Αφαίρεσης κιρσωδών φλεβών: όταν η εναλλακτική είναι ήδη εκεί

Όλα έχουν δοκιμαστεί, και ο χειρουργός σας ενημερώνει ότι θα πρέπει αφαίρεσης κιρσωδών φλεβών. Μην απελπίζεστε, επειδή μερικές φορές η χειρουργική επέμβαση είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος. Και δεν πρέπει μόνο να συμφωνήσω με την αφαίρεση των κιρσών, αλλά επίσης να ρωτήσω πώς να προετοιμαστεί για αυτό, και πως συμβαίνει.

Αφαίρεσης κιρσωδών φλεβών – καταρρίπτονται οι μύθοι

Όπως και με όλα χειρουργική επέμβαση, με την αφαίρεση των κιρσών προσπαθούμε να τραβήξει λίγο ακόμα, μην με τα πόδια, δεν χρειάζεται καν να το σκεφτώ. Αλλά, δυστυχώς, το πρόβλημα δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Διαδικασίες που αλλάζουν οι φλέβες είναι μη αναστρέψιμη, και οι πλέον να αναβάλουμε τη συνάντηση με τον χειρουργό, τα περισσότερα προβλήματα θα έχουν να αντιμετωπίσουν, επειδή το πιο σημαντικό για τις κιρσώδεις φλέβες χρόνο. Το να χάσεις. Θα πρέπει να περιμένουμε για μια δυσλειτουργική junction; Τι μας εμποδίζει να πάω στο γιατρό;

Αφαίρεσης κιρσωδών φλεβών

Υπάρχει ένας μύθος ότι η αφαίρεση των φλεβών θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο μέλλον για την κυκλοφορία του αίματος. Αυτή είναι εσφαλμένη. Αφαίρεση του σαφηνούς φλέβες δεν εμποδίζει την κανονική ροή του αίματος και ασφαλές για το σώμα, επειδή μέσω της σαφηνούς φλέβας (δηλαδή τους επηρεάζει τις κιρσώδεις φλέβες) τρέχει κανονικά όχι περισσότερο από το 10% του αίματος. Το 90% του φλεβικού αίματος μεταφέρονται στο βαθύ και το λεγόμενο σύνδεση φλέβες των ποδιών.

Ένας άλλος μύθος λέει ότι μια τέτοια επέμβαση είναι ελάχιστα ανεκτή από τον οργανισμό που έχασε ένα μεγάλο ποσό του αίματος και πολλές περικοπές πολύ χρόνο για να επουλωθούν, περιορίζοντας το κίνημά μας. Αλλά δεν είναι. Εξέλιξη πολύ πιο μπροστά, και παρουσίες που εκτελούνται δεν θα πάρετε ακόμη και το δέκατο μερίδιο των εν λόγω φοβερά δεινά. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, ευρέως διαδεδομένη μέθοδος άνευ ραφής αφαίρεσης κιρσωδών φλεβών αφαίρεσης – χωρίς τομές, μέσα από τις οπές του δέρματος. Η παρέμβαση αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στα πρώτα στάδια των κιρσών.

Έτσι, αν υπάρχουν ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση δεν θα πρέπει να καθυστερήσει την εφαρμογή του, γιατί όσο πιο σύντομα γίνεται τόσο πιο γρήγορα θα έρθει την εξομάλυνση της ροής του αίματος και τη θεραπεία άλλες διαταραχές και επιπλοκές των κιρσών.

Αφαίρεσης κιρσωδών φλεβών – ενδείξεις και αντενδείξεις

Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για χειρουργική αφαίρεση των κιρσών:

 • αν εκτενή κιρσών:
 • αν σαφηνούς φλέβας παθολογικά διευρυμένη?
 • αν κιρσώδεις σαφηνούς φλέβες συνοδεύεται από αυξημένη κούραση και το πρήξιμο των ποδιών;
 • αν στο πρόσωπο του τα σημάδια παραβίασης από την εκροή του αίματος — ένα αίσθημα βάρους, πρήξιμο, κόπωση των ποδιών;
 • κιρσώδεις φλέβες συνοδεύονται από τροφικές έλκη;
 • στην οξεία θρομβοφλεβίτιδα των κιρσών.

