Οι κιρσώδεις φλέβες (κιρσούς).

κιρσώδεις φλέβες

Οι κιρσώδεις φλέβες (κιρσούς) είναι ένα από τα πιο κοινά και παλαιότερα παθήσεις του αγγειακού συστήματος, το οποίο έχει ανοιχτεί από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου. Με τη βοήθεια του Αιγυπτιακούς παπύρους και η ανασκαφή βρέθηκε μούμια με τα σημάδια των κιρσών. Η ασθένεια ενδιαφέρει το περίφημο και οι γιατροί της αρχαιότητας: τον Ιπποκράτη, του Γαληνού και του Αβικέννα, και αργότερα Troyanova, Trendelenburg. ΊΝΤΟ ακόμα η ασθένεια δεν έχει χάσει τη σημασία του στη σύγχρονη ιατρική. Ορισμό της "Κιρσοί" προέρχεται από τη λατινική λέξη "διατεταμένες", που σημαίνει "επέκταση", ως εκ τούτου, η ασθένεια ονομάζεται "Κιρσώδεις φλέβες." Αυτή η ασθένεια χαρακτηρίζεται από την επέκταση και την αύξηση του μήκους του περιφερικές φλέβες με ελικοειδή tortuosity (παραμορφώσεις), καθώς και παραβίαση της εκροής του αίματος, το αποτέλεσμα της βαλβίδας ανεπάρκεια και την αποδυνάμωση των τοιχωμάτων τους. Η νόσος προσβάλλει συχνότερα τις φλέβες των κάτω άκρων, καθώς το κύριο βάρος για την εκροή του αίματος (μεγάλου όγκου) πέφτει πάνω τους, και ως εκ τούτου, προτιμάται αυτή την ενότητα. Κιρσώδεις φλέβες που εμφανίζεται σε περίπου το 17 - 25% του πληθυσμού. Σε νεαρή ηλικία η νόσος εμφανίζεται εξίσου σε αγόρια και κορίτσια. Στην ώριμη ηλικία των γυναικών θα είναι άρρωστη 2 - 3 φορές πιο συχνά από τους άνδρες, λόγω των ορμονικών αλλαγών στο γυναικείο σώμα (έμμηνος ρύση, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση).

Αιτίες και παράγοντες κινδύνου στην ανάπτυξη των κιρσών

Η ακριβής αιτία της νόσου δεν είναι γνωστή, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι υπό την επίδραση κάποιων παραγόντων είναι η ανάπτυξη αποδυνάμωση των βαλβίδων, η αύξηση της πίεσης και απώλεια της ελαστικότητας των τοιχωμάτων των επιφανειακών και τη σύνδεση φλέβες. Παράγοντες κινδύνου:

