Κιρσοί: συμπτώματα, θεραπεία

Γι ' αυτό και όλοι όσοι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις αιτίες των κιρσών, των συμπτωμάτων, και το πιο σημαντικό, μάθετε τις καλύτερες μεθόδους για τη θεραπεία της ασθένειας αυτής.

των κιρσών στα πόδια

Γενικές πληροφορίες

Οι κιρσοί είναι μια χρόνια αγγειακή νόσος, που αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα του stasis αίματος (συχνά στα κάτω άκρα). Αυτό συμβαίνει λόγω της αφερεγγυότητας των αγγειακών βαλβίδες, που συνήθως αιμορραγούν αποκλειστικά από τα κάτω άκρα προς την καρδιά. Το αίμα αυτό είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ασκεί πίεση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, προκαλώντας τους να γίνει πιο λεπτό, να χάνει την ελαστικότητα και να γίνει παραμορφωθεί, ουσιαστικά την επέκταση. Στα πόδια του έναν τέτοιο ασθενή με γυμνό μάτι μπορούμε να παρατηρήσουμε το σπαρταράει "φίδι" σκάφη που υψώνονται πάνω από το δέρμα, και σε κάποια σημεία που διαμορφώνει τη κιρσώδεις κόμβους.

Αιτίες των κιρσών

Οι λόγοι για την ανάπτυξη αυτής της νόσου αρκετά. Ειδικότερα, οι κιρσοί μπορεί να προκαλέσει:

  1. Το "κακό" κληρονομικότητα. Με κιρσώδεις φλέβες που βιώνουν τα άτομα με εκ γενετής αδυναμία της συσκευής βαλβίδα ή φλεβικά τοιχώματα.
  2. Αυξημένη φλεβική πίεση. Πολύ συχνά η νόσος αυτή οδηγεί παράγοντες που αυξάνουν την πίεση, δηλαδή, η εγκυμοσύνη, η παχυσαρκία, το σταθερό κατακόρυφο φορτίο (όταν μια μέρα να στέκεται στα πόδια του), ο καθιστικός τρόπος ζωής (καθιστική εργασία).
  3. Ορμονική σημαίνει. Κάποια ορμονικά φάρμακα, ιδιαίτερα τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων με την υψηλή οιστρογόνων, να προκαλέσει θρόμβους αίματος και μπορεί να οδηγήσει σε κιρσούς.
  4. Παραβίαση της κυκλοφορίας του αίματος. Τα ατυχήματα μπορεί να συμβεί λόγω αδύναμη σωματική δραστηριότητα, το Κάπνισμα, φορώντας πολύ στενά παπούτσια ή χρόνια δυσκοιλιότητα.
  5. Ορμονικές διαταραχές που σχετίζονται με την ηλικία που σχετίζονται με τις αλλαγές στο σώμα.

Εκδηλώσεις και επιπλοκές της νόσου

Οι γιατροί παρατηρήσετε ότι οι κιρσώδεις φλέβες δεν είναι τόσο τρομερό στην ίδια ως επικίνδυνες επιπλοκές. Πράγματι, στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης της νόσου με την επέκταση της σαφηνούς φλέβες είναι για το άτομο αισθητικό πρόβλημα (που πλήττει ιδιαίτερα τις γυναίκες). Πρώτα εμφανίζονται στο δέρμα, φλέβες αραχνών, το λεγόμενο "ιστούς". Το πρόσωπο, επομένως, αρχίζει να αισθάνεται βάρους στα πόδια, σημειώνει η διόγκωση των άκρων και να αισθάνεται τον πόνο κατά το περπάτημα. Είναι σημαντικό τα συμπτώματα των κιρσών, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αγνοηθεί. Αν το άτομο δεν είναι σε μια βιασύνη για να πάει στο γιατρό και να ανακαλύψει την αιτία της ασθένειας, ρισκάρει να ξεκινήσει νωρίς για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Με την ανάπτυξη των κιρσών πόδια του δέρματος πυκνώνει και γίνεται μπλε απόχρωση. Μοσχάρι από τον ασθενή να αρχίσει να "κλαψουρίζουν", ακόμη και σε μικρή απόσταση με τα πόδια, αλλά κάτω από το δέρμα, ενδέχεται να παρατηρήσετε πρησμένες φλέβες. Και, με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι φλέβες γίνει πολύ επώδυνη.

Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή για σοβαρά προβλήματα υγείας. Αν το άτομο αρχίζει να ασχολείται με την υπάρχουσα ασθένεια του δέρματος γύρω από τις πληγείσες φλέβες αρχίζουν να προκύψει μη αναστρέψιμη αλλαγές, και αργότερα εμφανίζεται πληγές. Επιπλέον, χωρίς θεραπεία, τα εσωτερικά τοιχώματα των φλεβών γίνει φλεγμονή και να προκαλέσει το σχηματισμό των θρόμβων αίματος. Έτσι, η ανάπτυξη θρομβοφλεβίτιδα. Αυξάνεται σε μέγεθος, θρόμβος μπλοκάρει τον αυλό της φλέβας, και σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή ο θρόμβος μπορεί να σπάσει μακριά. Αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Έτσι, είναι σαφές ότι κιρσούς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Και για να ξεκινήσει η θεραπεία το συντομότερο δυνατόν. Στη συνέχεια, θα εξετάσει μεθόδους θεραπείας της νόσου αυτής.

Φαρμακευτική αγωγή

Στη θεραπεία των κιρσών είναι σίγουρος για να εφαρμόσετε το φάρμακο. Οι περισσότεροι είναι κάψουλες ή χάπια που έχει για το σώμα της πολυμερούς δράσης. Ειδικότερα:

  • Ειδικά εργαλεία. Αυτά τα φάρμακα αυξάνουν τη ροή του αίματος, εμποδίζοντας την ανάπτυξη θρόμβωσης, και ταυτόχρονα να αυξήσει τον τόνο των τοιχωμάτων των αγγείων. Για την εξάλειψη των κιρσών αυτά τα φάρμακα δεν θα λειτουργήσει, αλλά για να αφαιρέσετε πρήξιμο των ποδιών, την εξάλειψη κάψιμο και ο πόνος είναι αρκετά ικανός.
  • Φάρμακα που αραιώνουν το αίμα. Αυτά τα φάρμακα που αραιώνουν το αίμα και να προωθήσει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, εμποδίζοντας την ανάπτυξη θρόμβωσης.
  • Αντι-φλεγμονώδη φάρμακα. Αυτές περιλαμβάνουν ταμπλέτες, αλοιφές, τζελ, το οποίο την εξάλειψη του πόνου, ανακούφιση από το πρήξιμο και αποτρέπει τα αιμοπετάλια από το να κολλήσουν μεταξύ τους. Αλλά το πιο σημαντικό, αυτά τα φάρμακα εμποδίζουν τη φλεγμονή των φλεβών που οδηγεί σε θρόμβωση.

Καλσόν φλεβίτιδας

Οι γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με τις κιρσώδεις φλέβες πιο συχνά από τους άνδρες. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα (εμμηνόπαυση, εγκυμοσύνη). Αυτό γιατί είναι το καλύτερο μέσο για την πρόληψη των κιρσών είναι να φορούν ειδικές κάλτσες ή καλσόν. Τέτοια συμπίεσης συμπιέζει τα πόδια και προλαμβάνει τους κιρσούς και, ως εκ τούτου, είναι μια εξαιρετική πρόληψη των κιρσών. Και στην περίπτωση των ήδη αναπτύξει την ασθένεια, αυτό το εσώρουχο προστατεύει τα πόδια σας από τον πόνο, το πρήξιμο και την κούραση.

επεξεργασία φλεβών

Υδροθεραπεία

Η θεραπεία των κιρσών νερό γνωστή από την αρχαιότητα. Υπό την επίδραση που έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες, οι φλέβες συστέλλονται και διαστέλλονται, η οποία βοηθά να βελτιώσει την ελαστικότητά τους. Γνωρίζοντας αυτό, η σύγχρονη γιατροί χρησιμοποιούν υδροθεραπείας στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης των κιρσών όταν το δέρμα άρχισαν να εμφανίζονται ευρυαγγείες. Επιπλέον, ανάλογα με το υπάρχον πρόβλημα, λουτρά μπορεί να είναι τοπική (μόνο για τα πόδια) ή Γενική (ολόκληρο το σώμα). Η θερμοκρασία του νερού στη μπανιέρα αλλαγές από 20 έως 40 °C.

Μη συμβατικές θεραπείες

Στη σύνθετη θεραπεία των κιρσών μπορεί να εφαρμοστεί μη-παραδοσιακές μεθόδους. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα.

