Κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου

Αρκετά κοινή διάγνωση στην ιατρική πρακτική πρόσφατα έγινε κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου, και βρίσκεται τόσο σε άνδρες και γυναίκες. Ωστόσο, οι στατιστικές δείχνουν ότι οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα πιο συχνά από το αντίθετο φύλο. Οι κιρσώδεις φλέβες της πυέλου επηρεάζει όλες τις ηλικιακή ομάδα των γυναικών, αλλά με την αύξηση της ηλικίας, και αυξάνει αναλογικά τον κίνδυνο αυτής της ασθένειας. Στην αναπαραγωγική ηλικία κιρσούς των πλοίων της μικρής πυέλου μπορεί να ανιχνευθεί στο 15-20% των γυναικών και στην εμμηνόπαυση είναι η διάγνωση είναι ήδη στο 75-80% των ασθενών. Στους άνδρες τα αρχικά συμπτώματα των κιρσών στην περιοχή της πυέλου εμφανίζονται πιο συχνά στο κυμαίνονται από 12 έως 30 χρόνια.

κιρσώδεις φλέβες

ΑΙΤΊΕΣ ΤΗΣ ΚΙΡΣΏΔΕΙΣ ΦΛΈΒΕΣ ΤΗΣ ΠΥΈΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΌΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΚΑΙ ΆΝΔΡΕΣ

Η ανάπτυξη αυτής της νόσου συμβάλλει σε μια σειρά από λόγους. Μερικά από αυτά εξαρτάται από την κληρονομικότητα και τη γενική υγεία, ενώ άλλα είναι το αποτέλεσμα του τρόπου ζωής και των συνηθειών μας. Οι παράγοντες που προκαλούν την εμφάνιση του κιρσώδεις φλέβες της πυέλου, είναι:

 • παθολογική διάταση του ορθού και κάτω άκρων;
 • γενετική προδιάθεση;
 • εκ γενετής αδυναμία του συνδετικού ιστού και φλεβικών τοιχωμάτων *
 • η ανάπτυξη των όγκων, όγκων και κήλες στο ουρογεννητικό σύστημα.
 • φλεγμονώδεις παθήσεις των οργάνων της πυέλου στην χρόνια μορφή;
 • καθιστική ζωή και στατική αθλήματα;
 • βαριά σωματική άσκηση;
 • ανάγκασε την παρατεταμένη καθιστή ή όρθια;
 • η έλλειψη τακτική σεξουαλική ζωή;
 • διαταραχές του νευρικού και η συχνή έλλειψη ύπνου;
 • η κακή διατροφή και το υπερβολικό σωματικό βάρος.
 • κακές συνήθειες.

Ανάλογα με το φύλο η παραπάνω λίστα συμπληρώνεται από διάφορους παράγοντες. Για παράδειγμα, στους άνδρες, αυτός ο παράγοντας μπορεί να είναι μη-τυποποιημένο χαρακτηριστικό γνώρισμα της δομής των αιμοφόρων αγγείων των γεννητικών οργάνων. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται κιρσοκήλη – κιρσώδεις φλέβες του σπερματικού τόνου. Δεδομένων των χαρακτηριστικών του ανδρικού ανατομία, μπορούμε να πούμε ότι οι περισσότεροι νόσος είναι εντοπισμένη στην αριστερή πλευρά.

Τα χαρακτηριστικά της ανάπτυξης των κιρσών, της μικρής πυέλου στις γυναίκες (η λεγόμενη γυναικεία κιρσοκήλη) λόγω της παρουσίας της τους ακόλουθους παράγοντες κινδύνου:

 1. φλεγμονώδεις γυναικολογικές παθήσεις;
 2. μηχανική συμπίεση των φλεβών από τη διευρυμένη μήτρα;
 3. σεξουαλικές διαταραχές (δυσφορία κατά τη συνουσία και ανοργασμία);
 4. πολυδράμνιο και πολλαπλές εγκυμοσύνης;
 5. πολλές και βαριές δουλειές;
 6. ορμονικές αλλαγές;
 7. ορμονική θεραπεία και την αντισύλληψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τη μεγαλύτερη επικράτηση, κιρσώδεις φλέβες της πυέλου είναι ελάχιστα κατανοητή, και ίσως να υπάρχουν και άλλες αιτίες για την εμφάνιση.

