Πώς είναι η θεραπεία των κιρσών με laser;

Κιρσώδεις φλέβες των ποδιών – δεν είναι μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα αλλά μια σοβαρή παθολογία, η οποία συνοδεύεται από επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία. Η θεραπεία των κιρσών με laser είναι ένα από τα πιο σύγχρονα, χαμηλής εισβολής και αξιόπιστους τρόπους για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια σε πρώιμο στάδιο. Επιτρέπει να επιτευχθεί άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, θα είναι ελάχιστο κίνδυνο επιπλοκών και μικρότερη περίοδο αποκατάστασης.

λέιζερ

Παραδοσιακή ιατρική θεραπεία σε συνδυασμό με τη φυσική θεραπεία και την φθορά των σωφρονιστικών λινό δίνει επίσης καλά αποτελέσματα, αλλά δεν αντιμετωπίζει την αιτία της νόσου. Για να λύσει ριζικά το πρόβλημα των νοσούντων αγγείων απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Η κλασική επέμβαση για την αφαίρεση (phlebectomy) είναι ανεκτή, γιατί είναι πολύ τραυματική και συνεπάγεται σημαντικό κίνδυνο από λοιμώδεις επιπλοκές. Αυτή η μέθοδος είναι σταδιακά εξαφανίζονται. Να αντικατασταθεί με ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες (σκληροθεραπεία, laser), που δίνουν άριστα αποτελέσματα και θα σας επιτρέψει να γρήγορα και ανώδυνα απαλλαγείτε από τους κιρσούς.

Θεραπεία με λέιζερ: η διαδικασία

Κιρσωδών φλεβών λέιζερ χειρουργική επέμβαση θεωρείται η πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας. Η βάση της μεθόδου αυτής είναι η χρήση της θερμικής επίδρασης για την πήξη των αιμοφόρων αγγείων. Με απλά λόγια, οπτική ίνα, που εισάγεται στο σκάφος επηρεάζεται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, εκπέμπει μια ροή της ενέργειας. Αυτή η ακτινοβολία απορροφάται από την αιμοσφαιρίνη του αίματος, θερμότητας, η οποία θερμαίνει τα κύτταρα του αίματος και το τοίχωμα των αγγείων. Ως αποτέλεσμα, το αίμα είναι συμπιεστεί έξω από το σκάφος, και της Βιέννης "signati". Η ροή του αίματος σταματήσει εντελώς και η φλεβική παροχέτευση από τον περιβάλλοντα ιστό, είναι ήδη υλοποιείται μέσα από άλλες, υγιείς φλέβες.

Φορώντας τα ενδύματα συμπίεσης μετά τη θεραπεία των κιρσών με λέιζερ ενισχύει το αποτέλεσμα, δημιουργώντας επιπλέον πίεση στο δοχείο και δεν επιτρέπει να ανακτήσει τη ροή του αίματος σε ένα κατεστραμμένο φλέβα. Το σκάφος τελικά κατάφυτη συνδετικού ιστού. Συμμόρφωση με την πρόληψη των κιρσών δεν θα αναπτύξουν το αποτέλεσμα σε άλλες φλέβες, έτσι ώστε η ασθένεια να θεραπευτεί για πάντα.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου σε χαμηλής τραύμα, η έλλειψη της απώλειας αίματος και μεγάλες τομές. Και δεδομένου ότι δεν υπάρχει πύλη εισόδου για τη μόλυνση, και τον κίνδυνο βλάβης των παρακείμενων ιστών και τις πιθανές επιπλοκές ελαχιστοποιούνται.

Η θεραπεία των κιρσών με laser ελάχιστη επεμβατική διαδικασία, δεν απαιτεί καμία ειδική προετοιμασία και γίνεται με τοπική αναισθησία. Η επέμβαση γίνεται μόνο σε ένα εξειδικευμένο ιατρικό ίδρυμα για την πρόοδο της επιχείρησης διεξάγονται υπερηχητική δοκιμή σε πραγματικό χρόνο. Δηλαδή, ο χειρουργός με τη χρήση υπερήχων παρακολουθεί την προώθηση των οδηγήσεων στη Βιέννη. Πριν την επέμβαση ο ασθενής πρέπει να περάσει την εξέταση, η οποία καθορίζει τη θέση της πληγείσας φλεβώδους και είναι η βέλτιστη μέθοδος του λέιζερ πήξης.

