Κιρσώδεις φλέβες συμπτώματα και τη θεραπεία των κιρσών

Αυτή η ασθένεια, όπως οι κιρσώδεις φλέβες, επηρεάζει τους ανθρώπους όλων των φύλων και ηλικιών. Βασικά κιρσώδεις φλέβες επηρεάζει τα κάτω άκρα. Είναι γνωστό ότι κάθε τρίτη γυναίκα που πάσχει από κιρσούς. Οι λόγοι βρίσκονται στην σφιχτά εσώρουχα, φορώντας παπούτσια με τακούνια, ορμονικών αντισυλληπτικών, εγκυμοσύνη. Όσο για τους εκπροσώπους μιας ισχυρής μισό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κιρσώδεις φλέβες στα πόδια στους άνδρες είναι ελαφρώς λιγότερο, κάθε τέταρτο άτομο πάσχει από αυτό.

κιρσώδεις φλέβες

Τι είναι κιρσούς;

Με κιρσούς τα τοιχώματα των φλεβών χάνουν την ελαστικότητά τους, την ικανότητα να συρρικνώνεται και να τεντώσει. Η δεύτερη αιτία της νόσου – παραβίαση της ακεραιότητας των φλεβικών βαλβίδων, προκαλώντας την πίεση στα αγγεία των ποδιών αυξάνει, υπάρχει στασιμότητα του αίματος.

Αυτή η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τα πόδια αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος. Όταν η νόσος είναι κιρσών στα πόδια, σε διαφορετικά μέρη του δέρματος των κάτω άκρων, κυρίως για τους μυς των ποδιών, μπορεί να παρατηρήσετε πρησμένο ευρύ βασανιστική επιφάνεια των αιμοφόρων αγγείων. Αλλά το σημαντικό δεν είναι μόνο η εξωτερική πλευρά της νόσου, ως το πιο επικίνδυνο φαινόμενο – παραβίαση της ροής του φλεβικού αίματος.

Σημάδια των κιρσών στα πόδια και στους άνδρες

Αν νομίζατε ότι κάτι ήταν λάθος με τις φλέβες, μην βιαστείτε να τη θεραπεία τους. Θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε τι συγκεκριμένα συμπτώματα χαρακτηριστικό της νόσου. Αυτό θα επιτρέψει σε σας δεν πρέπει να συγχέεται με τις κιρσώδεις φλέβες είναι παρόμοια ασθένεια.

Στο αρχικό στάδιο, υπάρχουν τα ακόλουθα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια τους άνδρες:

 • αίσθημα βάρους στα πόδια,
 • γρήγορη έναρξη της κόπωσης στα πόδια,
 • το οίδημα μετά την άσκηση,
 • το αίσθημα πρήξιμο των ποδιών,
 • αίσθημα πληρότητας του και τα πόδια, με υγρό,
 • η μείωση της ευαισθησία του δέρματος των ποδιών,
 • κνησμός του δέρματος,
 • η εμφάνιση του αγγειακού δικτύου.

Με την ανάπτυξη των κιρσών σε άνδρες αυτά τα συμπτώματα ενταθούν και καινούριες εμφανίζονται:

 • πόνος στα πόδια
 • δερματίτιδα ή έκζεμα
 • φλέβες εμφανίζονται σαφώς πάνω από το δέρμα,
 • έλκη,
 • σκουραίνει ορισμένων περιοχών του δέρματος,
 • επεισοδιακή πυρετό,
 • η απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων,
 • διαλείμματα κιρσώδεις αιμοφόρα αγγεία.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι των κιρσών σε άντρες; Σε ορισμένες περιπτώσεις, το αίμα να πήξει, σχηματίζει ένα θρόμβο αίματος. Η κατάσταση αυτή είναι συνέπεια της λοίμωξης.

Αν η πρώτη ασθένεια προκαλέσει δυσφορία μόνο αισθητικής φύσης (πόδια ορατό φλεβικού αγγειακού πλέγματος) και, στη συνέχεια, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τα τοιχώματα των φλεβών τόσο αδύναμη που η παραμικρή τοξική ουσία, μια λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

Κιρσώδεις φλέβες σε άνδρες με τα πόδια: τα αίτια της νόσου.

