Κιρσοί: θεραπεία με λαϊκές θεραπείες

Ένας ασθενής με κιρσούς στο φλεβολόγο

Οι κιρσώδεις φλέβες στα πόδια είναι συχνές και απαιτούν υποχρεωτική θεραπεία. Τα φάρμακα για συντηρητική θεραπεία δεν βοηθούν πάντα και δεν θα επιλέξουν όλοι να κάνουν χειρουργική επέμβαση. Εξαιτίας αυτού, οι λαϊκές θεραπείες για κιρσούς στα πόδια ενδιαφέρουν πολλούς.

Η ασθένεια αναπτύσσεται λόγω παθολογικών ατροφικών αλλαγών στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και των φλεβικών βαλβίδων. Ως αποτέλεσμα, η ροή του αίματος διαταράσσεται και αναπτύσσεται μια ασθένεια των κάτω άκρων. Η ασθένεια εμφανίζεται στο 40% του παγκόσμιου πληθυσμού. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως μετά από 30 χρόνια. Ο κίνδυνος δεν είναι η ίδια η διευρυμένη φλέβα, αλλά οι συνέπειες αυτής της παθολογικής κατάστασης.

Βοηθά η παραδοσιακή ιατρική;

Οι παραδοσιακές θεραπείες χρησιμοποιούνται για πολλές ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των κιρσών των ποδιών. Η σύνθεση των λαϊκών φαρμάκων περιλαμβάνει φυσικά συστατικά που βοηθούν στην αραίωση του αίματος και ενισχύουν τους τοίχους των αγγείων. Είναι φυσικά και σχεδόν δεν έχουν αντενδείξεις.

Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, καθώς αυτά δεν συνδυάζονται πάντα με φαρμακευτική αγωγή και καταστέλλουν αμοιβαία τα αποτελέσματα.

Κίνδυνοι από τη χρήση παραδοσιακής ιατρικής

Οι λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία των κιρσών, αν και φυσικής προέλευσης, εξακολουθούν να έχουν ορισμένες αντενδείξεις. Τέτοια θεραπεία πρέπει να διακοπεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Επίσης, δεν πρέπει να παραβιάζετε τις συστάσεις σχετικά με τη διάρκεια της θεραπείας.

Όλα τα βότανα έχουν χαμηλότερη ή αυξανόμενη επίδραση στην αρτηριακή πίεση και πρέπει να ελέγχετε την κατάστασή σας από την πρώτη ημέρα της θεραπείας.

Η αποτελεσματικότητα των κατ 'οίκον θεραπειών κατά των κιρσών

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της θεραπείας εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Η αντιμετώπιση των κιρσών με οικιακές θεραπείες είναι άχρηστη σε σοβαρές ασθένειες, καθώς μόνο η χειρουργική επέμβαση μπορεί να βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση.

Οι ακόλουθοι παράγοντες επηρεάζουν επίσης το αποτέλεσμα:

  • σωστή προετοιμασία του φαρμάκου;
  • Συμμόρφωση με τις συστάσεις θεραπείας.
  • σωματική αντίδραση στη φαρμακευτική αγωγή;
  • Παρουσία άλλων χρόνιων παθήσεων.

Εάν ένα φάρμακο δεν δώσει αποτέλεσμα μετά από 3 εβδομάδες σωστής χρήσης, πρέπει να αντικατασταθεί από άλλο, καθώς αυτό δεν θα γίνει αντιληπτό από τον οργανισμό.

Η επιλογή μιας λαϊκής θεραπείας με έναν εξειδικευμένο βοτανολόγο ή θεράποντα ιατρό είναι βέλτιστη εάν είναι πιστός στις θεραπείες στο σπίτι για παθολογικές κιρσούς.

