Κιρσοί: συμπτώματα και θεραπεία

το varicosity φλέβες στα πόδια – δεν είναι απλά ένα αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί άνθρωποι έχουν σχετικά με την ελκυστικότητα, αλλά και μια επικίνδυνη ασθένεια που απαιτούν την κατάλληλη θεραπεία και τη συμμόρφωση με τα μέτρα πρόληψης.

Αιτίες των κιρσών είναι πάρα πολλά: από μια καθιστικός τρόπος ζωής, η σωματική υπερφόρτωση και τελειώνει με την ορμονική ανεπάρκεια, εκ γενετής αδυναμία του αγγειακού τοιχώματος, εγκυμοσύνη. Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας varicosity; Σε κιρσώδεις επέκταση των φλεβών των κάτω άκρων, χάνουν την κανονική ελαστικότητα και κάτω από την πίεση του αίματος τέντωμα.

Οι βαλβίδες στις φλέβες στην κανονική κατάσταση ορίζονται από τις κλειδαριές, και όταν το αίμα περνάει από μέσα τους, είναι κοντά και παρέχουν την δυνατότητα αντίστροφης ροής του αίματος. Αν υπάρχει μια ανεπάρκεια των βαλβίδων, το αίμα μπορεί ελεύθερα να παραδοθεί κάτω, η οποία οδηγεί σε στασιμότητα του αίματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι φλέβες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πίεση, διαστολή, οι βαλβίδες είναι πλέον σε θέση να εμποδίσει την μεγάλη κάθαρση - όλα αυτό προκαλεί την εμφάνιση του το αρχικό στάδιο της varicosity.

Κιρσώδεις φλέβες

Τα αίτια της varicosity

Γιατί εκεί είναι το varicosity, και τι είναι; Οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη της νόσου θεωρείται η γενετική προδιάθεση και το φύλο. Η αγάπη για την υψηλή calcibus, ορμονικές αλλαγές κατά την εγκυμοσύνη και αντισυλληπτικά, οι γυναίκες είναι θύματα varicosity δύο φορές τόσο συχνά όσο οι άνδρες.

Η εξέλιξη της νόσου συμβάλλουν:

 1. Η κληρονομικότητα. Μεταξύ της κληρονομίας από μόνη της δεν είναι μια ασθένεια, αλλά μια γενετική δομή των φλεβών: αδύναμο συνδετικό ιστό, το φλεβικό τοίχωμα, εκ γενετής ελαττωματικά βαλβίδες των φλεβών. Αυτός είναι ο λόγος για το varicosity μπορεί να προκύψει σε νεαρά, υγιή και ενεργό (ανεξαρτήτως φύλου) άτομα, ακόμα και σε παιδιά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η γενετική προδιάθεση είναι ο κύριος παράγοντας που οδηγεί σε κιρσούς επέκταση των φλεβών των ποδιών.
 2. Ορμονικές αλλαγές. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του σώματος σε γυναίκες, τις περιόδους ορμονικών αποτυχίες τις αιτίες της στασιμότητας του αίματος. Γι ' αυτούς, οι πιο επικίνδυνες περίοδοι – εφηβεία, εγκυμοσύνη, ο χρόνος μετά τον τοκετό. Επίσης επικίνδυνη στιγμή, όταν παρουσιάζεται η εμμηνόπαυση. Αυτή η κατηγορία των ασθενών έκκληση στους γιατρούς 2-3 φορές πιο συχνά. Τα σώματα των γυναικών δεν έχουν αρκετά των ορμονών που ονομάζονται οιστρογόνα. Αντίθετα, αυτό που κυριαρχεί είναι οι λεγόμενες ορμόνες του ωχρού σωματίου. Πιστεύεται ότι έχει μυών χαλαρωτική επίδραση. Αυτό συμβάλλει στην κιρσώδεις φλέβες.
 3. Καθιστική ζωή, η καθιστική ζωήή εργασία που απαιτεί παρατεταμένη διαμονή στέκεται, συμβάλλει στην ανάπτυξη των κιρσών.
 4. Ηλικία. Με την πάροδο του χρόνου, οι βαλβίδες και τα τοιχώματα των φλεβών γίνονται λεπτά, αυτό οδηγεί στην διακοπή της εργασίας τους.
 5. Η παχυσαρκία. Το υπερβολικό βάρος προκαλεί αυξημένο φορτίο στις φλέβες των ποδιών.