ΚΙΡΣΏΔΕΙΣ ΦΛΈΒΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΉΣ ΠΥΈΛΟΥ, ΤΑ ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ ΤΟΥΣ ΣΕ ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΚΑΙ ΆΝΔΡΕΣ

Σημάδια των κιρσών, της μικρής πυέλου στα πρώτα στάδια της νόσου δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Σε άνδρες ασθενείς που έχουν συμπτώματα, τα οποία συχνά μπορεί να ανιχνευθεί μόνο με τη χρήση μεθόδων ψηλάφηση, υπέρηχος, λειτουργικές δοκιμές και τη φυσική εξέταση. Μόνο όταν ο βαθμός της ζημίας των φλεβών πολύ υψηλή, κιρσώδεις φλέβες μπορεί να εκδηλωθεί παραμόρφωση του πέους, και έντονο πόνο ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας.

κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου

Οι ασθενείς και των δύο φύλων πόνος στις κιρσώδεις φλέβες της πυέλου αρχίζουν να εμφανίζονται με την ανάπτυξη των παθολογικών αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία και μειώνοντας τη ροή του αίματος. Βρίσκονται στην κάτω κοιλιακή χώρα και έχουν διαφορετική ένταση, οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν πόνους και γκρίνια πόνο, δίνοντας σε sacrolumbar περιοχή. Αυτά συμβαίνουν ή γίνονται πιο έντονες, όταν το περπάτημα, μετά από μια παρατεταμένη στατικά και δυναμικά φορτία.

Κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου στις γυναίκες, τα συμπτώματα είναι πιο έντονη από αυτή των ανδρών:

 1. επιθέσεις πόνος στην κοιλιακή χώρα εξάπλωση στην περιοχή του περινέου και την αύξηση, συνήθως μετά από μια μακρά παραμονή σε όρθια ή καθιστή στάση * κατά τις πρώτες ημέρες της εμμήνου ρύσεως, μετά την έκθεση *
 2. δυσάρεστες αισθήσεις στα γεννητικών οργάνων και της πυέλου κατά τη συνουσία και από κάποια στιγμή και μετά *
 3. έντονο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο;
 4. η αποτυχία του έμμηνου κύκλου (δυσμηνόρροια): αύξηση της διάρκειας και της αφθονίας της εμμήνου ρύσεως;
 5. αυξημένη έκκριση των αδένων των εξωτερικών γεννητικών οργάνων;
 6. φλεβική οζίδια στον καβάλο περιοχή *
 7. ιδιαίτερη ευαισθησία ζώνης του περινέου;
 8. δυσλειτουργία της ούρησης.

ΚΙΡΣΏΔΕΙΣ ΦΛΈΒΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΉΣ ΠΥΈΛΟΥ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΎΝΗ

Η εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη δείκτης για την υγεία της γυναίκας. Μια νόσος είναι ασυμπτωματική, είναι κατά την περίοδο της κύησης.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η ταχέως αναπτυσσόμενη μήτρα καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στην πύελο. Στο τέλος του τρίτου τριμήνου, να φτάσει το μέγιστο δυνατό μέγεθος και τον συμπιέζει σε άλλα όργανα, ασφυκτικά το φλεβικών αγγείων. Τους τοίχους τους, λόγω της μείωσης της τόνο της μήτρας, σε αυτή την περίοδο, πολύ πιο αδύναμο από το συνηθισμένο. Αυτή η φυσιολογική διαδικασία είναι επιζήμια για την υγεία και την εγκυμοσύνη μπορεί να είναι περίπλοκη από ρήξη των φλεβών, αιμορραγία. Και μετά τον τοκετό αναιμία και επώδυνες αισθήσεις, οδηγεί σε προβλήματα με τις φλέβες.

Με την ανάπτυξη του εμβρύου, την εκροή του αίματος από τη μήτρα αυξάνει περίπου 15-20 φορές και η βαλβίδα συσκευές των αγγείων της μήτρας δεν είναι πάντα σε θέση να ασχοληθεί με αυτό. Πρόκειται για μια παραβίαση του μονόδρομη ροή του αίματος, η οποία προκαλεί φλεβική συμφόρηση και φλεγμονή. Το αίμα αρχίζει να λαμβάνει χώρα σε έναν κύκλο, στην οποία συμμετείχαν ένα αδύναμο μικρά σκάφη των οργάνων της πυέλου. Αυτό οδηγεί σε υπέρβαση του αίματος, και, κατά συνέπεια, δεν είναι κιρσώδεις φλέβες της πυέλου. Είναι πιθανό ότι μετά τον τοκετό μπορεί να προκύψει με την αντίστροφη διαδικασία, και η νόσος θα υποχωρήσει.

