Κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου στις γυναίκες: ποιος θα βοηθήσει – phlebologist ή γυναικολόγος

Στο άκουσμα αυτής της νόσου, όπως οι κιρσώδεις φλέβες, οι περισσότεροι άνθρωποι φαντάζονται οι παθολογικές διαδικασίες των κάτω άκρων που είναι ορατά με γυμνό μάτι. Κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου – αυτή η ποικιλία της νόσου μιλούν και να γράφουν πολύ λιγότερο. Είναι συχνά θεωρείται ως ενδείξεις για την παρουσία της φλεγμονώδεις διεργασίες των γεννητικών οργάνων, ορισμένες ορμονικές διαταραχές, η παθολογία του ουροποιητικού συστήματος, οσφυϊκή ισχιαλγία.

Στις γυναίκες κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου που προκαλείται από το τέντωμα των φλεβών τοίχους, τη μείωση της αντοχής τους. Συχνότητα κορυφές της αναπαραγωγικής ηλικίας 25 έως 50 ετών. Μερικές φορές κιρσώδεις μπορεί να προσδιοριστεί σε έφηβα κορίτσια σε μια περίοδο που η ταχεία ανάπτυξη και το σχηματισμό των ορμονών και του εμμηνορροϊκού κύκλου. Σε αυτή την ηλικία η νόσος μπορεί να είναι ασυμπτωματική.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της παθολογίας – τάση να επιδεινώσει και την ενεργό εκδήλωση στην περίοδο που μεταφέρουν ένα παιδί.

Σημάδια και αιτίες

Σημάδια και αιτίες

Απόφραξη των φλεβών και βλάβες στο σύστημα κανονική κυκλοφορία του αίματος στις ωοθήκες οδηγήσει σε διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος. Προκλητικό παράγοντα ανάπτυξης της νόσου μπορεί να είναι ο συνδετικός ιστός δυσπλασία, με αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των κολλαγόνων και, κατά συνέπεια, την ελαστικότητα και την αντοχή των αιμοφόρων αγγείων.

Κοινή αρνητικούς παράγοντες και λόγοι για την ανάπτυξη των κιρσών, της μικρής πυέλου:

 • εγκυμοσύνη σε σχέση με την αύξηση του όγκου του αίματος στα αγγεία, το υψηλό περιεχόμενο της προγεστερόνης, το μεγάλο μέγεθος της μήτρας;
 • η τακτική έντονη άσκηση;
 • προηγούμενο πολύδυμη κύηση και τον τοκετό;
 • καθιστική ζωή, κυρίως καθιστική δραστηριότητα *
 • γυναικολογικές διαταραχές: μη φυσιολογική δομή της μήτρας, ενδομητρίωση, φλεγμονώδεις διεργασίες;
 • πρακτική για μεγάλο χρονικό διάστημα-απόσυρση με σκοπό την προστασία από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη;
 • η μακροχρόνια χρήση κάποιων ορμονικών μεθόδων *
 • η έλλειψη ικανοποίησης από τη σεξουαλική ζωή.

Να προκαλέσει την ανάπτυξη των κιρσών μπορεί να έχουν μια ορμονική ανισορροπία, ιδιαίτερα μια αύξηση στα επίπεδα των οιστρογόνων.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, πυελικοί κιρσοί εκδηλώνεται ομοίως για τις παθήσεις του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Το κύριο σύμπτωμα που ανησυχητικό, είναι μια συνεχής πόνος. Είναι αισθητή στο κάτω μέρος της κοιλιάς μπορεί να είναι αδύναμη, εύθραυστη, έντονη και απότομη. Πολύ συχνά, έντονο πόνο καταγωγής της πυέλου, να επεκταθεί στην οσφυϊκή περιοχή ή ιερού. Ο πόνος γίνεται πιο έντονη μετά από σωματική άσκηση ή, αντιθέτως, μετά από μια μακρά παραμονή στην ίδια θέση (καθιστή ή όρθια).

Παρακάτω είναι τα συμπτώματα που εκδηλώνουν οι κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου:

 • υπερβολική αιμορραγία μετά τον τοκετό ή γυναικολογικές διαδικασίες που προκαλείται από μια λέπτυνση του φλεβικού τοιχώματος, για να σταματήσει αυτή η αιμορραγία δύσκολο?
 • επώδυνη συνουσία, μια αίσθηση σεξουαλική δυσαρέσκεια, το φόβο και την αποστροφή για τη σεξουαλική ζωή, την ανάδυση ενός ισχυρού σπασμός των μυών, όταν προσπαθούν να την οικειότητα;
 • επώδυνη ή συχνή ούρηση που προκαλείται από μια καθαρόαιμη της ουροδόχου κύστης;
 • αύξηση φλέβες του αιδοίου ή του περινέου, που συνοδεύεται από έντονο κνησμό, οίδημα, αίσθημα καύσου;
 • φλεβική θρομβοφλεβίτιδα, η οποία χαρακτηρίζεται από πρήξιμο ή ερυθρότητα στο δέρμα του περινέου, πυρετό και Γενική αδυναμία.

