Πώς να κάνετε συντηρητική θεραπεία για κιρσούς των ποδιών

Οι κιρσοί των κάτω άκρων είναι μια παραμόρφωση της αγγειακής επιφάνειας, η οποία σχετίζεται με λειτουργικές διαταραχές των φλεβικών βαλβίδων και διαταραχές του κυκλοφορικού. Αυτή η ασθένεια είναι η πιο κοινή αγγειακή παθολογία σε άτομα σε ηλικία εργασίας.

Σκεφτείτε εάν η συντηρητική θεραπεία για τους κιρσούς των κάτω άκρων θα βοηθήσει στη διαχείριση του προβλήματος. Αλλά πρώτα ας εξοικειωθούμε με την κλινική εικόνα της παθολογίας.

Θεραπεία κιρσών στα πόδια

Συμπτώματα κιρσών

Τα κύρια σημάδια των κιρσών είναι η εμφάνιση των ακόλουθων συμπτωμάτων:

 • Σύνδρομο βαριών ποδιών, αίσθημα πόνου και πρήξιμο, ειδικά στο τέλος της ημέρας.
 • η παρουσία τριχοειδών αστέρων και αγγειακών δικτύων.
 • η εμφάνιση φλεβών με αλλαγμένη απόχρωση.
 • Τα αιμοφόρα αγγεία προεξέχουν πάνω από το επίπεδο του δέρματος.

Έχει αποδειχθεί ότι η ασθένεια μπορεί να αναπτυχθεί σε δεκαετίες.

Για να μην οδηγήσετε στην ανάπτυξη επιπλοκών, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να εξεταστείτε με τα πρώτα συμπτώματα.

Τα αίτια των κιρσών

Οι λόγοι για την εμφάνιση αυτού του προβλήματος στις φλέβες είναι οι ακόλουθοι παράγοντες:

 • Κληρονομικότητα με τη μορφή γενετικής προδιάθεσης για τη νόσο.
 • Ευσαρκία;
 • φοράτε στενά ρούχα ή παπούτσια με ψηλά τακούνια.
 • ορμονική ανισορροπία και άλλες ασθένειες.
 • ακατάλληλη διατροφή ή εθισμός.
 • Βλάβη με τη μορφή τραύματος ή φλεγμονής στο σώμα.
 • ισχυρή σωματική άσκηση των ποδιών κατά τη διάρκεια αθλητικών ασκήσεων ή διαδικασιών εργασίας.
 • καθιστικός τρόπος ζωής ή μακρές περιόδους καθίσματος όλη την ημέρα.
 • μεγάλη ποσότητα εναποθέσεων χοληστερόλης στο αίμα.
 • κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν μια γυναίκα παίρνει γρήγορα περιττά κιλά.

Θεραπεία κιρσών: Ιατρικές διαδικασίες

Σήμερα είναι γνωστές πολλές επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν σε κιρσούς των κάτω άκρων. Το καθένα έχει τα δικά του οφέλη, αλλά λειτουργούν καλύτερα όταν συνδυάζονται με φάρμακα. Ο γιατρός πρέπει να κάνει την τελική επιλογή προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορούν να αποφευχθούν επιπλοκές και σοβαρές συνέπειες.

Η θεραπεία πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες δημοφιλείς και ταυτόχρονα αποτελεσματικές διαδικασίες:

 • Συσκευασία. Μια χρήσιμη και απολαυστική θεραπεία φλεβών που είναι εξίσου αποτελεσματική στο σπίτι ή στο κομμωτήριο. Μπορείτε να αγοράσετε όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα στα φαρμακεία. Εκτός από τη χαλάρωση, η σάρωση βελτιώνει την ευεξία και ανακουφίζει από το αίσθημα βάρους στα κάτω άκρα.
 • Λουτρά κατά των κιρσών - ανακουφίζουν τα πόδια, ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία, ανακουφίζουν από το πρήξιμο και ανακουφίζουν από την ερυθρότητα. Μια τέτοια θεραπεία της νόσου πραγματοποιείται με την προσθήκη φαρμακευτικών βοτάνων. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι 20 λεπτά. Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά μόνο με καθημερινή χρήση.
 • Η φυσικοθεραπεία για τους κιρσούς είναι μια αποτελεσματική προσθήκη στο γενικό πρόγραμμα των θεραπευτικών μέτρων. Οι διαδικασίες είναι ανώδυνες και φθηνές, αλλά μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο σε ιατρικές εγκαταστάσεις. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, το τοίχωμα της φλέβας ενισχύεται και η εργασία των βαλβίδων βελτιώνεται σημαντικά.
 • Το μασάζ των κάτω άκρων γίνεται μόνο με την άδεια φλεβολόγου. Η διαδικασία ανακουφίζει από την κόπωση, ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και εξαλείφει τα κύρια σημάδια της νόσου. Η διάρκεια του μασάζ με αυτή την ασθένεια είναι 10 λεπτά.

Συντηρητική θεραπεία κιρσών: θεραπεία συμπίεσης

Η θεραπεία συμπίεσης χρησιμοποιείται όχι μόνο για την καταπολέμηση των κιρσών, αλλά και για την πρόληψη της θρόμβωσης και την εξάλειψη των σβώλων. Ένα τέτοιο προληπτικό μέτρο είναι αποτελεσματικό για όλα τα φλεβικά προβλήματα, καθώς δημιουργεί σημειακή πίεση στα πόδια. Αυτό προσαρμόζει εν μέρει την εργασία των βαλβίδων και επιταχύνει τη ροή του αίματος. Το πλεονέκτημα είναι η χρήση μιας τέτοιας θεραπείας στα μεταγενέστερα στάδια, όταν είναι πιθανές επιπλοκές. Είναι σημαντικό να μην σταματήσετε να φοράτε κάλτσες ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας για να μην επανεμφανιστούν τα συμπτώματα στο μέλλον.

