Κιρσοί: συμπτώματα, αίτια, θεραπεία

Κιρσώδεις φλέβες, τα συμπτώματα από τα οποία βρίσκονται σε κάθε τέταρτο των κατοίκων του πλανήτη δεν είναι απλά ένα αισθητικό ελάττωμα, η οποία εκδηλώνεται με τη μορφή της ένα μπλε δέντρο πλέγμα στα πόδια, τους μηρούς ή τα πίσω πόδια, βαριά πόδια, πόνος στην περίπτωση των στατικών φορτίων, ή μακρές περιόδους περπάτημα, σπασμωδικές στους μυς των ποδιών, αλλά επίσης υψηλό κίνδυνο θρόμβωσης σε Κοίλη φλέβα κατώτερο σύστημα.

κιρσώδεις φλέβες

Θρομβωτικών επιπλοκών οδηγήσει σε τροφικές έλκη στα πόδια, οξείες διαταραχές της ροής του αίματος με το γαλάζιο των άκρων και του κινδύνου νέκρωσης. Το σπάσιμο μακριά από το αγγειακό τοίχωμα, θρόμβοι αίματος από τα πόδια συχνά αρχίζουν ένα ταξίδι που καταλήγει στην καρδιά (που οδηγεί σε καρδιακή προσβολή) ή εγκεφαλικών αγγείων (προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο). Είναι αυτό το γεγονός, και όχι ένα κακομαθημένο προβολή της κάποτε όμορφα πόδια απαιτούν το νωρίτερο προσοχή στη θεραπεία (και, κατά προτίμηση, πρόληψη) των κιρσών.

Επειδή η ασθένεια εμφανίστηκε, δεν είναι στατική, αλλά σταδιακά εξελίσσεται, λήψη νέων τμημάτων του εξωτερικού ή του εσωτερικού του φλεβικού δικτύου των κάτω άκρων και, στη συνέχεια, η ανάλυση της θεραπείας είναι να ξεκινήσω με μια περιγραφή της πρόληψης. Εύλογα προληπτικά μέτρα τουλάχιστον κάπως επιβραδύνει τη διαδικασία, που αναπτύχθηκε για το ιστορικό κληρονομικών αφερεγγυότητας βαλβιδική φλέβες των κάτω άκρων.

Πρόληψη των κιρσών

Οι φλέβες των κάτω άκρων έχουν πολύ αδύναμη τοίχους, σχεδόν στερείται του μυϊκού στοιχεία που θα μπορούσε να ωθήσει το αίμα, μειώνοντας. Ως εκ τούτου, οι φλέβες έχουν ειδικές βαλβίδες που εμποδίζουν την αντίστροφη ροή του αίματος και τη στασιμότητα στις φλέβες. Σε μερικούς ανθρώπους οι βαλβίδες αυτές κληρονομική αφερέγγυος ή να γίνει τόσο με την ηλικία:

 • σε σοβαρή σωματική άσκηση
 • αυξάνει την ενδοκοιλιακή πίεση
 • δυσκοιλιότητα
 • συχνές εγκυμοσύνες.

Πρώτον, η διαδικασία επηρεάζει την εξωτερική φλέβες. Και τότε το θαύμα στο συλλέκτη του το πνεύμα και το βαθύ φλεβικό δίκτυο. Κιρσώδεις φλέβες των άκρων αναπτύσσεται με την πάροδο αρκετών (μερικές φορές δεκάδες) χρόνια, και η ταχύτητα ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο ζωής έντασης σωματική δραστηριότητα και την αντοχή των αιμοφόρων αγγείων.

