Πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια στο σπίτι

Οι κιρσοί είναι μια πολύ επικίνδυνη και δυσάρεστη ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες, μέχρι και απώλεια της ικανότητας να προχωρήσουμε. Να παθολογία μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια, και τι μέτρα πρόληψης που πρέπει να τηρούνται. Για να είναι αυτή η ασθένεια.

πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Τι είναι κιρσούς;

Αυτή η παθολογία δεν είναι ασυνήθιστο. Χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι οι φλέβες χάνουν τον τόνο τους και να αρχίσουν να οδυνηρά επεκταθεί. Τα σκάφη να παραμορφώνεται, αλλάζει το μήκος. Να παρατηρήσετε την ασθένεια, παρά το γεγονός ότι έχει διάφορα στάδια της ανάπτυξης. Το γεγονός ότι το δέρμα μπορείτε να δείτε τις αγγειακές φλέβες ή διογκώνοντας φλέβες (το τελευταίο το βαθμό της παθολογίας).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ασθένεια πιο συχνά επηρεάζει τα κάτω άκρα. Οπότε θα μιλήσουμε για το πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια. Είναι επιθυμητό να αποτρέψει την εκδήλωση των ασθενειών σε Γενικές γραμμές, ωστόσο, ανά πάσα στιγμή, υπάρχει μια γενετική προδιάθεση από την οποία δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Τα αίτια της νόσου

Μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της νόσου, είναι τέτοια:

 • η υπερβολική ή η ανεπαρκής φορτίο στα πόδια;
 • προβλήματα με το αίμα και το καρδιαγγειακό σύστημα.
 • ορμονικές διαταραχές στο σώμα;
 • η κληρονομικότητα;
 • ασθένειες του νευρικού συστήματος;
 • φλεγμονώδεις παθήσεις των αγγείων και των εσωτερικών οργάνων;
 • η παχυσαρκία και η κακή διατροφή;
 • κακές συνήθειες: η έλλειψη άσκησης, το Κάπνισμα, το αλκοόλ;
 • εγκυμοσύνη.

Πριν μπορείτε να μάθετε πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια, θα πρέπει να κατανοήσουν το είδος της παθολογίας με την οποία τα σκάφη είναι κατεστραμμένα.

Τι είναι η ασθένεια;

Φυσικά, δεν μπορεί να μείνει αόρατος. Αν έχετε κιρσούς στα πόδια, τα συμπτώματα μπορεί να σου πει πολλά. Ανάμεσά τους είναι οι εξής:

 • πόνο στα πόδια, αίσθημα πόνους και πληρότητα, κόπωση;
 • οίδημα του κάτω μέρος της Κνήμης και τα πόδια;
 • είναι δυνατόν αγγειακό πλέγμα για τα πόδια;
 • κράμπες που συμβαίνουν συχνά τη νύχτα;
 • διεσταλμένες φλέβες με κόμβους που προεξέχουν πάνω από την επιφάνεια των ποδιών;
 • πληγές;
 • μούδιασμα;
 • η σκλήρυνση και τη χρώση του δέρματος.

Αν έχετε κιρσούς στα πόδια, τα συμπτώματα εκδηλώνονται πολύ καθαρά. Ωστόσο, για να κάνει μια διάγνωση από το γιατρό είναι απαραίτητη.

πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια συμπτώματα

Τα συμπτώματα των κιρσών βαθιά φλέβες

Μεγάλες σκάφη επηρεάζονται στο ελάχιστο. Σε αυτό το σημείο, η ασθένεια γίνεται πιο περίπλοκη. Αν έχετε κιρσούς στα πόδια, συμπτώματα των βλαβών του βαθιά σκάφη έχουν ως εξής:

 • ανθεκτικό οίδημα των κάτω άκρων, ενώ φλέβες μπορεί ακόμη και φωτεινό για να μην φαίνεται;
 • πόνος και πόνος σε όλο το πόδι;
 • αυξάνοντας τη θερμοκρασία στους 37 βαθμούς, που μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα;
 • το γαλάζιο του δέρματος στις πληγείσες περιοχές *
 • εκδήλωση της παραμορφωμένο σκάφη, ερυθρότητα στο σχηματισμό των κόμβων.

Χαρακτηριστικά της παθολογίας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επιλύσετε το πρόβλημα: συμβατικές και μη συμβατικές. Το πρώτο είναι το ραντεβού των ενέσεων, από του στόματος φάρμακα και αλοιφές. Ως επί το πλείστον αυτά τα φάρμακα που παράγονται με βάση το εκχύλισμα αγριοκάστανου. Εάν έχετε ένα τρέξιμο κιρσών στα πόδια πώς να τη θεραπεία, ενημερώστε το γιατρό. Όσο για τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται κυρίως είναι αυτά που ενισχύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, τον τόνο και συστέλλονται τους, οδηγούν στην αραίωση του αίματος.

