Κιρσώδεις φλέβες - συμπτώματα και θεραπεία

Ασθένεια με μια "παγκόσμια εμβέλεια", η οποία διαγιγνώσκεται σε περισσότερο από το ήμισυ των κατοίκων της γης – κιρσών των κάτω άκρων.

Κιρσώδεις φλέβες που προκαλούνται από ξαφνικές διαταραχές στην ροή του φλεβικού αίματος στο πατάκι, ή υπερχείλιση και απόφραξη αγγείων, προκαλώντας την ανάπτυξη των διεργασιών αποικοδόμησης στα φλεβικά τοιχώματα. Αυτή η διαδικασία συμβάλλει στην ανεπάρκεια της βαλβίδας του συστήματος και του συνδετικού ιστού αδυναμία των φλεβών.

κιρσώδεις φλέβες στα πόδια

Ποια είναι η ρίζα του κακού;

Τεράστια εκτεταμένο σύστημα των ταμιευτήρων, συμπεριλαμβανομένων των επιπολής και εν τω βάθει φλεβικών αγγείων, παροχή αίματος προς την καρδιά του ανθρώπου. Τους συνδέει με κάθε άλλο είδος του σύστημα συναγερμού, παρέχοντας έγκαιρη απαλλαγή του αίματος.

Το κύριο βάρος στη διασφάλιση της αναγκαίας κυκλοφορία στην βαθιά φλεβικών αγγείων, λόγω της όγκο και τη δύναμη. Και μόνο μια μικρή δόση φορτία πάρει σε σκάφη επιφανείας.

Καρδιά σαν αντλία "τρέχει" το αίμα αγγειακά κανάλια. Υπό ορισμένες φορτία (περπάτημα πρόσωπο, κατάληψη κλπ.) η καρδιά για να ωθήσει μέσω των φλεβών, υπερνικά τη δύναμη της βαρύτητας (gravity). Όταν ο μυϊκός ιστός των ποδιών χαλαρή (αν κακή εκπαίδευση ή σε ακινησία), κάτω από το βάρος της βαρύτητας το αίμα, γρήγορα κατεβαίνει προς τα πόδια.

Η παρουσία του συγκεκριμένου φλέβα τοίχους από τις τσέπες, για να διευκολυνθεί η εκπλήρωση της βαλβίδας λειτουργία και αποτρέπει την αντίστροφη κυκλοφορία του αίματος. Η αξία της βαλβίδας σύστημα είναι πολύ μεγάλες, λειτουργεί ως μια πύλη και τυχόν βλάβη που οδηγεί σε διαταραχή της ροής του αίματος και η αυξημένη ροή του αίματος, εκροή προς τα κάτω.

Αυτό προκαλεί στασιμότητα του αίματος στις φλέβες, την διεύρυνση και την φλεγμονή, το πρήξιμο και τις προσκρούσεις, η ανεπάρκεια της βαλβίδας σύστημα δεν είναι σε θέση να σταματήσει τη διευρυμένη φλέβα. Το αποτέλεσμα – μια παραβίαση της κυκλοφορίας του αίματος στα άκρα και κιρσοί, η φλεβική επέκταση.

Αιτίες των κιρσών

Η ασθένεια έχει δύο μορφές ανάπτυξης – πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Η Γένεση της πρωτοβάθμιας κιρσούς των ποδιών που προκαλείται από ανωμαλίες του φλεβικού τοιχώματος:

 • μείωση του τόνου;
 • απώλεια της ελαστικότητας;
 • αυξημένη ενδοφλέβια πίεση.
 • οζώδης σχηματισμούς σε εκτεταμένη σκάφη.

Στην ανάπτυξη αυτών των παθολογιών δεν παίζουν ρόλο:

 • γενετική προδιάθεση;
 • προχωρημένη ηλικία;
 • το υπερβολικό βάρος και της ζημίας *
 • το μεγάλο φορτίο στις φλέβες των ποδιών.

Να προκαλέσει την ανάπτυξη της νόσου μπορεί να είναι ξαφνικό φορτίο στα πόδια και τα στελέχη της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Η συνέπεια αυτών των παραγόντων, στις περισσότερες περιπτώσεις, για να γίνει η αυξημένη ενδοφλέβια πίεση στα άκρα και βλάβη της συσκευής βαλβίδα.