Επειδή η μειωμένη ροή του αίματος κιρσώδεις φλέβες της πυέλου οδηγεί σε έλλειψη οξυγόνου στο μωρό. Υποξία του εμβρύου, μερικές φορές αυτό είναι ο λόγος για την καισαρική τομή.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην συγχέουμε τις κιρσώδεις φλέβες της μήτρας και της πυέλου. Να δημιουργήσει ένα ακριβές ασθένεια μόνο έρευνα-με βάση τις μεθόδους με υψηλό επίπεδο διαγνωστική ικανότητα: υπερηχογράφημα (us), αξονική τομογραφία (CT), μαγνητική τομογραφία (MRI). Σε αυτή την περίοδο της ζωής των γυναικών είναι μια προτίμηση για το υπερηχογράφημα και η ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία, επειδή CT περιλαμβάνει την έκθεση σε ακτινοβολία. Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία είναι απολύτως ασφαλής, αλλά αυτό δεν συνιστάται να το κάνετε κατά το πρώτο τρίμηνο. Ενδείξεις για ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία με κιρσώδεις φλέβες της πυέλου είναι τα αποτελέσματα του υπερήχου.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τη θεραπεία των κιρσών της λεκάνης χρησιμοποιώντας μόνο συντηρητικές μέθοδοι θεραπείας. Έτσι, εντελώς να απαλλαγούμε από την ασθένεια μπορεί να είναι μετά τη γέννηση. Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, καταφεύγουν σε χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές – ραδιο-συχνότητας και λέιζερ πήξης.

Στη θεραπεία χωρίς χειρουργική επέμβαση, όλες τις συστάσεις που αναφέρονται κυρίως σε αλλαγές στον τρόπο ζωής:

 • αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα. Για να κάνετε Πεζοπορία τουλάχιστον δύο ώρες τη μέρα, με υποχρεωτική ανάπαυση.
 • για να εξαλείψει την ανύψωση *
 • θα πρέπει να επιμείνουμε σε μια διατροφή που περιλαμβάνει προϊόντα πλούσια σε φυτικές ίνες (δημητριακά, τα φρούτα και τα μούρα, λαχανικά) και με υψηλή περιεκτικότητα σε υγιεινά λίπη;
 • για να πάρετε ένα ντους αντίθεση, πισίνα,
 • από το δεύτερο τρίμηνο να είναι σίγουρος για να φορέσει το καθορισμένο είδος της κάλτσες συμπίεσης ή προγεννητική επίδεσμο;
 • κοιμηθείτε καλύτερα με το μέρος του με ένα ελαφρώς αυξημένα τα πόδια;
 • η άσκηση και η αναπνευστική θεραπεία.

Όταν εμφανίζεται μια άμεση απειλή του πρόωρου τοκετού, η θεραπεία πραγματοποιείται σε στάση, κάτω από την αιγίδα του ιατρικού προσωπικού.

Η ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΤΩΝ ΚΙΡΣΏΝ, ΤΗΣ ΜΙΚΡΉΣ ΠΥΈΛΟΥ: Η ΧΡΉΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΈΣ ΑΣΚΉΣΕΙΣ

Κιρσώδεις φλέβες της πυέλου η θεραπεία αποτελείται από τη θεραπεία, διάφορα φάρμακα και ειδικές γυμναστικές ασκήσεις.

Η χρήση των βασικών φαρμάκων στην οξεία φάση της νόσου. Τα κύρια ενεργά συστατικά της είναι: διοσμίνη, εσπεριδίνη, troxerutin, pentoxifylline. Οι βιταμίνες και τα χάπια που περιέχουν χυμό, τα εκχυλίσματα και τα φυτικά έλαια θα δώσει, επίσης, μια μικρή βελτίωση της κατάστασης του ασθενούς.

