Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων είναι μια χρόνια φλεβική νόσος, η οποία χαρακτηρίζεται από τη λέπτυνση των τοιχωμάτων τους, η επέκταση των μονάδων και το σχηματισμό ανευρύσματος-sicut κόμβους. Πιο συχνά κιρσώδεις ασθένεια που επηρεάζει τα κάτω άκρα, είναι μία από τις πιο κοινές παθολογίες – επηρεάζει περίπου το 40% των γυναικών και 20% των ανδρών.

κιρσώδεις φλέβες στα πόδια

Αιτίες και παράγοντες κινδύνου

Μέσω των φλεβών των κάτω άκρων αίμα ρέει προς τα πάνω, που είναι, έχει να υπερνικήσει τη δύναμη της βαρύτητας. Αυτό το ρεύμα παρέχεται από την πίεση που βρίσκεται κοντά οι φλέβες και οι τένοντες του εναπομένοντος αρτηριακή πίεση. Η κυκλοφορία του αίματος μέσω των φλεβών των κάτω άκρων και προωθεί μια "μυϊκή αντλία": όταν κινείται το πόδι μύες συστέλλονται και να συμπιέσει φλέβες, placebat ei pulsare έτσι είναι στο αίμα τους, από την αντίστροφη τρέχουσα αναστέλλουν φλεβικών βαλβίδων.

Η αδυναμία του το μυϊκό στρώμα του φλεβικού τοιχώματος και βαλβιδική ανεπάρκεια είναι ο λόγος που επηρέασε τις δράσεις του "μυϊκή αντλία" το αίμα αρχίζει να ρέει προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή προς τα κάτω. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη πίεση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, η περαιτέρω εξέλιξη της νόσου βαλβίδα, η διεύρυνση του αυλού των φλεβών και οζίδια. Οι μυϊκές ίνες των φλεβών τοίχους ατροφία, διαταράσσεται νευρικών υποδοχέων που ρυθμίζουν τον φλεβικό τόνο, το οποίο με τη σειρά του ενισχύει περαιτέρω τις εκδηλώσεις της φλεβικής ανεπάρκειας.

Παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη κιρσωδών νόσο των κάτω άκρων:

 • γενετική προδιάθεση;
 • εγκυμοσύνη;
 • παχυσαρκία *
 • καθημερινή παρατεταμένη καθιστή ή όρθια;
 • δραστηριότητες που συνδέονται με βαριά ανύψωση;
 • συστηματική φορούν στενά ρούχα, κορσέδες;
 • κακή διατροφή με ανεπαρκή πρόσληψη διαιτητικών ινών και βιταμινών;
 • παραβιάσεις της ορμονικής κατάστασης.
Στην πρόληψη των κιρσών παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργό χόμπι: σπορ (κολύμβηση, Ποδηλασία, γυμναστήριο), χορός, Πεζοπορία, κ. λπ.

Μορφές της νόσου

Με βάση τα χαρακτηριστικά των κλινικές εκδηλώσεις, υπάρχουν οι ακόλουθες μορφές των κιρσών των κάτω άκρων:

 • τμηματική βλάβες ενδοδερμική και υποδερμικά φλέβες, χωρίς την αντίστροφη ροή.
 • τμηματική βλάβη των φλεβών των κάτω άκρων, που συνοδεύεται από την ανώμαλη ροή του αίματος;
 • κοινή σε σκάφη με την αντίστροφη ροή του αίματος στις επιφανειακές φλέβες;
 • συχνές αγγειακές βλάβες, που συνοδεύεται από την ανώμαλη απαλλαγή του αίματος στο βαθύ φλεβικό σύστημα.
το στάδιο των κιρσών

Το στάδιο της νόσου

Το 2000, η ρωσική phlebologists εγκρίθηκε η ταξινόμηση των κιρσών των κάτω άκρων, λαμβάνοντας υπόψη τη μορφή της νόσου, το βαθμό της φλεβικής ανεπάρκειας, η παρουσία ή απουσία επιπλοκών. Σύμφωνα με αυτό, υπάρχουν τρία στάδια της κιρσώδεις νόσο των κάτω άκρων:

