδύνατη, επειδή οι αρχικές εκδηλώσεις της νόσου είναι παρόμοια με τα συμπτώματα των διαταραχών του πεπτικού συστήματος. Έτσι, αν δεν υπάρχει διάταση του οισοφάγου, τα συμπτώματα είναι τα ακόλουθα:

 • η εμφάνιση δυσκολία στην αναπνοή;
 • η παρουσία της καούρας (δεν εξαρτάται από το γεύμα);
 • πόνος στην περιοχή από την ξιφοειδή απόφυση;
 • διαταραχή της κατάποσης.

Αν έχετε κιρσούς του οισοφάγου και του στομάχου, με κύριο χαρακτηριστικό την αγγειακή μοτίβο στο δέρμα του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος με τη μορφή "κεφαλή της Μέδουσας". Αποτελείται από παθολογικά αλλαγμένα φλέβες. Αυτό το σύμπτωμα εμφανίζεται κατά την μετέπειτα περίοδο της νόσου. Αργότερα, με την εμφάνιση της αιμορραγίας σε έναν ασθενή να παρουσιάσει:

 • αιματηρή έμετος;
 • αίμα στα κόπρανα;
 • ταχυκαρδία;
 • υπόταση (απότομη μείωση της πίεσης του αίματος);
 • σοκ.

Διάγνωση και θεραπεία

Καθορίζεται από τον ασθενή είναι κιρσώδεις φλέβες του στομάχου και του οισοφάγου με μεθόδους όπως:

 • Το υπερηχογράφημα του οισοφάγου, κοιλιακή κοιλότητα;
 • Γενική ανάλυση αίματος;
 • x-ray χρησιμοποιώντας την αντίθεση.

Κάνοντας μια διάγνωση, να λαμβάνει υπόψη ότι η αιμορραγία μπορεί να προκαλέσει ελκώδης βλάβες του οισοφάγου, σάπια του όγκου. Ένα διάμηκες ρήγμα στο βλεννογόνο του άνω μέρος του στομάχου ή περιφερική περιοχή του οισοφάγου που προκαλείται από συχνές έμετος.

Με την επιβεβαίωση της διάγνωση των κιρσών του οισοφάγου θεραπεία, αντίστοιχα, ο βαθμός των αγγειακών τραυμάτων του σωλήνα του οισοφάγου. Εάν η ασθένεια ανακαλύφθηκε όταν βλέπεις την αιμορραγία, τότε η θεραπεία στοχεύει στην διακοπή:

 • μια μετάγγιση αίματος;
 • αγγειοσυσταλτικά;
 • στυπτικό φάρμακα *
 • εφαρμογή των electrocoagulation της πληγείσας σκάφους *
 • πίεση για την πληγείσα σκάφη αίματος από τον καθετήρα.

Μετά από αυτό διεξάγεται θεραπευτικά μέτρα με στόχο την πρόληψη της υποτροπής (επανάληψη) επίθεση. Εάν αντιμετωπίζετε κιρσών του οισοφάγου κίρρωση του ήπατος, η θεραπεία της υποκείμενης νόσου. Κατευθύνεται στην αποκατάσταση της λειτουργίας των ιστών του ήπατος. Επίσης, ο ασθενής θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις κακές συνήθειες, αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση.

 1. Συνταγογραφήσει αντιόξινα (φάρμακα που μειώνουν την οξύτητα του γαστρικού χυμού), για να αποφύγετε τα περιττά ερεθισμό του οισοφάγου.
 2. Στυπτικό σκευάσματαπου μειώνουν τη φλεγμονή.
 3. Μια βιταμίνη θεραπεία.
διάγνωση και θεραπεία των κιρσών του οισοφάγου

Όταν η διάγνωση των κιρσών του οισοφάγου φαρμακευτικές θεραπείες μπορεί να συμπληρωθεί από χειρουργική επέμβαση για την πρόληψη των υποτροπών.

Επίδεσμο πέρα από τις κιρσώδεις σύνολο μικρούς δίσκους από καουτσούκ. Εισαγωγή αιμοστατικό διάλυμα σε πληγείσες φλέβα. Διενέργεια με την διαδικασία τουλάχιστον τέσσερις φορές τον χρόνο. Αφαιρεθεί εντελώς όλες τις κατεστραμμένες φλέβες που δεν αποδίδονται.

Κίρρωση του ήπατος, ο ασθενής δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη λειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση, να διεξάγει μια ενδοσκοπική διερεύνηση του οισοφάγου σκάφη. Η διαδικασία είναι η απολίνωση του αγγείου με ένα νάιλον βρόχο ή ελαστική δαχτυλίδια.

