Κιρσοί: συμπτώματα και θεραπεία φωτογραφία

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων είναι μια χρόνια παθολογία που χαρακτηρίζεται από τη λέπτυνση του φλεβικού τοιχώματος, αυξημένη αγγειακή μονάδα λούμεν και το σχηματισμό του οζώδης επεκτάσεις.

Η νόσος διαγιγνώσκεται σε περίπου 15-17% του ενήλικου πληθυσμού. Στην ενήλικη ζωή, η ασθένεια είναι πιο συχνά διαγιγνώσκεται σε γυναίκες, που οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές στο σώμα (εμμηνόπαυση, εγκυμοσύνη, έμμηνος ρύση).

Κιρσώδεις φλέβες των ποδιών εκδηλώνεται μια εκτεταμένη κλινική. Οι ασθενείς παραπονιούνται για αίσθημα βάρους και δυσφορία στα άκρα, κόπωση, πρήξιμο αστραγάλων, κράμπες στα πόδια τη νύχτα, μπλε φλέβες που προεξέχουν. Για την παθολογία στο φόντο της έλλειψης επαρκούς θεραπείας οδηγεί σε διάφορες επιπλοκές.

Αιτίες και παράγοντες κινδύνου των κιρσών των κάτω άκρων

Κιρσώδεις φλέβες

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων στα περισσότερα έργα είναι το αποτέλεσμα της γενετικής προδιάθεσης. Άμεση αιτία: η λειτουργική ανωριμότητα των βαλβίδων των φλεβών και την ανωριμότητα του συνδετικού ιστού στοιχείο των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό οδηγεί σε αυξημένο φορτίο στο εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων και την εμφάνιση των κιρσών.

Η αιτιολογία οφείλεται σε έμφυτη παράγοντες, που σχετίζονται με την υπερπηκτικότητα – αυξημένη πήξης του αίματος. Σχετικά με το ιστορικό των παραβιάσεων των σχηματίζονται θρόμβοι αίματος, η οποία παραβιάζει την πλήρη ροή στα πόδια του, οδηγεί σε παθολογικές επέκταση της φλεβικής μονάδα λούμεν.

Μια συχνή αιτία της νόσου στις γυναίκες είναι μια ορμονική ανισορροπία. Είναι με βάση τη μεταβολή της συγκέντρωσης των ορμονών στο αίμα. Που συνδέονται με την αρχή της εμμηνόπαυσης και της εγκυμοσύνης.

Αιτίες της κιρσώδεις φλέβες των ποδιών:

 • Το βάρος. Η παχυσαρκία έχει μηχανικές επιδράσεις του φλεβικού τοιχώματος, είναι ιδιαίτερα έντονη, το ίδιο το ιστορικό του κοιλιακού τύπου. Ως αποτέλεσμα, ο ασθενής αυξημένη φλεβική πίεση;
 • Ο διαβήτης. Ως αποτέλεσμα των πολύπλοκων διαταραχών των μεταβολικών διεργασιών που σχετίζονται με τα χρονίως υψηλά επίπεδα σακχάρου του αίματος σε σχετική ανεπάρκεια ινσουλίνης, μείωση της ελαστικότητας των φλεβικών τοιχωμάτων, με την περαιτέρω επέκταση *
 • Εξάρτησης από το αλκοόλ. Ο αλκοολισμός το σώμα στερείται τα υγρά, το αίμα γίνεται παχύτερο, η οποία οδηγεί σε διαταραχή της κυκλοφορίας του αίματος;
 • Επαγγελματικοί παράγοντες (ένα σταθερό εύρημα σε κάθετη θέση, η υπερβολική σωματική δραστηριότητα, έλλειψη άσκησης);
 • Το να φοράς άβολα παπούτσια, για παράδειγμα, τα ψηλά τακούνια;
 • Σοβαρή παθολογία του καρδιαγγειακού συστήματος, που εκδηλώνεται με κυκλοφορική ανεπάρκεια.

Αιτία κιρσώδεις φλέβες των ποδιών μπορεί να χρόνιες παθήσεις των γεννητικών οργάνων. Ειδικότερα, στη φλεγμονή του προστάτη αδένα σε άνδρες και εξαρτημάτων στις γυναίκες.