 1. Η αποζημίωση στάδιο. Οι ασθενείς δεν εμφανίζουν κανένα παράπονο. Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης σε ένα ή και τα δύο πόδια εντοπίζονται επιφανειακή διαστολή των φλεβών.
 2. Το στάδιο subcompensation. Οι ασθενείς παραπονιούνται για το βράδυ κράμπες, διαταραχή του δέρματος, την αίσθηση (παραισθησίες) στα πόδια, το πρήξιμο. Το βράδυ υπάρχει συχνά το πρήξιμο των ποδιών, τους αστραγάλους και τα πόδια, και εξαφανίζονται μετά από μια νύχτα ύπνου. Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης των ποδιών σαφώς ορατά διαστολή των κιρσών.
 3. Το στάδιο της αντιρρόπησης. Τα παραπάνω σημεία πρέπει να συνοδεύεται από έκζεμα και δερματίτιδα. Το δέρμα με τα σημεία χρωστικών ουσιών, στεγνό, γυαλιστερό, στενά συνδεδεμένο με το υποδόριο λίπος.

Τα συμπτώματα

Η κλινική εικόνα είναι κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων καθορίζεται από το στάδιο της νόσου. Έτσι, όταν αντισταθμίζεται το στάδιο το μόνο σύμπτωμα της φλεβικής ανεπάρκειας είναι η εμφάνιση στα πόδια οι φλέβες αραχνών (telangiectasias).

Η μετάβαση της νόσου σε subcompensated στάδιο συνοδεύεται από πόνο στα πόδια, πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους, κράμπες στους μυς μόσχων. Μετά από ανάπαυση σε οριζόντια θέση, αυτά τα συμπτώματα σταματήσει.

Πιο ξεκάθαρα η κλινική εικόνα είναι κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων εκδηλώνεται με μη αντιρροπούμενη στάδιο της νόσου. Πόδι πόνος να γίνει μόνιμη. Οι ασθενείς παραπονούνται για κνησμό του δέρματος, η οποία εντείνει το βράδυ και τις νυχτερινές ώρες. Με την πάροδο του χρόνου, υπάρχουν δερματίτιδα, έκζεμα, σκληρά για την επούλωση πληγών. Στη σκηνή είναι συχνά κοινά συμπτώματα: ζάλη, χαμηλή αρτηριακή πίεση. Συνδέονται με κατάθεση στην εκτεταμένη φλεβικού δικτύου των ποδιών του μεγάλου όγκου αίματος.

Επιπλοκή των κιρσών είναι φλεβίτιδα, θρομβοφλεβίτιδα, αιμορραγία από κιρσούς, έλκη, πνευμονική εμβολή.

Διάγνωση

Διάγνωση των κιρσών των κάτω άκρων δεν είναι δύσκολο. Βασίζεται σε χαρακτηριστικά κλινικά συμπτώματα και τα δεδομένα του στόχου επιθεώρησης.

Για να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της αιμοδυναμικές διαταραχές ισχύουν οι ενόργανες μέθοδοι διάγνωσης:

 • Doppler υπερηχογράφημα των φλεβών κάτω άκρων;
 • διπλός angioscanning;
 • rheovasography των φλεβών κάτω άκρων.
κάλτσες για κιρσούς

Θεραπεία

Στη θεραπεία των κιρσών νόσο των κάτω άκρων, σύμφωνα με τη μαρτυρία από τις ακόλουθες μεθόδους ή συνδυασμό τους:

 • συντηρητική θεραπεία;
 • σκληρυντική θεραπεία;
 • η χειρουργική επέμβαση.

