Τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια

Κιρσώδεις φλέβες των ποδιών είναι η πιο κοινή μεταξύ όλων των τύπων της νόσου. Είναι συνδεδεμένο με την όρθια στάση του ανθρώπου, γιατί αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο φορτίο των κάτω άκρων.

Τι είναι οι κιρσοί και γιατί συμβαίνει;

Κιρσώδεις νόσου είναι η επέκταση του επιφανειακές φλέβες, στην οποία υπάρχει διαταραχή της ροής του αίματος. Η ασθένεια οφείλεται στην αδυναμία του φλεβικού τοιχώματος και να αυξήσει την πίεση του αίματος στα αγγεία. Κατά τη διάρκεια της επέκτασης του φλεβικού τοιχώματος παρεμβαίνει με την κανονική λειτουργία της βαλβίδας συσκευή.

Το αίμα δεν μπορεί επαρκώς να κινηθεί προς τα επάνω προς την καρδιά, και να λιμνάζει στα κάτω άκρα. Έτσι, η ανάπτυξη των κιρσών στα πόδια. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται με την εμφάνιση των κιρσών και φλεβικών κόμβους στην περιοχή του αποδυναμωμένο φλέβες.

Αιτίες των κιρσών είναι αρκετά διαφορετικές. Είναι η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία και το ανθυγιεινό τρόπο ζωής, και μακροπρόθεσμη άσκηση για τα πόδια, και η εγκυμοσύνη. Πολύ σημαντική είναι η πρόληψη των κιρσών, θα βοηθήσει να αποφευχθεί η ανάπτυξη της νόσου και την ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων.

Σημεία και συμπτώματα των κιρσών στα πόδια

Τα συμπτώματα των κιρσών των κάτω άκρων ποικίλες, όλα εξαρτώνται από το στάδιο της νόσου. Αρχικά, ο ασθενής δεν δείτε οποιαδήποτε εξωτερικά συμπτώματα, μπορεί να διαταράξει μόνο την κούραση μετά από μια εργάσιμη ημέρα, αίσθημα βάρους στα πόδια. Η νόσος μπορεί να εκδηλωθεί με την ανάπτυξη των κιρσών, αργότερα εμφανίζονται φλεβική κόμβους και γίνεται ορατή διαστολή των αγγείων.

Σημεία και συμπτώματα των κιρσών στα πόδια

Οι πρώτες εκδηλώσεις της νόσου θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό!

Στα μεταγενέστερα στάδια της νόσου, τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια πολλαπλασιάζονται, υπάρχει πόνος στους μύες και τα πόδια, το πρήξιμο, τη χρώση του δέρματος. Σε προχωρημένες περιπτώσεις, να αναπτύξει τροφικές έλκη και τη φλεβική αιμορραγία.

Εκδηλώσεις της νόσου σε διαφορετικά στάδια

Στο πρώτο στάδιο της νόσου, τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια είναι αμελητέα. Μπορεί να νιώθετε το αίσθημα βάρους και κόπωσης σε ορισμένα σημεία στο δέρμα που λάμπει μέσα από το αγγειακό πλέγμα ή το "νήμα" φλέβες.

Στο δεύτερο στάδιο της νόσου μπορεί να είναι οδυνηρό κράμπες στα πόδια εμφανίζονται τα συμπτώματα των κιρσών, ο ασθενής αισθάνεται πόνο και αίσθημα βάρους μετά από σωματική άσκηση.

Το τρίτο στάδιο των κιρσών χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση έντονης φλεβικής κόμβους, χρώση του δέρματος, πρήξιμο των κάτω άκρων.

Το τέταρτο στάδιο εκδηλώνεται με τη μορφή τροφικές έλκη στο δέρμα που μπορεί να αιμορραγούν και να θεραπεύσει κακώς. Ο ασθενής αισθάνεται έντονο πόνο και δυσφορία στα κάτω άκρα.

Αλλά αν δεν αντιμετωπιστεί;

Εάν παρατηρήσετε τα συμπτώματα των κιρσών των κάτω άκρων, η θεραπεία θα πρέπει να αρχίζει όσο το δυνατόν νωρίτερα. Η έλλειψη δράσης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως θρομβοφλεβίτιδα, αιμορραγία από κιρσούς, θρομβοεμβολή.