Ο μηχανισμός της νόσου είναι η βάση για τη συμμετοχή στη διαδικασία της φλεγμονής τις μικρότερες φλέβες, πράγμα που προκαλεί οίδημα και απόφραξη της ροής του αίματος.

Τα σημάδια και τα συμπτώματα των κιρσών

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων εκδηλώνεται με διάφορα συμπτώματα. Ας ξεκινήσουμε με τις εξωτερικές αλλαγές. Έτσι, το πιο προφανές σημάδι, που δείχνει την εμφάνιση της νόσου, αυτή η μεταμόρφωση το περίγραμμα και το σχήμα του υποδόριου αγγεία των ποδιών. Εκδηλώνεται φούσκωμα, οζώδης πάχυνση. Αγγεία γίνονται σκούρα χρώματα, αποκαλύπτοντας τις φλέβες και τις φλέβες.

Φλεβικά έλκη ποδιών θεωρούνται από τις δύο πλευρές. Μέρος κλινικούς χαρακτηριστικό τις πληγές στα συμπτώματα και άλλες επιπλοκές της νόσου, που να πιστοποιεί το τελευταίο, το πιο προχωρημένο στάδιο της παθολογικής διαδικασίας.

Ταξινόμηση των κιρσών στα πόδια

Κιρσώδεις φλέβες των ποδιών διαγιγνώσκεται πιο συχνά σε ηλικιωμένες γυναίκες από τους άνδρες αυτής της ηλικίας. Σε νεαρή ηλικία, την ασθένεια σε αγόρια και κορίτσια εκδηλώνεται με την ίδια συχνότητα. Σύμφωνα με την κατάταξη, η ασθένεια μπορεί να είναι πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φύση. Στην πρώτη περίπτωση, οι παθολογικές αλλαγές που σχετίζονται με σκάφη επιφανείας. Παραβιάσεις της δομής και η δομή του βαθιά σκάφη δεν υπάρχουν.

Δευτεροβάθμια κιρσώδεις φλέβες είναι μια επιπλοκή των ανωμαλιών της εν τω βάθει φλέβες, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται αρνητικές αλλαγές στα επιφανειακά αγγεία των ποδιών. Αυτή η εικόνα εμφανίζεται στο φόντο της εκ γενετής παθήσεις του φλεβικού συστήματος, και, επίσης, ως συνέπεια της phlebothrombosis.

Επίσης η νόσος ταξινομείται σε κλινικές μορφές. Αυτές περιλαμβάνουν κιρσούς της πλευρικής αγγεία των κάτω τα πόδια και τους μηρούς μορφή το δικτυωτό και κιρσώδεις telangiectasia. Εξετάστε αυτές τις μορφές περισσότερα:

 • Κιρσώδεις φλέβες πλευρική φλέβες μερικές φορές ως ανεξάρτητη ασθένεια, και σε συνδυασμό με άλλες παθήσεις. Αντίστροφη φλεβική παλινδρόμηση του υγρού παρουσιάζεται σε μια βαθιά φλέβα μέσω της σαφηνούς και τα γύρω σκάφη.
 • Πλέγμα (δικτυωτό μορφή) εκδηλώνεται ως ανεξάρτητη ασθένεια. Δεν θα οδηγήσει σε φλεβική ανεπάρκεια, αποτελεί επουσιώδες ελάττωμα.
 • Telangiectasia κιρσώδεις φλέβες είναι επίσης ένα καλλυντικό ελάττωμα.

Τα τελευταία χρόνια, οι χειρουργοί διάκριση φλεβική ανεπάρκεια, ιδιοπαθής μορφές. Χαρακτηρίζεται από αυξημένη φλεβική τόνο, με σαφή λόγο για την εν λόγω παραβίαση δεν μπορεί να ανιχνευθεί. Οι κλινικές εκδηλώσεις της παθολογίας δεν διαφέρουν από την κλασική κλινική.