Συνδυασμός με συμβατική θεραπεία

Συχνά ακόμη και ο θεράπων ιατρός συνιστά τη συμπλήρωση της θεραπείας με παραδοσιακά φάρμακα. Σε συνδυασμό με φαρμακευτικά παρασκευάσματα με διάστημα τουλάχιστον 4 ωρών, χρησιμοποιούνται εξωτερικά μέσα. Αυτό θα αποτρέψει τις συγκρούσεις ναρκωτικών.

Τα φάρμακα και τα παραδοσιακά φάρμακα για στοματική χορήγηση πρέπει να λαμβάνονται σε απόσταση 6 ωρών. Συνδυάζοντας τα σωστά μέσα θεραπείας των κιρσών των ποδιών, μπορείτε να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Επιπλοκές της θεραπείας

Τα αναλφάβητα από του στόματος φάρμακα μπορούν να οδηγήσουν σε δυσάρεστες συνέπειες. Η θεραπεία της κιρσούς προκαλεί μερικές φορές ερεθισμό της γαστρεντερικής οδού ή επιδείνωση των χρόνιων ασθενειών της.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε η αλλεργία, γι 'αυτό πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας ένα αντιισταμινικό υψηλής ποιότητας κατά την έναρξη της θεραπείας.

Η τοπική χρήση λαϊκών θεραπειών μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν έχετε γρατσουνιές ή πληγές, το σπιτικό φάρμακο μπορεί να προκαλέσει εξουδετέρωση εάν δεν παρασκευάζεται με αλκοόλ.

Για αυτούς τους λόγους πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά την υγεία σας όταν ξεκινάτε την αυτοθεραπεία. Εάν εμφανιστούν αρνητικές αντιδράσεις, το φάρμακο απορρίπτεται αμέσως.

Οι ασφαλέστερες λαϊκές θεραπείες για κιρσούς

Υπάρχουν πολλές συνταγές για τη θεραπεία των φλεβών των ποδιών χρησιμοποιώντας αποτελεσματικές και ασφαλείς λαϊκές θεραπείες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στις πρώτες εκδηλώσεις της νόσου, όσο και σε σοβαρή μορφή - στο στάδιο της προετοιμασίας της επέμβασης για τη βελτίωση της κατάστασης.

Πράσινες ντομάτες

Οι κριτικές από ασθενείς που αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο είναι θετικές μόνο. Η χρήση κομπρέσες λαχανικών σάς επιτρέπει να ανακουφίσετε γρήγορα τα συμπτώματα της νόσου και, μετά την ολοκλήρωση της πορείας, να απαλλαγείτε από δυσάρεστα εξωτερικά ελαττώματα στα πόδια. Κάνουν θεραπεία το καλοκαίρι και πέφτουν όταν διατίθενται πράσινα λαχανικά.

Οι ντομάτες κόβονται σε μεγάλα κομμάτια και εφαρμόζονται στην προβληματική περιοχή. Διατηρούνται μέχρι να εμφανιστεί έντονη αίσθηση καψίματος, μετά την οποία αφαιρούνται και το πόδι ξεπλένεται με κρύο νερό. Οι διαδικασίες επαναλαμβάνονται κάθε μέρα για 2 συνεχόμενες εβδομάδες. Στο τέλος του μαθήματος, οι κόμβοι θα μαλακώσουν και θα σφίξουν αισθητά. Θα πρέπει να απομακρυνθούν εντελώς σε λίγες μέρες χωρίς πρόσθετο αντίκτυπο.

Υπάρχουν προτάσεις για τη χρήση ντομάτας πέντε φορές. Σε αυτήν την περίπτωση, μετά την έναρξη της καύσης, το πονόλαιμο πλένεται και στη συνέχεια επαναφέρονται οι πράσινες ντομάτες. Τέτοιες 5 συμπιέσεις στη σειρά εκτελούνται για 10 ημέρες. Ο κίνδυνος αυτής της έντονης έκθεσης είναι ο κίνδυνος χημικών εγκαυμάτων στο δέρμα.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε πράσινες ντομάτες, μπορείτε να αφαιρέσετε τις φλέβες στα πόδια σας όταν είναι ώριμα. Χρησιμοποιούνται για νυχτερινή συμπίεση που εφαρμόζεται κάθε μέρα για 15 ημέρες. Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι μικρότερο από αυτό των πράσινων ντοματών, αλλά οι κόμβοι είναι αισθητά μικρότεροι.