Διάκριση μεταξύ κιρσοί του αιδοίου και την ανάπτυξη της νόσου ως αποτέλεσμα της φλεβικής πληθώρα. Η ασθένεια μπορεί να έχουν τρεις βαθμούς έντασης.

Με κιρσούς:

 • 1 βαθμός – η φλέβα είναι διαμέτρου 4-5 mm.
 • 2 βαθμοί – Βιέννη αυξάνεται σε 6-10 m
 • 3 βαθμός διαμέτρου φλέβες περισσότερα από 10 mm.

Ο ορισμός της σοβαρότητας της παθολογίας είναι ένα από τα κύρια στάδια της διάγνωσης, καθώς βοηθά να καθορίσει μεθόδους θεραπείας. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις συνήθως αρκεί η συντηρητική θεραπεία, αλλαγές στη διατροφή, τη χρήση της φυσιοθεραπείας. Τρίτον, η σοβαρότητα της νόσου απαιτεί χειρουργική επέμβαση, η απολίνωση των μεγάλων φλεβών.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η ασθένεια – πρόβλημα επανειλημμένα parous γυναίκες. Αλλαγές στις φλέβες μπορεί να προκύψει ήδη κατά την πρώτη εγκυμοσύνη, και με κάθε επόμενο υψηλότερο κίνδυνο. Σε ένα ορισμένο στάδιο της φλέβας όργανα παύουν να λειτουργούν πλήρως, εμποδίζοντας την κανονική εκροή του αίματος.

Ο κίνδυνος αυξάνεται αν η γυναίκα:

 • διαγνωστεί με ανώμαλη δομή των αναπαραγωγικών οργάνων (ειδικά τη μήτρα);
 • υπάρχει μια γενετική προδιάθεση;
 • το υπερβολικό βάρος ή ταχεία σύνολο κιλά σε όλη την εγκυμοσύνη;
 • υπάρχουν κακές συνήθειες (Κάπνισμα);
 • εργασίες που απαιτούν μικρή σωματική προσπάθεια, μακράς διάρκειας κάθεται ή στέκεται σε ένα μέρος.
Γιατί η ασθένεια είναι συχνά διαγιγνώσκεται στις έγκυες γυναίκες;

Αυτή η ασθένεια επηρεάζει τις γυναίκες στο τρίτο τρίμηνο, επειδή η αυξανόμενη μήτρα ασκεί πίεση στα γειτονικά όργανα και εμποδίζει τις φυσιολογικές δραστηριότητες.

Ο φυσιολογικός όγκος του αίματος που κυκλοφορεί στο σώμα κατά τη διάρκεια της κύησης αυξήθηκε κατά σχεδόν 50 %. Δεν είναι πάντα φλέβες αντιμετωπίσει τον αυξημένο φόρτο εργασίας τους, ειδικά εάν η κατάσταση επιδεινώνεται από διάφορους επιβαρυντικούς παράγοντες, που συζητήθηκαν παραπάνω.

Χαρακτηριστικές αλλαγές στο ορμονικό υπόβαθρο στο σώμα της μητέρας μπορεί επίσης να είναι κακό για την ελαστικότητα των αγγειακών τοιχωμάτων.

Πόσο επικίνδυνο ανώμαλες φλέβες αύξηση κατά τη διάρκεια της κύησης;

Κιρσώδεις φλέβες της μήτρας και άλλα όργανα αντιμετωπίζει μια δύσκολη γέννα με σοβαρές συνέπειες. Με λεπτούς τοίχους φλέβες μπορεί να τραυματιστεί ακόμα και σκισμένα, προκαλώντας πόνο και αιμορραγία. Τα φαινόμενα αυτά είναι βλαβερά και επικίνδυνα, όχι μόνο για γυναίκες αλλά και για τη ζωή της.

Μία από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες διαταραχές – τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος. Μπλοκάρουν τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας ή ακόμα και εμποδίζει την κανονική ασφάλεια του πλακούντα στο αίμα. Μια τέτοια δυσλειτουργία οδηγεί σε γήρανση του πλακούντα και την έλλειψη οξυγόνου στους ιστούς του εμβρύου.

