Κιρσώδεις φλέβες χείλη του αιδοίου: αίτια και χαρακτηριστικά συμπτώματα, εικόνες και μεθόδους θεραπείας

Αυτό οφείλεται στην επιδείνωση της κινητικότητας των αιμοφόρων αγγείων, μειωμένη τους ύφος, το οποίο προκαλεί η στασιμότητα του φλεβικού αίματος στα κάτω άκρα και το περίνεο.

κιρσοί του αιδοίου

Με την έγκαιρη διάγνωση και συμμόρφωση με τις συστάσεις του γιατρού ασθένεια δεν αναλαμβάνει την πιθανότητα επιπλοκών.

Αιτίες των κιρσών στα χείλη του αιδοίου

Οι κύριες αιτίες των κιρσών του χείλη του αιδοίου μερικά:

  • η αύξηση της συγκέντρωσης της προγεστερόνης στο αίμα. Αυτή η ορμόνη είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία της μήτρας για την κύηση, μειώνει την ελαστικότητα και την τόνωση της ζωτικότητας. Παρόμοια δράση που ασκείται επί των αιμοφόρων αγγείων;
  • παραβίαση της ελαστικής αγγεία των κάτω άκρων;
  • σημαντική αύξηση του όγκου του αίματος. Αυτό δημιουργεί στις φλέβες που βρίσκονται στα κάτω άκρα και στη βουβωνική χώρα, το πρόσθετο μηχανικό φορτίο *
  • πίεση στα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας έτσι τον όγκο της μήτρας (κατά την εγκυμοσύνη). Μερικά από τα σκάφη που είναι συμπιεσμένα, επιδείνωση της κυκλοφορίας, διαταράσσεται αγγειακή βαλβίδες ευθύνεται για την αποτροπή αντίστροφης ροής του αίματος. Στο πλαίσιο αυτό και εμφανίζεται στάσιμη.

Δυστυχώς, για να προβλέψει εκ των προτέρων για την εμφάνιση των κιρσών δεν είναι δυνατό, καθώς πολλά εξαρτώνται από την Γενική κατάσταση του καρδιαγγειακού συστήματος του ασθενούς, καθώς και η συγκέντρωση της προγεστερόνης στο αίμα. Όπως δείχνει η πρακτική, οι αλλοιώσεις αυτές εμφανίζονται συχνά μετά την ηλικία των 40και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ! Οι γιατροί τονίζουν, επίσης, το γεγονός ότι οι κιρσώδεις φλέβες του χείλη του αιδοίου είναι αποτέλεσμα της ανεπαρκούς σωματικής δραστηριότητας των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στα πρώτα στάδια είναι πραγματικά συνιστάται να αποφύγετε το άγχος, να κινούνται λιγότερο, αλλά ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο βόλτες απαιτείται. Αν όχι – δεν υπάρχει διέγερση του κυκλοφορικού συστήματος και ως αποτέλεσμα – στασιμότητα.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι κιρσώδεις φλέβες είναι συχνά ονομάζεται "επαγγελματική" ασθένεια. Αυτό συμβαίνει σε αυτούς που ένα μεγάλο μέρος της ημέρας είναι "πόδια". Σε αυτούς, για παράδειγμα, να περιλαμβάνει τις πωλήτριες στα καταστήματα, που λειτουργούν νοσηλευτές, οδοντίατροι, κομμωτές.

Σταθερή ένταση των μυών προκαλεί την καμπυλότητα των σκαφών, που ακολουθείται από την απόφραξη. Αυτό μπορεί να συμβεί στο περίνεο και στα κάτω άκρα. Εξαρτάται από την κατάσταση του κυκλοφορικού συστήματος σε αυτές τις περιοχές.

Τα συμπτώματα

Βασικά συμπτώματα των κιρσών του χείλη του αιδοίου είναι η εμφάνιση ενός οπτικά ορατό κόκκινο ή μπλε αιμοφόρα αγγεία στο υποδόριο στρώμα. Απλά δηλώνει την παρουσία της αντίστροφης ροής του αίματος, τη στασιμότητα και τη μερική ατροφία των αγγειακών τοιχωμάτων.

Αρχικά εμφανίζονται στην περιοχή του περινέου, και μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (για την αύξηση του φορτίου) αυξάνει σε όγκο και χείλη του αιδοίου. Πιο συχνά μόνο ένα, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις και διμερείς κιρσώδεις φλέβες.

Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο σώμα; Οι φλέβες στη βουβωνική χώρα να μειωθεί σημαντικά ο ρυθμός της ροής του αίματος.

τα συμπτώματα των κιρσών

Πίεση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, αυξάνει από το εσωτερικό και εκείνων που επεκτείνεται.

Γίνονται λεπτότερα, η οποία προκαλεί τον κίνδυνο της ρήξης.