χυμός λεμονιού

Με το χυμό λεμονιού μπορείτε γρήγορα να εκτελέσετε τονωτικό υψηλής ποιότητας των αιμοφόρων αγγείων λόγω της υψηλής συγκέντρωσης βιταμίνης C σε μορφή που είναι διαθέσιμη στα τοιχώματα των φλεβών.

Η εύκολη αντιμετώπιση των φλεβών είναι εύκολη. Για να γίνει αυτό, αρκεί να σκουπίσετε τα πόδια με μια φέτα λεμονιού κατά μήκος της επώδυνης φλέβας. Η διαδικασία πραγματοποιείται αρκετές φορές την ημέρα έως ότου αφαιρεθούν εντελώς οι κόμβοι.

Ξίδι μηλίτη μήλου

Ένα φυσικό προϊόν που μπορεί να αποκαταστήσει την ποιότητα των αιμοφόρων αγγείων. Σε αναζήτηση θεραπείας για κιρσούς, πρέπει να θυμόμαστε για μια τέτοια θεραπεία. Το αποτέλεσμα του ξιδιού δεν είναι μόνο βεντονικό, αλλά και αποσυμφορητικό και βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος.

Το ξίδι 6% σκουπίζει την προβληματική περιοχή το πρωί και το βράδυ. Μην ξεπλύνετε τη σύνθεση μετά την εφαρμογή. Ακόμα και μετά την ξήρανση, διεισδύει σταδιακά στους ιστούς και θεραπεύει τις φλέβες για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι κιρσοί στα πόδια σχεδόν πάντα αρχίζουν να υποχωρούν σε ξίδι.

κάστανο αλόγου

Είναι ιδιαίτερα καλό να αντιμετωπίζετε κιρσούς των κάτω άκρων στην αρχή της παθολογίας με ένα φάρμακο που βασίζεται σε αυτό το φυτό. Με κιρσούς στα πόδια, χρησιμοποιείται έγχυση καστανιάς.

Η συνταγή δεν έχει αλλάξει εδώ και πολύ καιρό. Τα φρούτα αλέθονται σε μύλο κρέατος χωρίς απολέπιση και χύνονται με βότκα. Γεμίστε μισό ποτήρι 3 λίτρων με μια μάζα φρούτων και γεμίστε το στο χείλος με βότκα. Αυτό το φάρμακο διατηρείται στο σκοτάδι για 30 ημέρες. Μετά από αυτό, χρησιμοποιείται 3-4 φορές την ημέρα για να τρίψετε το πονόλαιμο. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην ωφέλιμη ζωή.

Συμπίεση Agave

Η 100ή επέτειος, που ζει σχεδόν σε όλα τα περβάζια παραθύρων, μπορεί να ανακουφίσει τέλεια τις πρώτες εκδηλώσεις της νόσου των φλεβών των κάτω άκρων. Οι φλέβες των αραχνών εξαφανίζονται εντελώς εάν κάνετε συμπιέσεις από το βάμμα του φυτού τη νύχτα.

Για το βάμμα, πάρτε 4 μεγάλα φύλλα του φυτού και ρίξτε 100 ml αλκοόλ σε αυτά. Αφού η σύνθεση διατηρηθεί στο ψυγείο για 7 ημέρες, εμποτίζεται με χαρτοπετσέτα και εφαρμόζεται στην προβληματική φλέβα ως συμπίεση. Η διάρκεια της θεραπείας για κιρσούς των ποδιών είναι 1 μήνας.

