Τι να το κάνω αν είναι άρρωστο φλέβες στα πόδια: θεραπεία στο σπίτι, τα συμπτώματα του πόνου στα πόδια με κιρσούς

Κιρσοί – μια ασθένεια που φέρνει μαζί τους όχι μόνο δυσάρεστη αισθητική ατέλεια, με τη μορφή φλεβών αραχνών στα πρώτα στάδια της νόσου και η διόγκωση των φλεβών σε αργότερα στάδια της ανάπτυξης, αλλά και βασανιστικό πόνο στα πόδια, συνήθως χειρότερη το βράδυ.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς εκδηλώνεται ο πόνος στα πόδια με κιρσούς, τα συμπτώματα και τα σημάδια της ασθένειας. Και να εξετάσει το ερώτημα: τι να το κάνω αν είναι άρρωστο φλέβες στα πόδια θεραπεία στο σπίτι.

πόνος με τις κιρσώδεις φλέβες

Αιτίες του πόνου

Από αυτή την ασθένεια και τώρα επηρεάζει κάθε τρίτη και κάθε πέμπτη ο άνθρωπος. Βασικά, αυτοί είναι άνθρωποι των οποίων η εργασία περιλαμβάνει τη σωματική δραστηριότητα ή μακρά παραμονή σε καθιστή ή όρθια θέση.

Υπάρχουν πολλές άλλες αιτίες, όπως η γενετική προδιάθεση, η παχυσαρκία, κλπ. Πόνος στα πόδια με κιρσούς προκύπτουν από το γεγονός ότι με την τακτική φορτίο ή τη στερέωση των αγγείων των κάτω άκρων, το αίμα λιμνάζει, τεντωμένο, παραμορφωθεί, και την κυκλοφορία του αίματος έχει διαταραχθεί. Δυσμορφίας τους, και επώδυνη.

Ως αποτέλεσμα των παραβιάσεων της κυκλοφορίας του αίματος στους γύρω ιστούς αρχίζουν να συσσωρεύονται τοξίνες που κανονικά θα παρασυρθεί από το αίμα για την κανονική λειτουργία. Η παρουσία αυτών των τοξικών ουσιών που σχηματίζονται τροφικές αλλαγές. Είναι επίσης μια πηγή του πόνου με τις κιρσώδεις φλέβες των ποδιών.

Σημαντικό! Για την πρόληψη των κιρσών συνιστάται τακτική βόλτες για τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα και να κάνετε ασκήσεις

Στα πρώτα στάδια της νόσου ο πόνος στα πόδια μπορεί να αδύναμος να ενοχλεί, ή που δεν μπορεί να παρατηρηθεί.

Αλλά, αν δεν δώσουν προσοχή στην εμφάνιση του τα πρώτα συμπτώματα, ο πόνος θα συμβεί στο μέλλον και θα αυξηθεί μόνο.

Οι γιατροί διακρίνουν τρία στάδια ανάπτυξης των κιρσών με μια χαρακτηριστική για το καθένα από αυτά επώδυνες αισθήσεις του ασθενούς:

 • στο πρώτο στάδιο, σύνδρομο πόνου απουσιάζει ή είναι πολύ αδύναμη.
 • το δεύτερο στάδιο σχετίζεται με τον πόνο, που απαιτούν ανακούφιση?
 • κατά το τρίτο στάδιο της ανάπτυξης του πόνου με τις κιρσώδεις φλέβες ήδη φέρνει τέτοια σοβαρή ταλαιπωρία. Χωρίς αναισθητικά είναι αδύνατο να κάνουμε.

Μπορεί κανείς να ακούμε συχνά: ένα άτομο κιρσώδεις φλέβες — πληγή πόδι τι να κάνω; Πρώτα, ας μιλήσουμε για τα σημάδια της νόσου. Και στη συνέχεια να εξετάσει το θέμα, από ό, αφαιρέστε τον πόνο με κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων;

Τα χαρακτηριστικά

Πόνος στα πόδια, κιρσοί εμφανίζονται πιο συχνά στην περιοχή του γόνατος, κάτω από το γόνατο και μερικές φορές κάτω από το μοσχάρι.

Η φύση του επώδυνες αισθήσεις μπορεί να είναι διαφορετική – σταθερή και dolore, μυρμήγκιασμα, ή απότομη αποπνικτική σπασμοί – εξαρτάται από την έκταση της νόσου, το ποσό του φορτίου και άλλους παράγοντες.

Τα πόδια μπορεί επίσης να μουδιάσει το αποτέλεσμα opprimendi σκάφη, για παράδειγμα, καθιστική εργασία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έντονο πόνο που συνοδεύεται από σπασμούς.

