Αιτίες και τις μεθόδους θεραπείας των κιρσών στα πόδια

Οι κιρσοί συνήθως επηρεάζει τα κάτω άκρα, μπορεί να αναπτύξουν χρόνια, ακόμα και δεκαετίες. Οι κιρσώδεις φλέβες (κιρσούς) στα πόδια σας είναι πάντα μια δυσλειτουργία των φλεβικών βαλβίδων και της ροής αίματος. Η σωστή ροή του αίματος χαρακτηρίζεται από την κυκλοφορία του αίματος μέσω των φλεβών των ποδιών, από κάτω προς τα επάνω (αντίστροφη βαρύτητα). Πολλά από αυτή τη διαδικασία, είναι δυνατόν, εξαιτίας των φλεβικών βαλβίδων, οι οποίες αποτρέψει backflow του αίματος. Η διαταραχή αυτών των βαλβίδων οδηγήσει σε μειωμένη φλεβική ροή του αίματος και, κατά συνέπεια, να επιμήκυνση των φλεβών. Σε αυτές τις φλέβες το αίμα αρχίζει να ρέει σε ένα χαοτικό τρόπο, συχνά zastaivayas στις φλέβες των ποδιών. Οφείλεται σε αυτό το φόντο σημαντική πίεση του αγγειακού τοιχώματος δεν αντέχει, να επεκταθεί και να γίνει πιο λεπτό. Έτσι, η διαστολή των φλεβών με γυμνό μάτι ορατά κάτω από το δέρμα, με τη μορφή των κόμβων. Συχνά, λόγω της επιβράδυνσης της ροής του αίματος στο κιρσών είναι η θρόμβωση. Η παραβίαση των διαδικασιών για τη διατροφή του δέρματος οδηγεί στην εμφάνιση των φλεβικών ελκών.

Οι λόγοι για την ανάπτυξη των κιρσών στα πόδια μου αρκετά:

 1. Γενετική προδιάθεση (κληρονομική ασθένεια προδιαθεσικοί παράγοντες – συγγενή αδυναμία του φλεβικού τοιχώματος και βαλβιδική συσκευές, απώλεια της ελαστικότητας).
 2. Παραβίαση της κυκλοφορίας του αίματος στο πλαίσιο της δυσκοιλιότητας, να φοράτε στενά παπούτσια, το Κάπνισμα, την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας.
 3. Ορμονικά φάρμακα (αντισυλληπτικά μονοφασικά χάπι με μια υψηλή δόση των οιστρογόνων οδηγεί σε πάχυνση του αίματος).
 4. Η αυξημένη πίεση του φλεβικού τύπου, provocaverunt παχυσαρκία, εγκυμοσύνη, καθιστικός τρόπος ζωής (καθιστική εργασία), η μόνιμη κατακόρυφα φορτία (εργαζόμενοι, όλη την ημέρα τη διαμονή στα πόδια της).
 5. Ορμονικές μεταβολές κατά το γήρας.

Οι λόγοι αυτοί μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εσφαλμένη παθολογική ροή του αίματος μέσω των φλεβών των κάτω άκρων – refluxus ή η παλινδρόμηση του αίματος από τις βαθύτερες φλέβες να επιφανειακές φλέβες. Οι λόγοι που συμβάλλουν στην επιδείνωση της κατάστασης στο μέλλον.

Τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια

 • επέκταση της σαφηνούς φλέβες;
 • αίσθηση καψίματος ή θερμότητα κατά τη διάρκεια των φλεβών των κάτω άκρων;
 • ένα αίσθημα βάρους στα πόδια;
 • διόγκωση των μαλακών ιστών των κάτω άκρων το βράδυ (την περιοχή των ποδιών, τους αστραγάλους, κνήμες);
 • νύχτα κράμπες στους μυς μόσχων;
 • σκουραίνει και σκλήρυνση του δέρματος των κάτω άκρων;
 • πόνος κατά μήκος των φλεβών;
 • τροφικές έλκη.