Η συγκεκριμένη παράκαμψη, η οποία συνδέει την πύλη και ηπατικές φλέβες. Αυτό δίνει την ευκαιρία να ομαλοποιήσει την πίεση στα αιμοφόρα αγγεία.

Διατροφή

Όταν η διάγνωση των κιρσών του οισοφάγου θεραπεία περιλαμβάνει πολλά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης με ορισμένους κανόνες της προσφοράς.

Διατροφή για κιρσούς του οισοφάγου περιλαμβάνει τη χρήση προϊόντων που μπορούν να βελτιώσουν την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων, ενισχύει τους, και επίσης εμποδίζει το σχηματισμό των θρόμβων αίματος.

Η συνιστώμενη τρόφιμα πρέπει να περιέχουν βιταμίνη β, C και φυτικές ίνες:

 • φασόλια?
 • το μαρούλι;
 • το καλαμπόκι και το ελαιόλαδο;
 • εσπεριδοειδή *
 • θαλασσινά;
 • καρύδια *
 • τα λαχανικά και τα φρούτα.

Κρέας αντικαθίσταται με θαλασσινά ή βοδινό συκώτι. Δεν είναι σκόπιμο να τρώνε αλμυρό, πικάντικο και πικάντικη πιάτα, μετά την οποία ο ασθενής πίνει άφθονο νερό. Αυτό οδηγεί σε οίδημα των ιστών. Η συνιστώμενη ποσότητα του υγρού ανά ημέρα είναι 2 λίτρα. Επίσης, δεν μπορεί να πιεί όλο το γάλα, τη μείωση της ελαστικότητας των αιμοφόρων αγγείων.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • το αλκοόλ;
 • το μαύρο τσάι και καφέ.
 • ζαχαροπλαστικής;
 • κονσέρβες και τα καπνιστά κρέατα;
 • η ζάχαρη.

Κατά την προετοιμασία και την κατανάλωση των εδεσμάτων έχει τη δική του τις αποχρώσεις. Για να μαγειρέψουν τα τρόφιμα που χρειάζεστε για έναν τρόπο μαγειρέματος, και το ψήνουμε. Θα πρέπει να τρώτε μικρές μερίδες, έτσι ώστε να μην μεταφοράς, αυτό το πιάτο δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό ή κρύο.

Προληπτικά μέτρα

Για την πρόληψη της νόσου θα πρέπει να επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας. Η θεραπεία των παθήσεων του ήπατος, αν είναι στην ιστορία. Θα πρέπει να ακολουθήσετε τη σωστή διατροφή, να απαλλαγούμε από τις κακές συνήθειες και να παρακολουθεί το βάρος. Επίσης, δεν πρέπει να υπόκειται το σώμα σε υπερβολική σωματική φορτία.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για δραστηριότητες, αλλά και της κατάρτισης στο γυμναστήριο με την εφαρμογή της δύναμης ασκήσεις. Η άσκηση δεν πρέπει να αποκλειστεί, αλλά πρέπει να εκτελέσει τις ασκήσεις σχεδιασμένη από φυσιοθεραπευτές ειδικά για ασθενείς με κιρσούς του οισοφάγου. Μια σειρά από ασκήσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, μειώνοντας τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος, μείωση της χοληστερόλης καταθέσεις.

Επίσης στην πρόληψη αυτών των ασθενειών, όπως οι κιρσώδεις φλέβες του οισοφάγου παίζει μεγάλο ρόλο, καλά συντονισμένη δουλειά από το πεπτικό σύστημα. Ως εκ τούτου, σε αυτούς τους ασθενείς συνιστάται να πίνετε αφεψήματα φαρμακευτικά βόταναπου έχουν choleretic επίδραση, βελτιώνει την πέψη και. Για να αποτρέψει την παλινδρόμηση (παλινδρόμηση) του περιεχομένου του στομάχου στον οισοφάγο με αποτέλεσμα τον ερεθισμό, πρέπει να κοιμηθείς, αυξάνοντας το κεφάλι του κρεβατιού σας 10 cm.

σωστή διατροφή

Η εφαρμογή των συστάσεων αυτών θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την ανάπτυξη της νόσου ή της υποτροπής. Και πρέπει να θυμόμαστε ότι για να πάει στο γιατρό απαραίτητα με τα πρώτα συμπτώματα να αποφευχθούν σοβαρές επιπλοκές όπως η υπερβολική αιμορραγία. Είναι ανεπιθύμητη για την αντιμετώπιση της νόσου φλεβική διάταση του οισοφάγου.

20.12.2018