Πόνος στα πόδια μπορεί να είναι συμπτώματα άλλων ασθενειών, αλλά με τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, χαρακτηρίζονται από ορισμένα συμπτώματα:

 • ο πόνος αρχίζει στο δεύτερο μισό της ημέρας, αυξάνοντας προς το βράδυ;
 • η εξάρτηση της ισχύος του πόνου από την ένταση του φορτίου κατά τη διάρκεια της ημέρας;
 • ο πόνος γίνεται καλύτερα όταν ξάπλωσε και σήκωσε τα πόδια μου ψηλά πάνω από το επίπεδο της καρδιάς, εξασφαλίζοντας την εκροή του αίματος από τους *
 • ο πόνος είναι συνήθως χειρότερη όταν το άτομο χαλαρώνει τους μύες, για παράδειγμα, να πάρει έτοιμο για το κρεβάτι;
 • ο πόνος δεν σταματήσει τον εαυτό τους, τελικά, να γίνει ισχυρότερη, και αν δεν αντιμετωπιστεί αυτή η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία.
Προσοχή! Αν τη νύχτα τα πόδια μου είναι τόσο γκρίνια ότι είναι αδύνατο να κοιμηθώ, και η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει, είναι δυνατόν να υποψιάζονται θρόμβωσης. Αυτή η ασθένεια χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων και σχηματισμό θρόμβου σε θανάσιμο κίνδυνο.

Πώς να ανακουφίσει τον πόνο των ποδιών με τις κιρσώδεις φλέβες ή τουλάχιστον πώς να ανακουφίσει τον πόνο των ποδιών με κιρσούς; Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι θεραπείας και πρόληψης.

πόνος με τις κιρσώδεις φλέβες θεραπεία

Θεραπεία: μέθοδοι

Με την τακτική πόνος στο πόδι, ειδικά όταν εντοπιστεί και άλλα σημάδια που δείχνουν την ανάπτυξη της κυκλοφορικές διαταραχές, παρακαλείστε να απευθυνθείτε στον ειδικό που ασχολείται με τη νόσο – phlebologist.

Θα συνταγογραφήσει την απαραίτητη θεραπεία, η οποία μπορεί να είναι:

 • ιατρική χάπια, αλοιφές, κρέμες;
 • χειρουργική επέμβαση;
 • θεραπεία με λέιζερ;
 • υποστήριξη μεθόδων συμπίεσης ενδύματα, θεραπευτικές ασκήσεις.
 • τα παραδοσιακά φάρμακα.

Αν έχεις το ερώτημα: με κιρσώδεις φλέβες των ποδιών, τι να κάνω; Η απάντηση είναι — ξεκινήσετε τη θεραπεία αμέσως!

Φάρμακα

Για την ανακούφιση από τον πόνο ποδιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αναλγητικά φάρμακα που πωλούνται σε οποιοδήποτε φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή. Αλλά είναι μόνο προσωρινή ανακούφιση από τον πόνο, η θεραπεία δεν πρέπει να δείτε έναν ειδικό.

Ίσως αυτά τα φάρμακα, ο γιατρός θα συνταγογραφήσει, αλλά δείχνουν την δοσολογία σε κάθε περίπτωση, συνιστάται και η αναγκαία θεραπεία ή διαδικασίες.

Εδώ είναι μια λίστα με τα εργαλεία που μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει προσωρινά τον πόνο:

 • χάπια κιρσώδεις φλέβες θα βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο μέτριας αντοχής, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που μπορούν να κάνουν από σπασμό. Γρήγορη επίδραση χάπια όπως η δικλοφενάκη, η ιβουπροφαίνη, ινδομεθακίνη, nimesulide. Αυτές οι δραστικές ουσίες που παράγονται σε σωλήνες με τη μορφή κρέμες και τζελ. Για να βελτιώσει τον τόνο των αιμοφόρων αγγείων και των φλεβών phlebotonics χορηγείται – ανακούφιση από τον πόνο και να βοηθήσει να επιστρέψει την υγεία των αιμοφόρων αγγείων, καθώς και αντιπηκτικά, αραίωση του αίματος και την προώθηση της κυκλοφορίας του. Αλλά η δοσολογία και ο συνδυασμός των φαρμάκων θα πρέπει να συμβουλεύονται μόνο σε ειδικό, όσο το δυνατόν παρενέργειες.
 • παρασκευάσματα σε μορφή αλοιφές, κρέμες και τζελ, το οποίο έχει αντι-φλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες.Πόνος με τις κιρσώδεις φλέβες των ποδιών διαφέρουν μόνο ως προς τη μορφή της απελευθέρωσης, και η χρήση των βοηθητικών εξαρτημάτων, το κύριο ενεργό συστατικό.Θα πρέπει να εφαρμόζεται σε καθαρό δέρμα, ΤΡΊΨΤΕ κινήσεις μασάζ ή απλά αφήστε το να μουλιάσει;
 • αν ο πόνος είναι αρκετά ισχυρή, ίσως με μια κράμπα στο δέρμα των ποδιών μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του πλανήτη σημαίνει ότι θα αυξήσει την ταχύτητα της κυκλοφορίας του αίματος . Την ίδια στιγμή να πάρει ένα χάπι για τον πόνο.
πόνος με τις κιρσώδεις φλέβες θεραπεία υγρά
Συμβουλή: για να αποφύγετε τη δυσφορία και πόνο στα πόδια με κιρσούς συνιστάται να φορέσει ένα ένδυμα συμπίεσης, η οποία εμποδίζει την αποχαύνωση του αίματος στα κάτω άκρα. Για το σκοπό αυτό, κατάλληλες και επίδεσμοι ελαστικοί.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι

Πώς να ανακουφίσει τον πόνο με κιρσώδεις φλέβες στο σπίτι; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας.

Σε συνδυασμό με τα φάρμακα, να βοηθήσει και συνταγές της παραδοσιακής ιατρικής:

 • στην πληγείσα περιοχή συνιστάται να επισυνάψετε τα πλυμένα και κτύπησε το φύλλο ασβεστωμένα λάχανο;
 • το τρίψιμο του δέρματος βάμματα άλογο κάστανο προετοιμασμένοι με τον ακόλουθο τρόπο: διακόσια πενήντα γραμμάρια βότκα – πενήντα γραμμάρια ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες κάστανα, αφήστε το για επτά ημέρες, κρύβεται από το φως;
 • βοηθά να συνδυάσει αυτά τα φρούτα με το βούτυρο, με το πετρέλαιο, μπορείτε να αναμίξετε και να πατηθεί το σκόρδο σε αναλογία δύο προς ένα.
 • μια κρύα κομπρέσα με ξίδι μηλίτη της Apple. Γάζα πανί βουτηγμένο σε ξύδι, εφαρμόζεται στην προσβεβλημένη περιοχή, λωρίδα. Πόδια με μια κομπρέσα πρέπει να κρατήσει ανέστησε.;
 • βάμμα από μοσχοκάρυδο σε ποσοστό: ανά λίτρο βότκα – διακόσια γραμμάρια θρυμματισμένο ξύλο καρυδιάς. Αφήστε το να σταθεί για δέκα ημέρες. Το διάλυμα χρησιμοποιείται για να λιπαίνει, μπορείτε επίσης να πιείτε είκοσι σταγόνες ανά ημέρα;
 • κομπρέσες με μέλι.
 • ένα μείγμα από φύλλα του plantain ή της αψιθιάς (άνθη και φύλλα) με το ξινόγαλο. Εφαρμόστε σε γάζα και αρχέτυπα για λίγο. Συνήθως μετά από τρεις ή τέσσερις ημέρες, ο πόνος εξαφανίζεται
 • συμπιέζει πηλού των πρώτων τριμμένη πατάτα, το μείγμα για μερικές ώρες.

Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τον πόνο των ανωτέρω ταμείων, γρήγορα και αποτελεσματικά βοηθά στη θεραπεία με λέιζερ. Αυτή η διαδικασία έχει αντενδείξεις και περιορισμοί εκτελείται για σαράντα λεπτά και ο ασθενής μετά την επέμβαση μπορεί αμέσως να πάμε στη δουλειά και να ζήσουν μια κανονική ζωή.

πόνος με τις κιρσώδεις φλέβες θεραπεία λαϊκή μεθόδους
Αν η νόσος έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να με σώσει από τον πόνο, ακόμη και την αναπηρία μόνο χειρουργική επέμβαση, ο ασθενής έχει ανατεθεί η λειτουργία του. Γίνονται μικρές τομές και τις κιρσώδεις κόμβο του δικαιώματος μεγάλη σαφηνούς φλέβας του ποδιού, καταργείται.

Να απαλλαγούμε από τον πόνο των κιρσών των κάτω άκρων, δυνατή μόνο υπό την καθοδήγηση ενός γιατρού-phlebologist, εκτέλεση ολόκληρο το συγκρότημα της θεραπείας που προβλέπονται. Αυτοθεραπεία και τη χρήση των παυσίπονων για τις κιρσώδεις φλέβες θα οδηγήσει στην ανάπτυξη πιο σοβαρές μορφές της νόσου.

Ελπίζω αυτό να ήταν χρήσιμες και ξέρετε τώρα πόσο πονούσαν οι κιρσώδεις φλέβες στα πόδια και πώς να ανακουφίσει τον πόνο στα πόδια με κιρσούς.

07.09.2018