Τα συμπτώματα των κιρσών των κάτω άκρων, και φλεβών θεραπεία σε πρώιμο στάδιο

Τα άτομα ευπαθή σε διάφορες ασθένειες, η ανάπτυξη του οποίου, παρεμπιπτόντως, σε κάποιο βαθμό, να κατηγορεί τον εαυτό του. Είναι η επίμονη απροθυμία του να οδηγήσει έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής, η εφαρμογή του οποίου αναβάλλεται κάθε χρόνο, μέχρι την επόμενη δευτέρα. Αλλά αυτή η μόδα; Τι fashionistas, που προσπαθούν να ταιριάζει με το στυλ εικονίδια και, στη συνέχεια, στην ενήλικη ζωή κατηγορώ τον εαυτό μου για το εξάνθημα πράξεις.

Οι συνέπειες από τέτοια συμπεριφορά (όχι σε όλες τις περιπτώσεις) μπορεί να είναι μια ασθένεια, όπως οι κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, τα συμπτώματα και τη θεραπεία που θα συζητήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Τι είναι οι κιρσοί

shutterstock

Το όνομα της νόσου στα λατινικά σημαίνει "πρήξιμο". Στην πραγματικότητα, η διόγκωση των φλεβών και μπορεί να δει με γυμνό μάτι για την πληγείσα περιοχή του σώματος. Ωστόσο, αυτό αποδεικνύει τη δυναμική ανάπτυξη της νόσου και όχι ένα σύμπτωμα της πρόωρης κιρσώδεις φλέβες.

Αν υποφέρετε από κιρσούς λόγω της κακής κυκλοφορίας και τις βαλβίδες.

Στο μέγιστο βαθμό varikoznim αλλαγές είναι οι φλέβες των ποδιών, αλλά η παθολογία μπορεί να προκύψει στα αιμοφόρα αγγεία των τειχών της μεγάλης και μικρής πυέλου. Πολύ σπάνιες περιπτώσεις της εμφάνισης της νόσου των αιμοφόρων αγγείων των άνω άκρων.

Βοήθεια. Varicose φλέβες είναι μια πολύ κοινή ασθένεια, του οποίου η μέση συχνότητα των βλαβών του πληθυσμού είναι μεταξύ 10-18%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα πρώτα σημάδια των κιρσών στα πόδια, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξή τους (ελλείψει της θεραπείας) σε γυναίκες πιο συχνά από τους άνδρες. Επιπλέον, η ηλικία είναι παράγοντας δεν έχει κανένα νόημα.

Βλάβη των φλεβικών τοιχωμάτων μπορεί να έχει βακτηριακή, φυσική, τραυματική, χημικής προέλευσης.

Με βάση αυτό μπορούμε να διακρίνουμε τους ακόλουθους προδιαθεσικούς παράγοντες αυτής της ασθένειας πόδια:

 • καθιστικός τρόπος ζωής;
 • η κληρονομικότητα;
 • οι επαγγελματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την έντονη άσκηση ή μια μακρά παραμονή σε μια θέση (καθιστή ή όρθια);
 • καθημερινά φοράτε στενά εσώρουχα και τα παπούτσια με ψηλά τακούνια;
 • σημαντική αύξηση του σωματικού βάρους;
 • εγκυμοσύνης, ειδικά το δεύτερο και τα επόμενα.

Αν στη ζωή υπάρχει τουλάχιστον ένας από αυτούς τους λόγους, είναι απαραίτητο αμέσως να το αφαιρέσετε ή, τουλάχιστον, δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην κατάσταση των φλεβών στα πόδια.

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια είναι σε άμεση αναλογία με το στάδιο της νόσου.

Βοήθεια. Το πιο προφανές σύμπτωμα των κιρσών στα πόδια, το οποίο είναι αδύνατο με κάτι να συγχέουμε την επέκταση των επιφανειακών φλεβών, η πιο αξιοσημείωτη διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων κάτω άκρων.