Πολλοί άνθρωποι λανθασμένα πιστεύουν ότι αν οι άνδρες δεν έχουν τα μωρά, δεν φορούν τα στηρίγματα, και δεν είναι ευαίσθητα στις κιρσώδεις φλέβες. Ναι, από την άποψη της φυσιολογίας, οι άνδρες δεν έχουν προβλήματα με τα πόδια τους. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε άλλους παράγοντες κινδύνου:

 • βαριά σωματική εργασία.
 • μεταφορά και ανύψωση;
 • φορώντας άβολα παπούτσια;
 • το υπερβολικό βάρος οδηγεί σε αυξημένο φορτίο στα πόδια;
 • η παρουσία του μια προδιάθεση γενετικής φύσεως (αρσενικό γραμμή);
 • καθιστική ζωή και καθιστικός τρόπος ζωής ;
 • η κακή διατροφή ;
 • κακές συνήθειες, ιδιαίτερα το αλκοόλ και το Κάπνισμα ;
 • το υψηλό ιξώδες του αίματος;
 • ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος *

Δυστυχώς, λίγοι γνωρίζουν την αρνητική επίδραση του Καπνίσματος στα αιμοφόρα αγγεία. Λόγω επιδράσεις της νικοτίνης, τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται λιγότερο ελαστικά και πιο λεπτό, κατεστραμμένο βαλβίδες ελέγχου για τα σκάφη.

Όσο για το αλκοόλ, επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο τα σκάφη αλλά και στο συκώτι. Υπό την επήρεια αλκοόλ καταστραφεί ηπατοκύτταρα, η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη θρόμβωσης.

Αξίζει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι άνδρες δεν είναι τόσο προσεκτικοί σχετικά με την υγεία τους ως γυναίκες και ως εκ τούτου, αρχίζουν να δίνουν προσοχή στο πρόβλημα πολύ αργά, όταν η νόσος παίρνει μια σοβαρή κλίμακα.

Κιρσώδεις φλέβες συμβεί σε άνδρες σε διαφορετικές ηλικίες, αλλά πιο συχνά τα πρώτα σημάδια των κιρσών στους άνδρες βρέθηκε μετά από 40 χρόνια.

Τα αποτελέσματα της κιρσώδεις ασθένειες των ποδιών

Πραγματικά είναι επικίνδυνο κιρσών στα πόδια, όπως λένε;

Οι πιο σοβαρές συνέπειες της παθολογικής κιρσώδη έλκη, θρόμβωση.

Η ασθένεια δημιουργεί αυξημένο φορτίο στον καρδιακό μυ, το οποίο με τη σειρά του, μπορεί να έχει κάποια σημασία για την ανάπτυξη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η πιο κοινή, η πιο συνηθισμένη συνέπεια της νόσου είναι το πρήξιμο στους αστραγάλους, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνεχή πόνο στο πάνω μέρος των ποδιών. Η έλλειψη της θεραπείας οδηγεί σε αυξημένους μυϊκούς σπασμούς, συνεχή κόπωση στα πόδια, αίσθημα βάρους.

Όλα αυτά τα συμπτώματα της νόσου επιδεινώνονται σε εκείνες τις στιγμές, όταν ένα άτομο εκτελεί την άσκηση. Αλλά ακόμα και η αλλαγή των ενεργών εργασιών σε καθιστική δεν βοηθά την κατάσταση. Κιρσώδεις φλέβες μόνιμα δυσφορία.

Δερματίτιδα είναι αρκετά σοβαρή συνέπεια των κιρσών στους άνδρες. Στον τομέα των φλεβών των ασθενών αναπτύσσουν εξάνθημα, θέλετε να βούρτσα. Για να το κάνετε αυτό, επειδή με την αλλαγή του χρόνου εξάνθημα έρχεται αιμορραγία έλκη.

Η ανάπτυξη θρόμβωσης είναι η πιο σοβαρή συνέπεια της νόσου. Θρόμβοι αίματος μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο ως αποτέλεσμα την απομόνωσή τους και να πάρει στα αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς ή των πνευμόνων. Ως εκ τούτου, αν έχετε την παραμικρή τα σημάδια της εξέλιξης της νόσου, πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό.

Για τη διάγνωση χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι, αλλά η πιο ακριβής είναι η εξέταση των αγγείων (υπερηχογράφημα των φλεβών). Επιτρέπει να αξιολογήσει την έκταση της ήττας τους.

Πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια στους άνδρες: συντηρητική θεραπεία

Αν εμφανιστούν συμπτώματα, σαφώς που δείχνουν τη φλεβίτιδα, για τη θεραπεία της νόσου πρέπει να είναι σε συνεργασία με το γιατρό. Υπάρχουν ειδικοί που spetsializiruyutsya είναι για τη θεραπεία των κιρσών. Είναι καλύτεροι από άλλους γιατρούς ξέρω πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια στους άνδρες. Κάθε γιατρός θα επιβεβαιώσει ότι η θεραπεία των κιρσών στα πόδια των ανδρών στα πρώτα στάδια επιτρέπει να απαλλαγούμε από το πρόβλημα.