Ωστόσο, οι ενδείξεις για τη χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν αντενδείξεις. Έτσι, οι πράξεις αυτές δεν διεξάγονται:

 • σε μεταγενέστερο στάδιο των κιρσών
 • για την υπέρταση
 • σε ισχαιμική καρδιοπάθεια
 • σε σοβαρή λοιμώδη διαδικασίες
 • ηλικιωμένους ασθενείς
 • φλεγμονή στα πόδια, έκζεμα, πυόδερμα, ερυσίπελας, κ. λπ.
 • δεν ασκούν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι κατά τη διάρκεια της χειρουργικής μπορεί να χρησιμοποιηθεί διάφορα φάρμακα, και αν έχετε δυσανεξία ή αλλεργία σε οποιοδήποτε από τα φάρμακα, ειδικά Νοβοκαΐνη, και το ιώδιο που περιέχουν ουσίες εάν παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα, φροντίστε να ενημερώσετε τον χειρουργό σας.

Αφαίρεσης κιρσωδών φλεβών - ποια είναι η διαδικασία και τι πρέπει να κάνετε μετά;

Προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τις φλέβες εντελώς απλό

Κιρσώδεις φλέβες
 • Ντους,
 • Εντελώς ξύρισμα των ποδιών, όπου θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση,
 • Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, το δέρμα πρέπει να είναι υγιής και να είναι απαλλαγμένο από τυχόν ασθένειες φλυκταινώδη
 • Αν η επέμβαση είναι προγραμματισμένη να κάνει με Γενική αναισθησία πριν από την επιχείρηση να συνταγογραφήσει ένα υποχρεωτικό κλύσμα
 • Η χειρουργική επέμβαση έρθει σε ευρύχωρα ένδυσης και υπόδησης.

Χειρουργική αφαίρεση των κιρσών είναι περίπου 2 ώρες. Ως αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης, οι ασθενείς φλέβες αφαιρούνται. Σημάδια στο δέρμα μετά από μια επέμβαση για την αφαίρεση των κιρσών είναι σχεδόν αόρατο – μόνο 3-5 mm. Κατά τη διάρκεια χειρουργική επέμβαση για κιρσούς χρησιμοποιείται στην αναισθησία. Σε περίπτωση ανίχνευσης εσφαλμένη λειτουργία οι βαλβίδες των φλεβών, πραγματοποιείται διόρθωση αφερέγγυα βαλβίδες για να αποκατασταθεί η κανονική ροή του αίματος.

Μετά φλέβα χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη για να ακολουθήσετε κάποιες συστάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες ελαστική συμπίεση. Μετά την επέμβαση, ο ασθενής συνιστάται γύρω από το ρολόι για 1,5—2 μήνες για να χρησιμοποιήσετε το ελαστικό επίδεσμο ή ελαστικές κάλτσες. Επιπλέον, για να αποκατασταθεί η λειτουργία του λειτουργεί πόδια συνταγογραφηθεί venotonic ναρκωτικά.

Επίσης, από τις πρώτες ώρες μετά την επέμβαση συνιστάται να ενεργοποιήσετε, να λυγίσει τα πόδια, κ. λπ. Αλλά απλά ανυψώνει το τέλος του κρεβατιού από 8-10 cm σε μεγάλο βαθμό βελτιώνει την φλεβική ροή του αίματος. Την επόμενη μέρα μετά την επέμβαση για κιρσούς είναι η απολίνωση με τη χρήση της κάλτσες συμπίεσης ή ελαστικούς επιδέσμους και στα δύο πόδια από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι το γόνατο. Επιτρέπεται να πάει μόνο μετά από την απολίνωση. Μετά την αφαίρεση των φλεβών συνιστάται φυσιοθεραπεία και ελαφρύ μασάζ ως πρόληψη της θρόμβωσης. Περίπου δύο εβδομάδες θα πρέπει να κάνετε αεροβική γυμναστική, γυμναστική ή spinning, καθώς και σάουνα και χαμάμ. Ελαστική συμπίεση είναι απαραίτητη, δεν έχει λιγότερο από 2 μήνες μετά από την απελευθέρωσή του από τις ραφές.

12.08.2018