Λευκό λάχανο γενικής χρήσης

Η συμπίεση φύλλων λάχανου βοηθά στη γρήγορη βελτίωση της κατάστασης των ποδιών. Για να γίνει αυτό, είναι πρώτα απαραίτητο να καλύψετε τη θέση της προεξοχής των φλεβών με μαγειρική σόδα και στη συνέχεια να βάλετε ένα φύλλο λάχανου πάνω του, το οποίο τρίβεται άφθονα με στεγνό σαπούνι πλυντηρίου.

Ασφαλίστε τη συμπίεση με έναν ελαστικό επίδεσμο και αφήστε την να παραμείνει για 12 ώρες. Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε τη διαδικασία είναι το βράδυ.

Βάμμα τσουκνίδας

Η θεραπεία τσουκνίδας είναι εξαιρετική για την αποκατάσταση του φλεβικού τόνου και θα πρέπει να χρησιμοποιείται αμέσως μετά την εμφάνιση των κιρσών.

Για 1 ποτήρι βραστό νερό θα χρειαστείτε 2 κουταλιές της σούπας. ξηρή τσουκνίδα. Το φάρμακο είναι έτοιμο μετά την ψύξη. Ο ζωμός λαμβάνεται με 50 ml το πρωί και το απόγευμα, και το βράδυ το υπόλοιπο της θεραπείας είναι έτοιμο. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη σύνθεση για 4 εβδομάδες. Έχει καλή γεύση και δεν προκαλεί δυσάρεστες αισθήσεις.

Ποτό ανθών κάστανων αλόγων

Το προϊόν βοηθά στην αραίωση του αίματος, στην πρόληψη θρόμβων αίματος και στη μείωση της συμφόρησης στα πόδια.

Για τη θεραπεία των κιρσών των ποδιών, πάρτε 25 g φυτικού υλικού και ρίξτε ½ λίτρο βότκας. Η σύνθεση εγχύεται για 12 ημέρες, μετά την οποία φιλτράρεται μέσω cheesecloth. Πιείτε την έγχυση πριν από τα γεύματα. Μερίδα - 1 κουταλιά της σούπας. Η διάρκεια χρήσης ναρκωτικών είναι 21 ημέρες.

Το κάστανο αλόγου είναι μια δημοφιλής λαϊκή θεραπεία για τις κιρσούς. Έτσι, αυτό το φυτό χρησιμοποιείται σε κρέμα βάλσαμο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δερματίτιδας από κιρσούς. Η κρέμα έχει ελαφριά υφή και απορροφάται αμέσως χωρίς να αφήνει μια λιπαρή γυαλάδα στο δέρμα. Συνιστάται για χρήση το πρωί πριν από το αναμενόμενο άγχος. Η κρέμα χρησιμοποιείται ως δερματικός παράγοντας στη θεραπεία των κιρσών.

Έγχυση από Antonovka

Αφού κόψετε 3 μήλα, ρίξτε τα με 1 λίτρο βραστό νερό και διατηρήστε τα ζεστά για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τα μήλα αλέθονται και προστίθενται στο νέκταρ που προκύπτει 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. ελαφρύ μέλι. Πρέπει να πίνετε το φάρμακο σε 1 ποτήρι κάθε πρωί πριν από τα γεύματα για 1 μήνα.

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσω ενός συνδυασμού βιταμίνης C και ενζύμων από το μέλι. Βοηθούν στην ενίσχυση των τοιχωμάτων των φλεβών και των βαλβίδων τους. Με μια προχωρημένη μορφή της νόσου, το ποτό χρησιμοποιείται μόνο ως προσθήκη στην κύρια θεραπεία. Στα πρώτα συμπτώματα της νόσου, ως το κύριο φάρμακο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα φάρμακο για κιρσούς.