Κάθε ασθενής έχει συμπτώματα των κιρσών μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά ένα στοιχείο παραμένει σταθερό – το αίσθημα βάρους στα πόδια, τα οποία είναι επίσης ονομάζεται "σύνδρομο της" βαριά "πόδια". Πιο συχνά συμπτωματική συγκρότημα είναι πιο έντονη το βράδυ και επίσης κατά τη διάρκεια ακραία θερμότητα.

Αν η ασθένεια έχει ξεκινήσει, το δέρμα στα πόδια έγινε κυανό χρώμα, την απόχρωση και τον ασθενή σε αυτό το στάδιο καμία θεραπεία δεν είναι να πάρει, όχι σπάνια παρατηρείται υπέρχρωση του δέρματος και lipodermatosclerosis, και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις αναπτύξουν πληγές.

Ο κίνδυνος δεν είναι οι κιρσοί και την ανάπτυξη για το παρασκήνιο αυτής της επιπλοκής είναι η θρομβοφλεβίτιδα (φλεγμονή στο εσωτερικό τοίχο φλέβα), με αποτέλεσμα το σχηματισμό των θρόμβων αίματος. Οι θρόμβοι στο αίμα, συχνά εμποδίζουν τον αυλό της φλέβας (phlebothrombosis), και μπορεί επίσης να ξεφύγει και να εισέλθουν στους πνεύμονες. Ως αποτέλεσμα σοβαρές επιπλοκές των κιρσών μεταξύ των ασθενών με θανατηφόρα έκβαση.

Διάγνωση των κιρσών στα πόδια

Όταν ανακαλύψετε για τον εαυτό τους τα παραπάνω συμπτώματα ή κάποια από αυτά πρέπει επειγόντως να πάω στο γιατρό phlebologist ή αγγειοχειρουργό. Η έγκαιρη ανίχνευση της νόσου εξαρτάται από τη φύση της θεραπείας και την πρόληψη των επιπλοκών.

Για τη διάγνωση των κιρσών συνταγογραφηθεί οι ακόλουθες μελέτες. διάγνωση των κιρσών

 1. Ένα υπερηχογράφημα ή φλεβική διπλό imaging – αξιολόγηση της βατότητας και extensio φλέβες, την κατεύθυνση της ροής του αίματος και την ανίχνευση θρόμβων αίματος στις φλέβες.
 2. Αντίθεση φλεβογραφία κάτω – εκτίμηση της κατάστασης, τον προσδιορισμό της παρουσίας των όγκων και των θρόμβων με την ανασυγκρότηση ακριβή "στιγμιότυπο" από τις φλέβες του ασθενούς σχετικά με x-ray. Συνήθως, αυτή η μέθοδος έχει αντικατασταθεί από το υπερηχογράφημα, δεδομένου ότι η τελευταία θεωρείται ότι είναι πιο απλή στην εφαρμογή της.

Όταν θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό

Αν τα ακόλουθα συμπτώματα μια επίσκεψη στο γιατρό θα πρέπει να είναι άμεση:

 1. Η εμφάνιση της οξείας πόνο στα κάτω άκρα με κάθε κίνηση. Ενώ η εμφάνιση πόδι πρησμένο και πολύ σφιχτό, το δέρμα είναι σαν να καίγεται.
 2. Ένα αίσθημα αδυναμίας, που συνοδεύεται από δυσκολία στην αναπνοή, αίσθημα έλλειψης οξυγόνου.
 3. Των νοσούντων φλεβών άρχισαν να στάζουν αίμα.

Η θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Συντηρητικές θεραπείες για τη φλεβίτιδα.

Μη-χειρουργική θεραπεία εφαρμόζεται στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης της νόσου, όταν δεν υπάρχουν επιπλοκές. Συντηρητικές μέθοδοι περιλαμβάνουν τη λήψη εξειδικευμένων φαρμάκων (angioprotectors, αντιπηκτικά, venotoniki, μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα με τη μορφή δισκία, αλοιφές, τζελ) που θα βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο, καθώς και την πρόληψη των επιπλοκών.