Δευτεροβάθμια varicosity παρουσιάζεται όταν το πόδι τραυματισμούς, ανωμαλίες της καρδιάς, του ήπατος και του σπλήνα. Σε αυτή την περίπτωση, το πρώτο που λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία της πρωτοπαθούς νόσου.

Το στάδιο της varicosity

Είναι δυνατόν να διατεθούν 3 στάδια της εξέλιξης των συμπτωμάτων στην ανάπτυξη της varicosity.

 1. Η αποζημίωση στάδιο. Δεν υπάρχουν καταγγελίες. Κατά την εξέταση, υπάρχουν κιρσώδεις φλέβες σε ένα ή δύο πόδια.
 2. Στάδιο υπο-αποζημιώσεις. Όταν προβάλλονται στο ορατό πόδια έντονη κιρσώδεις φλέβες. Οι ασθενείς παραπονιούνται για αίσθημα πληρότητας, παραισθησία ("μυρμήγκιασμα") στα πόδια, κράμπες νύχτα. Ένα ελαφρύ πρήξιμο των ποδιών, τους αστραγάλους και τις κνήμες το βράδυ. Το πρωί το πρήξιμο εξαφανίζεται.
 3. Το στάδιο της αντιρρόπησης. Να ενώσουμε τις αναγραφόμενες ενδείξεις δερματίτιδα, έκζεμα. Οι ασθενείς ανησυχούν για την φαγούρα. Το δέρμα γίνεται ξηρό, λαμπερά, στενά δεμένη με το υποδόριο λίπος. Μικρές αιμορραγίες και την επακόλουθη εναπόθεση hemosiderin προκαλέσει υπέρχρωση.

Το ίδιο το varicosity, δεν θεωρείται μια πολύ σοβαρή ασθένεια, αλλά αν είναι ήδη αναπτύξει, με δική τους ποτέ δεν θα περάσει και ακόμα περισσότερο, θα πρόοδο, που οδηγεί σε όλα τα είδη των επιπλοκών, η οποία είναι η πιο επικίνδυνη.

το στάδιο των κιρσών

Σημάδια varicosity

Τα πρώτα σημάδια που υποδεικνύουν την εκδήλωση varicosity:

 • κόπωση των ποδιών;
 • οίδημα των κάτω άκρων;
 • ένα αίσθημα βάρους στα πόδια.

Στα μεταγενέστερα στάδια, είναι δυνατόν να σημειωθεί η εμφάνιση του spider φλέβες στο δέρμα, προεξέχοντα φλέβες και διάφορες σφραγίδες, δείχνει στασιμότητα στα αγγεία.

Τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια

Σε διάφορα στάδια της varicosity των φλεβών τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνεται από σχεδόν ασυμπτωματική μικρό αγγειακό "αστέρια" σοβαρή και επώδυνη συμπτώματα.

Υπόνοιες για την ανάπτυξη από το αρχικό στάδιο μπορεί να είναι συμπτώματα:

 • ο πόνος στα πόδια, το αίσθημα της ζεστασιάς, και κάποιες φορές αίσθημα καύσου μέσα από τις φλέβες των ποδιών;
 • αίσθημα βάρους στα πόδια;
 • το βράδυ πρήξιμο στα πόδια;
 • το βράδυ κράμπες των ποδιών;
 • διεσταλμένες φλέβες;
 • δέρμα μοσχαριού είναι ένα σκούρο χρώμα, υπάρχουν σφραγίδες, πιθανές πληγές.

Έχει κύρια συμπτώματα θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη θεραπεία των κιρσών, τα συμπτώματα από μόνα τους δεν θα εξαφανιστούν.

Διάγνωση

Για να εντοπίσει το varicosity των κάτω άκρων και για τον καλύτερο σχεδιασμό της θεραπείας, ο ειδικός θα σας προτείνει ασθενή για να περάσει μια περιεκτική εξέταση, η οποία περιλαμβάνει μια ποικιλία μεθόδων.

 1. Σάρωση διπλής όψης (υπερηχογράφημα των φλεβών), η πιο κατατοπιστική μέθοδος για την διάγνωση των κιρσών στα πόδια, που σας επιτρέπει να πάρετε μια ιδέα του μεγέθους των κιρσών, την κατεύθυνση της ροής του αίματος μέσω των φλεβών και η βατότητα και να ανιχνεύσει την παρουσία των θρόμβων αίματος (θρόμβος).
 2. Αντίθεση φλεβογραφία κάτω, η οποία είναι μια έρευνα η μέθοδος που σας επιτρέπει να εντοπίσει την διευρυμένη φλέβες, και να ξέρετε το βαθμό της διαπερατότητας για αίμα.