Σόδα κατά των κιρσών

Η σόδα έχει θετική επίδραση στο κυκλοφορικό σύστημα και υποστηρίζει τα τοιχώματα των φλεβών και των αιμοφόρων αγγείων. Εάν δεν υπάρχουν αντενδείξεις στη θεραπεία, χρησιμοποιήστε το διάλυμα μέσα.

Το διάλυμα παρασκευάζεται λαμβάνοντας 1 κουταλάκι του γλυκού σε 1 ποτήρι νερό. Το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται το πρωί και το βράδυ. Σας επιτρέπει να επαναφέρετε την κανονική ισορροπία οξέος-βάσης στο σώμα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατήρηση της υγείας των φλεβών και των αιμοφόρων αγγείων. Με ανισορροπία στους δείκτες, υπάρχει αραίωση των τοιχωμάτων των φλεβών, γεγονός που οδηγεί σε παθολογία.

συμπίεση μελιού

Το μέλι είναι ένα μοναδικό φυσικό προϊόν που εξαλείφει πολλά προβλήματα υγείας. Έχει χρησιμοποιηθεί για φλεβικές ασθένειες για πολύ καιρό και περισσότερο από μια γενιά γνωρίζει τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Για να αποκαταστήσετε τις φλέβες, απλώστε ένα στρώμα μελιού στον καμβά και βάλτε μια συμπίεση πάνω του, η οποία θα προσαρτηθεί στο επώδυνο πόδι με έναν επίδεσμο. Η πρώτη ημέρα διαρκεί 2 ώρες, η δεύτερη ημέρα - 3 ώρες, η τρίτη ημέρα - 4 ώρες. Τις επόμενες ημέρες, η συμπίεση χρησιμοποιείται όλη τη νύχτα. Η θεραπεία πραγματοποιείται μεταξύ 2 και 3 εβδομάδων, ανάλογα με τον βαθμό βλάβης. Εάν είστε αλλεργικοί στο μέλι, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά την αντίδραση του δέρματος.

Θεραπεία πατάτας κατά των κιρσών

Οι παραδοσιακές μέθοδοι θεραπείας των κιρσών περιλαμβάνουν τη χρήση πατάτας. Για να πάρετε το φάρμακο, πάρτε μια ακατέργαστη αποφλοιωμένη πατάτα, τρίψτε την σε τρίφτη και απλώστε την στην άρρωστη φλέβα με στρώση 1 cm. Στη συνέχεια, οι πατάτες καλύπτονται με 8πλάσια γάζα και εμποτίζονται με χυμό πατάτας. Αφήστε τις πατάτες για 5 ώρες.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο φρέσκο ​​υλικό που δεν βρίσκεται και έχει ήδη οξειδωθεί. Εάν η τριμμένη πατάτα δεν χρησιμοποιηθεί αμέσως, αλλά αφεθεί και για 30 λεπτά, θα χάσει τις φαρμακευτικές της ιδιότητες.

Η θεραπεία των κιρσών με αυτή τη μέθοδο είναι μεγάλη και διαρκεί τουλάχιστον 3 μήνες. Είναι βέλτιστο να το χρησιμοποιήσετε από τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.

Κώνοι λυκίσκου

Η θεραπεία λυκίσκου δεν πραγματοποιείται μόνο τοπικά αλλά και εσωτερικά. Για να προετοιμάσετε το φάρμακο, πρέπει να ρίξετε 1 κουταλιά της σούπας κώνους λυκίσκου με ένα ποτήρι βραστό νερό. Η σύνθεση αφήνεται να παρασκευαστεί μέχρι να κρυώσει.

Πάρτε το από το στόμα πριν από το δείπνο, 200 ml. Συμπίεση γίνονται μαζί του τη νύχτα. Αυτή η συνδυασμένη θεραπεία διαρκεί 1 μήνα και βοηθά στην τακτοποίηση ακόμη και των φλεβών που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σαπούνι πλυντηρίου

Το σαπούνι πλυντηρίου αντιμετωπίζει τέλεια τις πρώτες εκδηλώσεις της νόσου και, χάρη στην αντισηπτική του δράση, αποτρέπει τη φλεγμονή του δέρματος.