 • Ο πρώτος στόχος της πρόληψης είναι να ελαχιστοποιηθεί η αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης (για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, αποφύγετε την υπερβολική υπερφόρτωση).
 • Ο δεύτερος στόχος είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την παθητική ροή του φλεβικού αίματος από τα πόδια. Βεβαιωθείτε ότι είναι στο τέλος της ημέρας ή αρκετές φορές την ημέρα. Για το σκοπό αυτό, τα πόδια είναι συσσωρευμένο από το πόδι, το ισχίο στην επιφάνεια υπό γωνία 45 ° ως προς το οριζόντιο. Το ψέμα σε αυτή τη θέση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μισή ώρα. Τα άτομα με κιρσούς στα πόδια, είναι ένας καταξιωμένος ιατρικό γεγονός, συνιστάται να κοιμηθεί με υψωμένα τα πόδια όσο το δυνατόν συχνότερα.
 • Όταν κιρσώδεις φλέβες, συνιστάται να μην χρησιμοποιούν σφιχτά παπούτσια, κάλτσες με σφιχτά ελαστικά – ότι είναι, όχι να δημιουργήσει πρόσθετα εμπόδια για την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια.
 • Επίσης, δεν θα πρέπει να κάθεται στο ένα πόδι και με παρατεταμένη καθιστή θέση, βάλτε τα πόδια σας καλά υποστηρίζεται και να τους δώσει μια οριζόντια (ή ελαφρώς υψηλότερη θέση). Μια τέτοια θέση, μπορείτε να δείτε μερικές φορές σε γκανγκστερικές ταινίες για το δροσερό μαφία που κάθεται σε μια καρέκλα, έβαλε τα πόδια του πάνω στο τραπέζι.
 • Φυσικά, στο γραφείο, αν είστε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, θα πρέπει να καταλήξουμε με κάτι λιγότερο προκλητική. Μπορείτε, για παράδειγμα, να θέσει κάτω από το Γραφείο του ένα κουτί από χαρτόνι και να το βάλετε στα πόδια ή να το χρησιμοποιήσετε για το σκοπό αυτό, το υψηλό πλαστικό καλάθι των αχρήστων με το επίπεδο καπάκι. Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με ένα ασυνήθιστο τρόπο για να καθίσει στο Γραφείο σας, θα πρέπει να απαντήσει με ειλικρίνεια προκειμένου να αποφευχθεί η γελοιοποίηση και να μην είναι περίεργο. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα έχει ενεργό συμμετοχή στη θεραπεία σας. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να αντιλαμβάνονται τις απόψεις των άλλων και να μην παραμελούν την πρόληψη της νόσου.
 • Αν είστε στο σπίτι, προσπαθήστε να πάρετε μια οριζόντια θέση και να τοποθετηθεί με τη βοήθεια αρκετών μαξιλάρια, τα πόδια του πάνω από το κεφάλι του. Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες για τη φλεβική εκροή.

Η συντηρητική θεραπεία

Στο πρόγραμμα της μη χειρουργική θεραπεία που περιλαμβάνονται διατροφή, τη συμπίεση και την θεραπεία με το φάρμακο.

Διατροφή

Διατροφικές περίπτωση είναι υποχρεωτική, επειδή το βάρος είναι ένας από τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης κιρσών. Τα τρόφιμα πρέπει να αντισταθμίζεται (η ενέργεια που καταναλώνεται δεν πρέπει να υπερβαίνει τις ενεργειακές ανάγκες συσχετίζεται με την φύση των φορτίων ή η απουσία τους). Επιπλέον, το μενού θα πρέπει να εξαλείψει πικάντικα καρυκεύματα, πιπέρι, πίκλες, το υπερβολικό αλάτι, τα καπνιστά κρέατα, και να μειώσει την κατανάλωση τηγανητά. Το αλκοόλ, επίσης, συνιστάται να μην το χρησιμοποιήσουν.

Το μενού πρέπει να περιέχει επαρκή ποσότητα από τα λαχανικά και τα φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C, τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, το ψωμί ολικής αλέσεως, θαλασσινά. Εμφανίζεται η συχνή (τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα) κλασματική δύναμη. Όσο για τη μόδα πριν από λίγα χρόνια, η τάση να περιοριστεί σε οποιαδήποτε ζωικά λίπη, και θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Βέβαια, είναι απαγορευτικό ποσό των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης δεν είναι η περίπτωση. Αλλά σε λογικές ποσότητες χοληστερόλης βοηθά να επιδιορθώσει το αγγειακό τοίχωμα, μειώνοντας τον κίνδυνο της δευτεροβάθμιας θρομβωτικών επιπλοκών και ξαφνικές ρήξεις των φλεβών.

* Απαγορεύεται Το Κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι η πιο βλαβερή συνήθεια με τις κιρσώδεις φλέβες. Αν η επιλογή είναι μεταξύ πίνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ και το Κάπνισμα, την πρώτη μπορείτε ακόμα να το ζόρι αντέξει. Αλλά το δεύτερο – έχουν αποκλειστεί κατηγορηματικά. Όχι μόνο ρητίνης φράξει τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο της θρόμβωσης και δευτερογενείς επιπλοκές (καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικά επεισόδια, πνευμονική εμβολή). Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για εκείνους που έχουν κιρσούς (ή με προδιάθεση σε αυτό), να λάβει ορμόνες και εξακολουθεί να καταφέρνει να καπνίζουν.