Όταν έχει ανατεθεί σε χειρουργική: ενδείξεις

λειτουργία

Η βάση για τη λειτουργία της θεραπείας των κιρσών με λέιζερ είναι κιρσώδεις σαφηνούς φλέβες (μεγάλη και μικρή). Λέιζερ εφαρμόζεται εάν το στόμα του αυτές τις φλέβες δεν έχουν διασταλεί περισσότερο από 1cm, τα σκάφη έχουν μια ομαλή κίνηση, χωρίς απότομες στροφές, και τα υποκαταστήματα των υγιών ή ελαφρώς επεκταθεί. Αυτό είναι το λέιζερ είναι αποτελεσματική μόνο στο αρχικό στάδιο των κιρσών, σε χαμηλό βαθμό τη σοβαρότητα της διαδικασίας και μόνο, όταν εφαρμόζεται στις υποδόριες φλέβες. Αν η νόσος βρίσκεται σε λειτουργία το προσβεβλημένο αγγείο και να επεκταθεί για περισσότερο από 1 cm, είναι πιθανό ότι στο μέλλον η Βιέννη και πάλι "εξελίσσεται" και η θεραπεία θα είναι αναποτελεσματική.

Ιατρικό λέιζερ έχει μια θεραπευτική επίδραση σε μια πολύ μικρή περιοχή – αυτό σας επιτρέπει να αποφύγετε τις αρνητικές επιπτώσεις στον περιβάλλοντα ιστό. Ως εκ τούτου, η χρήση της θεραπείας με λέιζερ σε μεγάλες περιοχές των κατεστραμμένων αγγείων, καθώς και για τη βαθιά φλέβες, είναι αναποτελεσματική. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε άλλες μεθόδους της χειρουργικής θεραπείας, πιο κατάλληλο για αυτή την κατάσταση (για παράδειγμα, το κλασικό phlebectomy).

Αντενδείξεις

Εκτός από όταν το λέιζερ θα είναι αναποτελεσματική, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η χρήση της μπορεί να βλάψει την υγεία του ασθενούς. Αντενδείξεις για θεραπεία με λέιζερ αρκετά, μπορούν να διαιρεθούν σε απόλυτη και σχετική:

Απόλυτες αντενδείξεις

Στις απόλυτες αντενδείξεις για την διενέργεια θεραπευτικό χειρισμό που δεν πρέπει. Ο κατάλογος των εν λόγω Μελών περιλαμβάνει:

 • τάση για θρόμβωση και θρομβοφλεβίτιδα;
 • χρόνιες διαταραχές του αίματος και της λέμφου στα πόδια;
 • βαριά χτυπούν τα τοιχώματα των φλεβών.

Στις παθήσεις αυτές, το λέιζερ μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία ή να προκαλέσει θρόμβωση. Επίσης αντενδείξεις περιλαμβάνουν την αδυναμία να κινηθεί ενεργά και να φοράτε κάλτσες συμπίεσης. Χωρίς αυτά τα γεγονότα κατά τη μετεγχειρητική περίοδο η θεραπεία με λέιζερ μπορεί να χάσει την αποτελεσματικότητά της, και επίσης να προκαλέσει φλεγμονή στο σκάφος.

Σχετικές αντενδείξεις
αντενδείξεις

Σχετικές αντενδείξεις είναι εκείνες στις οποίες η επέμβαση πρέπει να αναβληθεί. Αυτή είναι η φλεγμονή στο δέρμα των ποδιών, ειδικά γύρω από την περιοχή του μέλλοντος τομή, επιδείνωση των χρόνιων ασθενειών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο πρώτα να τη θεραπεία του συνδυασμού, και μόνο στη συνέχεια, εκτελέστε τη λειτουργία. Αν αυτό δεν γίνει, είναι πολύ υψηλού κινδύνου για επιπλοκές κατά τη μετεγχειρητική περίοδο, καθώς τα κόμματα που λειτουργούν στις φλέβες και την ασθένεια, έγινε μια αντένδειξη για θεραπεία με λέιζερ.