Περιστρέψτε 200 g σαπουνιού μέσω μύλου κρέατος και προσθέστε την ίδια ποσότητα στριμμένου παλιού λαρδιού. Στην προκύπτουσα σύνθεση, προστίθενται 200 ​​g κρεμμυδιών και κεχρί αλεσμένου. Η αλοιφή παρασκευάζεται σε θερμότητα για 24 ώρες και στη συνέχεια γίνεται συμπίεση στην πληγή για 10 ώρες (κατά προτίμηση τη νύχτα).

Η θεραπεία δεν πρέπει να διακόπτεται έως ότου τα εξογκώματα ή οι φλέβες αράχνης αρχίσουν να εξαφανίζονται.

Αλάτι

Όταν μιλάμε για τη θεραπεία των κιρσών, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους επιδέσμους αλατιού. Το αλάτι (κατά προτίμηση θαλασσινό αλάτι) αραιώνεται σε υγρό πολτό και απλώνεται σε ένα πυκνό πανί, το οποίο εφαρμόζεται σε μια φλέβα και στερεώνεται με έναν επίδεσμο. Ο επίδεσμος διατηρείται για 4 ώρες. Η σύνθεση πρέπει να αλλάζει τρεις φορές την ημέρα.

Εάν υπάρχει έντονη αίσθηση καψίματος, η συμπίεση αφαιρείται αμέσως και το πόδι πλένεται και αλείφεται με λιπαρή κρέμα.

Mumiyo από κιρσούς

Εάν ψάχνετε έναν τρόπο για να απαλλαγείτε από κιρσούς, τότε φάρμακα όπως οι μούμιες δεν πρέπει να αγνοούνται. Βοηθά στην κυκλοφοριακή συμφόρηση και στους θρόμβους αίματος.

Το φάρμακο παρασκευάζεται από 5 μέρη βαζελίνης και 1 μέρος μούμιας. Η σύνθεση εφαρμόζεται στην άρρωστη φλέβα τρεις φορές την ημέρα με ανοδικές κινήσεις. Τρίψτε το προϊόν μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη κρέμα μούμια. Μπορείτε ακόμη και να θεραπεύσετε τροφικά έλκη - μία από τις επιπλοκές των κιρσών.

Είναι καλό να συνδυάσετε την εφαρμογή της αλοιφής με τη χρήση εσωρούχων συμπίεσης, η οποία παράγει επίσης θερμότητα που βελτιώνει την απορρόφηση των φαρμακευτικών ουσιών από τον ιστό.

Ιχθυέλαιο

Το ιχθυέλαιο σε συνδυασμό με το μέλι Μαΐου μπορεί να αυξήσει τον αγγειακό τόνο και να ξεκινήσει τη διαδικασία απορρόφησης λιπαρών πλακών. Υπό την επιρροή της, η κυκλοφορία του αίματος ομαλοποιείται και η στασιμότητα του αίματος εξαλείφεται

Για να λάβετε μια φαρμακευτική αλοιφή, τα συστατικά αναμιγνύονται σε ίσες ποσότητες μέχρι να μαλακώσουν. Εφαρμόστε τη σύνθεση με τη μορφή συμπίεσης πριν πάτε για ύπνο. Αντιμετωπίστε την ασθένεια από 1 έως 2 μήνες.

Είναι αδύνατο να απαλλαγείτε από παθολογικές κιρσούς μόνο με παραδοσιακά φάρμακα. Για να έχετε ένα μόνιμο αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να συνδυάσετε την παραδοσιακή και την παραδοσιακή ιατρική.

Οι θεραπείες στο σπίτι είναι επίσης καλές για την πρόληψη ασθενειών, οι οποίες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη παρουσία παραγόντων που προδιαθέτουν στις κιρσούς.

10.01.2021