 • Γενετική προδιάθεση: η μεταφορά των κιρσών από κληρονομιά προκαλείται από μετάλλαξη στο γονίδιο που είναι υπεύθυνο για τη δομή του τοιχώματος των αγγείων, το αποτέλεσμα της μετάλλαξης, τα παιδιά γεννιούνται με συγγενή αδυναμία του συνδετικού ή μυών του τοιχώματος των αγγείων, ή την έλλειψη αυτής της βαλβίδας (αρνητικός αριθμός), και, κατά συνέπεια, υπάρχει μια αδυναμία του τοιχώματος των αγγείων και αυξημένη πίεση στις φλέβες.
 • Ορμονικές αλλαγές (εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση): η εγκυμοσύνη αλλάζει το ορμονικό μακιγιάζ του οργανισμού (αυξάνοντας το επίπεδο της προγεστερόνης και μείωση των οιστρογόνων) που επηρεάζουν το σχηματισμό των παραγόντων πήξης (αύξηση) για να μειώσει τον τόνο του φλεβικού τοιχώματος (ως αποτέλεσμα της καταστροφής του κολλαγόνου και τις ελαστικές ίνες του τοιχώματος των αγγείων) αυτό οδηγεί στο σχηματισμό των θρόμβων αίματος, απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων και την παραμόρφωση.
 • Παχυσαρκία : το υπερβολικό βάρος οδηγεί μια καθιστική ζωή, η οποία είναι μια επιβράδυνση σε κυκλοφορία, καθώς το υπερβολικό λίπος αυξάνει την ενδοκοιλιακή πίεση, η οποία παραβιάζει την εκροή του αίματος μέσω των φλεβών, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της στασιμότητας στις φλέβες και την πιθανή εξέλιξη της νόσου.
 • Διαβήτης :χρόνια αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με την πάροδο του χρόνου βλάπτει τα αιμοφόρα αγγεία, το οποίο είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη θρόμβων στο αίμα.
 • Κατάχρηση αλκοόλ : η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε αφυδάτωση και πάχυνση του αίματος, που σχηματίστηκε ως αποτέλεσμα των θρόμβων αίματος που φράζουν τις φλέβες και θέτει σε κίνδυνο τη ροή του αίματος.
 • Άρση βαρών (μεταφορείς),πολύ το περπάτημα ή η μακροχρόνια εργασία (πωλητές, εισπράκτορες): συνδέεται με μια μείωση του μυϊκού τόνου, η αυξημένη ενδοκοιλιακή πίεση και κατά συνέπεια την επιβράδυνση και παρεμπόδιση της ροής του αίματος προς την καρδιά και την ανάπτυξη της στασιμότητας στα κάτω άκρα.
 • Συγγενείς ανωμαλίες της πήξης: συγγενής hypercoagulation (υπερβολική παραγωγή παραγόντων πήξης του αίματος) οδηγεί στο σχηματισμό των θρόμβων αίματος και διαταραχές του αίματος μέσω των αγγείων.
 • Κακή διατροφή: μια έλλειψη ορισμένων βιταμινών στη διατροφή (Vit.C, E, R, φυτικές ίνες παίζουν ρόλο στην ενίσχυση των τοιχωμάτων των αγγείων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος).
 • Φοράτε στενά εσώρουχα: φορώντας το σταθερό οδηγεί σε μηχανική συμπίεση των φλεβών, που προκαλούν απόφραξη της φλεβικής εκροής από τα κάτω άκρα.
 • Χρόνια δυσκοιλιότητα : συχνές αύξηση της κοιλιακής πίεσης (κατά τη διάρκεια της προπόνησης), που οδηγεί σε δυσκολία από την εκροή του αίματος από τα κάτω άκρα.
 • Συχνά με τα πόδια ψηλό τακούνι: έλλειψη κίνησης των μυών των ποδιών και την ανάπτυξη της στασιμότητας.
 • Καυτή εποχή: συχνή δίψα οδηγεί σε αφυδάτωση του σώματος παρουσιάζεται θρόμβων στο αίμα και οι θρόμβοι αίματος.
 • Ταυτόχρονη ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος ή παθήσεις των νεφρών: μειωμένη ροή του φλεβικού αίματος (καρδιακή βαλβίδα ανεπάρκεια, εκ γενετής ανωμαλίες).
 • Υπερδοσολογία των φαρμάκων αύξηση της πήξης του αίματος: κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων και απόφραξης των αιμοφόρων αγγείων.
 • Χειρουργική επέμβαση απώλειας κάποιου όγκου του αίματος δεν είναι μια άνετη θέση στο χειρουργικό τραπέζι (η συμπίεση ορισμένων αιμοφόρων αγγείων), με αποτέλεσμα τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος.
Επιπλοκές των κιρσών

