Πρόληψη των κιρσών στα πόδια. Ασκήσεις για τα πόδια. Συμπίεση εσώρουχα για τις κιρσώδεις φλέβες

Από αγγειακή νόσο είναι όλο και πιο εντυπωσιακή νεότερους ανθρώπους. Πριν από μερικές δεκαετίες με τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων στους γιατρούς ζητήθηκε από άτομα κυρίως από ηλικιωμένους ηλικίας. Τώρα, η ίδια παθολογία μπορεί να βρεθεί ακόμη και σε κορίτσια.

κιρσώδεις φλέβες στα πόδια

Νόσου (κιρσών) συνήθως επηρεάζει το δικαιότερο φύλο. Οι προϋποθέσεις για την εμφάνιση είναι ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, η γενετική προδιάθεση, φορώντας άβολα παπούτσια και τα στενά ρούχα, καθιστική εργασία. Μια σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της νόσου κάνουν την εγκυμοσύνη και μετέπειτα τον τοκετό. Πρόληψη των κιρσών πρέπει να είναι από όλες τις γυναίκες. Η μόνη διαφορά είναι ότι το σεξ θα είναι αρκετή άσκηση, ενώ άλλοι θα χρειαστεί θεραπεία με το φάρμακο.

Κιρσώδεις φλέβες

Αυτή η παθολογία που επηρεάζει το χαμηλότερο σκάφη. Varicose φλέβες είναι μια πολύ επικίνδυνη ασθένεια. Αναπτύσσει εδώ και πολλά χρόνια και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Γι ' αυτό είναι τόσο σημαντικό τα πρώτα ανησυχητικά συμπτώματα, συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Ανάλογα με την έκταση της νόσου, οι ειδικοί συνταγογραφήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και τα εργαλεία για να ασχοληθεί με αυτό. Το στάδιο των κιρσών είναι οι εξής:

  • αρχική (για τα κάτω άκρα δεν εντοπίζονται προφανείς αλλαγές, ωστόσο, ο ασθενής αισθάνεται μια μικρή βαρύτητα που εμφανίζεται το βράδυ);
  • το πρώτο (ακόμα χειρότερα συμπτώματα: πρήξιμο, φαγούρα κατά τη διάρκεια της πληγείσας σκάφος, το κάψιμο και τον πόνο στην κάτω περιοχή του ποδιού);
  • το δεύτερο (κάτω άκρων μέρει φλέβες αραχνών, υπάρχουν περιοχές της διογκώνοντας φλέβες τα συμπτώματα επιμένουν);
  • το τρίτο (το δέρμα της Κνήμης είναι που υποβάλλονται σε σοβαρές αλλαγές, γίνεται σκοτεινό, υπάρχουν έλκη και εξέταση αποκάλυψε το θρόμβων).

Κατά τα πρώτα σημάδια της νόσου, ο ασθενής θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Οι άνθρωποι δεν είναι συνήθως συνταγογραφείται για την πρόληψη των κιρσών. Όλα οφείλονται στο γεγονός ότι η πιθανότητα της ασθένειας στους άνδρες είναι πολύ χαμηλή. Οι γυναίκες πρέπει να ανησυχείτε για την υγεία και την ομορφιά των ποδιών τους.

Πρόληψη των κιρσών

Να εμποδίζουν την ανάπτυξη της παθολογίας με διάφορους τρόπους. Μεθόδων πρόληψης χωρίζονται σε πρωτογενείς και δευτερογενείς. Ο πρώην εφαρμόζεται όταν υπάρχει ταχεία ανάπτυξη της νόσου ή να ανακαλύψει το αρχικό στάδιο της νόσου. Δευτερογενείς μέθοδοι είναι αποτελεσματικές σε περισσότερα τρέχοντας καταστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόληψη των κιρσών στα πόδια δεν θα είναι σε θέση να αφαιρέσετε την παθολογία. Παρουσίασε την προσοχή σας σε μεθόδους μπορεί να είναι μόνο ελαφρώς να ανακουφίσει τα συμπτώματα και να αποτρέψει την περαιτέρω εξέλιξη της νόσου. Πρωτογενής πρόληψη μέθοδοι περιλαμβάνουν ασκήσεις, ελαφριά άσκηση, σωστή διατροφή και τον τρόπο ζωής. Δευτεροβάθμια περιλαμβάνει τη χρήση των φαρμάκων, κάλτσες συμπίεσης, και δημοφιλείς συνταγές. Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες πώς είναι η πρόληψη των κιρσών στα πόδια.