Το στάδιο και την έκταση των κιρσών

Αστέρια

Κιρσώδεις φλέβες στο πόδι ποικίλλει ανάλογα με το στάδιο και την έκταση. Για τη δημιουργία αυτών λαμβάνουν υπόψη την κλινική του ασθενούς. Η χρόνια ασθένεια είναι από διάφορα στάδια, τα οποία έχουν κάποιες διαφορές:

Στάδιο Χαρακτηριστικό γνώρισμα
Αποζημίωση Σύνδρομο πόνου εκφράζεται ασθενώς ή όχι. Οι ασθενείς παραπονούνται για δυσφορία των ποδιών που οφείλεται σε μακροχρόνια. Σημειώνεται η παρουσία φλεβών αραχνών για το δέρμα, ενίοτε εκδηλώνεται με πρήξιμο των αστραγάλων, περνάει γρήγορα μετά τις διακοπές.
Subcompensation Οπτική επιθεώρηση των κάτω άκρων του ασθενούς ορατές φλέβες με μη φυσιολογική κάθαρση. Οι ασθενείς έχουν πολλά παράπονα. Ειδικότερα, παραπονούνται για επίμονο πόνο αποσυμπιεστών φύση, κόπωση, αίσθημα βάρους στα πόδια. Συχνά το βράδυ υπάρχουν συσπάσεις των μυών, "run ανατριχίλα" στο δέρμα. Πρήξιμο, μετά από μια νύχτα ύπνου στο 90% των περιπτώσεων ισοπέδωσε ανεξάρτητα.
Αντιρρόπησης Το πιο δύσκολο στάδιο των κιρσών. Manifest αλλαγές στο δέρμα. Γίνεται υπερβολικά ξηρό, πέφτουν τα μαλλιά στα πόδια μου. Επιπλέον, αποκάλυψε υπέρχρωση, η οποία οδηγεί σε ανώμαλη πάχυνση του υποδόριου ιστού. Ρωγμές και γρατσουνιές στα πόδια μου επουλώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σε θέση να μετατρέψει σε πληγές. Πρησμένα πόδια συνεχώς, ξεκούραση και ύπνο δεν βοηθούν. Πρήξιμο τείνουν να αυξάνονται με ψηλότερα πόδια.

Όταν ένα κορίτσι ή ένα αγόρι να έρθει ο γιατρός με τις καταγγελίες του περιγράφονται τα συμπτώματα, ο γιατρός διεξάγει μια οπτική εξέταση, ορίζει εργαστήριο και instrumental διαγνωστικών μεθόδων. Με βάση τα ληφθέντα αποτελέσματα μιλούν για τη μορφή, το στάδιο και την έκταση της νόσου.

Ο βαθμός κιρσώδεις φλέβες των ποδιών ορίζονται από τους αριθμούς. Μηδέν (0) στην κλινική δεν έχει εντοπιστεί, εξωτερικές αλλαγές δεν υπάρχουν. δεν το πρήξιμο, η κούραση των άκρων, II – συνεχής διόγκωση συνοδεύεται από υπέρχρωση, ανώμαλη σφραγίδα του υποδόριου ιστού * III – πόνος που δεν περνά πρήξιμο των ποδιών, τροφικές έλκη.

Επιπλοκές της φλεβικής ανεπάρκειας

Οι κιρσοί είναι μια χρόνια και ανίατη ασθένεια και η θεραπεία έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό – να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου και την πρόληψη επιπλοκών. Εάν η θεραπεία ανατεθεί είναι εσφαλμένη ή ο ασθενής στρέφεται για βοήθεια σε έναν ιατρικό επαγγελματία, να αναπτύξουν επιπλοκές της νόσου.

Θρομβοφλεβίτιδα – φλεγμονή των φλεβών τοίχους με την παρουσία ενός θρόμβου αίματος. Στην φλεγμονώδη διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει τα γύρω αιμοφόρων αγγείων και των μαλακών ιστών. Υπάρχουν διάφορες μορφές. Μπορεί να είναι οξεία (διαρκεί περίπου 30 ημέρες), υποξεία, με διάρκεια έως και έξι μήνες και χρόνια.

Μεταναστευτική θρομβοφλεβίτιδα είναι σπάνια. Χαρακτηρίζεται από τη φλεγμονή που παρουσιάζεται σε διάφορα μέρη της Βιέννης γρήγορα.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Οπτικά δεν υπάρχει ένα σαφές περίγραμμα των φλεγμονή σκάφος.
 • Οξύς πόνος κατά την ψηλάφηση ο πόνος δυναμώνει.
 • Πρησμένα οζίδια, που προεξέχουν από το δέρμα.
 • Η τοπική αύξηση της θερμοκρασίας.