Επιπλοκές των κιρσών

 • Το σχηματισμό των θρόμβων αίματος, ως αποτέλεσμα της συσσώρευση του αίματος στις φλέβες;
 • η απόσπαση του θρόμβου και απόφραξη του πλοίου συμπίπτει με την διάμετρο?
 • θρομβοφλεβίτιδα (σχηματισμό θρόμβου στον αυλό της φλέβας είναι η φλεγμονή των τοιχωμάτων);
 • πνευμονική εμβολή (μονοκατοικία θρόμβο στο αίμα παίρνει στην πνευμονική αρτηρία, η οποία συμμετέχει στην κυκλοφορία του αίματος σε ένα μικρό κύκλο. Αν ο θρόμβος διάμετρος συμπίπτει με τη διάμετρο του κορμού αυτής της αρτηρίας, μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο. Αν ο θρόμβος είναι μικρότερα σε διάμετρο, περνά στην κλάδοι της πνευμονικής αρτηρίας, προκαλώντας πνευμονικό έμφρακτο ή οίδημα).
 • πληγές ή έκζεμα των ποδιών που προκαλείται διατροφικές διαταραχές (κακή κυκλοφορία του αίματος οδηγεί σε έλλειψη οξυγόνου στους ιστούς, η οποία είναι η κύρια τροφή των ιστών του σώματος);
 • πρήξιμο διαφορετικές περιοχές του σώματος, ως αποτέλεσμα της στασιμότητας στις φλέβες (είναι μαλακό, ελαστικό, μπλε χρώμα, η εκπαίδευσή τους δεν εξαρτάται από την ώρα της ημέρας, συχνά μορφή στην πληγείσα περιοχή);
 • δερματίτιδα (φλεγμονή του δέρματος στην πληγείσα περιοχή) λόγω του υποσιτισμού του site;
 • για να αλλάξετε το χρώμα του δέρματος στην πληγείσα περιοχή;
 • σφράγιση του υποδόριου λιπώδους ιστού στην πληγείσα περιοχή, λόγω πρήξιμο.

Διάγνωση των κιρσών

 • Τα πρωτόζωα (λειτουργική) εξετάσεις (προσδιορισμός της βατότητας των φλέβες, οι βαλβίδες): Troyanova - Trendelenburg-αντιστροφής,Pratt, Χανιά, Delbe-απώλειες και για τους άλλους. Ένα από τα πιο συνηθισμένα τεστ Troyanova - Trendelenburg-αντιστροφής, με την οποία τον ασθενή σε οριζόντια θέση, σηκώνει το πόδι στο 45 0, ο γιατρός κάνει μια χαϊδεύοντας από το πόδι (ως αποτέλεσμα, οι επιφανειακές φλέβες αδειάζουν) και, στη συνέχεια, δημιουργεί ένα επίδεσμο στο άνω μέρος του μηρού και ζητά από τον ασθενή να σταθεί κανονικά, η πλήρωση των φλεβών της κνήμης πρέπει να συμβεί για περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα.
 • Duplex υπερηχογράφημα των φλεβών (υπερηχογράφημα angioscanning) η πιο κατατοπιστική μέθοδο για να αξιολογήσει τη ροή του αίματος στο αγγείο και να δείτε το σκάφος *
 • Dopplerhophy - η μέθοδος με την οποία να αξιολογήσει τη ροή του αίματος στο αγγείο;
 • Φλεβογραφία κάτω είναι η έγχυση του σκιαγραφικού ενδοφλεβίως και η μελέτη του x-ray εικόνα?
 • Phleboscintigraphy - ενδοφλέβια χορήγηση του ραδιοφαρμάκου και η παρατήρηση σχετικά με μια ειδική συσκευή.