Οι έγκυες γυναίκες, οι γιατροί προσπαθούν να συνταγογραφήσει τα μέσα (με τις κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου) αποκλειστικά και μόνο με βάση τα φυσικά συστατικά: αγριοκάστανο εκχύλισμα, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, βιταμίνες, έλαια, κ. λπ. Έπειτα, υπάρχουν και τα φάρμακα που έχουν λιγότερες παρενέργειες. Συχνά ο θεράπων ιατρός της ολιστική θεραπεία παρέχει μια παραπομπή για φυσιοθεραπεία ή διορθωτική γυμναστική.

Γυμναστική με κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου έχουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων. Είναι η κύρια μορφή θεραπείας, η οποία ταυτόχρονα έχει προληπτική αξία. Ασκήσεις περιλαμβάνουν τους μύες της πλάτης, το περιτόναιο, τη λεκάνη και τους γοφούς, έχει θετική επίδραση στη βελτίωση της ροής του αίματος. Δεδομένης της έντασης του φορτίου, ειδικά για την υγεία, την απασχόληση και το σπίτι, μπορείτε να πάρετε ένα λογικό σύνολο των ασκήσεων.

Ασκήσεις για το σπίτι μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα συγκρότημα:

 • η άσκηση "Ποδήλατο": η περιστροφή των ποδιών, που βρίσκεται στην πλάτη του. 15-20 προσεγγίσεων *
 • άσκηση "γόνατα": σηκώστε το στήθος μέχρι το γόνατο, με το δάχτυλο, να διορθώσω αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα. 10 επαναλήψεις σε κάθε πόδι;
 • άσκηση "Ψαλίδι": σε ύπτια θέση, κρατήστε τα χέρια στο πλάι, τα πόδια ίσια, τα δάχτυλα των ποδιών τεντωμένα εαυτό μου, με τη σειρά του, τα πόδια σταυρωμένα. 15 προσεγγίσεων *
 • άσκηση "Κερί": το κεφάλι, το λαιμό και τους ώμους στο πάτωμα, το σώμα πρέπει να ασφαλίζονται σε κατακόρυφη θέση, το πίσω μέρος μπορεί να κρατήσει τα χέρια, να κάνετε 5-7 λεπτά.
 • άσκηση σχετικά με την ευελιξία, την πλάτη: η υποστήριξη θα πρέπει να είναι στα χέρια και τα γόνατα, πρώτη στροφή, στη συνέχεια, ισιώστε την πλάτη. 10 προσεγγίσεις.

Στην εργασία, για παράδειγμα, μπορείτε να εκτελέσετε τις ακόλουθες ασκήσεις:

 • από παρότρυνση και την αποκατάσταση των ποδιών;
 • κυκλική περιστροφή των ποδιών σε καθιστή θέση, 10 φορές.
 • εναλλακτική μεταφορά του βάρους του σώματος στο ένα πόδι, μετά το άλλο.

Στα αρχικά στάδια της νόσου για να συμπληρώσει τη θεραπεία των κιρσωδών φλεβών της πυέλου μπορεί να διορθωτικά μέτρα λαϊκά. Αυτές περιλαμβάνουν την υιοθέτηση τονωτικό λουτρά, η χρήση των αντι-φλεγμονώδη συστατικά και να προωθήσει το αίμα αφέψημα.

Τα περισσότερα από τα εργαλεία που είναι εύκολο να προετοιμαστούν στο σπίτι. Προτιμήσεις για τη θεραπεία της νόσου είναι: τα φρούτα και τα λουλούδια της ιπποκαστανιάς, σημύδα chaga, πικραλίδα ρίζες, άνθη χαμομηλιού.

Ξεχωριστή θέση στην θεραπεία είναι η πρόληψη:

 • η τήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής (διακοπή του Καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ);
 • καθεστώς διατροφή (τρώω μικρές μερίδες 5 φορές την ημέρα σε ίσα χρονικά διαστήματα);
 • η βέλτιστη αναλογία της άσκησης και της ανάπαυσης;
 • η σεξουαλική ζωή μετά από τις κιρσώδεις φλέβες της πυέλου θα πρέπει να είναι μέτρια?
 • τακτική παρακολούθηση του αίματος παραμέτρους.
 • μια επίσκεψη στο phlebologist.

Μετά την ανάκτηση από την ασθένεια, ο ασθενής θα σημειωθεί βελτίωση, όχι μόνο σωματική, αλλά και συναισθηματική κατάσταση.

άσκηση με κιρσούς
23.08.2018