διαβούλευση

Η τακτική διαβούλευση με το γιατρό

Αν θέλετε να προστατέψετε τα πόδια σας από ασθένειες όπως οι κιρσώδεις φλέβες, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να επισκέπτονται τακτικά ένα phlebologist γραφείο του. Ο γιατρός θα είναι σε θέση να παρακολουθούν την κατάσταση των αγγείων. Συχνά οι γιατροί συνταγογραφήσει διάγνωση με υπερήχους και Doppler. Οι μελέτες αυτές βοηθούν να εντοπίσει την άλλαξε η δομή των φλεβών στα αρχικά στάδια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι συχνά ο ασθενής δεν έχει συμπτώματα.

Ο γιατρός, μετά την εξέταση και διεξάγεται έρευνα μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τα πιο κατάλληλα προληπτικά μέτρα. Αν έχετε ήδη την αρχική αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία, όπως οι επιθεωρήσεις θα πρέπει να είναι τακτική. Επιτρέπουν να προσδιορίσει την εξέλιξη της νόσου και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Η διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους και η σωστή διατροφή

Πρόληψη των κιρσών στα πόδια περιλαμβάνει σωστή διατροφή. Τα τρόφιμα που καταναλώνονται πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Τα γεύματα θα πρέπει να περιέχουν επαρκή ποσότητα ινών. Διευκολύνει την πέψη και την τακτική σκαμνί.

Να πω ότι οι άνθρωποι με υπερβολικό βάρος κιρσώδεις νόσος εντοπίζεται πιο συχνά. Όλα οφείλονται στο γεγονός ότι τα κάτω άκρα, υπάρχει ένα ισχυρό φορτίο. Ήδη τα πρώτα συμπτώματα της παθολογίας πρέπει να αναγκάσει τον ασθενή να αλλάξουν τη διατροφή τους. Η κατανάλωση καθαρού νερού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από μία και μισή λίτρα την ημέρα. Να πίνεις άφθονα υγρά βοηθά στην αραίωση του αίματος. Έμμεσα, επηρεάζει τις φλέβες και τα αγγεία των κάτω άκρων.

Κατάλληλη ενδυμασία είναι το κλειδί για την υγιή αιμοφόρα αγγεία

Πρόληψη των κιρσών στα πόδια περιλαμβάνει τη χρήση την κατάλληλη ενδυμασία. Phlebologists συμβουλεύω να μην φοράτε στενά εσώρουχα και ρούχα. Έτσι, η περιοχή κάτω από τη μέση πρέπει να είναι ντυμένοι με casual πράγματα. Μπορώ να φορέσω skinny τζιν, ειδικά τα σοβαρά παραβιάζει την κυκλοφορία του αίματος στην πύελο έπεσε μέση. Καλσόν και κάλτσες πρέπει να επιλεγεί σε μέγεθος.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας να φοράτε άνετα παπούτσια. Είναι δυνατόν να σταματήσω να φοράω ψηλά τακούνια και στενότητα παπούτσια. Το ασανσέρ από το τακούνι δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3-4 cm. Αν υπάρχει ανάγκη για τα παπούτσια φόρεμα, προσπαθήστε να μην κρατήσει όλη μέρα. Περιοδικά αφαιρέσετε τα παπούτσια και αφήστε τα πόδια σας υπόλοιπο. Υπόκεινται σε διαθεσιμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, πλήρη κάμψη των ποδιών και απλές ασκήσεις που θα παρουσιαστεί την προσοχή σας παρακάτω.

