Πού τις κιρσώδεις φλέβες και πώς να την αντιμετωπίσουμε

Κανονικά, το αίμα ρέει μέσω των φλεβών μέχρι την καρδιά και τους πνεύμονες, επειδή βοηθά στην σύσπαση των μυών. Αλλά η βαρύτητα δεν έχει ακυρωθεί, είναι λογικό ότι το υγρό με κάποιο τρόπο θα λειτουργήσει το δρόμο του πίσω. Για να αποφύγετε αυτό το αίμα και να πάει εκεί που πρέπει, στις φλέβες υπάρχουν βαλβίδες. Ανοίγουν προς την κατεύθυνση της ροής του αίματος και κλειστά για να κρατήσει την πλάτη της.

Όταν οι βαλβίδες δεν λειτουργούν και δεν κλείνουν μέχρι το τέλος, το αίμα εξακολουθεί να ρέει στις φλέβες μου. Τα σκάφη που δεν μπορεί να καλύψει όλο το αίμα, το τέντωμα και η πράξη στο δέρμα προσκρούσεις.

Πώς να ανιχνεύσει τις κιρσώδεις φλέβες

Τα συμπτώματα των κιρσών συνήθως ορατά με γυμνό μάτι. Αυτές είναι μεγάλες, πρησμένες φλέβες που είναι ορατές κάτω από το δέρμα και μοιάζουν με οζίδια.

κιρσώδεις φλέβες</1_img>

Δεν είναι κάθε φλέβα, η οποία θεωρείται — άρρωστος. Παρά το γεγονός ότι η ασθένεια είναι διαδεδομένη, μερικές φορές ορατές φλέβες είναι απλά ένα χαρακτηριστικό της το σώμα.

Έχουν κιρσούς, εκτός από τα εξωτερικά σημάδια, υπάρχουν και άλλα συμπτώματα: πόνος και αίσθημα βάρους στα πόδια.

Όταν η νόσος εξελίσσεται και γίνεται πιο σοβαρό στάδιο, πρόσθεσε:

 1. Το πρήξιμο των ποδιών ή των αστραγάλων.
 2. Ο αποχρωματισμός του δέρματος πάνω από τις πληγείσες φλέβα.
 3. Λοίμωξη του δέρματος.
 4. Έλκη. Εμφανίζονται όπου οι φλέβες είναι υπερφορτωμένο το πιο. Θεραπεύσει με δυσκολία.

Ο γιατρός (και φλέβες phlebologist προσφορές) εξετάζει τα αιμοφόρα αγγεία και αντιστοιχίζει ασθενείς υπερήχου: με τη χρήση υπερήχων για να προσδιορίσει ποιες βαλβίδες δεν λειτουργούν, είτε σε φλέβες των θρόμβων αίματος.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι των κιρσών

Αλλά τον πόνο και έλκη δεν είναι το κύριο πρόβλημα. Υπάρχει ένας άλλος κίνδυνος, που το γυμνό μάτι δεν μπορεί να ανιχνεύσει. Οφείλεται στη στασιμότητα του αίματος στα αγγεία θρόμβους — πυκνά θρόμβων στο αίμα. Μπορούν να "κολλήσει" με το τοίχωμα του αγγείου και στένωση του αυλού, και μπορεί να ξεφύγει και να πάει με τη ροή και σε άλλα αγγεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο της απόφραξης. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται εμβολή. Είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο.

Γιατί έχω κιρσώδεις φλέβες

Δεν υπάρχει ενιαία αιτία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κιρσούς. Αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που αυξάνουν τους κινδύνους:

 1. Γενετική προδιάθεση. Καμία γενετική εκεί, και αν οι γονείς υπέφεραν από τις κιρσώδεις φλέβες, υπάρχει μια πιθανότητα να το πάρει κληρονομική.
 2. Πολ. Οι γυναίκες υποφέρουν από κιρσούς πολύ από τους άνδρες. Σε μία από τις μελέτες κιρσώδεις φλέβες που βρέθηκαν στο 63% των γυναικών και το 37% των ανδρών στη Ρωσία.
 3. Τον τραυματισμό και την επέμβαση. Μπορεί να παρεμβαίνει με τη λειτουργία των βαλβίδων, των σκαφών.
 4. Το βάρος. Επειδή αυξάνει το φορτίο στα πόδια, και αυτό προκαλεί προβλήματα.
 5. Μεγάλη άσκηση. Ιδιαίτερα επικίνδυνο στατικά φορτία. Για παράδειγμα, να καθίσει ή να σταθεί σε ένα πολύ επιβλαβές. Καλύτερα να μετακινήσετε, να αλλάξετε τη θέση του σώματος για να πάρει για να εργαστούν διαφορετικούς μυς.
 6. Ηλικία. Η παλαιότερη είστε, το ασθενέστερο τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.
 7. Εγκυμοσύνη. Πρόσθετο φορτίο και τις αλλαγές στο σώμα που αυξάνουν τον κίνδυνο των κιρσών.