Πολύ δημοφιλής τώρα είναι ειδικές εισφορές που επηρέασαν τα σκάφη απλά siccavit. Αν έχετε κιρσούς στα πόδια πώς να τη θεραπεία το αποτέλεσμα πληγές, επίσης, να ενημερώσετε το γιατρό σας. Είναι ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται σε θεραπευτικές αλοιφές με αντιβακτηριακή δράση.

Εάν η συντηρητική θεραπεία δεν βοηθήσει, τότε καταφεύγουν σε δραστικά μέτρα. Δηλαδή, είναι η χειρουργική επέμβαση με πλήρη ή μερική αφαίρεση του πάσχοντος αγγείου. Μερικές φορές οι ασθενείς φλέβες πρέπει να αλλάξει για ένα τεχνητό. Φυσικά, κάθε λειτουργία απαιτεί μια μακρά περίοδο αποκατάστασης.

Όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες, μπορούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα με λέιζερ. Φυσικά, αυτή η λειτουργία είναι δαπανηρή, ωστόσο, η ανάκαμψη είναι αρκετά γρήγορα.

Φυσική θεραπεία για να βοηθήσει

Αν δεν ξέρετε πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια, φανταστείτε ότι ο γιατρός πρέπει να συνταγογραφήσει περίπλοκη θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό των διαδικασιών. Φυσικά, χωρίς τη φυσική θεραπεία δεν είναι αρκετή.

Εδώ, πρώτα απ ' όλα, είναι θεραπευτικές ασκήσεις που δυναμώνουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το φορτίο θα πρέπει να είναι ελάχιστη, αλλά αποτελεσματική. Επιπλέον, μπορεί να ανατεθεί η μαγνητοθεραπεία, του βελονισμού, της ηλεκτροφόρησης.

Ένας γιατρός μπορεί να σας πει πώς να την θεραπεία των κιρσών στα πόδια από τη συμπίεση. Δηλαδή, θα πρέπει να γυρίσουμε την άκρου με ελαστικό επίδεσμο ή να φοράτε ειδικές ελαστικές κάλτσες. Φυσικά, δεν χρειάζεται να τα φορούν συνεχώς, αλλά είναι αποτελεσματική.

Λαϊκή θεραπεία των ασθενειών

Αν νομίζετε ότι έχετε κιρσούς στα πόδια, τα συμπτώματα και τη θεραπεία της ασθένειας αυτής είναι να γίνει ένα σημαντικό θέμα για προβληματισμό. Φυσικά, ο καθένας προσπαθεί να μην αναφερθώ για άλλη μια φορά τους γιατρούς. Αυτό, ωστόσο, είναι λανθασμένη. Εθνική μεταχείριση δεν είναι πανάκεια, αλλά μπορεί να επιταχύνει την ανάκαμψη, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τα φάρμακα.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία που έχουν ήδη δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Ωστόσο, το πιο αποτελεσματικό που μπορείτε να σκεφτείτε είναι:

 1. Τριμμένο πατάτες ή ξύδι Μήλου μηλίτη. Για τη θεραπεία αρκεί μόνο μία μέρα για να ΤΡΊΨΕΤΕ τα πόδια του αυτό το εργαλείο. Μετά από μια εβδομάδα ή δύο, θα νιώσεις ανακούφιση. Ωστόσο, η χρήση τέτοιων μεθόδων θα πρέπει να είναι στα πρώτα στάδια της νόσου.
 2. Το αλκοόλ βάμμα της ιπποκαστανιάς. Αυτό το εργαλείο για πολλά χρόνια, χρησιμοποιούνται και οι δύο παραδοσιακών και εναλλακτική ιατρική. Για την παρασκευή του θα χρειαστείτε 50 γρ. λουλούδια και 1 λίτρο βότκα. Για να επιμένεις θα πρέπει να αφήνουμε το μίγμα για δύο εβδομάδες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Σε αυτή την περίπτωση, σημειώστε ότι η έγχυση απαιτούν καθημερινό τρέξιμο. Να πίνεις σημαίνει να έχουν 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας πριν το γεύμα για 7 ημέρες. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνουν ένα διάλειμμα εβδομάδα. Το μάθημα επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 3 φορές.
 3. Το ζωμό από τα κρεμμύδια. Για το μαγείρεμα, θα χρειαστείτε ένα ποτήρι θρυμματισμένα κελύφη, 2 μικρές κουταλιές της σούπας ξύδι Μήλου μηλίτη, 100 ml ελαιόλαδο. Όλα τα συστατικά αναμιγνύονται καλά και να μείνει σε ένα σκοτεινό μέρος για 2 εβδομάδες. Για να το χρησιμοποιήσετε σαν αυτό: κάθε μέρα, κάντε το μπάνιο για 25 λεπτά. Το μείγμα θα πρέπει να θερμαίνεται.
 4. Πράσινες ντομάτες. Για την εφαρμογή τους είναι απαραίτητη και στην περίπτωση της Βιέννης και έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό και διόγκωσαν. Οι ντομάτες πρέπει να εφαρμόζεται ως κομπρέσα για την νύχτα για να τις πληγείσες περιοχές και να ξανατυλίξει τον επίδεσμο. Σημειώστε ότι αυτή η μέθοδος θεραπείας θα είναι μακρύς. Ωστόσο, η μέθοδος είναι αποτελεσματική.
πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια μεθόδους