Η λειτουργία δεν πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, γιατί σε αυτή την περίοδο το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξασθενημένο, και το φορτίο των κάτω άκρων υψηλότερες από το συνηθισμένο. Για τον ίδιο λόγο, είναι δύσκολο το λέιζερ θεραπεία των κιρσών σε ανθρώπους που είναι υπέρβαροι – έχουν χειρότερη ανεχθούν αναισθησία, και οφείλεται σε ένα μεγάλο φορτίο στα πόδια πιθανές επιπλοκές κατά τη μετεγχειρητική περίοδο.

Η διαδικασία των κιρσωδών φλεβών θεραπεία λέιζερ πόδι φλέβες

Παρά το υψηλό κόστος της θεραπείας των κιρσών με λέιζερ, η διαδικασία αυτή κερδίζει τη δημοτικότητα λόγω της απλότητας και της αποδοτικότητας. Για τον προσδιορισμό της παρουσίας των ενδείξεων για τη χειρουργική επέμβαση, προ κάνω μια duplex υπερηχογράφημα. Βοηθά να δούμε τις φλέβες " δομή, το βαθμό της βλάβης και διατάραξη της ροής του αίματος. Αν για την κατάσταση του σκάφους του ασθενούς του επιτρέπει να εκτελεί την επεξεργασία λέιζερ, μπορείτε να προγραμματίσετε την επέμβαση.

Την ημέρα της διαδικασίας ειδική προετοιμασία του ασθενούς είναι απαραίτητη. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να πάρετε ένα ηρεμιστικό. Πριν από τη χειρουργική επέμβαση είναι μια άλλη διπλός αγγειογραφία, όλοι οι χειρισμοί πραγματοποιούνται υπό τον έλεγχο μας. Μικρής κλίμακας λειτουργία μας επιτρέπει να αποφύγουμε τη Γενική αναισθησία και τις σχετικές επιπλοκές – θεραπεία με laser γίνεται με τοπική αναισθησία, η οποία anaesthetises το σημείο της παρακέντησης.

Η επέμβαση για τη θεραπεία των κιρσών με λέιζερ είναι ότι μέσα από μια μικρή οπή στο δέρμα της κνήμης σε κατεστραμμένα αγγεία εισάγετε την οπτική ίνα που συνδέεται με τις συσκευές λέιζερ. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της ακτινοβολίας λέιζερ είναι η πήξη του κατεστραμμένου σκάφους, μετά την οποία η ίνα έχει αφαιρεθεί, παρακέντησης αντιμετωπίζονται με τοπικό αντισηπτικό και ένα αποστειρωμένο επίδεσμο. Η επιχείρηση διαρκεί περίπου 15 -30 λεπτά (για την επεξεργασία ένα πόδι).

Μετά την αναγκαστική ξαπλωμένη στο χειρουργικό τραπέζι για να μετακινηθείτε σε κατακόρυφη θέση συνιστάται να γίνεται αργά και σταδιακά, με την πρώτη να καθίσει και στη συνέχεια να σταθεί. Αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί η αγγειακή κατάρρευση κατά την απότομη αλλαγή της θέσης του σώματος. Περισσότερα δεν υπάρχουν περιορισμοί. Λίγη ώρα μετά τη διαδικασία, ο ασθενής μπορεί να πάει σπίτι του.

Τη μετεγχειρητική περίοδο
μετά την επέμβαση

Πριν την επέμβαση ο ασθενής εκ των προτέρων για την αγορά ενδυμάτων συμπίεσης – κάλτσες ή καλσόν. Ο βαθμός συμπίεσης είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με το γιατρό σας εκ των προτέρων.

Μετά αφαιρεί κιρσών με laser, θα πρέπει αμέσως να θέσει σε κάλτσες συμπίεσης στο πόδι. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών θα πρέπει να φοράτε συνεχώς, μέρα και νύχτα. Στη συνέχεια, αν δεν υπάρχουν επιπλοκές, ο γιατρός σας επιτρέπουν να αφαιρέσετε ιατρικά σεντόνια για το βράδυ. Η διάρκεια της φορώντας ιατρικά είδη καλτσοποιίας σταδιακά μειώνεται, καθώς χρησιμοποιείται το σκάφος είναι εντελώς κατάφυτη συνδετικού ιστού. Γιατί πρέπει να φοράμε το συμπιεστικό εσώρουχα χειρουργική, προσπαθήστε να διορίσει στο κρύο σεζόν, ο ασθενής δεν αισθάνεται άβολα με την παρατεταμένη φοράει κάλτσες. Επιπλέον, η υγεία των ασθενών με παθήσεις των αγγείων πολύ καλύτερα σε δροσερό καιρό από ό, τι σε ζεστό καιρό.