Διακρίνουμε 4 στάδια των κιρσών στα κάτω άκρα, και κάθε χαρακτηρίζεται από ορισμένα σημεία:

 • πρωτοβάθμια – βαριά πόδια, κόπωση μετά το περπάτημα, το πρήξιμο;
 • η πρώτη εμφάνιση των ευρυαγγειών, αίσθηση καψίματος στο μοσχάρια και τα πόδια, η τακτική κράμπες (ειδικά το βράδυ);
 • δεύτερη – όλα τα παραπάνω συμπτώματα προστίθεται φαγούρα, μούδιασμα, χρώση του δέρματος στην πληγείσα περιοχή. Επιπλέον, η εμφάνιση του μια ισχυρή διόγκωση και έντονο πόνο. Μπλε οζίδια γίνει πιο αισθητή.
 • το τρίτο βαριά φάση παθολογία που επηρεάζει ιδιαίτερα το δέρμα των ποδιών. Έχει στεγνώσει, η εμφάνιση των ρωγμών, σκούρο χρώμα του δέρματος τους αστραγάλους. Οζίδια φλέβες πετάγονται περισσότερο, η οποία είναι επικίνδυνη, επειδή μπορεί να σκάσουν ακόμη και με μια μικρή ζημία. Αν συμβεί αυτό, στο χώρο της οζίδια που εμφανίζονται τροφικές έλκη, η οποία είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την υγεία αλλά και την ανθρώπινη ζωή.
nachalnyjvarikoz

Τα συμπτώματα των κιρσών των κάτω άκρων, ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης της παθολογίας

Εκτελέστε αυτή η ασθένεια μπορεί να μην είναι σε καμία περίπτωση. Με την παραμικρή υποψία θα πρέπει να στραφούν σε έναν ειδικό για πολύ ειδική βοήθεια, γιατί αν το αρχικό στάδιο αντιμετωπίζεται με επιτυχία και συντηρητικούς τρόπους, στη συνέχεια, στο τρίτο ή τελευταίο στάδιο της λειτουργία είναι απαραίτητη.

Βοήθεια. Όταν εκτελείτε τη μορφή κιρσών είναι συχνά δει στην ανάπτυξη θρόμβωσης – το σχηματισμό των φλεβικών θρόμβων αίματος που απειλούν τη ζωή του ασθενούς.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί η ανάπτυξη αυτής της παθολογίας στις γυναίκες. Λόγω της ειδικής δομής του οργανισμού μπορεί να εμφανίσουν και άλλα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια στις γυναίκες.

Αυτά περιλαμβάνουν την ενίσχυση όλων των συμπτωμάτων της νόσου κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας και της εμμηνόπαυσης. Αυτό είναι συνέπεια των ορμονικών αλλαγών στο σώμα της γυναίκας.

Πώς να ξεκινήσετε μια κιρσών στα πόδια

Θα πρέπει επίσης να μιλήσουμε για το αρχικό στάδιο των κιρσών στα πόδια

Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό, διότι η έγκαιρη αναγνώριση και η σωστή δράσεις του ασθενούς θα εξαρτηθεί από την ποιότητα της ζωής του.

Αρχίζει αυτή την παθολογική κατάσταση, σχεδόν απαρατήρητη, αφού τα σημάδια εμφανίζονται σε απλή κούραση.

Για το λόγο αυτό οι κιρσοί συχνά περνούν απαρατήρητα μέχρι την εμφάνιση σοβαρών συμπτωμάτων.

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια – η εμφάνιση του δέρματος αγγειακές φλέβες, οι οποίες αποτελούν μικρά τριχοειδή αγγεία μπλε ή κόκκινο.

Βοήθεια. Ευρυαγγείες ή όπως ονομάζονται φλέβες αραχνών, δεν εμφανίζονται σε όλες τις περιπτώσεις σε αυτό το στάδιο της νόσου.

Για την ανάπτυξη της ασθένειας πιο χαρακτηριστικό από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Περιοδική πρήξιμο των ποδιών.
 • Κόπωση, πόνο και αίσθημα βάρους στα πόδια.
 • Ένα αίσθημα πληρότητας στη γάμπα.

Η πρώιμη εκδήλωση των κιρσών στα πόδια

Τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθεί από βαριά φορτία, μέχρι το τέλος της ημέρας, είτε το πιο hot εποχή του χρόνου.

Στο πρώτο εξαφανίζονται μετά υπόλοιπο σε ύπτια θέση και αύξησε ελαφρώς τα πόδια.

Αν δεν γίνει τίποτα, με την πάροδο του χρόνου, τα συμπτώματα της νόσου, θα αρχίσουν να αυξάνονται, αποκτώντας το επόμενο στάδιο της εξέλιξης.

Θεραπεία και πρόληψη της πρόωρης κιρσώδεις φλέβες

Υπάρχουν αντενδείξεις. Συζητήστε με το γιατρό σας.

Πριν προχωρήσουμε στην εξέταση των μεθόδων θεραπείας και πρόληψης από το αρχικό στάδιο της νόσου, ας συζητήσουμε το θέμα της διάγνωση των κιρσών των κάτω άκρων.