Χυμό πατάτας

Τις πληγείσες φλέβα θα πρέπει να είναι το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ λιπαίνετε φρεσκοστυμμένο χυμό πατάτας και εφαρμόστε τη νύχτα επίδεσμο με τον επίδεσμο βυθισμένο σε αυτό το χυμό. Επιπλέον 3 R/ημέρα πρέπει να πίνετε 100 ml χυμό πατάτας. Θεραπεία των κιρσών αυτό το εργαλείο θα πρέπει να είναι 3-4 μήνες.

Apple ξίδι μηλίτη

Αυτό ονομάζεται "τις εγκαταστάσεις No. 1" από τις κιρσώδεις φλέβες, και όλα αυτά επειδή η Apple ξίδι μηλίτη βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει το αγγειακό τοίχωμα και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος. Για να εφαρμόσετε είναι πολύ απλό: 2-3 R/ημέρα για να λιπαίνετε το δέρμα με ξύδι για τις πληγείσες φλέβες. Και παράλληλα θα πρέπει να πιείτε ένα ποτήρι νερό, το οποίο ήταν αραιωμένο με 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 2 μήνες.

Τα φύλλα του Καλαγχόη

Αυτό είναι μια άλλη αποτελεσματική θεραπεία για την καταπολέμηση των κιρσών. Γεμίστε μισό λίτρο μπουκάλι θρυμματισμένα φύλλα του Καλαγχόη μισό και ρίχνουμε το ακατέργαστο υλικό είναι 40% αλκοόλ, οπότε το μπουκάλι ήταν γεμάτο. Δίνει τα μέσα για να εμποτίσουν σε ένα σκοτεινό μέρος, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το στέλεχος και να χρησιμοποιήσετε το βάμμα για τρίψιμο πληγείσες περιοχές 2 p/ημέρα. Η διαδικασία θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα ελαφρύ μασάζ από τις φλέβες. Αυτή η θεραπεία διαρκεί 4 μήνες.

Φλοιό ιτιάς

Μια καλή βοήθεια για την καταπολέμηση της νόσου θα μπάνιο με το λευκό φλοιό ιτιάς. Για τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να κόψουν το φλοιό, στη συνέχεια, 2 κουταλιές της σούπας πρώτων υλών ρίχνουμε 400 ml νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Έτοιμη σημαίνει να προσθέσετε σε ένα κουβά με νερό και στη συνέχεια βυθίστε τα πόδια σας και κρατήστε το για 30 λεπτά. Και αμέσως μετά τη διαδικασία, να φοράτε κάλτσες συμπίεσης και χαλάρωσε. Για να πραγματοποιήσει την διαδικασία θα πρέπει να είναι μια μέρα για τους τελευταίους 3 μήνες. Με τον τρόπο, να ενισχύσει την επίδραση του αφέψημα από φλοιό ιτιάς μπορεί να αναμιχθεί με το αφέψημα του φλοιού βελανιδιάς.

Όλα τα παραπάνω είναι άριστο μέσο πρόληψης της νόσου και παρέχει μια καλή βοήθεια στη θεραπεία των κιρσών στα πρώτα στάδια της νόσου. Ωστόσο, η πρακτική δείχνει ότι στο 80% των περιπτώσεων των ατόμων από τις πληγείσες φλέβες, απευθύνονται σε ιατρούς που ήδη τρέχει νόσου. Σε μια τέτοια κατάσταση, χωρίς συμπίεση, χωρίς κρέμες και αλοιφές ή λαϊκές θεραπείες, δεν μπορούν ωστόσο να επηρεάσουν την εξέλιξη της νόσου. Τα απαραίτητα δραστικά μέτρα. Ευτυχώς, η σύγχρονη ιατρική είναι έτοιμο να σας προσφέρει αποτελεσματικές μεθόδους για την αντιμετώπιση αυτού του σύνθετου ζητήματος.

Η σκληροθεραπεία

Αυτή η μη χειρουργική μέθοδος για την αντιμετώπιση των κιρσών, στην οποία ένα γιατρό χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα, το διοχετεύει σε πληγείσες φλέβα ειδική ουσία. Αυτά κόλλες τη φλέβα από το εσωτερικό, με αποτέλεσμα να διαλυθεί και η ροή του αίματος αρχίζει να περάσουν από υγιείς φλέβες. Ο αριθμός των περιόδων σύνδεσης, για την εισαγωγή των sclerosant μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη σοβαρότητα. Και καθόλη τη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής θα πρέπει να φορέσει ένα ένδυμα συμπίεσης.