Ως πρόσθετο μέσο της θεραπείας, οι γιατροί προτείνουν χρησιμοποιώντας ειδικές κρέμες και αλοιφές, ανακούφιση από πόνο, αίσθημα βάρους, οίδημα. Είναι επίσης δυνατό θεραπεία διορθωτικά μέτρα λαϊκά.

Θεραπεία του AIDS

Οι ειδικοί συστήνουν ότι οι άνδρες που πάσχουν από την ασθένεια, οι κάλτσες συμπίεσης, ειδικές κάλτσες. Αυτοί οι εκπρόσωποι της την ισχυρή μισό της αξίας της υγείας τους, να συμμορφωθούν με την παρούσα σύσταση. Άλλοι, επικαλούμενος το γεγονός ότι τα εσώρουχα είναι για τις γυναίκες, δεν το φοράει, από το να επιδεινώνουν την κατάσταση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν και να κατανοούν ότι η εξωτερική υποστήριξη είναι πολύ σημαντικό για τα σκάφη. Χωρίς αυτό, θα αυξήσει σημαντικά την διάρκεια της θεραπείας. Και αν η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε, χωρίς συμπίεση εσώρουχα δεν μπορείτε να κάνετε. Θα πρέπει να φορούν απαραίτητα. Αλλά πρέπει να αντικαθίστανται με νέα κάθε 3-6 μήνες.

Εναλλακτικά, η συμπίεση παντελόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ειδικό ελαστικό επίδεσμο. Είναι σκόπιμο να συμβουλευτείτε ένα γιατρό σχετικά με το θέμα του πώς να άνεμο.

Είναι, επίσης, συνιστάται να δώσουν προσοχή στα παπούτσια πρέπει να είναι άνετα και ζεστά, για να ταιριάζει με την εποχή, δεν συμπιέσει τα πόδια. Τα πόδια δεν πρέπει να αισθάνονται δυσφορία, ιδίως, και η μακριά με τα πόδια.

Πράκτορας μεθόδους θεραπείας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η σκληροθεραπεία γίνεται διόρθωση της σαφηνούς φλέβες χρησιμοποιώντας ενέσεις. Η θεραπεία της νόσου με αυτόν τον τρόπο προτείνει μια προ-υπερηχογράφημα, μετά την οποία τα άρρωστα σκάφη είναι ειδικά φάρμακα με μια σύριγγα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια τέτοια χειραγώγηση των εν τω βάθει αγγείων δεν πραγματοποιείται. Και τα σκάφη κοντά στο δέρμα αντικαθίσταται από συνδετικό ιστό, που ανακουφίζει τον ασθενή από τον πόνο και την αγωνία. Επιπλέον, η σκληροθεραπεία βοηθά να διατηρήσετε την εμφάνιση των ποδιών.

Οι επιχειρήσεις κατέφυγαν σε ακραίες περιπτώσεις. Χωρίς χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη, εάν ο ασθενής έχει σοβαρή πορεία της νόσου (επηρεαστεί βαθιά βρίσκονται τα αιμοφόρα αγγεία και σχηματίζονται θρόμβοι αίματος).

Το κύριο είδος της χειρουργικής επέμβασης με κιρσώδεις φλέβες των ποδιών είναι phlebectomy. Αυτή η λειτουργία περιλαμβάνει την αφαίρεση του πάσχοντος τμήματος του σκάφους.

Ποικιλία λειτουργιών για την αφαίρεση σκαφών:

 • Το στριπτίζ;
 • phlebectomy;

Η χειρουργική επέμβαση γίνεται υπό Γενική αναισθησία. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δέκα χρόνια, η χειρουργική επέμβαση θεωρείται η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την καταπολέμηση της κιρσώδεις φλέβες των ποδιών.

κιρσώδεις φλέβες

Επίσης να αφαιρέσετε το προσβεβλημένο τμήμα του σκάφους χρησιμοποιούνται και τεχνικές όπως το λέιζερ και την καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με λέιζερ, οι γιατροί αφαιρεθεί μέρος του προσβεβλημένου αγγείου με ένα λέιζερ, και την καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες – ραδιοκύματα. Και οι δύο διαδικασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω εισάγεται στον αυλό της φλέβας με καθετήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρησιακές διαδικασίες δεν είναι εγγύηση κατά της επανάληψης, παρατηρούνται σε περίπου το ήμισυ των περιπτώσεων μέσα σε 5 χρόνια. Ωστόσο, η ταυτόχρονη παρακολούθηση των μέτρων πρόληψης μειώνει τον κίνδυνο της υποτροπής.

Κιρσώδεις φλέβες στους άνδρες: η θεραπεία στο σπίτι

Είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με την επέκταση των φλεβών ποδιών, χωρίς να φύγετε από το σπίτι; . Θα πρέπει να εκτελέσετε συνεχώς ειδικές ασκήσεις. Δεν μιλάμε για βαριά φορτία.