Η θεραπεία των κιρσών

Μη-χειρουργική θεραπεία

Η θεραπεία των κιρσών
 • Οι παραδοσιακές μέθοδοι θεραπείας (ως συμπλήρωμα ιατρική θεραπεία): φορώντας κάλτσες συμπίεσης (κάλτσες), ειδικές ασκήσεις (κολύμπι, ποδήλατο, σκι, πόδια πάνω από το κεφάλι του για 20 0 προς το κρεβάτι, ειδικές ασκήσεις ("Ποδήλατο" που βρίσκεται στην πλάτη σας και την αναπνοή, φανταστείτε ότι μπορείτε να πεντάλ ένα Ποδήλατο εναλλάξ λυγίσει και να χαλαρώνω το πόδι, την ποδοκνημική άρθρωση προς τα εμπρός και προς τα πίσω) χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την εκροή του αίματος, αλλά μόνο σε περίπλοκες περιπτώσεις); ντους αντίθεση (κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρατήσει τα πόδια σταδιακά μειώνοντας τη θερμοκρασία του νερού που φθάνει το κρύο) * λουτρό ποδιών (όχι καυτό) το αφέψημα του φλοιού βελανιδιάς, καστανιάς, χαμομήλι, St. wort του Ιωάννη; τρίψιμο αλκοόλ βάμμα από τα άνθη της ακακίας, τα φύλλα του Καλαγχόη, η Apple μηλίτη ξίδι * θρομβοφλεβίτιδα θεραπεία με βδέλλες.
 • Την ημέρα: το πρωί, αργά σηκώνεται από το κρεβάτι (περίπου 5-10 λεπτά), κατά τη διάρκεια του ύπνου βάζει το μαξιλάρι κάτω από τη φτέρνα, ώστε να άρει το πόδι περίπου 15-20 0 σε σχέση με το κρεβάτι, τα πόδια πρέπει να είναι ήρεμο, δεν μπορείτε να καθίσετε πέρασε το πόδι στο πόδι, επίδεση των ποδιών με ελαστικούς επιδέσμους από το πόδι για να τον μηρό, φορώντας ιατρικές κάλτσες, καλή διατροφή, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε κουραστική κινήσεις και οποιεσδήποτε ουσίες ή παράγοντες που συμβάλλουν στην πήξη του αίματος, με την εξαίρεση του Καπνίσματος, την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.
 • Διατροφή : το σώμα χρειάζεται τα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνει τη ροή του αίματος: βιταμίνη C (που περιλαμβάνεται με τα εσπεριδοειδή, οι ντομάτες, αυξήθηκαν τα ισχία, κ. λπ.), βιταμίνη Ε (όσπρια, το συκώτι, κρόκος αυγού, τα πράσινα κρεμμύδια), βιταμίνη Ε (γκρέιπφρουτ, καρυδιά, μαύρη σταφίδα), βιοφλαβονοειδή (σκούρο γλυκό κεράσι, βύσσινο), χαλκός (θαλασσινά). Μια επαρκής ημερήσια ποσότητα υγρών τουλάχιστον 1.5 λίτρα. Περιορίζεται η χρήση των αλκοολούχα ποτά, καφές, μαρινάδες, καπνιστά προϊόντα.