Μεγάλη σημασία στη θεραπεία των κιρσών είναι η αποκατάσταση του τόνου των αιμοφόρων αγγείων. Η άσκηση είναι δυνατή με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων. Σημαίνει ότι οι εγχώριοι παραγωγοί δεν περιέχει χρωστικές ουσίες, έχει μια ταινία κέλυφος, χωρίς συντηρητικά, ως εκ τούτου, η δραστική ουσία είναι η διοσμίνη απορροφάται πιο γρήγορα, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα εκδηλώσεις αλλεργικών αντιδράσεων.

Μη-χειρουργική θεραπεία των κιρσών επιπλέον περιλαμβάνει φορώντας εσώρουχα συμπίεσης, μετά από μια ειδική διατροφή, συστηματική φυσική δραστηριότητα (ένα συγκρότημα θεραπευτικές ασκήσεις).

Τα μέτρα αυτά μειώνουν την φλεβική ανεπάρκεια, εμποδίζοντας την ανάπτυξη θρόμβωσης. Στη συνέχεια, ο γιατρός, εκτός από τα παραπάνω μέτρα θεραπείας των κιρσών μπορεί να ορίσει μια πορεία εγχειρίδιο ή υλικού, λεμφατικοη αποξήρανση, θεραπείες βελτιώσει την εκροή του αίματος από τα κάτω άκρα, μειώνει το πρήξιμο. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας δεν είναι μακράς διαρκείας.

Η θεραπεία των κιρσών με βδέλλες.

Βδέλλα θεραπεία είναι μια αρκετά αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση των κιρσών. Μόλις στο εσωτερικό του νοσούντων φλεβών, το σάλιο του βδέλλες, χάρη στην περιεκτικότητα ιρουδίνη (φυσικό ηπαρίνη), προωθεί liquefactionibus το αίμα και εμποδίζει το σχηματισμό των θρόμβων αίματος. Σήμερα, με βάση την ιρουδίνη φάρμακα έχουν δημιουργηθεί "επαφή με βδέλλες" μπορεί να αποφευχθεί. βδέλλες

Bezoperatsionnye σύγχρονες μεθόδους θεραπείας των κιρσών στα πόδια.

Η σκληροθεραπεία.

Η σκληροθεραπεία είναι η πιο αποτελεσματική μη χειρουργική θεραπεία των κιρσών. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στον αυλό των αγγείων του ασθενούς, ο γιατρός εγχέει ένα ειδικό φάρμακο που προκαλεί συγκόλληση των τειχών στο μέλλον (για 1.5 χρόνια), τους απορρόφηση. Η συνήθης θεραπεία στο στάδιο των κιρσών περιλαμβάνει από 3 έως 6 θεραπείες σε κάθε πόδι. Το αποτέλεσμα θα είναι αισθητή μετά από 2-8 εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο μπορεί να υπάρχει πόνος, μελάνιασμα τσούξιμο, το οποίο σταδιακά να περάσει. Η ένεση του φαρμάκου είναι σε κάθε περίπτωση να επιλεγεί μεμονωμένα, έτσι ώστε ο κίνδυνος των επιπλοκών είναι ελάχιστη. Κατά τη διάρκεια θεραπείας, ο ασθενής πρέπει να φορούν κάλτσες συμπίεσης.

Η αποτελεσματικότητα της σκληροθεραπείας στη θεραπεία των κιρσών μπορεί να είναι σε σύγκριση με την κλασική χειρουργική επέμβαση, δίνει μόνο τις πιο σύγχρονες τεχνικές - endovenous πήξης, λόγω της εμφάνισης του "αφρού μορφή" (αφρός), η σκληροθεραπεία και η διαδικασία υπό υπερηχογράφημα ή translyuministsentnoy λαμπτήρων. Αυτό μείωσε σημαντικά τον αριθμό των ανεπιθύμητων ενεργειών.

