Χειρουργική των φλεβών στα πόδια, – την πλήρη λίστα των μεθόδων

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο γιατρός δεν θα προσφέρει καμία επιλογή αλλά για να καταργήσετε την πληγείσα περιοχή επιφανειακές φλέβες. Και όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο, γιατί η καθυστέρηση είναι γεμάτη με σοβαρές επιπλοκές.

λειτουργία στις φλέβες

Επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των κιρσών στα πόδια, ποιες είναι οι διαφορετικές μέθοδοι καταπολέμησης της νόσου, και πόσο είναι το ένα ή το άλλο τη διαδικασία για να αφαιρέσετε τις φλέβες και κιρσούς – όλες τις σχετικές πληροφορίες στο υλικό μας.

ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ Η ΑΙΤΊΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΟΣ;

Γενικά επηρεάζει τις κιρσώδεις υποδόριες φλέβες των κάτω άκρων. Το αίμα διέπεται από τους ίδιους νόμους της φυσικής όπως και κάθε υγρό του πλανήτη, κάτω από τη δύναμη της βαρύτητας για να το στόχο.

Αλλά η ιδιαιτερότητα του καρδιαγγειακού συστήματος έγκειται στο γεγονός ότι το αίμα κυκλοφορεί συνεχώς και θρέφει όλα τα ζωτικά όργανα.

Να λιμνάζει στις επιφανειακές φλέβες των ποδιών και άλλα τα άκρα δεν επιτρέπουν το έργο της ειδικής βαλβίδες.

Είναι η τελευταία αποτυχία προκαλεί την απαλλαγή του αίματος σε ένα λεπτό σαφηνούς φλέβας, οι τοίχοι του οποίου σταδιακά να χάσουν τον τόνο, να γίνει λεπτό και τεντωμένο.

Δυστυχώς, η επιστροφή των εξαιρετικά προηγμένων επιφανειακές φλέβες προηγούμενη μορφή δεν είναι δυνατόν, ακόμη και με την αποκατάσταση της λειτουργίας των βαλβίδων.

Τους ανεπάρκεια μπορεί να είναι η αιτία των κιρσών, και το αποτέλεσμα συγκεκριμένων συνθηκών του σώματος.

Παράγοντες κινδύνου:

 • εγκυμοσύνη, πιο συγκεκριμένα, η σχετική αύξηση του όγκου του αίματος στο σώμα της εγκύου, καθώς και η αυξημένη πίεση στις φλέβες από τη μήτρα με το έμβρυο;
 • μακρά – αυτό ισχύει και για εκείνους του οποίου η απασχόληση περιλαμβάνει την τακτική παρατεταμένη έκθεση σε μια στατική κατακόρυφη θέση (χειρουργοί, οι εκπαιδευτικοί, κομμωτήρια, κλπ.) *
 • "καθιστική ζωή" εργασίας – σχεδόν το ίδιο με μια μόνιμη κατάσταση. Τόνο μυών και των φλεβών ελαττώνεται, το αίμα λιμνάζει στα πόδια, οι βαλβίδες παύουν να λειτουργούν κανονικά;
 • το αυξημένο φορτίο στα πόδια – επηρεάζει τις φλέβες με τον ίδιο τρόπο όπως και τα προηγούμενα δύο παράγοντες *
 • παχυσαρκία, υπερβολικό βάρος αυξάνει σημαντικά το φορτίο της καρδιάς, των αγγείων και των φλεβών. Επιπλέον, ένα μεγάλο στρώμα του υποδόριου λίπους είναι συχνά πιο δύσκολο για τη διάγνωση κιρσών;
 • που σχετίζονται με την ηλικία αλλαγές με την πάροδο του χρόνου, τα φλεβικά τοιχώματα και οι βαλβίδες εξασθενίσουν, να χάσουν τον τόνο και το τέντωμα;
 • Συνοδεύεται από δυσκοιλιότητα, αδένωμα προστάτη, χρόνιο βήχα, και γίνεται η αιτία της αιμορροΐδες και η κιρσοκήλη;
 • τα αποτελέσματα του τραύματος, τα σχόλια επιβεβαιώνουν αυτό που είναι κοινό, και λειτουργίες των κάτω άκρων;
 • θρόμβωση των βαθιών φλεβών δεν είναι επιφανειακή, καθώς πολλοί ασθενείς πιστεύουν λανθασμένα, και είναι βαθιά η πίεση ανεβαίνει, και το αίμα ορμά σε σαφηνούς φλέβας;
 • κληρονομικές ασθένειες, για παράδειγμα αρτηριακή-φλεβική συρίγγιο, ή συρίγγιο;
 • αισθητικές θεραπείες – κενό περικάλυμμα, επιθετική μασάζ;
 • υπερβολική φυσική δραστηριότητα.