Η αιτία της δευτερεύουσας φόρμας – μεταθρομβωτικό κιρσώδεις προκαλείται από παθολογικές διεργασίες στην πιο αγγειακό σύστημα της πόδια, με τη μορφή:

 • θρόμβωση, μεταφέρεται στην κύρια φάση της νόσου;
 • συγγενής αγγειακή δυσπλασία και συρίγγιο σε αρτηρίες και φλέβες;
 • το σύνδρομο πάρκα-Weber;
 • οι όγκοι και τα τραύματα;
 • ανοσοποιητικών και ενδοκρινών διαταραχών.
φλεβική νόσο

Ένας επιπλέον παράγοντας στην ανάπτυξη των κιρσών σε γυναίκες από του στόματος αντισυλληπτικά προκαλούν ορμονική ανισορροπία. Μια άμεση συσχέτιση δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά λόγω της πρόσληψης μπορεί να αναπτύξει περίπλοκες διαδικασίες υπάρχουσα παθολογία που προκαλείται από τις κιρσώδεις φλέβες των άκρων.

Τα πρώτα σημάδια των κιρσών στα πόδια είναι μη ειδικά και λίγα. Πολύ έντονη κιρσώδεις φλέβες, σύνδρομο πόνου στα πόδια, κάτω από το φορτίο, που συνοδεύεται από αναχώματα και κάψιμο των προσβεβλημένων περιοχών.

Κανονική – αφθώδους κόπωση, οίδημα στο πίσω ζώνες στα πόδια και τους αστραγάλους. Υπάρχει πόνος σύνδρομο πόνος, φτάνοντας στην πορεία των φλεβών.

Το σύνηθες σύμπτωμα της το αρχικό στάδιο της νόσου είναι ο πόνος και το οίδημα είναι πιο έντονη το βράδυ και το πρωί να περάσει. Ορατές αλλαγές των φλεβών στην αρχή της νόσου δεν παρατηρήθηκε. Ο ασθενής μπορεί να εμφανίσουν μόνο πολύ κουρασμένος.

 • Η νόσος εξελίσσεται αργά, μπορεί να αναπτυχθεί με την πάροδο των ετών. Η μη έγκαιρη θεραπεία μπορεί να εκδηλωθεί σε χρόνια φλεβική ανεπάρκεια.

Τα συμπτώματα των κιρσών των κάτω άκρων - 7 χαρακτηριστικά

Τα κύρια συμπτώματα των κιρσών στα πόδια χαρακτηρίζονται από:

1. Εξωτερικές αλλαγές των σκαφών. Το σχήμα και η διαμόρφωση του βυθού και της σαφηνούς σκάφη – το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα των κιρσών. Σημειώνεται saccular ή στολή εστιακή πάχυνση των αιμοφόρων αγγείων με σφαιροειδή αλλοιώσεις και εντοπισμού club.

Γίνονται μοβ ή μπλε χρώμα. Προηγουμένως ορατά μικρά αγγεία, εμφανίζονται στην επιφάνεια με τη μορφή προστίμου αγγειακό δίκτυο. Συχνά αυτές οι αλλαγές εμφανίζονται στο πόδι και στην εσωτερική ζώνη του ποδιού.

2. Σύνδρομο πόνου. Η συνήθης έκφραση είναι το χαβιάρι. Με την ανάπτυξη της νόσου, θα γίνει ισχυρότερη και συνοδεύονται από σπασμούς των μυών του κάτω μέρους του ποδιού, ορθοστατική ασθένεια – φροντίδα πόνο σε ύπτια θέση και η επανάληψη του μετάβαση στην όρθια θέση.

Επώδυνη ψηλάφηση ελλείψει ορατές αλλαγές, επιβεβαιώνει τις παθολογικές αλλαγές σε βαθείς σκάφη.

3. Το πρήξιμο. Εκδήλωση πρήξιμο στη διαδικασία των κιρσών είναι χαρακτηριστικά συμπτώματα. Εμφανίζεται εντοπίζεται στο κατώτερο τρίτο του πόδι και πόδια. Έτσι, η προβολή της βλάβης που προκαλεί σοβαρή φαγούρα στο δέρμα.

Εάν κατά τη διάρκεια της νύχτας υπόλοιπο οίδημα υποχωρεί, αυτό είναι ένα ανησυχητικό σήμα, το οποίο υποδεικνύει το τέλος του σταδίου εξέλιξης της νόσου (στάδιο της αντιρρόπησης). Σε μια τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να εξαιρούνται από την ένταξη της μόλυνσης και μην χάσετε την ανάπτυξη των τροφικών ελκών.