Για τη διάγνωση βαθιά φλεβική varicosity μπορεί να γίνεται μόνο από ειδικευμένο γιατρό.

Οι συνέπειες

Πολύπλοκη πορεία varicosity συνοδεύεται από το σχηματισμό των θρόμβωση και φλεγμονή των φλεβών, τροφικές έλκη και δερματικές διαταραχές. Αυτές οι επιπλοκές εκδηλώνονται στον αποχρωματισμό του δέρματος στα πόδια, rubore, dimout, venetus του δέρματος.

Επίσης, χαρακτηρίζεται από επίμονο πρήξιμο των αστραγάλων, ιδιαίτερα σοβαρή όταν το περπάτημα ή στέκεται. Σε μικρό πόνο κατά το περπάτημα, πόνος κατά μήκος του twisted φλέβες, σκλήρυνση του δέρματος και το σχηματισμό των ελκών σε διάφορα μεγέθη.

Πρόληψη

Αν έχετε μια τάση για την ασθένεια αυτή, οι ακόλουθες οδηγίες θα σας βοηθήσουν να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου:

 1. Φορέστε άνετα παπούτσια χωρίς τακούνια ή χαμηλά τακούνια.
 2. Με τα φορτία που μπορεί να κάνει έναν επίδεσμο για τα πόδια ή φορέστε ένα ιατρικό πλεκτό πράγματα, αλλά μόνο μετά από διαβούλευση με ένα γιατρό.
 3. Μην σταθεί ή να καθίσει σε ένα μέρος για πάρα πολύ καιρό – κίνηση, την άσκηση, την αλλαγή στο σώμα σας θέση.
 4. Μην πάρετε ζεστά μπάνια, ειδικά το πρωί – καλύτερα να τους αντικαταστήσει με ένα ζεστό ντους με τελικό κρύο ντους.
 5. Το Κάπνισμα, το οποίο επιδεινώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων.

Πρωτογενής πρόληψη είναι μια μέτρια σωματική δραστηριότητα: κολύμβηση, το περπάτημα, η Ποδηλασία, η φόρτιση.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο varicosity των φλεβών των κάτω άκρων, αυτό διευκολύνεται από τους παρακάτω λόγους:

 1. Ορμόνες κυκλοφορούν στο αίμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυξάνει την distensibility του φλεβικού τοιχώματος και συμβάλλει στη στασιμότητα του φλεβικού αίματος στα πόδια.
 2. Αυξημένη ενδοκοιλιακή πίεση σε προχωρημένη εγκυμοσύνη εμποδίζει τη ροή του αίματος μέσω των φλεβών των ποδιών.
 3. το varicosity των φλεβών που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να περάσει μετά από την παράδοση, ή να προχωρήσει περαιτέρω, ανάλογα με τους επιμέρους παράγοντες (κληρονομικότητα, η παρουσία άλλους παράγοντες).
η θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Επεξεργασία varicosity των φλεβών των κάτω άκρων

Αν οι κιρσοί στα πόδια θεραπεία δεν μπορεί να είναι ιατρικώς απαραίτητο, εάν τα συμπτώματα δεν είναι προβληματική.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να θέλουν θεραπεία για τη φλεβίτιδα για αισθητικούς λόγους, επειδή είναι δυσαρεστημένοι με την εμφάνισή τους.

Ας εξετάσουμε τις βασικές μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα.