Τα ενδύματα συμπίεσης (κάλτσες, κάλτσες, καλσόν)

Αυτή είναι μια καλή επιλογή για την πρόληψη και τη θεραπεία των πρώιμων σταδίων των κιρσών, καθώς έχουν διαφορετικές παραμέτρους της πίεσης στο μαλακό ιστό, παραλλαγές των μοντέλων και χρωμάτων. Να φοράω εσώρουχα είναι απαραίτητο το πρωί, πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι, ενώ το φλεβικό σύστημα δεν είναι γεμάτη με αίμα. Για τη μέθοδο αυτή υπάρχει ένα αλλά – απαγορευτικό ετικέτες των τιμών στο έδαφος της ρωσικής Ομοσπονδίας, περιορίζοντας την απόκτηση του πλέκει για τους κιρσούς ευρείας μάζες του λαού. Κατά κανόνα, το λινό δεν αρχίσει τα εκείνους για τους οποίους εξακολουθεί να μπορεί να βοηθήσει στο στάδιο πριν από την ασθένεια, και τα άτομα με σοβαρές μορφές της κιρσώδεις φλέβες, συχνά περιπλέκεται από κάποιες διαδικασίες, που εμφανίζεται χειρουργική θεραπεία και κάλτσες συμπίεσης ως δευτερογενή πρόληψη.

Κιρσώδεις φλέβες θεραπεία

Τα φάρμακα δεν είναι πανάκεια. Για να σταματήσετε εντελώς ή θεραπεία κιρσών, δεν είναι.

Κρέμες και τζελ

Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να προστατεύσουμε τα τοιχώματα των φλεβών, την τόνωση της φλεβικής εκροής και βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία. Τα κεφάλαια αυτά μπορεί να μειώσει την ένταση του πόνου και του οιδήματος, με την επιφύλαξη βέβαια εισαγωγή. Φαίνεται μαθήματα δύο φορές το χρόνο και για διάρκεια τουλάχιστον 2 μήνες.

Το πιο άχρηστο (αλλά με ασφάλεια) μπορείτε να διαβάσετε αλοιφές ή τζελ. Κρέμες δεν διεισδύσει πέρα από το δέρμα και κάθε αξιόλογη επίδραση στα αιμοφόρα αγγεία δεν μπορεί να παράσχει. Δεν συνιστάται στα πρώτα στάδια της νόσου, όταν είναι άγνωστο γιατί στην πραγματικότητα μπορεί να υποβληθεί σε πρήξιμο και αίσθημα βάρους στα πόδια: από τα ναρκωτικά, ή απλά η βρογχική παροχέτευση και το τέλος της άσκησης.

επεξεργασία φλεβών

Αυτή η θεραπεία περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμάκων ή η ελαστική επίδεση. Την απλότητα, τη διατήρηση της και την αισθητική εμφάνιση των άκρων, χωρίς συνέπειες για τη συνολική υγεία του ασθενούς έλκονται από αυτή την τεχνική, τόσο για τους γιατρούς όσο και τους ασθενείς.

Αλλά η σκληροθεραπεία δεν είναι απομονωμένη φέρνει μόνιμα αποτελέσματα και δεν είναι σε θέση να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να συνδυαστεί με χειρουργική επέμβαση. Πριν την θεραπεία πρέπει να γίνεται υπερηχογραφική εξέταση των κάτω άκρων, αποκλείει την εκτεταμένη καταστροφή του υποδόριου ή βαθιές φλέβες των ποδιών.

Αντενδείξεις για αυτή την τεχνική είναι: Αλλεργία φάρμακα, αρτηριοσκλήρυνση των μεγάλων αγγείων με την παρουσία της ισχαιμίας, διαβητική αγγειοπάθεια, στη διαγραφή endarteritis, βλάβες από το σύστημα της πήξης του αίματος, οξεία ή πρόσφατη θρόμβωση των ποδιών και εγκυμοσύνης.

Επιλογές θεραπείας

 • Πριν την επέμβαση - σκληροθεραπεία των φλεβών μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν από τη χειρουργική επέμβαση για να μειωθεί ο κίνδυνος της αιμορραγίας και θρόμβωσης κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής περιόδου
 • κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, την αντικατάσταση αφαίρεση φλεβών
 • μετά από χειρουργική επέμβαση για να κλείσει το υπόλοιπο φλέβες.

