Κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου στις γυναίκες: συμπτώματα, θεραπεία, λαϊκές θεραπείες, ασκήσεις

Κιρσώδεις φλέβες της πυέλου — η ασθένεια είναι εξαιρετικά δυσάρεστο, όπως οι κιρσώδεις φλέβες χείλη του αιδοίου, επίσης πολύ επικίνδυνο, ιδιαίτερα για τις έγκυες γυναίκες. Πώς να τη θεραπεία και τη διάγνωση των ασθενειών, καθώς και σε προβλέψεις για το μέλλον τι θα καλύψουμε σε αυτό το άρθρο.

κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου στις γυναίκες

Χαρακτηριστικά της νόσου

Κιρσώδεις αγγείων της πυέλου — επέκταση του βάρους των ωοθηκών και της μήτρας κατά συνέπεια διαταραχές, η κληρονομικότητα και άλλες αιτίες. Η νόσος προσβάλλει όλες οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, ιδιαίτερα οι έγκυες γυναίκες και εκείνους των οποίων η εργασία περιλαμβάνει βαριά σωματική συνθηκών.

Τι είναι τόσο επικίνδυνη από τις κιρσώδεις φλέβες των εσωτερικών οργάνων της πυέλου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Σε αυτή τη θέση, η ασθένεια πρέπει να αντιμετωπίζεται από το γιατρό ως επικίνδυνη για τη ζωή του ασθενή και το έμβρυο λόγω της πιθανής φλεγμονής. Επίσης, η ασθένεια είναι μια ένδειξη για καισαρική τομή.

Σχετικά με τις αιτίες και τα χαρακτηριστικά της κιρσώδεις φλέβες της πυέλου θα σου πω το παρακάτω βίντεο:

Αιτίες

Οι κιρσώδεις φλέβες εμφανής για το ιστορικό των παθήσεων του συνδετικού ιστού. Ο κύριος λόγος — η συνδετικού ιστού δυσπλασία, στην οποία οι φλέβες γίνονται λεπτότερα και λυγισμένα.

Εκτός από τη γενετική προδιάθεση των παραγόντων κινδύνου που προκαλούν την εμφάνιση των κιρσών είναι:

 • ένα καθιστικός τρόπος ζωής;
 • το έργο, σε συνδυασμό με την μακρόχρονη/το κάθισμα;
 • η συχνή ανύψωση;
 • PAP;
 • έλλειψη οργασμού,
 • συχνές εγκυμοσύνη και τη γέννα *
 • η αύξηση στα επίπεδα των οιστρογόνων;
 • φλεγμονώδεις γυναικολογικές παθήσεις;
 • όγκος της ωοθήκης;

Πρόσφατες μελέτες της νόσου αποδείξει τη σχέση του με τη χρήση του ορμονικά αντισυλληπτικά. Για το ποια είναι τα συμπτώματα των κιρσών των πυελικών οργάνων που απαιτούν θεραπεία, μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Τα συμπτώματα των κιρσών, της μικρής πυέλου

Τα βασικά συμπτώματα των κιρσών πυελικό σύνδρομο πόνου — κάτω κοιλιακή χώρα και να ενισχύεται η αβάσιμη απαλλαγή από τα γεννητικά όργανα. Τις περισσότερες φορές, ο πόνος είναι πόνος και με βάση το χαρακτήρα δώσει στη βουβωνική χώρα και κάτω μέρος της πλάτης. Περίπου το ήμισυ των ασθενών ο πόνος σύνδρομο που αυξάνει πριν από την έμμηνο ρύση, επιπλέον, αποκάλυψε κιρσώδεις φλέβες του περινέου, τους γλουτούς και το εξωτερικό των μηρών.

Πιθανά συμπτώματα είναι:

 1. η παρουσία της προεμμηνορροϊκό σύνδρομο;
 2. διαταραχές της εμμήνου ρύσεως;
 3. αυξημένη ευαισθησία στο περίνεο;

Μερικές φορές, κιρσώδεις φλέβες συνοδεύεται από αυξημένη ούρηση.

Διάγνωση

Η ασθένεια είναι δύσκολο να γίνει διάκριση όχι μόνο λόγω της θέσης του, αλλά η απουσία οποιασδήποτε χαρακτηριστικά συμπτώματα. Συχνά συγχέεται με φλεγμονώδεις παθήσεις της μικρής πυέλου και να συνταγογραφήσει αντι-φλεγμονώδη θεραπεία που είναι είτε καμία επίδραση ή μια ελάχιστα βελτιώνει την κατάσταση του ασθενούς.

Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να κάνουμε τη διαφορική διάγνωση με παθήσεις των οργάνων της πυέλου, π. χ., κυστίτιδα, ενδομητρίωση, νόσο του Crohn και άλλα. Τελικά για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση είναι δυνατή μέσω του υλικού της έρευνας:

 • Το υπερηχογράφημα του φλεβικού συστήματος Έρευνας σας επιτρέπει να δείτε τις κιρσώδεις φλέβες, τα κύματα τους.
 • Doppler. Αποκαλύπτει η μείωση της συστολικής ταχύτητας στις φλέβες της μήτρας και των ωοθηκών.
 • Λαπαροσκόπηση. Προσδιορίστε τις κιρσώδεις φλέβες στην περιοχή των ωοθηκών.
 • Επιλεκτική διαδικασία. Η πιο ακριβής μελέτη. Εκτελείται με την ένεση του σκιαγραφικού μέσω της μηριαίας και άλλες φλέβες.
 • CT. Σας επιτρέπει να εξαιρέσετε παθολογίας, για τον εντοπισμό των κιρσών στη μήτρα και τις ωοθήκες, για να δείξει τις καμπύλες και τον όγκο στην οθόνη.

Επίσης, ανατίθενται πρόσθετες μελέτες για να εκτιμηθεί η κατάσταση του ασθενούς, για παράδειγμα, εξετάσεις αίματος και ακτινογραφίες. Πώς να μεταχειριστεί τις κιρσώδεις φλέβες της πυέλου, θα μιλήσουμε την επόμενη.

Θεραπεία

Η κύρια θεραπεία είναι σε συμμόρφωση με τα θεραπευτικά μέτρα που συνταγογραφούνται από γιατρό. Συνήθως, η φαρμακευτική αγωγή και η άσκηση είναι επαρκής για να ομαλοποιήσει την κατάσταση του ασθενούς.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν η ασθένεια άρχισε και απειλεί τη ζωή του εμβρύου ή της μητέρας, οι γιατροί καταφεύγουν σε χειρουργική επέμβαση.

Θεραπευτική

Μια θεραπευτική μέθοδος για να σταματήσει η αντίστροφη ροή του αίματος στις φλέβες, που ομαλοποιεί τον τόνο τους, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος, καθώς και τα συμπτώματα στέρησης. Η θεραπεία περιλαμβάνει την συμπλήρωση και την άσκηση.

σημάδια

Ο κύριος ρόλος της θεραπεία με το φάρμακο για τη θεραπεία των κιρσωδών φλεβών της πυέλου δοθούν ειδικά φάρμακα που βελτιώνουν το φλεβικό τόνο, καθώς και τα φάρμακα που αποτρέπουν τους θρόμβους στο αίμα.

Χειρουργική

Η χειρουργική θεραπεία έχει συνταγογραφηθεί σε περίπτωση έλλειψη ανταπόκρισης στη συντηρητική, καθώς και για ιατρικούς λόγους. Υπάρχουν οι ακόλουθες εργασίες:

 • Η απολίνωση των φλεβών της ωοθήκης.
 • Επίδεση των γεννητικών οργάνων φλέβα.
 • Λειτουργία Troyanov-Trendelenburg θέση, αν χτυπηθεί από άλλη, και οι φλέβες των κάτω άκρων.

Το λοιπόν έδειξε εμβολισμός των ωοθηκών φλέβες, καθώς διαθέτει μια εύκολη περίοδος αποκατάστασης.

Η μέθοδος της χειρουργικής επέμβασης εξαρτάται από τις αντενδείξεις, την έκταση της νόσου και τα επιμέρους χαρακτηριστικά της ροής του. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συνταγογραφείται μαζί με το γιατρό.

Σχετικά με το αν η θεραπεία των κιρσών, της μικρής πυέλου λαϊκές θεραπείες, θα σας πω περισσότερα.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι

Σε λαϊκές θεραπείες για τη φλεβίτιδα περιλαμβάνουν διαδικασίες και αφεψήματα, που συμβάλλουν στη βελτίωση των φλεβών, για παράδειγμα:

 • κάστανο;
 • μύκητας;
 • από τις ρίζες του πικραλίδα;

Λαϊκοί θεραπευτές συνιστούμε τη διαδικασία με την εφαρμογή των βδέλλες στο ιερό οστό και τον κόκκυγα.