Πώς να τη θεραπεία των κιρσών

Σε Γενικές γραμμές, η θεραπεία είναι να μειώσει το φορτίο στις φλέβες και να αποκαταστήσει τη ροή του αίματος. Αν τα δυσάρεστα συμπτώματα και τις απειλές των θρόμβων αίματος δεν το κάνει, τότε η θεραπεία δεν μπορεί να απαιτηθεί.

Σωματική δραστηριότητα

Ελαφριά άσκηση, ειδικά με τα πόδια, είναι ένας καλός τρόπος για να πάρετε τα πόδια μου να δουλεύει όπως θα έπρεπε. Μυς που συνεχώς συρρικνώνεται όταν το περπάτημα βοηθά να αντλεί το αίμα προς την καρδιά, και τη μείωση της συμφόρησης.

Η μέτρια άσκηση είναι ο καλύτερος (και ο μόνος αποδεδειγμένος τρόπος για την πρόληψη των κιρσών.

Από τις εκδηλώσεις των κιρσών βοηθά αυτο-μασάζ (με αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κρέμες ή αλοιφές). Η πιο απλή άσκηση δεν απαιτεί κίνηση — απλά πρέπει να ξαπλώστε και σηκώστε το πόδι για να μειώσετε το πρήξιμο.

Συμπίεση

Κάλτσες συμπίεσης που συμπιέσει τα πόδια λίγο, δεν είναι φυσικά το επιτρέπουν οι φλέβες διογκώνονται, και αυτό είναι μία από τις κύριες μεθόδους θεραπείας των κιρσών. Φορέστε τα με μια ελαφριά μορφή της νόσου, και με σοβαρή.

Λινό ποικίλλει σε δύναμη συμπίεσης, φόρμα. Έτσι, πριν την αγορά, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό και να εξετάσει τις συστάσεις του.

Να θυμάστε: η συμπίεση είναι σταδιακά τεντωμένο, έτσι ώστε να πρέπει να πετιέται μετά από λίγους μήνες της φθοράς και να αγοράσετε νέα.

Φάρμακα

Οποιαδήποτε φάρμακα που συνταγογραφούνται από γιατρό. Μερικές φορές χρειάζεστε εργαλεία που αποτρέπουν τους θρόμβους στο αίμα, μερικές φορές απαιτεί αντιβιοτικά για τη θεραπεία λοιμώξεων ή κρέμες που θα βοηθήσει να απαλύνει το ερεθισμένο δέρμα.

Λειτουργία

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η λειτουργία είναι πιο αποτελεσματική. Σύγχρονες λειτουργίες πραγματοποιούνται με τη χρήση λέιζερ, ραδιοσυχνότητας ή σκληροθεραπεία μέθοδο, γίνεται με τοπική αναισθησία.

Το νόημα αυτών των μεθόδων είναι να κλείσει τις πληγείσες φλέβα. Όταν δεν δουλεύει, το αίμα θα βρείτε μια λύση: πήγαινε για την καρδιά υγιή βαθιά σκάφη, τα οποία είναι πολύ σπάνια επιρρεπείς σε κιρσώδεις φλέβες (που είναι παχύτερη και ισχυρότερη, όχι μόνο τέντωμα).

Αφαιρέστε τα σκάφη σήμερα είναι εξαιρετικά σπάνια και μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Πάντα, αν παρατηρήσετε μια αράχνη, διογκώνοντας φλέβες ή πρήξιμο στα πόδια. Είναι απαραίτητο να μην αυτοθεραπείας. Μόνο η έρευνα θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν πρέπει ή όχι να πάει στο φαρμακείο για συμπίεση εσώρουχα και ποτό αντιπηκτικά φάρμακα.

10.08.2018