Η σκληροθεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση υπερήχων σαρωτή και, στη συνέχεια, η διαδικασία αυτή ονομάζεται echosclerotherapy. Επιπλέον ανιχνευτής εφαρμογή επιτρέπει στο γιατρό να ελέγχει πλήρως την κίνηση της βελόνας στη Βιέννη και τη διανομή του φαρμάκου.

Αν το φάρμακο χορηγείται σε μια αλλαγμένη φλέβα με τη μορφή microfoam, η διαδικασία ονομάζεται αφρού μορφή σκληροθεραπεία. Μέσω της στενότερης επαφής microfoam με τα φλεβικά τοιχώματα, η μέθοδος έχει μια υψηλή αποδοτικότητα. Εκτοπίζοντας το αίμα από το σκάφος, microfoam προωθεί την πιο γρήγορη σύνδεση και το κλείδωμα λειτουργιών.

endovasal ή endovenous πήξης.

Μία από τις σύγχρονες και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες κιρσών στα πόδια. Οι επιδράσεις του φωτός λέιζερ πάνω στο κατεστραμμένο φλέβα γίνεται με τοπική αναισθησία. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από ένα μήνα μετά την επέμβαση. Η μέθοδος είναι αρκετά δαπανηρή.

Ιατρική θεραπεία των κιρσών στα πόδια συγχαρώ τον λαϊκές θεραπείες που όχι μόνο βελτιώνει τον τόνο και την ελαστικότητα των φλεβικών τοιχωμάτων, αλλά επίσης να αποτρέψει την περαιτέρω εξέλιξη της νόσου. Συνταγές της παραδοσιακής ιατρικής με την τακτική χρήση βοηθήσει να θεραπεύσει ιδιαίτερα προχωρημένες περιπτώσεις της νόσου (έλκη του δέρματος, θρόμβωση).

Πριν από τη θεραπεία, είναι σημαντικό να προσδιορίσει την αιτία της ασθένειας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, μην σφίγγετε και να μην περιμένετε για επιπλοκές (έλκη του δέρματος, θρόμβωση), να ξεκινήσει η θεραπεία το συντομότερο δυνατόν, ενώ το πάχος των φλεβών στην επιφάνεια δεν υπερβαίνει τα 5 mm, και οι κόμβοι που δεν υπερβαίνει τα 7 mm. Κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής πορείας, συνιστάται να φοράτε ρούχα και παπούτσια που δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία, να εγκαταλείψει τη βαριά σωματική άσκηση και τη συνήθεια να ρίχνει το ένα πόδι πάνω στο άλλο. έλκη του δέρματος,

Σύγχρονες μεθόδους λειτουργίας (χειρουργική) θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Ελλείψει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ως αποτέλεσμα της η συντηρητική θεραπεία των κιρσών απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Χειρουργική επέμβαση είναι μια ριζική μέθοδος θεραπείας της νόσου, κατά την οποία η αφαίρεση των αλλάξει φλέβες. Σήμερα αυτό γίνεται υπό αναισθησία tumescent (τοπική αναισθησία από ένα μίγμα φυσικών αναισθητικά). Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει από την κλινική για δύο ώρες μετά την επέμβαση, μετεγχειρητική αιματώματα, καλύτερα ανεκτή, χωρίς μέθη, τόσο κατά τη διάρκεια των εργασιών υπό Γενική αναισθησία.

Phlebectomy – μέσα από ειδικές οπές είναι η αφαίρεση της τροποποιηθεί νόσου φλέβες για την εξομάλυνση της ροής του αίματος στις εν τω βάθει φλέβες. Λειτουργία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να σκληροθεραπεία. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων υπάρχει μια ταχεία ανάρρωση του ασθενούς, μικρές ουλές, εκτός από τις επιπτώσεις που διατηρούνται με την πάροδο των ετών.

Σύντομο Στριπτίζ – αφαίρεση μόνο του άλλαξε περιοχή της φλέβας μέσα από δύο μικρές τομές. Προ-καθορίζει τη θέση και το μήκος της πληγείσες φλέβα. Σε αυτή τη μέθοδο το μαλακό ιστό του ασθενούς δεν υποφέρει, υπάρχει μια γρήγορη αποκατάσταση, κανένας πόνος μετά από χειρουργική επέμβαση.