Όλα αυτά συμπληρώνονται από μια δυσλειτουργία των βαλβίδων. Αυτά, λόγω της ισχυρής πίεσης πάνω τους δεν μπορεί να εμποδίσει τις φλέβες του κατά τη διαδικασία της χαλάρωσης των μυών της καρδιάς και του αίματος, απλώς αρχίζει να ρέει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Και πάλι, αυτό δημιουργεί ένταση τεντώσει τα τείχη της καμπυλότητας.

Σε αυτά τα μέρη υπάρχει μια πιθανότητα των θρόμβωνπου μπορεί να εμποδίσει εντελώς το σκάφος και να προκαλέσει την ατροφία.

Είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ! Στην εμφάνιση των πρώτων σημείων των κιρσών αφής η γυναίκα αισθάνεται τίποτα. Με την επιδείνωση των συμπτωμάτων – υπάρχει δυσφορία, πόνο και απότομη πίεση από το περπάτημα και την ένταση των μυών του κόλπου.

Πόσο επικίνδυνο είναι κιρσούς;

Κιρσώδεις επικίνδυνη ανακάλυψη εσωτερική αιμορραγία μετά από ρήξη του φλεβικού τοιχώματος. Όλα αυτά συμπληρώνονται από ψυχολογικούς παράγοντες, όπως οπτικά τα χείλη του αιδοίου γίνει τεράστιο και άσχημο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση του ένα κόμπλεξ κατωτερότητας, και δυσλειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.

Ιδιαίτερα επικίνδυνες είναι οι κιρσώδεις φλέβες σε έγκυες γυναίκες, ως τον τοκετό και προγεννητική συσπάσεις (ειδικά όταν ένα σημαντικό άνοιγμα του τραχήλου της μήτρας) μπορεί να γίνει ένας προκλητικός παράγοντας για τη ρήξη των αιμοφόρων αγγείων. Αν συμβεί αυτό, τότε υπάρχει υψηλός κίνδυνος εσωτερικής αιμορραγίας.

Σε περίπτωση πρόωρο εντοπισμό των κιρσών είναι μια υψηλή πιθανότητα ατροφία των σκαφών. Παύουν να κυκλοφορούν στο αίμα και aktiviziruyutsya η διαδικασία της απορρόφησης των φλεβών. Αν η κυκλοφορία είναι σοβαρά μειωμένη, είναι αναγκαίο να ακρωτηριάσουν τα κατεστραμμένα χείλη.

Η θεραπεία των κιρσών του χείλη του αιδοίου

Σήμερα, υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας των κιρσών:

  • συντηρητική θεραπεία. Περιλαμβάνει τη λήψη φαρμάκων που διεγείρουν την καρδιακή λειτουργία, καθώς και φορώντας εσώρουχα συμπίεσης. Αυτό συμπληρώνεται από μια φυσική θεραπεία;
  • χειρουργική. Δεν ζουν τα αιμοφόρα αγγεία είναι εντελώς αφαιρεθεί μέσα από μια τομή του περινέου;
  • ράψιμο. Κατεστραμμένες φλέβες στα πρώιμα στάδια της νόσου έχουν αποκλειστεί με τη βοήθεια του λέιζερ καυτηρίαση. Με την πάροδο του χρόνου θα διαλυθεί και στη θέση τους εμφανίζονται νέες.

Συντηρητική θεραπεία είναι προτιμότερη, αλλά επιτρέπεται η εφαρμογή της μόνο στα πρώτα στάδια των κιρσών, όταν τα χείλη του αιδοίου δεν αυξάνονται σε μέγεθος, που δείχνει την έλλειψη ολική απόφραξη. Ο γιατρός συνταγογραφεί τα διεγερτικά ναρκωτικά είναι αυτά που εμποδίζουν τη θρόμβωση.

Φορώντας εσώρουχα συμπίεσης είναι να υποστηρίξει τα αγγεία των κάτω άκρων στην αρχική του κατάσταση, όταν δεν υπάρχει καμπυλότητα. Διεγείρει την καλή κυκλοφορία του αίματος και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Η διάρκεια της θεραπείας καθορίζεται κατά την κρίση του γιατρού.

Χειρουργική τεχνική η πιο ριζοσπαστική και χρησιμοποιείται όταν ο κίνδυνος για το άνοιγμα εσωτερική αιμορραγία. Εφαρμόζεται στην τελευταία στροφή, όταν υπάρχει μια πιθανότητα ατροφία του αιδοίου.

Αλλά η θεραπεία με λέιζερ είναι μια σχετικά νέα παραλλαγή της θεραπείας με ελάχιστο τραύμα. Εδώ είναι τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την εφαρμογή του, στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία.

κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Συνολικά, κιρσοί του αιδοίου – είναι μια παραβίαση του καρδιαγγειακού συστήματος λόγω της επιδείνωσης της ελαστικά. Αν διαπιστωθούν νωρίς, ανταποκρίνεται σε συντηρητική θεραπεία. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις έγκυες γυναίκες, καθώς υπάρχει κίνδυνος εσωτερικής αιμορραγίας κατά τον τοκετό.

20.10.2018