4. Φαγούρα στο δέρμα, η οποία εκδηλώνεται πριν από την ανάπτυξη της φωτεινά σημάδια κιρσώδεις φλέβες, με ένα ήδη υπάρχον εξέφρασε παθολογίες του φλεβική εκροή.

5. Υπέρχρωσηπου παρουσιάζεται το ιστορικό του φωτεινά κλινικά συμπτώματα. Το δέρμα στην περιοχή κατεστραμμένες φλέβες, στην πορεία τους, και σε κοντινή απόσταση, σε θέσεις του μώλωπες και κακώσεις, σκλήρυνση (συμπίεση), να γίνει σκοτάδι και το μπλε είναι λέπτυνση της επιφάνειας του επιθηλίου και ατροφία του υποδόριου δομές.

6. Υπεραιμία είναι μια σταθερή αίσθηση του παγώματος άκρα, τα δάχτυλα και τα δάχτυλα των ποδιών.

7. Η ανάπτυξη της ανοικτής φλεβικά έλκη θεωρείται περίπλοκη παραλλαγή των κιρσών, ή συνέπεια συγκεκριμένες αλλαγές του δέρματος στο τελευταίο στάδιο της νόσου.

Διαφορετικοί άνθρωποι και η νόσος εξελίσσεται διαφορετικά, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θέσης των φλεβών (επιφανειακή ή βαθιά).

Ως εκ τούτου, η απειλή του "υποβρύχια πέτρα" των κιρσών, είναι αόρατο, ασυμπτωματική, η οποία μπορεί να προκύψει από την εκτέλεση του στάδιο.

Γιατρός ειδικός πρέπει να επικοινωνήσω;

η θεραπεία των κιρσών

Η εκδήλωση της ακόμα και τα πρώτα σημάδια της νόσου, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό. Μετά από όλα, στα πρώτα στάδια, η νόσος μπορεί ακόμη και να σταματήσει η θεραπεία με το φάρμακο. Η θεραπεία των κιρσών στα πόδια, έχει ένα συγκεκριμένο γιατρό.

Αν ένας τέτοιος ειδικός στην πολυκλινική όχι, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την ανάθεση κατάλληλη θεραπεία.

Η θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Η θεραπεία των κιρσών στα πόδια και κατασκευαστεί σύμφωνα με την έκταση των αγγειακών τραυμάτων.

 1. Το πρώτο στάδιο είναι μια εκδήλωση του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών, συνοδεύεται από πρήξιμο.
 2. Το δεύτερο στάδιο θα περιλαμβάνει την παθολογία μόνιμη διόγκωση, η χρώση του δέρματος σφραγίδα υποδόρια δομές (κυτταρίνη), και την ανάπτυξη των διαφόρων βλαβών.
 3. Το τρίτο στάδιο χαρακτηρίζεται από ελκώδη ελαττώματα του τροφικές προέλευσης.

Φυσικά, για να σταματήσει η διαδικασία πιο εύκολη, χωρίς να περιμένει για το τρίτο βαθμό της νόσου. Στα πρώτα στάδια για να σταματήσει η διαδικασία μπορεί να γίνει θεραπεία με το φάρμακο, με την προσθήκη της αποτελεσματικότητάς του, το σπίτι διορθωτικά μέτρα.

Υπάρχουν πολλά μέσα της θεραπείας των κιρσών στα αρχικά στάδια της νόσου. Αυτές περιλαμβάνουν θεραπεία με το φάρμακο ή διαφορετικές διαδικασίες ελάχιστα επεμβατικές τεχνολογίες.

Πρώτα απ ' όλα, αυτή η συμπίεση εσώρουχα (κάλτσες, καλσόν, κάλτσες) και ελαστική επίδεση. Όταν η συμπίεση ορισμένες ομάδες μυών, τη βελτίωση της ροής του αίματος και μείωση της διαδικασίας στασιμότητα του αίματος. Η τεχνική αυτή εξαλείφει την περαιτέρω επέκταση των αιμοφόρων αγγείων και την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Σήμερα, το ιδανικό φάρμακα από τις κιρσώδεις φλέβες, η οποία επηρεάζει όλους τους συνδέσμους της παθογενετικοί διαδικασία για την ανάπτυξη της νόσου – όχι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εφαρμόζεται ειδική θεραπεία. Εν μέρει για να σταματήσει η διαδικασία ανάπτυξης στα αρχικά στάδια της η συντηρητική θεραπεία δεν είναι δυνατή, αλλά τα υπάρχοντα οζίδια φαρμάκων δεν μπορεί να αφαιρεθεί.