Ενδοσκοπική φλέβα dissectione - σε αυτή τη μέθοδο, ένας γιατρός με ένα μικρό μέγεθος για τις πληγείσες Βιέννη εισάγει σε ένα ενδοσκόπιο, το οποίο επιτρέπει να λάβετε πληροφορίες σχετικά με την εσωτερική κατάσταση των κιρσών, η έκταση της πληγείσας περιοχής, καθώς και ο έλεγχος ακρίβειας πέρα από τις ενέργειές τους κατά τη διάρκεια της αποκοπής τμήμα της φλέβας για την ελαχιστοποίηση της ζημίας.

Πρόληψη των κιρσών στα πόδια

 1. Ο περιορισμός στην πρόσβαση στη σάουνα, λαμβάνοντας ένα ζεστό μπάνιο, ξοδεύοντας το χρόνο στον ήλιο (όλα αυτό οδηγεί σε μια μείωση σε το φλεβικό τόνο και τη στάση του αίματος).
 2. Περισσότερη σωματική δραστηριότητα (μέτρια για Τζόκινγκ, το κολύμπι, η Πεζοπορία, η αεροβική γυμναστική, Ποδηλασία, σκι).
 3. Τον έλεγχο του βάρους τους.
 4. Η απόρριψη της σφιχτά, σφιχτά ρούχα και τα στενά και σφιχτά παπούτσια.
 5. Απαλλαγείτε από τη συνήθεια να κάθονται "το ένα πόδι στο άλλο".
 6. Αποφύγετε την δυσκοιλιότητα (να τρώτε σωστά, να κρατήσει το πόσιμο καθεστώς).
 7. Διανέμει ομοιόμορφα το φορτίο στα πόδια (μην καθίσει ή να σταθεί για πολύ σε μία θέση).
 8. Αντίθεση ντους με κρύο νερό και τα κρύα πόδια.
 9. Φορώντας εσώρουχα συμπίεσης για τους ανθρώπους σε κίνδυνο (έγκυες γυναίκες με κληρονομική προδιάθεση, οι εργαζόμενοι που έχουν καθιστική εργασία, ή των οποίων το έργο σχετίζεται με σοβαρή σωματική άσκηση ή την ανάγκη να περάσουν όλη την ημέρα στα πόδια μου).
 10. Φυσιοθεραπεία.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας των κιρσών, οποιαδήποτε σωματική άσκηση είναι μόνο για το σκοπό της πρόληψης.

Διατροφή για τις κιρσώδεις φλέβες

 1. Περιορίστε τα αλμυρά, τα πικάντικα και τα καπνιστά τρόφιμα.
 2. Η αποχή από το αλκοόλ.
 3. Περιορισμός προϊόντων με βάση το κρέας.
 4. Ο εμπλουτισμός της διατροφής με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τρόφιμα που προωθεί την ενίσχυση των τοιχωμάτων των αγγείων (καρότα, ελαιόλαδο, καρύδια, καρποί αγριοτριανταφυλλιάς, το πράσινο τσάι, το φύτρο σιταριού, τα φασόλια, τα πράσινα κρεμμύδια).
 5. Η ημερήσια πρόσληψη της Apple ξίδι μηλίτη (ανά Φλιτζάνι νερό 2 κουτ.).

Μετά την ανίχνευση από τα πρώτα σημάδια των κιρσών επικοινωνήσετε άμεσα με έναν ειδικό. Άνθρωποι που περιλαμβάνονται στην ομάδα υψηλού κινδύνου (όσοι έχουν προδιαθεσικούς παράγοντες), και να έχουν μια γενετική προδιάθεση για τις κιρσώδεις φλέβες συνιστάται κάθε δύο χρόνια για να επισκεφτείτε το phlebologist με την υποχρεωτική υπερήχου.

19.08.2018