Στο 1ο και 2ο στάδια της κιρσώδεις φλέβες της πυέλου από τον τοκετό, κατά κανόνα, είναι με φυσικό τρόπο. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού διασφαλίζει ότι κάτω από την πίεση στα τοιχώματα των αγγείων. Η ταυτόχρονη χορήγηση φαρμάκων που αραιώνουν το αίμα.

Βαριά (3-I) μορφή απαιτεί μια καισαρική τομή.

Αν έχετε αυτό το πρόβλημα, οι έγκυες θα πρέπει να προετοιμαστούν προσεκτικά για το μέλλον του τοκετού, δηλαδή:

 • ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο φορώντας προγεννητική επίδεσμο;
 • για να μετακινήσετε ενεργά, για να αποφευχθεί η παρατεταμένη παραμονή κάθεται ή στέκεται σε μια θέση (για παράδειγμα, από τον υπολογιστή);
 • για να μειώσει την πίεση στα αγγεία κατά τη διάρκεια του ύπνου για να τοποθετήσετε ανάμεσα στα πόδια της ένα μαξιλάρι;
 • πρόσβαση στην πισίνα ή τακτικά, να λάβει ένα ντους αντίθεση.

Μέλλουσες μητέρες πρέπει να αναθεωρήσει τη διατροφή σας, εξασφαλίζοντας έτσι την έγκαιρη μετακίνηση εντέρων.

Διάγνωση

Εξωτερική εξέταση του πυελικού σας επιτρέπει να εύκολα να εντοπίσει το κιρσοί του αιδοίου και του περινέου. Αλλά πώς να ελέγξετε αν μια παρόμοια παθολογία στο εσωτερικό των γεννητικών οργάνων; Για να προσδιορίσετε το ακριβές πρόβλημα συνταγογραφήσει επιπλέον εξετάσεις, όπως το υπερηχογράφημα, phlebography, λαπαροσκόπηση, ΑΞΟΝΙΚΉ τομογραφία, ή ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία.

Θεραπεία

Η ασθένεια δεν ανήκουν σε γυναικολογικές παθήσεις. Η θεραπεία από το γιατρό-phlebologist (αγγειοχειρουργό). Αλλά από την παθολογία είναι συχνά ανιχνεύεται κατά τη διέλευση από το υπερηχογράφημα, η γυναίκα που παρατηρήθηκε τα δύο ειδικούς – γυναικολόγος και phlebologist. Θεραπεία των κιρσωδών φλεβών της πυέλου θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη, συμπεριλαμβανομένων ιατρική θεραπεία και θεραπεία χωρίς φαρμακευτική αγωγή, η χρήση των θεραπευτικών ασκήσεων, την εξομάλυνση του ηλεκτρικού συστήματος και την αναθεώρηση του τρόπου της ημέρας.

Φάρμακα επιλύσουν αποτελεσματικά τα συμπτώματα στο αρχικό στάδιο. Ασθενείς συνταγογραφούνται τα φάρμακα κατά την περίοδο έξαρσης. Η μακροχρόνια χρήση των εν λόγω μέσων είναι ανεπιθύμητη, επειδή τείνουν να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες. Φάρμακα για να βελτιώσει την κυκλοφορία, τη μείωση της φλεγμονής και του πόνου, να μειώσει τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος.

Πώς να μεταχειριστεί τις κιρσώδεις φλέβες της πυέλου σε έγκυες γυναίκες, και πώς δικαιολογείται θεραπεία με το φάρμακο σε αυτή την περίπτωση;

Λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές αρνητικές συνέπειες για το έμβρυο και του υψηλού κινδύνου παρενέργειες, φάρμακα συνταγογραφούνται όχι νωρίτερα από το δεύτερο τρίμηνο και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Αν πριν την εγκυμοσύνη η γυναίκα δεν είχε ποτέ τέτοια προβλήματα υγείας, συχνά συνιστάται να περιορίζεται σε μη-medicamental μέθοδοι θεραπείας, για παράδειγμα, να φορούν ειδικά εσώρουχα.

Για την εξάλειψη της συμφόρησης στην πύελο θα βοηθήσει η γυμναστική. Οι περισσότερες ασκήσεις που εκτελούνται σε ύπτια θέση. Μπορεί να είναι γνωστή "birch", "Ποδήλατο", "ψαλίδι". Αν οι επιδόσεις τους είναι επαρκής για το φορτίο στο κάτω μέρος της κοιλιάς που προωθούν τη ροή του αίματος. Φυσιοθεραπεία συμπληρώνεται από το να φορούν κάλτσες συμπίεσης.