Βιέννη

Ως αποτέλεσμα αυτής της θεραπείας, το άτομο σχεδόν ξεχνά για τις κιρσώδεις φλέβες. Μόνο το 25% των περιπτώσεων υποτροπές εμφανίζονται και συνδέονται συνήθως με ένα τρέξιμο της νόσου. Ωστόσο πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η σκληροθεραπεία δεν πραγματοποιείται σε έγκυες γυναίκες και παχύσαρκα.

Θεραπεία με λέιζερ

Αυτό είναι ένα από τα σύγχρονα επιτεύγματα της ιατρικής, η οποία σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους κιρσούς χωρίς χειρουργική επέμβαση. Ακτινοβολία, η οποία παράγει το laser "συγκολλήσεις" από τις πληγείσες φλέβα, εμποδίζοντας έτσι την κάθαρση και κόβοντας τη ροή του αίματος, που ξεκινά να πάει σε βαθύτερες φλέβες. Με την πάροδο του χρόνου το συνδεμένο πλοίου διαμορφώνεται του συνδετικού ιστού, που στη συνέχεια επιλύθηκαν τα προβλήματα.

Αυτή η μέθοδος επίλυσης προβλημάτων ήταν πιο αποτελεσματική από την σκληροθεραπεία. Είναι λιγότερο τραυματική, που διαρκεί λιγότερο από 40 λεπτά και ο ασθενής μπορεί να φύγει από την κλινική μετά από 2 ώρες μετά την επέμβαση. Δεν υπάρχει αμφιβολία η θεραπεία των κιρσών με λέιζερ που ονομάζεται "office χειρουργική". Η τομή στο δέρμα που έχει να κάνει μόνο με την εξάλειψη των μεγάλων φλεβών, ενώ οι μικρές κιρσώδεις φλέβες αφαιρούνται χωρίς να καταστρέφει τους ιστούς. Το ένα έχει μόνο να θυμόμαστε ότι το κόστος των εργασιών αυτών είναι αρκετά υψηλό.

Καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες

Πρόσφατα στη χώρα μας άρχισε να ασκήσετε την πιο σύγχρονη μέθοδο για την εξάλειψη πληγείσες φλέβες, το οποίο ονομάζεται καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της μείζονος κορμών φλέβες που επηρεάζονται από τις κιρσώδεις φλέβες. Σε αυτή την περίπτωση, μέσα από μια οπή στο δέρμα σε πληγείσες φλέβα ένεση καθετήρα ραδιοσυχνότητας που χρησιμοποιούν μικροκύματα "μπύρες" φλέβα. Επιπλέον, ο καθετήρας έχει αισθητήρες που του επιτρέπουν να παρακολουθείτε την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να ανταγωνιστεί με τη θεραπεία με λέιζερ, επειδή απαιτεί καμία τομή στο δέρμα, δεν αφήνει μελανιές και πραγματοποιείται σε μόλις 30 λεπτά. Την ημέρα της χειρουργικής επέμβασης ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Ωστόσο, το κόστος αυτής της διαδικασίας είναι υψηλό ακόμη και σε σύγκριση με φωτοπηξία με laser.

Χειρουργική αφαίρεση

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι στην περίπτωση του εκζέματος, θρομβοφλεβίτιδα, και τροφικά έλκη, θεραπεία από τις παραπάνω μεθόδους δεν είναι δυνατή. Ξεκίνησε για την εξάλειψη των κιρσών μπορεί να είναι μόνο χειρουργική αφαίρεση των φλεβών. Ωστόσο, δεν είναι και τόσο κρίσιμη. Στο Οπλοστάσιο του σύγχρονου χειρουργοί, υπάρχουν μικροχειρουργικές τεχνικές για να αφαιρέσετε το νοσούντων φλεβών μέσα από μια μικρή τομή, και τα σημάδια μετά την επέμβαση απλά δεν παραμένει. Επιπλέον, η νέα τεχνολογία επιτρέπει σε σας για να αφαιρέσετε επώδυνη φλέβες κυριολεκτικά 30-40 λεπτά.

Ο φόβος των κιρσών δεν είναι απαραίτητη. Αντιθέτως, η ασθένεια απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, και, όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Έγκαιρη διάγνωση και σωστή θεραπεία θα βοηθήσει να αποβάλει την ασθένεια και να ζήσουν μια γεμάτη ζωή.

20.09.2018