Κάλτσες συμπίεσης - μπορείτε να αγοράσετε τέτοια ρούχα σε οποιοδήποτε κατάστημα ιατρικών ειδών, όπου ένας ειδικός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό μέγεθος. Οι κάλτσες συμπίεσης διαφέρουν ως προς το μήκος και το πάχος. Κατά μέσο όρο, τέτοιες κάλτσες φοριούνται για 6 μήνες, μετά τους οποίους τεντώνονται και δεν εκπληρώνουν πλέον τη λειτουργία τους. Η θεραπεία της νόσου απαιτεί συνεχή χρήση καλτσών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίδεσμοι συμπίεσης - όταν εφαρμόζονται σωστά, έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για την ασθένεια, μόνο οι ειδικοί μπορούν να το κάνουν αυτό.

Οι επίδεσμοι πρέπει να εφαρμόζουν σφιχτά, να μην γλιστρούν όταν κινούνται και να μην προκαλούν ενόχληση. Τα πλεονεκτήματα των επιδέσμων είναι οι ακόλουθοι δείκτες: η συμπίεση με τη βοήθειά τους είναι πιο αποτελεσματική, η εφαρμογή στις φλέβες δεν απαιτεί προσπάθεια, όπως κάνει ο γιατρός, μπορούν να φορεθούν συνεχώς για μια εβδομάδα χωρίς απώλεια βάρους, να εφαρμόζουν βέλτιστα στο πόδι, με μείωση του όγκου, τραβούν τα κάτω άκρα. . .

Το μειονέκτημα δεν είναι η αισθητική, πρέπει να πας στο νοσοκομείο για να κάνεις αίτηση.

Πρόληψη κιρσών

Γνωρίζοντας τους λόγους που οδηγούν στην εμφάνιση της νόσου, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες που θα βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας των φλεβών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποτρέψετε τους κιρσούς:

 • Καθημερινή σωματική δραστηριότητα. Δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο, απλώς ανεβείτε τις σκάλες αντί να χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ ή κάντε μια βόλτα αντί να οδηγείτε. Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο το Σαββατοκύριακο. Το κολύμπι έχει καλή επίδραση στα αγγεία και επίσης διορθώνει το βάρος.
 • Για καθιστική εργασία, πρέπει να προσαρμόσετε τους χρόνους δραστηριότητας και ανάπαυσης. Για να διευκολυνθεί η εκροή αίματος στις φλέβες, συνιστάται να τοποθετείτε τα πόδια σας σε μια κοντινή καρέκλα. Κινηθείτε περίπου μία φορά κάθε ώρα για 3 λεπτά. Τα καλά αποτελέσματα δείχνουν δυσδιάκριτη γυμναστική που μπορεί να γίνει ενώ κάθεστε. Οι βασικές ασκήσεις είναι οι κινήσεις από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα ή οι κυκλικές κινήσεις των ποδιών.
 • Ακολουθήστε τη σωστή διατροφή, αποφύγετε τα σνακ, τα σάντουιτς και τα λιπαρά τρόφιμα. Ενισχύστε τα αιμοφόρα αγγεία τρώγοντας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και ρουτίνα. Είναι υποχρεωτική η κατανάλωση τουλάχιστον 1, 5 λίτρου την ημέρα. καθαρό νερό;
 • Τα άβολα παπούτσια ή τα στενά ρούχα πρέπει να αποτελούν ταμπού στην πρόληψη ασθενειών. Το περπάτημα με ψηλοτάκουνα παπούτσια ή παπούτσια πλατφόρμας θα πρέπει να είναι σπάνιο. Για καθημερινή άσκηση, το ύψος της φτέρνας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 4 εκατοστά. ;
 • Σε περίπτωση κληρονομικότητας, συνιστάται η διεξαγωγή ετήσιων μαθημάτων πρόληψης φαρμάκων, αυτό πρέπει να γίνεται πριν από την εμφάνιση της φλεβικής ανεπάρκειας.
 • Για την πρόληψη των κιρσών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καλό είναι να φοράτε ειδικά κολάν ή κάλτσες συμπίεσης. Συνιστάται να φοράτε τέτοια εσώρουχα από 2 μηνών. Εγκυμοσύνη. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να συνεχίσετε να το φοράτε μετά τη γέννηση του μωρού.
 • Είναι καλύτερα να εγκαταλείψετε τις κακές συνήθειες, δηλαδή το κάπνισμα ή τη συχνή κατανάλωση αλκοόλ. Στην πρώτη περίπτωση, υπάρχει απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων και στη δεύτερη, απότομη διαστολή και στένωση τους. Όλα αυτά προκαλούν ασθένειες.
 • Για τη φυσιολογική λειτουργία των φλεβικών αγγείων, συνιστάται να κάνετε ντους αντίθεσης. Αυτό θα διατηρήσει τις φλέβες σε καλή κατάσταση.

Όπως μπορείτε να δείτε, η πρόληψη των κιρσών των κάτω άκρων είναι εύκολο να γίνει. Είναι σημαντικό όλες αυτές οι δραστηριότητες να γίνουν καθημερινή συνήθεια, μόνο σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατό να διατηρηθεί η υγεία για μεγάλο χρονικό διάστημα.