Ο καθιστικός τρόπος ζωής είναι ένας άμεσος τρόπος για να κιρσώδεις φλέβες

Θεραπεία για τη φλεβίτιδα μπορεί να είναι διαφορετική. Ωστόσο, αυτό δεν θα σας βοηθήσει αν δεν μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας. Απέχουν από την συνεχή συνεδρίαση. Κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης, το αίμα στα κάτω άκρα λιμνάζει. Υπάρχουσες βαλβίδες αρχίσει να εργάζεται σκληρά. Αυτό οδηγεί σε ζημιά και αγγειοδιαστολή. Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν βάλετε το πόδι σας σε ένα πόδι ή latesco ένα άκρο. Σε αυτή την περίπτωση, το αίμα είναι απλά σφραγίζεται στο δοχείο. Μπορεί όχι μόνο να φύγει, αλλά δεν πρέπει να έρθει σε.

Φυσικά, για την πρόληψη των κιρσών είναι απαραίτητο να αλλάξει θέσεις εργασίας και να εγκαταλείψει τις αγαπημένες δραστηριότητες. Ωστόσο, προσπάθησε να κινείσαι περισσότερο. Αν έχετε ήδη τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της νόσου, στη συνέχεια, κάθε ώρα και δέκα λεπτά Πεζοπορία και προληπτικές ασκήσεις. Μετά την επιστροφή στο σπίτι, τοποθετήστε τα πόδια σας πάνω από το επίπεδο του σώματος. Σε αυτή την κατάσταση αξίζει να είναι όχι λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού, ενώ την εκτέλεση των βασικών ασκήσεων.

Συμπίεση εσώρουχα για τις κιρσώδεις φλέβες

Ένα εξαιρετικό εργαλείο για την πρόληψη του είναι κάλτσες ή καλσόν. Ωστόσο, δεν πρέπει να είσαι συνηθισμένος. Συμπίεση εσώρουχα για κιρσούς θα πρέπει να συνταγογραφείται από γιατρό. Είναι ειδικός καθορίζει ποιο επίπεδο της ελαστικότητας κατάλληλη σε αυτή την περίπτωση. Καλσόν και κάλτσες από κιρσούς μπορεί να είναι διαφόρων τύπων. Όλα έχουν διαφορετική πίεση σε ορισμένες περιοχές των ποδιών. Για παράδειγμα, ένα ελαφρύ βαθμό συμπίεσης επηρεάζει μόνο τον αστράγαλο. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή της ποικιλίας του εσωρούχων, τόσο μεγαλύτερη είναι η θεραπευτική επίδραση που έχει.

Ο πρώτος βαθμός συμπίεσης

Αυτές οι κάλτσες φλεβίτιδας διορίζονται ως προληπτικό μέτρο. Έχουν σχετικά μικρή πίεση στον αστράγαλο, το οποίο κυμαίνεται από 18 έως 21 mm Hg.

Οι κύριες ενδείξεις για μια τέτοια προφύλαξη είναι αίσθημα βάρους στα πόδια, κάψιμο κατά τη διάρκεια των παθολογικών αγγείων, και ένα μικρό πρήξιμο παρουσιάζεται το βράδυ. Επίσης, το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια αναγκαστική καθιστικός τρόπος ζωής. Οι κάλτσες είναι συχνά η πρώτη από τις αναλογία συμπίεσης που ανατίθενται στο εμπόριο εργαζομένων και το λοιπό προσωπικό υποστήριξης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να δαπανούν πολύ χρόνο στην ίδια θέση, είναι σε κίνδυνο.

Η δεύτερη κατηγορία

Καλσόν για την πρόληψη των κιρσών δεύτερο βαθμό συμπίεσης είναι συχνά συνταγογραφείται μετά από την επεξεργασία. Η παθολογία μπορεί να διορθωθεί χειρουργικά, ή χρησιμοποιώντας ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Συχνά το δεύτερο συμπίεσης κλάσης προβλέπεται για τις γυναίκες για την πρόληψη των κιρσών κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Το να φοράς κάλτσες και καλσόν μπορεί να είναι γύρω από το ρολόι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δεύτερη κατηγορία της συμπίεσης έχει πίεσης του από τις 25 έως 32 χιλιοστά υδραργύρου. Κατά την επιλογή ενός προϊόντος, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί σωστά το μέγεθος. Αυτό είναι γιατί θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό.