Για την ανίχνευση και την επακόλουθη θεραπεία πρέπει να δείτε έναν γιατρό ο οποίος θα σας συνταγογραφήσει μια λίστα με τις απαιτούμενες αναλύσεις και μελέτες:

 • πήξης – μελέτη της πήξης του αίματος;
 • Γενική ανάλυση αίματος;
 • Υπερήχων για να προσδιορίσει τις πληγείσες περιοχές των σκαφών *
 • rheovasography – αποτυχία ελέγχου της παροχής αίματος στους ιστούς μέθοδο υπολογισμού των rheographic δείκτη *
 • χειρουργική διερεύνηση (πολύ σπάνια), για παράδειγμα, φλεβογραφία κάτω, τα οποία εκτελούν ενδοφλέβια σκιαγραφικό μέσο για να προσδιορίσετε την κατάσταση του κυκλοφορικού συστήματος.

Πριν από τον ορισμό τους κιρσούς στα πόδια με τρόπους που ο γιατρός, φυσικά, να ακούει προσεκτικά και να καταγράφει όλες τις καταγγελίες από ασθενείς και να διεξάγει μια ενδελεχή επιθεώρηση.

Με βάση την εξέταση και να καθορίσει τη φύση της παθολογίας, ο γιατρός συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Προληπτικά μέτρα

Η πρόληψη παίζει σημαντικό ρόλο στην παρουσία των παραγόντων κινδύνου τέτοια παθολογική κατάσταση. Έτσι ώστε να μην αγνοήσει την τήρηση ακόμη και στις αρχές του κιρσώδεις φλέβες.

Αυτό μπορεί να προστατεύσει από την περαιτέρω ανάπτυξη της νόσου και την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση.

Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να τηρούν τους ακόλουθους κανόνες:

 • Μέτρια άσκηση, ιδιαίτερα το κολύμπι.
 • Η σωστή διατροφή.
 • Λαμβάνοντας βιταμίνη συγκροτήματα.
 • Ενίσχυση της τοιχώματα των αγγείων, χρησιμοποιώντας ένα ντους αντίθεση.
 • Φορώντας εσώρουχα συμπίεσης.
 • Ασκήσεις που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Μέθοδοι πρόληψης των κιρσών

massazhprivarikoze

Αυτές οι ασκήσεις είναι γνωστό σε όλους στο σχολείο: "Ποδήλατο", "ψαλίδι", το περπάτημα στις μύτες των ποδιών και τα τακούνια, την κάμψη – επέκταση στάση στο αστραγάλου, και εκτελώντας κυκλικές κινήσεις.

Σημαντικό! Αυτές οι ασκήσεις θα πρέπει να εκτελούνται καθημερινά, ως ο μόνος τρόπος που θα είναι σε θέση να επωφεληθούν.

Θεραπεία

Αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα από κιρσούς σε αρχικό στάδιο, είναι αρκετά αποτελεσματική. Συνήθως ένα ειδικό – flebolog διορίζει περίπλοκη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων πολλές διαφορετικές μεθόδους θεραπείας.

Η πιο αποτελεσματική είναι οι ακόλουθες μεθόδους:

 • Μασάζ για την έγκαιρη κιρσώδεις φλέβες — μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας της παθολογίας
 • Θεραπευτική άσκηση και η Πεζοπορία για την κανονική κυκλοφορία του αίματος.
 • Θεραπευτικό μασάζ – ανακουφίζει από την κούραση και βελτιώνει την κυκλοφορία.
 • Συμπίεσης δημιουργεί μια ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης.
 • Flebotoniki για να ανακουφίσει τον πόνο και το πρήξιμο στα πόδια, να βελτιώσει τον μυϊκό τόνο.
 • Κρέμες για να βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματος.
 • Κρέμες και τζελ (το καλύτερο με βάση vetonikov και ηπαρίνη) – εξάλειψη του βάρους στα πόδια, να εξαλείψει την κυκλοφορία του αίματος.
 • Υπάρχει και ένα άλλο ασυνήθιστο αλλά αποτελεσματικό τρόπο – ένα μπάλωμα των κιρσών, με βάση σχετικά με τα φαρμακευτικά βότανα και ρίζες.

Αν σε πρώιμο στάδιο της νόσου πιστά εκτελούν όλες τις εντολές του γιατρού, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου, και ως εκ τούτου να αποφευχθεί η χειρουργική επέμβαση.

14.08.2018