Συντηρητική θεραπεία των κιρσών νόσο των κάτω άκρων, μπορεί να συνιστάται σε ασθενείς στα αρχικά στάδια της νόσου, ο στόχος – πρόληψη της εξέλιξης της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας. Είναι, επίσης, χρησιμοποιείται όταν subcompensated και μη αντιρροπούμενη στάδια της νόσου κατά την περίοδο της προετοιμασία του ασθενούς για χειρουργική επέμβαση ή σε περιπτώσεις, όταν άλλες μέθοδοι αντενδείκνυνται. Η συντηρητική θεραπεία των κιρσών με βάση τη χρήση phlebotonics, φορώντας κάλτσες συμπίεσης. Επιπλέον, οι ασθενείς ενθαρρύνονται να κάνουν τακτικά σε φυσική θεραπεία, για να αποφύγετε την παρατεταμένη στατικά φορτία.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων δεν είναι περίπλοκη από σημαντικές αιμοδυναμικές διαταραχές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συμπίεση σκληροθεραπεία. Η μέθοδος συνίσταται στη διεξαγωγή σε πληγείσες φλέβα ναρκωτικών, προκαλεί σπασμό. Μετά από αυτό το πόδι φοράτε κάλτσες συμπίεσης ή επίδεση, η άσκηση και τα πόδια, με έναν ελαστικό επίδεσμο για να διατηρήσει το τοίχωμα της φλέβας σε dormientes κατάσταση. Μετά από λίγες μέρες αρχίζει η διαδικασία της κόλλας φλέβα τοίχους. Ένα ένδυμα συμπίεσης πρέπει να φορεθεί μετά από σκληροθεραπεία τουλάχιστον έξι εβδομάδες, μέχρι το σχηματισμό μεταξύ των τοιχωμάτων των φλεβών μάλλον πυκνές συμφύσεις.

Σε προχωρημένα στάδια της κιρσώδεις νόσο των κάτω άκρων είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τη χειρουργική επέμβαση. Τεχνικές λειτουργικές τεχνικές επιλέγονται με βάση το στάδιο της νόσου, τις μορφές, τα χαρακτηριστικά των αιμοδυναμικές διαταραχές:

 • λέιζερ πήξη;
 • ραδιοσυχνότητα πήξη;
 • miniphlebectomy;
 • phlebectomy.

Πιθανές επιπλοκές και συνέπειες

Επιπλοκές των κιρσών αναπτυχθεί κυρίως στο στάδιο της αντιρρόπησης. Αυτές περιλαμβάνουν:

 • φλεβίτιδα (φλεγμονή των φλεβών extended);
 • θρομβοφλεβίτιδα (φλεγμονή της φλέβας με σχηματισμό στον αυλό των θρόμβων αίματος);
 • αιμορραγία από κιρσούς;
 • πληγές;
 • πνευμονική εμβολή (PE).
Πιο συχνά κιρσώδεις ασθένεια που επηρεάζει τα κάτω άκρα, είναι μία από τις πιο κοινές παθολογίες – επηρεάζει περίπου το 40% των γυναικών και 20% των ανδρών.
πρόληψη των κιρσών

Καιρού

Η πρόγνωση των κιρσών των κάτω άκρων με την έγκαιρη θεραπεία ευνοϊκές.

Πρόληψη

Για την πρόληψη των κιρσών των κάτω άκρων είναι αναγκαίο να αποφευχθεί η παρατεταμένη στατικά φορτία. Εάν η εργασία απαιτεί μια μακρά παραμονή σε όρθια θέση ή να κάθονται, θα πρέπει να κάνετε περιοδικές διαλείμματα για μικρές ασκήσεις ή τουλάχιστον να περπατάει. Μετά την εργάσιμη ημέρα, συνιστάται να ξαπλώσω, δίνοντας τα πόδια οριζόντια ή υπερυψωμένη θέση.

Στην πρόληψη των κιρσών παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργό χόμπι: σπορ (κολύμβηση, Ποδηλασία, γυμναστήριο), χορός, Πεζοπορία, κ. λπ.

10.10.2018