Χειρουργική θεραπεία

Χειρουργική θεραπεία

Phlebectomy:Ενδείξεις για την αφαίρεση φλεβών: εκτεταμένη κιρσώδεις φλέβες, σαφηνούς φλέβας παθολογικά επεκταθεί, τροφικές διαταραχές του δέρματος που δεν είναι δεκτικά στη συντηρητική θεραπεία, οξεία θρομβοφλεβίτιδα, κιρσώδεις σαφηνούς φλέβες συνοδεύεται από παραβίαση της Γενικής κατάστασης (σοβαρή κόπωση, πρήξιμο των ποδιών του ασθενή. Αντενδείξεις για την αφαίρεση φλεβών: στεφανιαία νόσος, σοβαρή λοιμώδη διαδικασίες, την ηλικία του ασθενούς, την εγκυμοσύνη στο 2ο και 3ο τρίμηνο, φλεγμονή στα πόδια (ερυσίπελας, πυόδερμα, έκζεμα). Τα πλεονεκτήματα της χειρουργικής θεραπείας: η μόνη θεραπεία σε σοβαρές περιπτώσεις, η μόνη ριζική μέθοδος διόρθωσης των βαλβίδων των εν τω βάθει φλέβες. Τα μειονεκτήματα της χειρουργική θεραπεία: τραυματική (καλλυντικά ελάττωμα), απαιτεί αναισθησία, θα πρέπει να είναι λίγες μέρες στο νοσοκομείο, υπό την επίβλεψη του χειρουργού. Θεραπεία με λέιζερ (ενδοαγγειακή microtermocoagulation) :Ενδείξεις: ένα Συνδυασμό των κιρσών με τα εξής νοσήματα: ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος (στεφανιαία νόσο, υψηλή πίεση του αίματος), περιφερική αγγειακή νόσο (φλεβίτιδα, θρομβοφλεβίτιδα), παθήσεις του αναπνευστικού (άσθμα, βρογχίτιδα, πλευρίτιδα), με νοσήματα του πεπτικού συστήματος (χολοκυστίτιδα, πεπτικό έλκος και δωδεκαδακτυλικό έλκος), παθήσεις του νευρικού συστήματος (κρανιοεγγεφαλικές τραύματα, neuroinfections), παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος (πυελονεφρίτιδα, ενδομητρίτιδα, σαλπιγγίτιδα), με ασθένειες του δέρματος (δερματίτιδα, Νευροδερματίτιδα), περιτονίτιδα, βράζει. Αντενδείξεις: οι άνθρωποι που πάσχουν από ογκολογικές παθήσεις, ασθένειες του ήπατος, τα νεφρά και την καρδιά στην φάση της αντιρρόπησης, εγκεφαλική σκλήρυνση, εγκυμοσύνη. Πλεονεκτήματα: εξαλείφει δυσάρεστες αγγειακό πρότυπο, μια γρήγορη διαδικασία (15-20 min), δεν απαιτεί νοσηλεία, ασφαλής και ανώδυνη, δεν τραυματίζει το σκάφος ιστού και των γύρω ιστών. Μειονεκτήματα: δεν είναι διαθέσιμο παντού μέθοδος δαπανηρή μέθοδος, αφαιρώντας τα μεγαλύτερα σκάφη δυνατή θερμική βλάβη των ιστών, το σχηματισμό δυνατού ουλές και τον αποχρωματισμό (λεύκανση) από το δέρμα στην υπό θεραπεία περιοχή. Ραδιοσυχνότητα πήξης (ablation) των κιρσών: Ενδείξεις: οι κιρσώδεις φλέβες του με ένα τραύμα του κορμού της μεγάλης και μικρής σαφηνούς φλέβες, τροφικές έλκη, ως αποτέλεσμα των κιρσών. Αντενδείξεις: οξεία θρομβοφλεβίτιδα των υποδόριες φλέβες, η αδυναμία των ενεργών περπάτημα, την εγκυμοσύνη, την ψυχική διαταραχή. Πλεονεκτήματα: κανένα καλλυντικό ελάττωμα, ανώδυνη, δεν απαιτεί νοσηλεία, δεν παραβιάζει την ικανότητα. Μειονεκτήματα: το μόνο μειονέκτημα είναι η τιμή. Σκληροθεραπεία: Ενδείξεις: μικρές κιρσώδεις φλέβες, μεγάλες κιρσώδεις φλέβες, όταν χρησιμοποιεί το διπλό dopplerography, κιρσώδεις φλέβες στα πρώτα στάδια (αν η ζημιά είναι μόνο επιφανειακές φλέβες. Αντενδείξεις: εγκυμοσύνη και θηλασμός, αλλεργικές να sclerosus, βαθιά θρόμβωση φλεβών, πυώδης-φλεγμονώδεις παθήσεις των ποδιών. Πλεονεκτήματα: χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τη χειρουργική επέμβαση, μια γρήγορη περίοδο της αποκατάστασης, δεν απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο (για να πάει σπίτι του), το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Μειονεκτήματα:δυνατή απορρόφηση στα βαθιά φλέβα sclerosus, μειωμένη αποδοτικότητα λόγω της ανάμειξης sclerosus με αίμα, είναι αναποτελεσματική σε προχωρημένες περιπτώσεις.

10.08.2018