Μεταξύ των μεθόδων επεξεργασίας που χρησιμοποιείται αυτή η θεραπεία, θεραπεία βδέλλα, που έβαλα στο κόκκυγα.

Λαϊκές θεραπείες

Παραδοσιακή ιατρική αποτελεσματική για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου, όταν εφαρμόζεται στα αρχικά στάδια. Μεγάλη αποτελεσματικότητα έχουν το τσάι και ζωμοί του μύκητα και η ρίζα της πικραλίδας, βάμμα με βάση το άλογο κάστανο.

Ο πιο προσιτός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το chaga – το τσάι είναι βασισμένο πάνω του. Για να το κάνετε αυτό, 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα chaga ρίξτε 0,5 λίτρα βραστό νερό και επιμένουν σε ένα ζεστό μέρος για αρκετές ώρες. Πάρτε μισή ώρα πριν από τα γεύματα, 2-3 φορές την ημέρα.

Κουτάλι γλυκού συνθλίβονται ρίζες του πικραλίδα ρίχνουμε ένα ποτήρι βραστό νερό για μερικές ώρες και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα 10-15 λεπτά πριν από το γεύμα. Αυτό το τσάι αντενδείκνυται για άτομα που πάσχουν από γαστρίτιδα ή νόσο των χοληφόρων οδών.

Για να προετοιμάσει το βάμμα το άλογο κάστανο φρούτα φλούδα από το δέρμα, τα ψιλοκόβουμε, τα βάζουμε σε ένα μπουκάλι από σκούρο γυαλί και ρίξτε τη βότκα σε αναλογία 1:10. Η διάρκεια της έγχυσης – 14 ημέρες. 25-30 σταγόνες από το βάμμα που λαμβάνεται είναι αναμιγνύονται με μια μικρή ποσότητα νερού και να λάβει τρεις φορές την ημέρα. Η διάρκεια της πρόσληψης, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 30 ημέρες.

Διατροφή

Διατροφή

Μεγάλη σημασία στη θεραπεία της νόσου είναι μια ισορροπημένη διατροφή, με εξαίρεση τα λιπαρά τρόφιμα και τα αλκοολούχα ποτά. Το μενού θα πρέπει να περιλαμβάνει τα γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, λίπη φυτικής προέλευσης. Τα κύρια προϊόντα στη διατροφή πρέπει να είναι τα λαχανικά, τα φρούτα, φυσικούς χυμούς, πράσινο τσάι. Δεν συνιστάται για γλυκά πιάτα με πολλά μπαχαρικά, το γρήγορο φαγητό. Τα γεύματα θα πρέπει να είναι συχνή, αλλά μικρές μερίδες.

Χρήσιμα προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (εσπεριδοειδή, φραγκοστάφυλο), θαλασσινά (στρείδια, γαρίδες, φύκια). Τα πιάτα θα πρέπει να μαγειρέψουν με ένα ελάχιστο ποσό του αλατιού.

Πρόληψη

Συντηρητικές θεραπείες διευκολύνει σημαντικά την κατάσταση των ασθενών και την εξάλειψη του κινδύνου για σοβαρές συνέπειες. Ο κύριος στόχος της θεραπείας είναι η πρόληψη της υποτροπής και την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση. Μεγάλη σημασία έχει η πρόληψη της νόσου και της υποτροπής.

Μεταξύ ιατρικές συστάσεις θα πρέπει να επισημανθεί:

 1. Για να χρησιμοποιήσετε ορμονικά φάρμακα μόνο με συνταγή γιατρού και υπό τον έλεγχό του.
 2. Να έχετε έναν ενεργό τρόπο ζωής με μέτρια άσκηση.
 3. Αποβάλει τις κακές συνήθειες όπως το Κάπνισμα και η πρόσληψη αλκοολούχων ποτών.
 4. Τακτικά να εκτελέσει πολύπλοκες γυμναστικές ασκήσεις για την υποστήριξη του καρδιαγγειακού συστήματος.
 5. Κολλήσει σε μια υγιεινή διατροφή με πολλά λαχανικά και φρούτα.
 6. Φοράτε κάλτσες συμπίεσης όταν τα πρώτα σημάδια των κιρσών.

Η εφαρμογή προληπτικών συστάσεις είναι επίσης σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναθεώρηση της διατροφής, ενεργό τρόπο ζωής, τακτικές επισκέψεις στο γιατρό, θεραπεία των κιρσωδών φλεβών της πυέλου αμέσως μετά την ανίχνευση της νόσου θα καταργήσει τα επώδυνα συμπτώματα και να αποφευχθεί η χειρουργική επέμβαση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

19.08.2018