Θρόμβων αίματος που σχηματίζονται στο θρομβοφλεβίτιδα, παρεμβαίνει με την κανονική ροή του αίματος, προκαλώντας μειωμένη παροχή αίματος στους ιστούς. Αν δεν γίνει τίποτα, μπορεί να είναι τροφικές έλκη – πληγές στο δέρμα, η οποία να βραχεί και να θεραπεύσει κακώς.

Στην οποία περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με ένα γιατρό;

Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συμπτώματα των κιρσών, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Πόνος στα πόδια, συχνές κράμπες, η εμφάνιση της χρώσης και επιδείνωση της Γενικής κατάστασης θα πρέπει, επίσης, να είναι σε εγρήγορση.

Μην σφίγγετε την επίσκεψη στο phlebologist, έγκαιρη θεραπεία ο γιατρός θα σας βοηθήσει να αποφευχθούν οι επιπλοκές και να αντιμετωπίσουν την ασθένεια.

Διάγνωση των κιρσών στα πόδια

Η πιο κοινή και αποτελεσματική μέθοδος για την διάγνωση των κιρσών στα πόδια είναι εξέταση υπερήχου. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την ακριβή τοποθεσία του κιρσώδεις φλέβες, ο τύπος και το στάδιο της νόσου.

Διάγνωση των κιρσών στα πόδια

Όταν τα πρώτα συμπτώματα των κιρσών van στέκεται στα πόδια του αμέσως για να ολοκληρώσει ένα πλήρη κύκλο εξετάσεων.

Επιπλέον, ο γιατρός θα συνταγογραφήσει κοινή εξέταση αίματος που θα δείξει τον αριθμό των ερυθροκυττάρων, αιμοσφαιρίνης, λευκοκύτταρα και αιμοπετάλια. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε προδιάθεση να θρομβοφλεβίτιδα ή υποδηλώνουν την παρουσία της φλεγμονώδους διαδικασίας στη Βιέννη.

Για να μάθετε το στάδιο της νόσου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο ως rheovasography – ορισμός του ανεπάρκεια της παροχής αίματος στους ιστούς. Σε ένα πολύπλοκο και δύσκολο να εντοπιστεί περιπτώσεις, καταφεύγουν σε χειρουργική έρευνα (π. χ., φλεβογραφία κάτω).

Η θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τη θεραπεία των κιρσών, η απόφαση αποτελείται από τον γιατρό και από το στάδιο της νόσου και την πορεία της.

  • Η χρήση venotonics angioprotectors και ναρκωτικά – αυτά είναι τα φάρμακα που ομαλοποιεί τη δομή των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
  • Κάλτσες συμπίεσης – βοηθά να μειώσει τον πόνο, αυξάνει την αγγειακή τόνος.
  • Η θεραπεία των κιρσών με βδέλλες – αυτή η θεραπεία ιρουδίνη, που περιέχεται στο σάλιο του βδέλλες, μειώνει το ιξώδες του αίματος και κορεσμένα με χρήσιμες ουσίες.
  • Χειρουργική θεραπεία – phlebectomy, λέιζερ πήξης, ραδιοσυχνότητα πήξης, σκληροθεραπεία, βοήθεια για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κιρσών και αφαιρέστε τις κιρσώδεις φλέβες.

Πρόληψη των κιρσών

Πρόληψη των κιρσών θα βοηθήσει να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου. Ο σωστός τρόπος διαβίωσης και επαρκή, ποικίλη φυσική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας – η ικανότητα να κρατήσει για πάντα στις φλέβες σας υγιή.

Μην ξεχάστε για τη σωστή διατροφή, επειδή το υπερβολικό βάρος συμβάλλει στην ανάπτυξη των κιρσών. Μετά από μια δύσκολη μέρα, αφήστε τα πόδια να χαλαρώσουν. Αποφύγετε τα καυτά θεραπείες και εθισμούς (νικοτίνη, που περιέχεται στα τσιγάρα, μειώνει την αγγειακή τόνος).

Χρήσιμες συμβουλές

  • Στο πρώτο σημάδι των κιρσών επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας.
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις φλέβες στα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Αν έχετε τον κίνδυνο των κιρσών, για την πρόληψη της νόσου κατά τη διάρκεια μακρινά ταξίδια, τα ταξίδια και τη σωματική άσκηση φορέσει ένα ένδυμα συμπίεσης.
  • Να οργανώσει την σωστή λειτουργία της εργασίας και της ανάπαυσης.
  • Το Κάπνισμα, τα λιπαρά και τη δωρεά των τροφίμων, η παρατεταμένη κάθεται σε μία θέση, για να μειωθεί ο κίνδυνος των κιρσών.
17.08.2018