Την πρώτη εβδομάδα μετά τη θεραπεία των κιρσών με laser, θα πρέπει να αποφύγετε το υψηλό φορτίο στα πόδια, άρση βαρών, είναι αδύνατο να επισκεφτείτε το μπάνιο, τη σάουνα ή την πισίνα. Στο μέλλον, θα πρέπει να αυξήσει σταδιακά το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας. Συνιστάται η Πεζοπορία, το τρέξιμο και η Ποδηλασία, αεροβική γυμναστική, κολύμπι. Ο ασθενής μπορεί να παίξει τον αθλητισμό, με τα πόδια μεγάλες αποστάσεις, οδηγείτε ένα όχημα. Η συρρίκνωση της γραμμωτούς μύες των ποδιών θα εκτελέσει τη λειτουργία της μια πρόσθετη αντλία και βελτίωση της φλεβικής εκροής από τα κάτω άκρα. Αυτό είναι ένα φυσικό μηχανισμό που θα βοηθήσει να αποφευχθεί η υποτροπή των κιρσών μετά από χειρουργική επέμβαση.

Πάρτε για να λειτουργήσει, εάν δεν είναι συνδεδεμένο με το μεγάλο σωματική άσκηση ή παρατεταμένη στέκεται στα πόδια του σχεδόν αμέσως, ακόμη και την ημέρα της χειρουργικής επέμβασης. Εφικτό εργασία στο σπίτι, μπορείτε επίσης να εκτελέσετε μερικές ημέρες μετά την επέμβαση. Το περπάτημα μπορεί και πρέπει να είναι μέσα στα πρώτα λίγα λεπτά μετά την επέμβαση, φορώντας εσώρουχα συμπίεσης.

Πιθανές επιπλοκές

Η θεραπεία των κιρσών με λέιζερ είναι πολύ δημοφιλής λόγω της μικρής περιόδου ανάρρωσης, χωρίς πόνο και με ελάχιστο κίνδυνο επιπλοκών. Ωστόσο, δεν αποκλείονται. Κατά τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να αισθανθείτε πόνο όταν διενεργείται σωστά αναισθησία. Μετά τη διαδικασία, ο πόνος μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της χειρουργικής φλέβες. Αν ο πόνος δεν υποχωρεί μέσα σε δύο ημέρες, θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό – θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι των σοβαρών επιπλοκών.

Τα σφάλματα κατά την εκτέλεση της χειραγώγησης μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα του δέρματος και των μαλακών ιστών, αιμάτωμα στο σημείο της παρακέντησης, η μόλυνση και φλεγμονώδεις διεργασίες. Σε σπάνιες περιπτώσεις, είναι δυνατόν θρόμβωση, συμπεριλαμβανομένης της βαθιά, που οδηγεί σε σημαντική επιδείνωση του ασθενούς. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας εάν:

 • κατά τις δύο πρώτες ημέρες, ο πόνος κατά μήκος της φλέβας κατά την παρακέντηση δεν μειώσετε ή να αυξήσετε;
 • το δέρμα γύρω από την περιοχή της οπής έδειξε σημάδια φλεγμονή, ερυθρότητα και αύξηση της τοπικής θερμοκρασίας, η εμφάνιση του πυώδεις εστίες;
 • όταν το περπάτημα υπάρχει πόνος στους μυς των ποδιών, οίδημα, αίσθημα βάρους;
 • εμφανίστηκε παθολογική χρώση στο δέρμα των ποδιών;
 • πυρετός;
 • έχετε οποιεσδήποτε άλλες δυσάρεστες αισθήσεις στα πόδια – παραβίαση της ευαισθησίας, παραισθησία.

Για τη διάγνωση αυτών των επιπλοκών, συνιστάται ότι τη δεύτερη ημέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση για να δείτε ένα γιατρό – phlebologist και έρχεται τακτικά για εξετάσεις.