Θρομβοφλεβίτιδα με κιρσώδεις φλέβες των ποδιών μπορεί να οδηγήσει σε άλλες επιπλοκές. Για παράδειγμα, periphlebitis είναι η φλεγμονή των ιστών που την περιβάλλουν, υγρή γάγγραινα των άκρων, εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση. Στη διάδοση της φλεγμονής προκύψει τις επιπλοκές που πηγαίνουν πέρα από το άκρο – εμβολή και σήψη.

Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση είναι μια συχνή επιπλοκή των κιρσών των κάτω άκρων. Η παθολογία χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό των πυκνό θρόμβο αίματος που εν μέρει ή εντελώς αποφράσσει κάποιο αγγείο που διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος πλήρως. Σε αυτή την επιπλοκή υπάρχει κίνδυνος θανάτου λόγω αποκόλλησης του θρόμβου.

Τροφικές έλκη εμφανίζονται σε σοβαρές περιπτώσεις. Συχνά ενώνει λοιμώδη διαδικασία, που συνθέτει την κλινική εικόνα. Πληγές μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τον ιστό, αλλά και τα βαθύτερα στρώματα των μυών. Επουλώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απαιτεί μια ολοκληρωμένη θεραπεία.

Τα πόδια

Κιρσώδεις έκζεμα χαρακτηρίζεται από τέτοια συμπτώματα:

 • Φλεγμονώδη υπέρχρωση του δέρματος κίτρινο ή φωτεινό κόκκινο χρώμα;
 • Microvesicles σχηματίζονται, τα οποία είναι ανεξάρτητα άνοιξε;
 • Σοβαρό οίδημα των ποδιών;
 • Φαγούρα, η οποία παρατηρείται συνεχώς;
 • Υγρασία που μετά την ξήρανση κρούστες;
 • Ανώμαλη πάχυνση του δέρματος.

Κιρσώδεις το έκζεμα μπορεί να πάει σε μια χρόνια πορεία, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί σκλήρυνση του δέρματος και του υποδόριου ιστού.

Κατά την προσχώρηση λοίμωξη έκζεμα περίπλοκη από τροφικές έλκη.

Η συντηρητική θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Η συντηρητική θεραπεία των κιρσών περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και φορώντας εσώρουχα συμπίεσης. Κάλτσες συμπίεσης από διαφορετικές συμπίεσης κλάσης σκοπός είναι για την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου. Καλσόν, κάλτσες και κάλτσες πρέπει να επιλέξετε ένα γιατρό με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ακριβώς το σωστό εσώρουχο δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τέλειο αποτελεσματική από τα φάρμακα που θα μπορούσε να επηρεάσει όλα τα παθολογικά στοιχεία της νόσου δεν υπάρχει. Σας συνιστούμε τη χρήση της συστημικής φάρμακα – ταμπλέτες και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης – τζελ, βάλσαμα, κρέμες και αλοιφές.

Επιπλέον συνταγογραφηθεί φυσιοθεραπείας – μαγνητοθεραπείας, ηλεκτροφόρηση, ειδικές ασκήσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές θεραπείες – συνταγές με φαρμακευτικά βότανα μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Μερικές φορές συνιστάται αυτή η θεραπεία – θεραπεία με βδέλλες.

Μέθοδοι χειρουργικής θεραπείας

Όταν συντηρητικές μέθοδοι δίνουν ένα μικρό αποτέλεσμα, η νόσος εξελίσσεται, συνιστάται να διεξάγει επιχειρήσεις. Συχνά ασκείται από σκληροθεραπεία. Ενδοφλέβια ένεση μια ειδική ουσία που κολλά το προσβεβλημένο αγγείο. Με την πάροδο του χρόνου αντικαθίσταται από συνδετικό ιστό.

