Το στάδιο των κιρσών — τι πρέπει να ξέρω;

Ξέρω σχετικά με τα στάδια των κιρσών είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο χρόνος για να ξεκινήσετε την πρόληψη και τη θεραπεία. Μετά από όλα, μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για τη διατήρηση της υγείας των φλεβών. Τέτοια συναισθήματα, όπως η κόπωση και αίσθημα βάρους στα πόδια, μέχρι το τέλος της ημέρας, γνωστό σχεδόν σε όλους, αλλά λίγοι από αυτούς που επικοινωνεί με τις κιρσώδεις φλέβες. Εν τω μεταξύ, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι σημάδια των φλεβών νόσου.

Απλά σημειώστε ότι υπάρχουν διάφορες παραλλαγές για την ταξινόμηση των σταδίων της κιρσώδεις φλέβες των ποδιών. Αναφερόμαστε σε αυτό που χωρίζει την ασθένεια σε τρία στάδια: αποζημίωση στάδιο, το στάδιο της subcompensation φάση της αντιρρόπησης. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά.

Κιρσοί: αρχική φάση

Το αρχικό στάδιο των κιρσών που ονομάζεται επίσης η αποζημίωση στάδιο.

Η περίοδος αυτή μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως αρκετά χρόνια. Το γεγονός ότι το σώμα είναι εγγενείς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται όταν μια δυσλειτουργία των φλεβών και την αντιστάθμιση τους. Αυτός είναι ο λόγος για το αρχικό στάδιο των κιρσών ονομάζεται "φάση αποζημίωση." Αλλά σε αυτό βρίσκεται ο κίνδυνος: οι άνθρωποι μπορεί για πολύ καιρό να αγνοήσει τα σημάδια και να χάσω την ώρα που η μάχη μαζί του θα είναι πιο αποτελεσματική.

Στάδιο subcompensation

Σε αυτό το στάδιο, εξωτερικά σημάδια των κιρσών μπορεί να απουσιάζει, και μπορεί να εμφανιστεί ως φλεβών αραχνών - το προάγγελοι των κιρσών. Οι ασθενείς που πάσχουν από βαριά πόδια, φούσκωμα, το πρήξιμο των ποδιών προς το βράδυ, αλλά φέρνουν μικρή δυσφορία. Συνήθως, τα συμπτώματα αυτά είναι γραμμένα από την κούραση στο τέλος της ημέρας, ειδικά εάν το επάγγελμα που σχετίζεται με παρατεταμένη παραμονή στα πόδια του.

Αν οι κιρσοί διαγιγνώσκονται σε πρώιμο στάδιο, πρέπει να υπάρχει μια συντηρητική μη χειρουργική θεραπεία. Ειδικότερα, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι της σκληροθεραπείας.

Κιρσώδεις φλέβες εξελίσσεται

Μοιάζει με κιρσούς σε αρχικό στάδιο, από τα περίπου σαφές: τα εξωτερικά σημάδια δεν εκφράζονται, ο ασθενής θα πρέπει να επικεντρωθεί στην υγεία τους. Αλλά το δεύτερο στάδιο, που ονομάζεται το στάδιο της αντιρρόπησης, συνήθως, οι ασθενείς αναζητούν ιατρική φροντίδα.

Το υπο-αποζημίωση στάδιο της νόσου, όταν το σώμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πλήρως με όλες τις αρνητικές συνέπειες. Ο ασθενής αρχίζει όχι μόνο να παραπονούνται για πόνο ή πρήξιμο στο τέλος της μια κουραστική μέρα, αλλά ήταν σε συνεχή δυσφορία, η οποία εμποδίζει να οδηγήσει μια φυσιολογική ζωή. Και αυτή τη φορά έκκληση προς phlebologist.

Φλέβες σε αυτό το στάδιο να γίνει πιο έντονη και σαφώς ορατά. Το δέρμα μπορεί να γίνει πιο σκούρο, μπλε απόχρωση. Σε αυτό το στάδιο της δυσφορίας από τον ασθενή να σημειωθεί κατά το αρχικό στάδιο των κιρσών, αύξηση. Πρήξιμο, πόνος, αίσθημα καύσου, ελαφρά κράμπες στα πόδια σημειώνεται όχι μόνο το βράδυ και τη νύχτα.

Σε αυτό το στάδιο, παρουσιάζει μια πιο σοβαρή θεραπεία: λέιζερ πήξης, ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση, να συστήσω σίγουρα φορώντας κάλτσες συμπίεσης.

Αν οι κιρσοί δεν αντιμετωπίζονται...

Εάν οι ασθενείς δεν ισχύουν στενά την κατάσταση και δεν απευθύνεται σε phlebologist, κιρσώδεις ασθένεια περνάει στο τρίτο de-αντισταθμιστικά στάδιο.

Αντιρρόπησης - το στάδιο της νόσου, όταν το σώμα δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει με τη λειτουργία του, ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης ασθένειας. Σε αυτό το σημείο, η προσαρμογή τους μηχανισμούς και συσκευές σταματούν να λειτουργούν.

De-αντισταθμιστικά στάδιο των κιρσών τη ροή του αίματος στις φλέβες έχει διαταραχθεί σοβαρά παραμορφωμένο. Υποφέρουν ως αποτέλεσμα της διατροφής των ιστών, που συσσωρεύεται υγρό, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πληγές. Οι φλέβες είναι έντονα παραμορφωμένα, είναι πιθανές σοβαρές επιπλοκές με τη μορφή θρομβοφλεβίτιδα.

Αντιρρόπησης

Στο στάδιο αυτό η θεραπεία των κιρσών είναι απαραίτητο να διενεργηθεί επειγόντως, συντηρητικές μέθοδοι έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά, οπότε ασθενείς που εμφανίζονται χειρουργική επέμβαση. Αλλιώς, η ασθένεια αρχίζει να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή.

Υπάρχει μια διεθνής ταξινόμηση των κιρσών, η οποία είναι διαφορετική από την παραπάνω. Οι ειδικοί να εντοπίζουν επτά στάδια της νόσου, τα οποία συμβολίζεται με το γράμμα C (στα λατινικά μάθημα):

  • S0 είναι το στάδιο όπου τα ορατά σημάδια των κιρσών δεν υπάρχουν
  • S1 - η εμφάνιση του spider ή δικτυωτές φλέβες (μικρό, επιπολής) φλέβες
  • C2 - γίνονται ορατά υποδόρια κιρσώδεις φλέβες με διάμετρο μεγαλύτερη από 3 mm
  • C3 - στάδιο των κιρσών, η οποία χαρακτηρίζεται από μόνιμη διόγκωση
  • S4 - η εμφάνιση του δέρματος αλλαγές ή φλεβικά έλκη
  • C5 - σχηματισμό των κλειστών φλεβικά έλκη
  • S6 - δημιουργία ανοικτών φλεβικά έλκη

Και να θυμάστε: ανεξάρτητα από την ταξινόμηση στάδια της κιρσώδεις ισχύει το θεράποντα ιατρό, η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική στα αρχικά στάδια.

28.08.2018