Πρόληψη

πρόληψη

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να ακολουθήσετε μερικά απλά προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί πιθανή υποτροπή της νόσου:

 • παρακολουθείτε το βάρος σας και να αποφύγετε την εμφάνιση των επιπλέον κιλά;
 • αποφύγετε την παρατεταμένη καθιστή ή όρθια σε μία θέση, να απαλλαγούμε από τη συνήθεια να κάθεται στην στάση "πόδι σε πόδι";
 • συνιστάται η σωστή και επαρκής διατροφή, η αποφυγή επιβλαβών συνηθειών (Κάπνισμα, αλκοόλ);
 • τα παπούτσια πρέπει να επιλέξετε άνετα, φυσικά υλικά και σε ένα μικρό, σταθερό τακούνι;
 • πρέπει να εγκαταλείψουμε την καθιστική ζωή, να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε περισσότερο, να αθλούνται και να μην παραιτηθεί η μέτρια σωματική δραστηριότητα.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με λέιζερ φλεβών

Λέιζερ θεραπεία των κιρσών έχει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες μεθόδους της χειρουργικής επέμβασης. Εδώ είναι τα κύρια πλεονεκτήματα της θεραπείας λέιζερ:

 • δεν υπάρχει καμία ανάγκη να θέτουν τους ασθενείς σε ένα νοσοκομείο, η διαδικασία εκτελείται σε εξωτερικά ιατρεία συνθήκες *
 • η επέμβαση γίνεται υπό τοπική αναισθησία, η οποία είναι καλά ανεκτή από τους ασθενείς;
 • η διαδικασία που επιτρέπει να επιτευχθεί ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα καθώς η πρόσβαση στις πληγείσες Βιέννη είναι μέσω μιας μικρής οπής. Δεδομένου ότι οι σχισμές είναι απούσα, το δέρμα είναι ουλές και άλλα ελαττώματα,
 • η χρήση σύγχρονου εξοπλισμού επιτρέπει να ομοιόμορφα διασκορπίζει το φως λέιζερ μέσα στη φλέβα για να επιτύχει ένα ποιοτικό φινίρισμα. Ως αποτέλεσμα, μετά την επέμβαση, το δέρμα μένει αιμάτωμα;
 • κατά τη διαδικασία λέιζερ θεραπεία και τα δύο πόδια, χειραγώγηση είναι μόλις 30 -40 λεπτά;
 • σύντομη και ανώδυνη περίοδο αποκατάστασης. Μετά την επέμβαση, ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του και λίγες μέρες μπορεί να επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή;
 • μέχρι σήμερα, λέιζερ πήξη των αιμοφόρων αγγείων είναι η πιο αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος για τη θεραπεία των κιρσών, που αποφεύγει τις επιπλοκές (θρομβοφλεβίτιδα, δευτερογενείς λοιμώξεις).
Τα μειονεκτήματα της θεραπείας με λέιζερ

Για το σύνολο των προσφυγών, η μέθοδος αυτή έχει πολλά μειονεκτήματα, μεταξύ των οποίων είναι:

μειονεκτήματα
 • αδύνατο να εφαρμοστεί η μέθοδος θεραπείας με λέιζερ σε περιπτώσεις σοβαρής κιρσώδεις φλέβες;
 • σε περιπτώσεις όπου η διάμετρος της σαφηνούς φλέβας είναι πολύ μεγάλο, θα πρέπει να συνδυάσει τη θεραπεία με λέιζερ με την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση και να αποφύγει περικοπές στο δέρμα δεν θα είναι σε θέση;
 • ένα άλλο μειονέκτημα είναι η υποχρεωτική χρήση της συμπίεσης εσώρουχα για 7 ημέρες μετά την επέμβαση;
 • το κύριο μειονέκτημα για πολλούς ασθενείς είναι "τσιμπάνε" τις τιμές για τη διαδικασία.

Πριν αποφασίσετε για θεραπεία με λέιζερ, θα πρέπει να σταθμίσει όλα τα "υπέρ" και "κατά", για να περάσει μια πλήρη εξέταση και να συμβουλευθείτε έναν έμπειρο επαγγελματία.

Το κόστος της laser θεραπείας των κιρσών

Τιμή κιρσωδών φλεβών θεραπεία με λέιζερ είναι ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα της μεθόδου αυτής. Μπορεί να κυμαίνονται μέσα σε ευρέα όρια, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας του κάθε ασθενή, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται, η κατάσταση της κλινικής, καθώς και τα προσόντα των χειρουργών.

29.08.2018