Εάν πάσχετε από κιρσούς, θα πρέπει να ξεκινήσετε το κολύμπι, το Τρέξιμο ή ακόμα και το περπάτημα. Η πρακτική δείχνει ότι σε τέτοια αθλήματα είναι μεγάλη βοήθεια στα αρχικά στάδια της νόσου.

Αν μιλάμε για το τρέξιμο το στάδιο, δεν υπάρχει ελπίδα για ανάκαμψη, αλλά θα πρέπει να τηρούν ορισμένους κανόνες που θα πρέπει να φορούν ειδικά εσώρουχα. Όταν τρέχει το κιρσώδεις φλέβες μια σειρά από σωματική άσκηση αντενδείκνυται – ειδικότερα, το τρέξιμο, το άλμα, οκλαδόν. Ωστόσο, το περπάτημα και ιδιαίτερα το κολύμπι, και σε αυτή την περίπτωση θα είναι χρήσιμο.

Ένας από τους λόγους που οδηγεί σε κιρσούς είναι το υπερβολικό βάρος. Επιπλέον, η παχυσαρκία είναι επικίνδυνος, όχι τόσο από μόνη της, αλλά ως ένας επιπλέον παράγοντας αυξάνοντας το φορτίο στα πόδια και την καρδιά. Αν είστε υπέρβαροι, θα πρέπει να πάει σε μια δίαιτα για να χάσουν. Η βασική απαίτηση για διατροφή για τους άνδρες – η ημερήσια ενεργειακή αξία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1500 Kcal. Θα πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση αλατιού, καπνιστά και παστωμένα τρόφιμα. Είναι συνιστάται να πίνουν χρήσιμο για τα σκάφη φυσικό αντιπηκτικά – χυμοί black chokeberry και ιπποφαές.

Για να ανακουφίσουν τα πόδια συνιστάται αρκετές φορές την ημέρα για να αυξήσει τα πόδια πάνω από το επίπεδο της καρδιάς σε ύπτια θέση. Η διάρκεια αυτής της διαδικασίας – 15 λεπτά. Όταν τα άκρα είναι πάνω από το κεφάλι επίπεδο, η ροή του φλεβικού αίματος. Να βρίσκονται σε τέτοια στάση, διαβάζοντας ένα βιβλίο, απολαμβάνοντας μια ταινία, κ. λπ.

Και το πιο σημαντικό — αν έχετε υποψία για τη νόσο, κιρσώδεις φλέβες, μην αρχίσετε να αυτοθεραπείας. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ζητήσει τη γνώμη εμπειρογνωμόνων της phlebologist. Να θυμάστε ότι μιλάμε για μια πολύπλοκη ασθένεια, η οποία πρέπει απαραιτήτως να είναι υπό τον έλεγχο ενός ειδικού.

Πρόληψη της νόσου

Ακόμα και όταν υπάρχει προδιάθεση για κιρσούς πρέπει να δώσουν προσοχή στην πρόληψη. Εναλλακτικά, μπορεί να αυτο-μασάζ των ποδιών (απαγορεύεται στην περίπτωση που η ασθένεια έχει ήδη αναπτυχθεί). Δεν πάει καλά να φορούν ειδικά εσώρουχα συμπίεσης.

Οι άνθρωποι διάγουν καθιστική ζωή, συνιστάται να αλλάζουν συχνά θέση, για να λειτουργήσει μικρή χρέωση. Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από το τραπέζι ή στο σημείο να εκτελέσει μερικές περιστροφικές ασκήσεις. Αν έχετε μια καθιστική εργασία, κάθε ώρα διάλειμμα για 5-10 λεπτά, σηκωθείτε από το τραπέζι και να δώσει τα πόδια ξεκούραση.

Μετά το μπάνιο ή το ντους μπορεί να του πλύνει τα πόδια με το δροσερό νερό. Ως πρόληψη γιατροί, επίσης, συνιστούμε να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό.

Όλοι οι άνθρωποι (και ειδικά οι γυναίκες) πρέπει να κόψω το Κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών. Είναι καλύτερα να δίνουν το προβάδισμα με το άθλημα, πιο φρέσκο αέρα, να περπατήσει σε πάρκα, δάση. Και στη συνέχεια, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μην ανησυχεί και να μην ανησυχείς. Το άγχος είναι ένας από τους προδιαθεσικούς παράγοντες για τις κιρσώδεις φλέβες. Ύπουλη κιρσώδεις φλέβες δεν διακρίνει τους ανθρώπους από το φύλο και την εθνικότητα.

11.09.2018