Η θεραπεία των κιρσών

Οι κιρσώδεις φλέβες (κιρσούς) είναι μια χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από οζώδης κιρσών με παραβίαση της εκροής του αίματος, και την στασιμότητα στο φλεβικό σύστημα.

Στο πρώτο κιρσώδεις φλέβες δεν προκαλεί καμία ενόχληση και είναι μόνο μια αιτία καλλυντικά ελάττωμα: την εμφάνιση ημιδιαφανές μέσω του δέρματος, με κόμπους φλέβες μπλε-καφέ απόχρωση.

Κιρσώδεις φλέβες

Τα συμπτώματα των κιρσών

Θα πρέπει να πάτε να phlebologist, αν νομίζετε ότι έχετε τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα συμπτώματα των κιρσών:

 • διαφανής μέσω του δέρματος βασανιστική φλέβες στα πόδια;
 • ένα αίσθημα βάρους στα πόδια, κόπωση;
 • ακανόνιστη καφέ χρώση του δέρματος στα πόδια και τους αστραγάλους;
 • επαναλαμβανόμενες πόνο στα πόδια;
 • το πρήξιμο των ποδιών και τα πόδια, που συνήθως εμφανίζονται μετά από παρατεταμένη όρθια ή καθιστή στάση, με πεσμένα τα πόδια;
 • σποραδικές σπασμούς στους μυς των κάτω άκρων;
 • στα μεταγενέστερα στάδια της νόσου – έλκη στο δέρμα ή στις αρθρώσεις.

Να παρατηρήσει τα πρώτα σημάδια της φλέβας νόσο, μην διστάσετε να συμβουλευτείτε αμέσως έναν ειδικό-phlebologist. Ο πιό πρόσφατος διαγνωστικός εξοπλισμός για να απαλλαγείτε από τους κιρσούς που επιτρέπει σε έμπειρους γιατρούς για τον εντοπισμό της νόσου σε πρώιμο στάδιο και την πρόληψη επιπλοκών.

Οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση των κιρσών

Να κιρσώδεις φλέβες οδηγούν συχνά:

 • εκ γενετής αδυναμία του φλεβικού τοιχώματος, η οποία προδιαθέτει στην ανάπτυξη των κιρσών και είναι κληρονομική;
 • φύλο – οι γυναίκες υποφέρουν από κιρσούς πόδια δύο φορές συχνότερα από τους άνδρες. Σύμφωνα με μια θεωρία, αυτό οφείλεται φορώντας ψηλά τακούνια;
 • μακρά παραμονή στα πόδια του. Οι κιρσοί συχνά επηρεάζει άτομα των οποίων το επάγγελμα είναι συνδεδεμένο με την εργασία στα πόδια της: πωλητές, τους δασκάλους, τους κομμωτές και τους άλλους;
 • ηλικία – κιρσοί συχνά αναπτύσσεται μετά την ηλικία των 45 ετών *
 • η έλλειψη άσκησης, την εργασία, μακράς διαμονής όρθια ή καθιστική ζωή;
 • υπερβολικά εντατική σωματική δραστηριότητα;
 • η παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος.

Το στάδιο των κιρσών

Φάση 1 – φάση αποζημίωση. Εκδηλώσεις της φλεβικής ανεπάρκειας. Ανησυχούν για την ταλαιπωρία και την κούραση των ποδιών.

Στάδιο 2 – φάση subcompensation. Υπάρχουν πόνος, φλέβες αρχίζουν να εξόγκωμα κάτω από το δέρμα, με τη μορφή των κόμβων.

Φάση 3 – φάση της αντιρρόπησης. Χαρακτηρίζεται από έντονες διαταραχές εκροή του αίματος από τα κάτω άκρα, να αναπτύξει τροφικές διαταραχές του δέρματος, είναι δυνατόν το σχηματισμό της nonhealing φλεβικά έλκη.

Στην κλινική για τη θεραπεία των κιρσών, θα πρέπει να εφαρμόζονται όταν τα συμπτώματα πρώτη φάση – θα είναι ευκολότερη και ταχύτερη για να απαλλαγούμε από την ασθένεια και την πρόληψη της ανάπτυξης επιπλοκών.

Επιπλοκές των κιρσών

Lipodermatosclerosis \ λευκή ατροφία του δέρματος

Lipodermatosclerosis είναι μια ινώδης εκφύλιση του δέρματος και του υποδόριου λίπους. Οι ιστοί χάνουν την ελαστικότητά τους και την κινητικότητα. Μια ακραία μορφή lipodermatosclerosis λευκή ατροφία του δέρματος.

Το φλεβικό έκζεμα / δερματίτιδα

Το έκζεμα εμφανίζεται σε αργότερα στάδια των κιρσών και είναι μια φλεγμονή και ερυθρότητα του δέρματος στα πόδια. Με την εξέλιξη των κιρσών επιδεινώνεται η διατροφή του δέρματος, η οποία οδηγεί τελικά στην εμφάνιση των ελκών τροφικές.

Κιρσώδεις φλέβες

Οξεία φλεβική θρόμβωση

Η βάση αυτής επιπλοκές των κιρσών – ο σχηματισμός ενός θρόμβου αίματος (θρόμβος) στις βαθιές φλέβες των ποδιών, το οποίο με τη ροή του αίματος μπορούν να εισέλθουν στην καρδιά ή τους πνεύμονες. Η κατάσταση απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα!

Θρομβοφλεβίτιδα

Θρομβοφλεβίτιδα – φλεγμονή της φλέβας τοίχο με τη δημιουργία θρόμβου, το κλείσιμο του αυλού του αγγείου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θρόμβωση, είναι το αποτέλεσμα της "τρέχει" μορφές των κιρσών.

Τροφικές έλκος

Αυτή η μακροπρόθεσμη θεραπεία του δέρματος ελάττωμα ανάπτυξη για το ιστορικό φλεβικής συμφόρησης, απαιτεί μια ολοκληρωμένη θεραπεία.

Αιμορραγία από κιρσούς

Η αιμορραγία που εμφανίζεται πιο συχνά λόγω των τροφικών φλεβικά έλκη, ωστόσο, μπορεί να είναι από κιρσούς. Πρώτες βοήθειες για αιμορραγία κιρσών: είναι απαραίτητο να επιβάλει έναν επίδεσμο πίεσης απευθείας στην τοποθεσία της αιμορραγίας, να αυξήσει το πόδι πάνω από το οριζόντιο επίπεδο, και στη συνέχεια να απαιτούν νοσηλεία.

Πρόληψη των κιρσών

Ώστε ποτέ να ασχοληθεί με τις κιρσώδεις φλέβες, πρέπει να:

 • αποφύγετε την παρατεταμένη όρθια ή καθιστή στάση, να εγκαταλείψει τη συνήθεια να κάθεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη θέση των ποδιών;
 • για να αποτρέψετε την εμφάνιση του επιπλέον κιλά;
 • τακτικά ασχολούνται με τη σωματική δραστηριότητα (γυμναστική, η κολύμβηση, κ. λπ.) *
 • για να επιλέξτε άνετα παπούτσια, προσπαθήστε να μην φορούν παπούτσια με τακούνια κάθε μέρα.

Η θεραπεία των κιρσών

Σήμερα, η αφαίρεση των κιρσών στα πόδια συμβαίνουν πιο συχνά, χωρίς τραυματικές επεμβάσεις, όπως ήταν 10-15 χρόνια πριν. Ανάκτηση θεραπεία διαρκεί ελάχιστο χρόνο!

20.09.2018