Φάρμακα για τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια

1. Βασικές συνταγογραφήσει φάρμακα που μπορεί να την αποκατάσταση του αγγειακού τόνου, την ανακούφιση φλεβική συμφόρηση και να βελτιώσει τις διαδικασίες της μικροκυκλοφορίας στους ιστούς με τη μορφή σπρέι, τζελ, χάπια και αλοιφές.

2. Να εμποδίζουν την ανάπτυξη θρόμβωσης συνταγογράφους ιατρούς, με την ένταξη της ηπαρίνης, λοιπόν αντιπηκτικά.

3. Για να μειώσει τη φλεγμονή, το πρήξιμο και ο πόνος συχνά αποδίδεται σε ειδικό τζελ, σπρέι και αλοιφές από τις κιρσώδεις φλέβες.

Χειρουργική επέμβαση

Όταν τρέχει η διαδικασία των κιρσών, η χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να αποφευχθεί. Σύγχρονες τεχνικές είναι ελάχιστα επεμβατική και είναι ριζικά διαφορετικές από τις παλιές μεθόδους. Έχει χαμηλή διεισδυτικότητα και την απουσία του έντονο πόνο. Η:

 • τεχνική της ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες, εξαλείφοντας την παθολογία της φλεβικής επιστροφής *
 • πολλαπλές τροποποιήσεις της διαδικασίας επιλέγονται σύμφωνα με την τρέχουσα παθολογία;
 • η μέθοδος σκλήρυνσης, με βάση την εξάλειψη της ροής του αίματος με τη μέθοδο της προσκόλλησης των φλεβικών τοιχωμάτων *
 • το κλείσιμο της φλεβικής μονάδων λούμεν λέιζερ πήξη;
 • η θεραπεία των κιρσών μεγάλα σκάφη με τη μέθοδο της καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες;
 • και η συνδυασμένη μέθοδος σκληρυντική και άλλες διαδικασίες.

Η μέθοδος επεξεργασίας που θα επιλεγεί, λαμβάνοντας υπόψη την κλινική εικόνα. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια για την ώρα. Δεν θα πρέπει να βασίζεστε σχετικά με την αποτελεσματικότητα των διαφόρων μεθόδων θεραπεία στο σπίτι.

Μπορούν μόνο να ανακουφίσει τα συμπτώματα, αλλά εντελώς θεραπεία δεν είναι σε θέση. Το πιο αποτελεσματικό μέσο, το οποίο εξυπηρετεί Συμπλήρωμα σε θεραπεία με το φάρμακο περιλαμβάνουν:

πρόληψη
 • κομπρέσες, βάμματα, και ζεστό αναδιπλώνεται από πυρήνες φρούτων, πράσινο φλοιό, τα φύλλα και ταξιανθίες των φυτών – γνωστή για τις ιαματικές της ιδιότητες, της ιπποκαστανιάς;
 • συμπιέζει και να τρίβει τις πληγείσες φλέβες με την Apple μηλίτη ξίδι.
 • λοσιόν και επιθέματα βάμμα με την αρτεμισία από πηγμένο γάλα.
 • ποδόλουτρα και λοσιόν για το μπλε πηλό;
 • πίνοντας χυμό σταφυλιών ή κρασί από κόκκινα σταφύλια.

Και σίγουρα δεν θα βλάψει κανέναν, συνιστάται και επιλέγονται από ειδικές ασκήσεις γιατρός της φυσικής αγωγής.

Πρόληψη των κιρσών

Ως προληπτικά μέτρα που εφαρμόζονται είναι:

 • να καταβρέξετε τα πόδια, με σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας, να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος;
 • το λουτρό ποδιών, που ακολουθείται από το τρίψιμο με μια πετσέτα και την εφαρμογή επουλωτική κρέμα;
 • μασάζ;
 • όταν το υπόλοιπο για να κρατήσει τα πόδια σας σε μια υπερυψωμένη θέση.

Συνιστάται: να δώσει την επίσκεψη του ζεστού ατμόλουτρα και σάουνες, για την εξάλειψη σωματική καταπόνηση στα πόδια. Για την εξισορρόπηση θρεπτική διατροφή και το Κάπνισμα και το αλκοόλ. Για να αφαιρέσετε το βάρος και να επιλέξετε άνετα παπούτσια.

03.10.2018