 1. Η σκληροθεραπεία. Αυτή η μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιείται τόσο μόνη της και σε συνδυασμό με συντηρητικές θεραπείες. Συνίσταται σε μία φλέβα με μια λεπτή βελόνα ή σύριγγα για να εισαχθούν, signantes των ναρκωτικών, στη συνέχεια, Βιέννη εξαφανίζεται εντελώς. Οι συνεδρίες γίνονται μία φορά την εβδομάδα, διαρκεί 3 έως 6 συνεδρίες. Η μέθοδος σας επιτρέπει να αποφύγετε τα σημάδια.
 2. Μη-χειρουργική θεραπεία. Αν κιρσούς σε αρχικό στάδιο, και αν δεν το κάνει γιατί πολύ ταλαιπωρία, μπορεί να συνιστάται ελαστικό συμπιεστικές κάλτσες. Τα φορούν κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων. Βοηθούν να συμπιέσει τις φλέβες, κρατώντας τους από το τέντωμα και τα όρια οποιαδήποτε δυσφορία ή πόνος.
 3. Το φάρμακο που ανακουφίζει από τα συμπτώματα της varicosity, μειώνει το πρήξιμο και τον πόνο και να επιβραδύνει την διαδικασία ανάπτυξης, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει τη νόσο εξ ολοκλήρου και να αποκαταστήσει το κατεστραμμένο φλέβες.
 4. Λέιζερ θεραπεία των κιρσών στα πόδια μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επιφάνεια του δέρματος. Με μια μικρή λάμψη του φωτός του λέιζερ σε τοίχο φλέβα αναπτύσσει διαδικασία και σκληρυντική κιρσοί εξαφανίζονται, σαν να είχε αφαιρεθεί.

Σημαντικό ρόλο στη θεραπεία και την πρόληψη παίξει μια φυσική δραστηριότητα — το γρήγορο περπάτημα, γυμναστική, κολύμβηση και ασκήσεις στο νερό (εκτός από αθλητικές ασκήσεις με ένα βαρύ φορτίο για το πόδι — πονγκ, άρση βαρών, άλμα).

Φάρμακα venotonics

Η δράση αυτών των φαρμάκων με στόχο την αύξηση του τόνου των λείων μυών στα τοιχώματα των αγγείων, διαφυλάσσοντας έτσι την ελαστικότητα και ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος στις πληγείσες περιοχές.

Πολλοί από venotonics είναι φάρμακα με σύνθετη δράση. Το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχάνεται όταν η χρήση τους δεν είναι μόνο η Βιέννη, αλλά όλα τα αγγεία του αίματος στο σώμα μας.

Πώς να μεταχειριστεί το varicosity των φλεβών λαϊκές θεραπείες

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι κιρσωδών φλεβών θεραπεία για τα πόδια λαϊκών ένδικα μέσα, τόσο για την υπαίθρια και εσωτερική χρήση. Παρακάτω είναι οι πιο συνηθισμένες:

 1. Τα λουλούδια της ιπποκαστανιάς (50 γραμμάρια) που απαιτείται για να συμπληρώσει 500 γραμμάρια αλκοόλ, στη συνέχεια, αφήστε το να σταθεί 14 ημέρες, κάθε μέρα από ανακίνηση της φιάλης. Να περάσει η έγχυση μέσω του πλέγματος και να τρώνε μια κουταλιά με νερό τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται για μια εβδομάδα, στη συνέχεια να λάβει ένα διάλειμμα για δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια, η θεραπεία μπορεί να αρχίσει εκ νέου.
 2. Η έγχυση των αποξηραμένη τσουκνίδα χρησιμοποιείται για τις κιρσώδεις φλέβες. Ξηρά σκόνη φύλλα του φυτού είναι χύνεται το θερμός 1/2 λίτρο βραστό νερό, να επιμείνει 30-40 λεπτά, το στραγγίζουμε και πάρτε 1/3 Κύπελλο 3 φορές την ημέρα 1 ώρα μετά τα γεύματα.
 3. Πακέτο ντομάτες. Με ψιλοκομμένη ντομάτα, να βρίσκονται σε επιδέσμους, γάζες, και να εφαρμοστεί στην πληγείσα περιοχή. Για ευκολία, μπορείτε να δέσετε το ελαστικό ή άλλες επίδεσμο. Κρατώντας αυτή η συμπίεση της φλέβας για 2 ώρες, στη συνέχεια, άλλαξε για μια καινούργια, και έτσι συνολικά 3 φορές. Η ευκολία αυτής της συσκευασίας είναι ότι μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε μέρα.
 4. Βάμμα του πετρελαίου καρύδια ανώριμος καρύδια θρυμματισμένα, ρίξτε σε ένα γυάλινο μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και 40 ημέρες για να επιμένουν σε ένα Ηλιόλουστο σημείο. Έτοιμο το βάμμα να λιπαίνετε επώδυνα σημεία. Η διάρκεια της θεραπείας είναι μεγάλη, όπως και με το kalanchoe.

Εκτός από λαϊκές θεραπείες, πολλοί ασθενείς varicosity συμπληρωματική θεραπεία με ειδικές ασκήσεις για να αισθάνονται σημαντική βελτίωση επιτρέπουν την άσκηση Mikulina.

26.07.2018