Μέθοδος οπής

Εάν δεν εφαρμοστεί στο χειρουργείο διεξάγεται σε ειδικό χειρουργικό δωμάτιο, με όλους τους κανόνες της ασηψία. Πρώτα, κλείστε τις μεγαλύτερες φλέβες, τότε μικρότερα. Τα φάρμακα που συνήθως επιβάλλονται από την κορυφή προς τα κάτω. Τρύπησε μια φλέβα κατάσταση του ασθενή και πριν την εισαγωγή του φαρμάκου στοίβα. Εάν το πεδίο των συμφερόντων πηγαίνει πολύ σκάφος ή τα σκάφη σε ολόκληρη την περιφέρεια του ποδιού, στη συνέχεια, μερικές συνεδρίες θεραπείας. Μετά σκληρυντική θεραπεία, ο ασθενής θα πρέπει να παρακολουθείται phlebologist για τρία χρόνια μετά την τελευταία ένεση.

 • Μετά την ένεση πραγματοποιείται από ελαστική επίδεση του άκρου, η οποία επαναλαμβάνεται για 2 εβδομάδες. Την πρώτη εβδομάδα ο επίδεσμος δεν έχει αφαιρεθεί.
 • Μέσα σε μισή ώρα μετά την επέμβαση, ο ασθενής πρέπει να με τα πόδια.
 • Ένας ασθενής χρειάζεται να κοιμηθώ με το υψωμένο πόδι, τέλος, και κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγετε την παρατεταμένη καθιστή ή όρθια και πολύ περπάτημα.

Κιρσοί: χειρουργική επέμβαση

Η απόφαση σχετικά με το εάν η χειρουργική επέμβαση γίνεται από γιατρό ή τον αγγειοχειρουργό.

Συχνά οι γυναίκες με κάκωση από τις επιφανειακές φλέβες και αποφασίστηκε η χειρουργική επέμβαση μόνο και μόνο επειδή του καλλυντικού ελάττωμα, προτείνω να αναβληθεί η επέμβαση, αν το σχέδιο για τη μετέπειτα βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία (όπως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι κιρσώδεις φλέβες, κατά κανόνα, εξελίσσεται, και τα αποτελέσματα μπορεί να εξαφανιστούν και να απαιτούν επαναλαμβανόμενη χειρουργική θεραπεία).

Σε συνδυασμό phlebectomy

Η πιο κοινή επιχειρησιακή λύση στο πρόβλημα των κιρσών των κάτω άκρων σε συνδυασμό phlebectomy. Η επέμβαση γίνεται υπό Γενική αναισθησία ή με επισκληρίδιο. Σε όλες τις περικοπές και τις οπές να προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο μικρότερα μεγέθη. Για παράδειγμα, για να καταργήσετε την μεγάλη σαφηνούς φλέβας, η τομή γίνεται στην βουβωνική χώρα. Μέσα από αυτό, η φλέβα ένεση με το άκρο του καθετήρα. Στη συνέχεια, ο καθετήρας αφαιρείται και αποστέλλεται στη Βιέννη από το μεσαίο τμήμα της Κνήμης να βουβωνική χώρα. Μέσα από ρηχά κανάλια και να αφαιρέσετε κανάλια και μικρές φλέβες. Μετά την επέμβαση, χρήση συμπίεσης (επίδεσμο ή κάλτσα στο πόδι).

Εφαρμογή των electrocoagulation

Αυτό περιλαμβάνει την αφαίρεση του υποδόριες φλέβες, εκθέτοντας τους σε ρεύμα. Η μέθοδος είναι πιο επικίνδυνη από την καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες ή κλασική χειρουργική.

Κρυοχειρουργική

Κρυοχειρουργική επιτρέπει σε σας για να αφαιρέσετε τις φλέβες εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Με σύγχρονο εξοπλισμό, ασφαλής μέθοδος. Αυτό δεν είναι πάντα δυνατό για να υπολογίσει το βάθος της κατάψυξης χωρίς να βλάπτουν τους γύρω ιστούς ή να αφήνω τα "πλεονάσματα".

Αρχική θεραπεία των κιρσών

Οι κιρσώδεις φλέβες μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι, αν και συστηματικά φάρμακα (με ιατρική συνταγή), αν και, αλοιφές, τζελ, αν και οι βδέλλες (η θεραπεία των κιρσών με βδέλλες) και φύλλα λάχανο, Μήλο ξίδι μηλίτη. Επίσης, για το σπίτι, μέρος κατάλληλο για τα ενδύματα συμπίεσης ή ελαστική επίδεση (επιλέγεται και συνιστάται από το γιατρό). Για τελευταία στάδια της νόσου, όλες αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες, χωρίς ριζική χειρουργική επέμβαση.

Έτσι, σήμερα, μια ριζική μέθοδος για να απαλλαγούμε από τις κιρσώδεις φλέβες μπορούν να θεωρηθούν μόνο χειρουργικές μεθόδους, συχνά σε συνδυασμό με θεραπεία ή τεχνικές συμπίεσης.

19.09.2018