ΤΑ ΧΩΡΟΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΆ ΕΊΔΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΏΝ ΕΠΕΜΒΆΣΕΩΝ ΦΛΈΒΕΣ ΣΤΑ ΠΌΔΙΑ

Όταν αλοιφές, χάπια και ειδικά εσώρουχα συμπίεσης είναι ανίσχυρη, η μόνη διέξοδος είναι η εξαίρεση του φλεβικού συστήματος των κάτω άκρων των κιρσών πληγείσες περιοχές.

Η επιλογή της χειρουργικής επέμβασης εξαρτάται από τη μορφή και το στάδιο της νόσου, την παρουσία αλλαγές στην κατάσταση του δέρματος και συνοδά νοσήματα.

Phlebectomy (TOP 5 τεχνικές)

Αυτή είναι μια κλασική μέθοδος που περιλαμβάνει την αφαίρεση του εκτεταμένες περιοχές των φλεβών μέσα από τομές στο δέρμα. Phlebectomy έχει εφαρμοστεί από τις αρχές του 20ου αιώνα, η τεχνική της είναι σχεδόν τέλεια.

Η όλη διαδικασία διαρκεί από 1 έως 2 ώρες και δεν απαιτεί μια μακρά παραμονή στο νοσοκομείο (κατ ' ανώτατο όριο – την ίδια ημέρα).

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο γιατρός εκτελεί μια συνδυασμένη διαδικασία, δηλαδή χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές τεχνικές:

flebectomia
 1. Στριπτίζ – αφαίρεση της φλέβας μετά από την απολίνωση και καθήλωση σε ένα ειδικό εργαλείο. Μερική Απογύμνωση περιλαμβάνει μερική αφαίρεση, καθώς και το συνολικό. Αυτό το είδος χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τις φλέβες στα πόδια θεωρείται ειδική, επειδή όλοι οι χειρισμοί γίνονται μέσα από μια μικρή οπή στο δέρμα, οπότε δεν χρειάζεται να εκτελέσετε το συρραφής.
 2. Μικρο-phlebectomy είναι διαφορετική από την παραδοσιακή που περνά μέσα από τις οπές, που είναι, χωρίς να κόβει τους ιστούς.
 3. Ενδοσκοπική διαδικασία – διευρυμένο αυτό τμήμα έχει αφαιρεθεί μετά την εισαγωγή του σε μια φλέβα του ενδοσκοπίου, που ελαχιστοποιεί πιθανές επιπλοκές μετά την επέμβαση.

Η σκληροθεραπεία

Στον αυλό της διευρυμένης οικόπεδο εισάγει ένα ειδικό συστατικό – που μόλις κόλλες το εσωτερικό τοίχωμα της φλέβας, που αργότερα γίνεται ουλώδης ιστός. Η σκληροθεραπεία είναι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία όχι μόνο κιρσώδεις φλέβες, αλλά και της κιρσοκήλης.

Φωτοπηξία με Laser

Χειρουργική επέμβαση στις φλέβες στα πόδια λέιζερ γίνεται χωρίς τομή των μαλακών ιστών. Η φλέβα δεν πρέπει να τραβήξει – απλά "σφράγισε" με το ειδικό λέιζερ ινών εισάγεται μέσω μιας μικρής οπής.

Πολλά θετικά σχόλια για την επέμβαση στο πόδι λέιζερ φλεβών δείχνουν μια ελάχιστη πιθανότητα να έχει αρνητικές συνέπειες, υποτροπή των κιρσών, ωστόσο, εξαρτάται από τα στάδια και προκαλεί.

Επιπλέον, ο ασθενής μετά από μια-δυο ώρες μετά την επέμβαση μπορεί να πάει στο σπίτι, επειδή ράμματα δεν είναι απαραίτητα.

Οι γιατροί λένε ότι, όταν εκτίθενται σε φως λέιζερ από μια αποκλεισμένη είσοδο στο σώμα της λοίμωξης.

Λέιζερ χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των μικρών φλεβών από την ιατρική άποψη, όπως telangiectasia είναι μικρές φλέβες μέχρι 1 mm σε διάμετρο.

Συχνά απαιτεί διάφορα στάδια της θεραπείας. Η μέθοδος αυτή είναι λιγότερο αποτελεσματική στη θεραπεία των μεγάλων κιρσών στα μεταγενέστερα στάδια.

ΕΝΔΕΊΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΆ ΜΈΤΡΑ

Γιατρός υποχρεωτικά διορίζει ένα συγκεκριμένο είδος λειτουργίας στις φλέβες, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • οι κιρσώδεις φλέβες είναι παραμελημένο, η οποία, εκτός από τα αισθητικά προβλήματα του προσώπου απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τον πόνο;
 • η κυκλοφορία του αίματος μέσω των φλεβών εμποδίζεται, ο ασθενής αισθάνεται ένα μόνιμο πόνο και αίσθημα βάρους στα πόδια, η υπερβολική κόπωση;
 • τα παθολογικά διευρυμένη φλέβα;
 • οι δερματικές βλάβες είναι παρούσες τροφικές φύση (π. χ., μη επούλωση των ελκών);
 • φόρουμ επιδεινώνεται θρομβοφλεβίτιδα;
 • σοβαρό οίδημα των άκρων;
 • παραβιάσεις από την εκροή του αίματος που συμβαίνουν ακόμα και σε απουσία διαστολή των επιφανειακών φλεβών.

Αν υπάρχει μια προδιάθεση για τις κιρσώδεις φλέβες ή ο ασθενής είναι σε κίνδυνο, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί:

 1. φορούν το ένδυμα συμπίεσης;
 2. χρήση των ναρκωτικών;
 3. καθημερινή χρήση της βιταμίνης C, η οποία, σε επαρκή ποσότητα, είναι μια θετική επίδραση στο αγγειακό τοίχωμα και ρεολογικών χαρακτηριστικών του αίματος.

ΑΝΤΕΝΔΕΊΞΕΙΣ

Δυστυχώς, ακόμη και με την ποικιλία των σύγχρονων μεθόδων θεραπείας των κιρσών, διαδικασίες για την απομάκρυνση διαστολή των φλεβών τμήματα έχει μια σειρά από αντενδείξεις:

 • υπέρταση;
 • στεφανιαία νόσος;
 • μια σοβαρή μορφή των λοιμωδών νοσημάτων;
 • η παρουσία του δέρματος, έκζεμα, ερυσίπελας φλεγμονή ή δερματίτιδα;
 • εγκυμοσύνη από τις 5 έως τις 9 του μήνα.

ΠΏΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΊ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΉ ΕΠΈΜΒΑΣΗ

προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση

Γιατρό σας πριν συνταγογραφήσει χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να στείλει τον ασθενή στο πέρασμα του διάγνωση, και στη συνέχεια να πάρει την απόφαση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου:

 • Doppler υπερηχογράφημα των φλεβών και των αγγείων;
 • duplex υπερηχογράφημα είναι μια πιο λεπτομερής εξέταση, φαίνεται επίσης να αποκλειστεί η παρουσία θρόμβων στις βαθιές φλέβες;
 • ένα μαγνητικής αντήχησης η διαδικασία, αυτή η δοκιμή μπορεί να δώσει πληροφορίες για την παρουσία των θρόμβων αίματος στις εν τω βάθει φλέβες;
 • η ανάλυση αίματος για εργαστηριακές εξετάσεις δεν βοηθούν στη διάγνωση των κιρσών, αλλά είναι απαραίτητα αν θέλεις να κάνεις την επέμβαση.

Άμεσα πριν από τη διαδικασία, ο ασθενής θα πρέπει να:

 1. πάρτε ένα ντους;
 2. για να αφαιρέσετε τα μαλλιά με το χειρουργημένο πόδι (αν είναι απαραίτητο και στη βουβωνική χώρα);
 3. έλα λίγο πριν από την καθορισμένη ώρα.

Στην περίπτωση της συμπεριφοράς κλασική λειτουργία, με τη συμμετοχή Γενική αναισθησία, ο ασθενής τίθεται κλύσμα.

Είναι σημαντικό ότι ο αναισθησιολόγος έχει ειδοποιηθεί για την παρουσία ατόμου αλλεργία σε οποιοδήποτε από τα φάρμακα.

Κιρσώδεις φλέβες χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Με τη μέθοδο της χειρουργικής θεραπείας θα βοηθήσει τον αγγειοχειρουργό. Υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση άρνησης της επιχείρησης; Φυσικά! Μια θανατηφόρα επιπλοκή των κιρσών – θρόμβωση των αγγείων από τα ζωτικά όργανα του σώματος, ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, θρόμβωση. Ο κίνδυνος επιπλοκών αυξάνεται με την ηλικία.

Όλες οι επεμβατικές θεραπείες κιρσών θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από διευρυμένη σαφηνούς φλέβες και συνοδεύεται από πόνο. Αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι η διάρκεια της δράσης μετά την αισθητική ανεπάρκεια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων ιδιαίτερο ρόλο παίζει η κληρονομικότητα και τον τρόπο ζωής.

Είναι απαραίτητο για να διατηρήσει τους μυς και τα αιμοφόρα αγγεία σε καλή κατάσταση στα άκρα και δεν λιμνάζει το αίμα, αλλά και προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό βάρος, φορέστε άνετα παπούτσια και να εγκαταλείψουν τις κακές συνήθειες.

14.09.2018