Έτσι, εάν έχετε κιρσούς στα πόδια θεραπεία στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από την παθολογία πιο γρήγορα.

Ποια πρέπει να είναι η διατροφή;

Προκειμένου η θεραπεία να είναι αποτελεσματική, θα πρέπει να προσαρμόσετε τη διατροφή σας. Προσπαθήστε να τρώτε αυτά τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνες Ε και Α. επειδή από αυτό θα είστε σε θέση να αφαιρέσει τον πόνο και τις κράμπες των μυών.

Προσπάθησε να πίνεις περισσότερο χυμό λαχανικών και νερού. Καταργήσετε εντελώς από τη διατροφή, τα οινοπνευματώδη ποτά, γλυκά και αλμυρά τρόφιμα. Περιορίστε την πρόσληψη σόδα, το τσάι και καφέ. Είναι καλύτερα να τρώτε φρούτα και λαχανικά. Είναι χρήσιμο να τρως σπανάκι και τα καρότα. Πολύ χρήσιμα είναι τα καρύδια. Δύο φορές την εβδομάδα, να προσπαθήσουμε να κάνουμε νηστεία ημέρες. Τρώει βατόμουρα, σύκα, το ιπποφαές. Αυτά τα φρούτα και να βοηθήσει να καθαρίσει το αίμα σας.

Για την θεραπεία της νόσου, να προετοιμάσει τον εαυτό σας βοτανικό τσάι και σούπα από τσουκνίδα, ειδικά αν δεν είσαι 30 χρόνια. Προκειμένου να ενισχύσει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, τρώνε φυτρωμένο σιτάρι και σίκαλη, φραγκοστάφυλα, φράουλες, αυξήθηκαν τα ισχία. Τρώνε τα ψάρια, το βόειο κρέας, το καβούρι. Σαλάτες pripravljena μόνο φυτικό έλαιο. Εξαλείψει από τη διατροφή οποιαδήποτε λίπη.

Πρόληψη της νόσου

Αν έχετε κιρσούς στα πόδια θεραπεία σχόλια τα οποία είναι τόσο θετικές όσο και αρνητικές, θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη. Ωστόσο, είναι στο χέρι σας να αποτρέψετε την ανάπτυξη της παθολογίας.

Να προσπαθήσει να οδηγήσει μια δραστήρια ζωή: άσκηση γυμναστήριο, περισσότερο περπάτημα, κολύμπι και η Ποδηλασία. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα βαριά φορτία στην καμάρα του ποδιού. Δηλαδή, θα πρέπει να ξεχάσουμε τέτοια αθλήματα όπως το τένις, αεροβική γυμναστική, άρση βαρών. Μην φοράτε πολύ στενά ρούχα και παπούτσια. Αν σας αρέσουν τα ψηλά τακούνια, θα πρέπει να έχουν ένα μέσο ύψος.

Προσπαθήστε να αλλάξετε τη στατική στάση όσο το δυνατόν συχνότερα. Αν είστε υπέρβαροι, τότε θα πρέπει να εξαλειφθούν. Μην χρησιμοποιείτε φάρμακα που περιέχουν πάρα πολλές ορμόνες. Για να αποτρέψετε την εμφάνιση της νόσου θα βοηθήσει μαλάκας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα πόδια πρέπει να είναι ελαφρώς αυξημένο, ώστε να μπορείτε να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Τώρα ξέρετε πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια. Να είναι υγιείς!

03.09.2018