Άσκηση με κιρσούς: τι μπορεί και τι δεν μπορεί, πρόγραμμα άσκησης

Μερικές φορές, ωστόσο, σαφώς να στέκεται στα πόδια μπλε φλέβες, που ονομάζεται κιρσώδεις φλέβες, ενώ η άσκηση είναι η κύρια αιτία της ταλαιπωρίας και του πόνου στα πόδια. Και τότε τίθεται το ερώτημα: είναι δυνατόν να ασκήσει με κιρσούς;

Σκεφτείτε πώς συμβιβάζεται το άθλημα και κιρσώδεις φλέβες, και τι θα μπορούσε να είναι η άσκηση με τις κιρσώδεις φλέβες.

άσκηση με κιρσούς

Σπορ και κιρσώδεις φλέβες: είναι μια καλή ιδέα;

Στη σύγχρονη ιατρική κιρσώδεις φλέβες ονομάζεται ένα από τα είδη των αλλαγών στις φλέβες, η οποία εκδηλώνεται με τη μορφή της επέκτασης, την αύξηση της επιπολής φλέβες και συνοδεύεται από διαταραχή της ροής του αίματος. Η νόσος, η οποία, σύμφωνα με τις στατιστικές, πιο συχνά πλήττει τις γυναίκες, φέρνει πολλά προβλήματα: φλεβικό πλέγμα στα πόδια, όχι μόνο φαίνεται πολύ ελκυστική και συνοδεύεται από επώδυνες αισθήσεις, αλλά επίσης οδηγεί σε επικίνδυνη ασθένεια – θρομβοφλεβίτιδα.

Ωστόσο, οι κιρσώδεις φλέβες, σε αντίθεση με δημοφιλή πεποίθηση, δεν είναι η αιτία της αποτυχίας από το άθλημα. Σπορ και κιρσώδεις φλέβες – είναι απόλυτα συμβατές έννοιες, επιπλέον, ένα σωστά επιλεγμένο σετ των ασκήσεων μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία και εμποδίζει την εξέλιξη και την ανάπτυξη της νόσου.

Έτσι, ο αθλητισμός έγινε φίλος, όχι εχθρός των κιρσών, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς κανόνες:

  1. Να ληφθεί υπόψη η ένταση της σωματικής δραστηριότητας. Ο βασικός κανόνας για το άθλημα με τις κιρσώδεις φλέβες είναι καλύτερα ελαφρύτερο αλλά πιο συχνά. Ως εκ τούτου, η αύξηση της έντασης των φορτίων συνεπάγεται αύξηση του αριθμού των επαναλήψεων, και όχι την πολυπλοκότητα των ασκήσεων και την ταχύτητα της εκτέλεσής τους.
  2. Για να επιλέξετε το "δικαίωμα" ασκήσεις. Άσκηση με κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε ισχύ φορτία. Η καλύτερη επιλογή για τους ανθρώπους που πάσχουν από την ίδια ασθένεια, θα είναι όλα τα είδη της κάμψης και περιστροφής στην ποδοκνημική, το ισχίο και το γόνατο αρθρώσεις, ασκήσεις του τύπου "toe-τακούνι", "ψαλίδι" και "το Ποδήλατο".
  3. Για να είναι σε φόρμα. Για να μαλακώσει το ωστικό κύμα όταν το τρέξιμο ή το άλμα, θα πρέπει να φροντίσει για την επιλογή των "καλά" ρούχα και παπούτσια. Οι ειδικοί συστήνουν τα άτομα που πάσχουν από κιρσούς, να προτιμούν αθλητικά παπούτσια με "αέρα μαξιλάρι". Επιπλέον, τα εν λόγω παπούτσια δεν πρέπει να είναι σφιχτό, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει μειωμένη ροή του αίματος στα πόδια. Και να διατηρήσει φλεβικού τοιχώματος κατά τη διάρκεια ισχυρή ένταση πόδια οι ειδικοί συμβουλεύουν να επιλέξετε ένα ένδυμα συμπίεσης. Αυτό δεν είναι μόνο χρήσιμη, αλλά και άνετα!

Το τρένο της Βιέννης: τι να επιλέξω;

Κιρσώδεις φλέβες έχει μεγάλη σημασία για την κινητική δραστηριότητα. Ωστόσο, δεν είναι κάθε άσκηση μπορεί να είναι χρήσιμη για τις κιρσώδεις φλέβες. Έτσι, οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή την ασθένεια, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην το κάνω το βήμα αερόμπικ, καθώς δίνει πολύ φορτίο στα πόδια και μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και έντονο πόνο στα πόδια, και callanetics, η οποία βασίζεται στην δύναμη της στατικής φόρτισης. Αλλά καταλληλοτητασ για τις κιρσώδεις φλέβες, σε αντίθεση με δημοφιλή πεποίθηση, αντιθέτως, μπορεί να είναι χρήσιμο, φυσικά, αν μπορείτε να το κάνετε κάτω από την επίβλεψη ενός εκπαιδευτή γυμναστικής και μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη φορτίο.

Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες και προπονητής των κιρσών συνιστάται να δοθεί προτεραιότητα στη γιόγκα και το Pilates, το οποίο περιλαμβάνει μια αργή και προσεκτική δουλειά. Εξάλλου, οι περισσότερες ασκήσεις σε αυτές τις κατευθύνσεις είναι σε αντίστροφη θέσεις.

Δεν είναι λιγότερο χρήσιμο για τις κιρσώδεις φλέβες περπάτημα. Μετράται και χωρίς βιασύνες, θα βελτιώσει την κυκλοφορία στα πόδια και θα κάνει μια εξαιρετική πρόληψη των κιρσών. Παρόμοια επίδραση έχει και η Ποδηλασία. Κατά τη διάρκεια της Ποδηλασίας ένα άτομο εκτελεί μια περιστροφική κίνηση που οφείλεται στην οποία το αίμα αρχίζει να κυκλοφορεί πιο γρήγορα μέσω των φλεβών, μειώνοντας έτσι τα φαινόμενα που σχετίζονται με τη φλεβική στάση.

Ωστόσο, η πιο χρήσιμη για κιρσούς θα γίνουν ασκήσεις στο νερό, ειδικότερα, αεροβική στο νερό και το κολύμπι. Η αποτελεσματικότητά τους οφείλεται στο γεγονός ότι το νερό έχει σημαντική πίεση στους μυς, την τόνωση και τη βελτίωση της φλεβικής εκροής. Επιπλέον, στο νερό, μπορείτε να εκτελέσετε οποιαδήποτε ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν απαγορευθεί στην ξηρά.

Φυσιοθεραπεία ασκήσεις κιρσώδεις φλέβες

Παρά το γεγονός ότι η εντατική άσκηση αντενδείκνυται για τις κιρσώδεις φλέβες, υπάρχουν ειδικές ασκήσεις, που ανακουφίζει από την ένταση στα πόδια, την προώθηση της ροής του αίματος, την εξάλειψη στασιμότητα του φλεβικού αίματος, ως εκ τούτου, για να απαλλαγούμε από αυτή την ύπουλη ασθένεια. Τι ασκήσεις μπορώ να κάνω με κιρσούς; Να εξετάσει ένα δείγμα ασκήσεων από τους κιρσούς στα πόδια.

Ασκήσεις σε όρθια θέση

στέκεται ασκήσεις
  1. Σταθείτε ίσια, βάζοντας τα πόδια παράλληλα μεταξύ τους. Ανεβείτε στις μύτες των ποδιών σας και να κατεβείτε στην αρχική του θέση. Επαναλάβετε 20-25 φορές.
  2. Με τα πόδια γύρω από το πάτωμα εναλλάξ με τα τακούνια, κάλτσες και σκι βήμα (χωρίς να σηκώσετε το σταματήσει από την επιφάνεια). Η διάρκεια της διαδρομής είναι 3-5 λεπτά.

Ασκήσεις σε καθιστή θέση

  1. Καθίστε σε μια καρέκλα, σηκώστε το αριστερό σας πόδι από το πάτωμα και να περιστρέψετε τα πόδια δεξιόστροφα (15-20 περιστροφές) και, στη συνέχεια, προς την αντίθετη κατεύθυνση. Στο τέλος, κάνετε την ίδια άσκηση με το δεξί πόδι.
  2. Στην καθιστή θέση κάμψεων και λυγίστε τα δάχτυλα των ποδιών, σαν να προσπαθούσε να τους κρατήσει στην επιφάνεια. Κρατήστε την ένταση στα δάχτυλα πριν από την έναρξη της κόπωσης. Στη συνέχεια, να χαλαρώσετε, να χαλαρώσετε και να επαναλάβετε αυτή την άσκηση αρκετές φορές.

Ασκήσεις που βρίσκεται στην πλάτη σας

  1. Ξαπλωμένη ανάσκελα, λυγίστε τα γόνατά σας και πεντάλ ένα φανταστικό ποδήλατο. Σε αυτή την άσκηση, είναι πολύ σημαντικό να ισιώσει τα πόδια μέχρι το τέλος.
  2. Ξαπλώστε στην πλάτη σας, τραβήξτε τα πόδια σας προς το στήθος σας, ισιώστε τα, κρατήστε και σιγά-σιγά κάτω. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση 5-8 φορές.
  3. Πάρτε μια οριζόντια θέση, τα χέρια τεντωμένα κατά μήκος του σώματος. Σηκώστε τα πόδια σας πάνω από το επίπεδο του δαπέδου και να αρχίσουν να διασχίζουν τους, προσομοιώνοντας το έργο του ψαλίδι. Ανεξάρτητα ρυθμίσετε το ρυθμό και το ρυθμό της άσκησης, ωστόσο, σημειώστε ότι η αναπνοή σας πρέπει να είναι πάντα ομαλή.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτές οι ασκήσεις για τις κιρσώδεις φλέβες δεν απαιτεί μεγάλη σωματική προσπάθεια, μπορούν εύκολα να εκτελέσετε στο σπίτι. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο κατά τα πρώτα σημάδια της νόσου και με σωστή τακτική εφαρμογή μπορεί να είναι μια εξαιρετική πρόληψη των κιρσών και για μια μακρά περίοδο, καθυστερούν την επιδείνωση της κιρσώδεις συμπτώματα.

01.09.2018