Ραδιοφωνικών συχνοτήτων εκτομή. Ενώ η χειρουργική επέμβαση εκτελείται για "συγκόλληση" των αιμοφόρων αγγείων (ασθενής), μέσω ενός καθετήρα, η οποία ακτινοβολεί από τα κύματα. Ο έλεγχος θερμαίνει τα τοιχώματα, η οποία οδηγεί σε στένωση. Μετά την παρέμβαση κάποια στιγμή θα πρέπει να φορούν ένα ένδυμα συμπίεσης.

Η επιλογή της μεθόδου του ασθενούς από τη χειρουργική επέμβαση εξαρτάται από πολλά κριτήρια. Ο γιατρός λαμβάνει υπόψη το στάδιο της νόσου, ο ασθενής για την κατάσταση της υγείας, παρουσία των χρόνιων ασθενειών, η οποία μπορεί να είναι μια αντένδειξη για τη χρήση της παρέμβασης.

Άλλοι τύποι χειρουργική θεραπεία:

 • Phlebectomy ο γιατρός αφαιρεί τις πληγείσες φλέβες και τα αγγεία. Μέσα από μια μικρή οπή στο δέρμα εισαγωγή του εργαλείου με το γάντζο, σύμφωνα με την οποία τραβήξτε προς τα έξω το σκάφος. Αυτή η τεχνική είναι μια συνδυασμένη χρήση της χειρουργικής επέμβασης και τη χρήση των λέιζερ.
 • Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος θεραπείας θεωρείται λέιζερ πήξης των φλεβών των κάτω άκρων. Η τεχνική η επέμβαση γίνεται με ελάχιστες τομές και τραυματισμούς. Μέσα από μια μικρή τομή στο δέρμα στο σκάφος είναι ένεση με τις καλύτερες συναλλαγές που εκπέμπει κύματα στην επιθυμητή συχνότητα. Στην περιοχή πρόσκρουσης της η παρατηρούμενη αύξηση της θερμοκρασίας. Οι τοίχοι είναι λιωμένο, το οποίο επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Η αφαίρεση γίνεται με τη χρήση ενός μικρού καθετήρα που εισάγεται μέσω της τομής και κόλλα το προσβεβλημένο μέρος της φλέβας. Cryostripping στην παθολογική σκάφος, το υγρό άζωτο εισάγεται, η οποία οδηγεί στην υποβάθμιση της περιοχής, που ακολουθείται από μια λειτουργία.

Πρόληψη

Τα προληπτικά μέτρα έχουν μεγάλη σημασία. Ευνοϊκή πρόγνωση εξαρτάται από τη σωστή τους διορισμούς του γιατρού και τη θεραπεία και τον ασθενή ότι χρειάζεται να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, να ακολουθούν αυστηρά τις συστάσεις του phlebologist.

Έτσι, είναι απαραίτητο να φοράμε το συμπιεστικό εσώρουχα ή επίδεση του άκρου με ελαστικό επίδεσμο. Για τα σχόλια των ασθενών, η πρώτη επιλογή είναι πιο βολικό. Ακόμη και μετά από χειρουργική επέμβαση απαιτεί συνεχή σωματική δραστηριότητα, αλλά χωρίς υπερβολική πίεση στο σώμα.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου συνιστάται ότι τα πόδια δοθεί η υπερυψωμένη θέση. Για να το κάνετε αυτό, το άκρο τοποθετηθεί σε ένα μαξιλάρι ή μια διπλωμένη κουβέρτα. Αν το έργο περιλαμβάνει την συνεχή όρθια ή καθιστή στάση, κάθε 60-80 λεπτά για να κάνετε μερικές διατάσεις για να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα.

Οι γυναίκες δεν πρέπει να φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια. Μέγιστο ύψος τακουνιού πρέπει να είναι 5 cm για Όλους τους ασθενείς θα πρέπει να επιλέξετε άνετα παπούτσια να εγκαταλείψουν τα ρούχα, η οποία ασκεί πίεση στα άκρα.

Κιρσώδεις φλέβες – μια σοβαρή ασθένεια που απαιτεί πολύπλευρη προσέγγιση στη θεραπεία. Μόνο συγκρότημα επιπτώσεις που αποτελείται από τα ναρκωτικά, τα ενδύματα συμπίεσης, φυσιοθεραπεία, φυσική δραστηριότητα και η σωστή διατροφή θα οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα και παρατεταμένη ύφεση.

20.09.2018