Την τρίτη και την τέταρτη τάξη

Αυτοί οι τύποι σάλτσες γάζας δεν είναι προληπτική, και ήδη ένα ιατρικό χαρακτήρα. Διορίστηκαν σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις - όταν ελεφαντίαση των κάτω άκρων, έλκη και σε περίπτωση αδυναμίας της χειρουργικής θεραπείας.

Την τρίτη κλάση συμπίεσης εσώρουχα έχει πίεση από 36 έως 46 mm Hg. Ωστόσο, τραβάει όχι μόνο από τον αστράγαλο και μοσχάρι, αλλά και τις περιοχές που βρίσκονται στο μηρό. Τέταρτος βαθμός συμπίεσης παρέχει πίεση είναι μεγαλύτερη από 59 χιλιοστά. Αυτό το προϊόν είναι σπάνια διαθέσιμα για πώληση. Συνήθως είναι απαραίτητο να αποκτήσετε συνταγή φαρμακείο.

φάρμακα

Φάρμακα για την από του στόματος χορήγηση

Θεραπεία για τη φλεβίτιδα μπορεί να θεραπευτικά μορφή. Αυτά τα φάρμακα βοηθούν να ενισχύσει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Μπορούν επίσης να έχουν αντι-φλεγμονώδη δράση στις φλέβες. Πόνο, πρήξιμο, κράμπες και φαγούρα είναι συχνά μετά από τη διάρκεια της χρήσης αυτών των πόρων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα φάρμακα που αραιώνουν το αίμα. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, όταν επιλέγουν ένα φάρμακο.

Όλα τα φάρμακα για χορήγηση από το στόμα πρέπει να χορηγείται από το γιατρό σας. Κάθε ασθενής έχει επιλεγεί ξεχωριστά δοσολογία του φαρμάκου, και το ρυθμό της υποδοχής. Ορισμένα φάρμακα μπορεί να ληφθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, όταν ο θηλασμός, για να διενεργεί προληπτική συντήρηση πρέπει να απαγορεύεται. Όλα προσχηματισμένη σκευάσματα χωρίζονται σε διάφορες ομάδες:

  • Αντιοξειδωτικά. Βοήθεια καθαρίσει το σώμα, συμπεριλαμβανομένων φλέβες, τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες.
  • Αντιαιμοπεταλιακά και αντιπηκτικά. Αραιώνουν το αίμα και να βελτιώσει τη σύνθεση.
  • Phlebotonics. Ενίσχυση του φλεβικού τοιχώματος, ανακούφιση από το πρήξιμο και την πρόληψη της φλεγμονής.

Όλα τα φάρμακα έχουν τις αντενδείξεις και περιορισμοί. Πριν από τη χρήση αυτών ή άλλων ταμείων πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πρόληψη είναι εκχωρηθεί σε διάφορα φάρμακα. Σε αυτή την περίπτωση, η θεραπεία συνδυασμού παράγει μια πιο έντονη θετική επίδραση.

Σημαίνει για τοπική εφαρμογή

Κρέμα κιρσώδεις φλέβες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη. Συχνά αυτά τα φάρμακα που έχουν συνταγογραφηθεί σε συνδυασμό με κάλτσες συμπίεσης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ενώσεις αυτές είναι πιο ασφαλή από ό, κάψουλες και δισκία. Ωστόσο, όταν τα συμπτώματα των κιρσών μπορεί να είναι ανίσχυροι. Οποιαδήποτε κρέμα από το κιρσούς θα πρέπει να εφαρμόζεται με ελαφρύ τρίψιμο κινήσεις. Η κατεύθυνση θα πρέπει να είναι από κάτω προς τα πάνω. Πολλά σκευάσματα απαιτούν επαναλαμβανόμενη χρήση όλη την ημέρα. Αυτό δεν μπορεί να είναι πολύ άνετα.

Η επίδραση των εν λόγω προφύλαξη μπορεί να μην είναι αισθητή σε όλους. Τα φάρμακα αυτά δείχνουν ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ η λήψη από του στόματος φάρμακα.