Παρακαλείστε να σημειώσετε! Θεραπεία λαϊκές θεραπείες δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια συντηρητική, οπότε θα πρέπει να τρέξει σε συνδυασμό με την τελευταία λέξη! Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε συνταγές θα πρέπει να συμβουλευτείτε με το γιατρό σας για να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες.

Άσκηση με κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου

Φυσική θεραπεία για τις κιρσώδεις φλέβες της πυέλου αποτελείται από τις ακόλουθες ασκήσεις:

 • Από όρθια θέση, στέκεται με τα πόδια παράλληλα, αύξηση στις μύτες των ποδιών και κάτω. Επαναλάβετε μέχρι και 30 φορές.
 • Από όρθια θέση, τακούνια σε συνδυασμό, τα δάχτυλα των ποδιών χώρια. Να αυξηθεί σε κάλτσες και να πέσει μέχρι και 30 φορές.
 • Stand ευθεία, σηκώστε τις φτέρνες σας χώρια, ασορτί κάλτσες. Μύτες των ποδιών μέχρι και 30 φορές.
 • Για να κάνετε ένα "ποδήλατο" και "birch", βλέποντας την πλήρη αποκατάσταση των ποδιών.

Ασκήσεις μπορούν να εκτελεστούν οπουδήποτε. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε, να προσθέσει ή να πάρετε οποιαδήποτε άσκηση, το πιο σημαντικό, για να εξασφαλίσει ότι το σώμα δεν είναι πάρα πολύ ενοχλητικό. Άσκηση η θεραπεία θα πρέπει να συνδυαστεί με φορώντας κάλτσες συμπίεσης.

Πρόληψη της νόσου

Με την κατάλληλη πρόληψη μπορεί να αποφευχθεί κιρσών σε πάνω από το 90% των περιπτώσεων. Προληπτικά μέτρα ξεκινούν με τακτικές επισκέψεις στο γιατρό, διαβουλεύσεις με τον αγγειοχειρουργό. Επίσης σημαντικό:

περιορίσουν τη σωματική δραστηριότητα και την ανύψωση βαρέων αντικειμένων;

 1. συμμετοχή σε τακτική βάση την ελαφριά σωματική άσκηση, φυσικοθεραπεία;
 2. να επισκεφθείτε έναν θεραπευτή μασάζ ή μασάζ στο σπίτι;
 3. για να ρυθμίζουν τη διατροφή, τον περιορισμό της πρόσληψης των καρκινογόνων ουσιών και ζωικό λίπος *
 4. να παρακολουθεί την κανονικότητα του εντέρου και να τρώνε τροφές που προάγουν τη φυσιολογική κινητικότητα του εντέρου, για παράδειγμα, ίνα ή κιχώριο *
 5. να λαμβάνουν ειδική φαρμακευτική αγωγή πορεία που προδιαγράφεται από το γιατρό σας;

Επιπλοκές

Κιρσώδεις φλέβες, ειδικά στα μεταγενέστερα στάδια, συχνά περιπλέκεται από δυσλειτουργική αιμορραγία της μήτρας χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των οργάνων της πυέλου. Αυτό οφείλεται σε παραβιάσεις της εκροής του αίματος, και η λεπτότητα των φλεβών τοίχους.

Στο πλαίσιο της αιμορραγίας μπορεί να αναπτύξουν θρόμβωση και τη φλεγμονώδη διαδικασία, ως εκ τούτου, αν παρατηρήσετε τα πρώτα συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Συχνά αποδίδονται σε επιπλοκές θρομβοεμβολή, ωστόσο, αυτή η κατάσταση σε άλλες αιτίες.

επεξεργασία φλεβών

Καιρού

Πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των κιρσών των πυελικών οργάνων στις γυναίκες εξαρτάται από πολλές πτυχές: την έκταση, την τοποθεσία, την παρουσία ταυτόχρονη ασθένειες και επιπλοκές, η Γενική κατάσταση του ασθενούς. Σε Γενικές γραμμές, η απουσία της αιμορραγίας, η πρόγνωση είναι ευνοϊκή. Περισσότερο από το 80% των ασθενών μετά από τις συστάσεις του γιατρού αισθάνονται θετικά.

06.12.2018