ασκήσεις κιρσώδεις φλέβες

Άσκηση για την πρόληψη των κιρσών

Φυσιολογική κάμψη των ποδιών μπορεί να είναι μια καλή πρόληψη των κιρσών νόσο των κάτω άκρων. Ωστόσο, όλες οι ασκήσεις πρέπει να ταιριάζει σωστά. Πρέπει να πραγματοποιείται τακτικά. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί το αποτέλεσμα της χειραγώγησης. Αν έχετε ήδη κιρσώδεις φλέβες, οι γιατροί σχόλια πω σχετικά με την αποτελεσματικότητα της συνολικής διόρθωσης. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε συμπίεση σε συνδυασμό με τη θεραπεία με το φάρμακο. Η σωματική άσκηση θα φέρει επίσης πολλά οφέλη.

Το τρέξιμο

Εκπαιδεύει τους μύες των ποδιών και να έχει μια προληπτική επίδραση κανονική λειτουργία. Δεν πρέπει να αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα. Απλά τρέχει για ευχαρίστηση. Αν θέλετε οι ασκήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στο σπίτι. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να παρακολουθείτε.

Εναλλακτική κίνηση μπορεί να γίνει ένα high ανύψωση των γονάτων. Ακίνητος, με τα χέρια στη ζώνη του. Εναλλάξ, σηκώστε το ένα πόδι ώστε το γόνατο να σχηματίζει μια γωνία 90 μοιρών.

Αύξηση στις μύτες των ποδιών

Για την πρόληψη των κιρσών αποδειχθεί να είναι αποτελεσματική, η άσκηση αυτή πρέπει να περιλαμβάνεται στις ασκήσεις. Σηκωθείτε ίσια, τα πόδια θα πρέπει σταθερά να σταθεί στο πάτωμα. Σιγά-σιγά να σταθεί στις μύτες των ποδιών, έτσι ώστε η φτέρνα μακριά από το πάτωμα τρεις ίντσες. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά επιστρέψτε στην αρχική θέση.

Αυτή η άσκηση μπορεί να γίνει ακόμα και στο χώρο εργασίας. Σε μία προσέγγιση που θα πρέπει να κάνει 10 αναβάσεις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να κάνετε 5 με 10 σύνολα.

"Το ποδήλατο" ή ασκήσεις αντί για

Καλή πρόληψη των κιρσών είναι ένα Ποδήλατο. Αν δεν έχετε αυτό το όχημα ή όχι αρκετό χρόνο για αυτές τις βόλτες, κάνε την παρακάτω άσκηση.

Καθίστε σε μια σταθερή και επίπεδη επιφάνεια, τα πόδια σήκωσε. Παλάμες υπόλοιπο στο πάτωμα. Έναρξη κυκλική κίνηση πόδια σου είναι να κάνεις πετάλι. Η διάρκεια της αυτό το είδος της άσκησης μπορεί να κυμαίνεται από τρία έως πέντε λεπτά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να κάνετε διάφορες προσεγγίσεις.

η θεραπεία των κιρσών

Τη θεραπεία και την επακόλουθη πρόληψη

Κιρσώδεις φλέβες δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με προληπτικά μέτρα. Ακόμη και τα φάρμακα δεν παρέχουν μακροπρόθεσμη θεραπευτική του επίδραση. Επί του παρόντος, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την εξάλειψη των κιρσών είναι η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ, η σκληροθεραπεία και χειρουργική επέμβαση. Μετά τη θεραπεία θα πρέπει μια ζωή να συμμετάσχουν στην πρόληψη των κιρσών. Αλλιώς, η ασθένεια μπορεί να επηρεάζουν τους υγιείς φλέβες.

Να θυμάστε ότι όσο πιο γρήγορα μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό, το λιγότερο που θα πρέπει δυνάμεων και μέσων για την καταπολέμηση των κιρσών των κάτω άκρων. Ακολουθήστε τις συστάσεις του γιατρού σας και ακολουθήστε όλα έχουν ανατεθεί προληπτικά μέτρα.

Την υγεία σας, και αφήστε τα πόδια σας θα είναι πάντα όμορφη!

05.10.2018