Αποτελεσματικές εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας των κιρσών

Οι κιρσοί γίνονται όλο και πιο συχνές στον πληθυσμό. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό: από την ακινησία έως την αγγειακή αδυναμία και την κληρονομικότητα. Η σύγχρονη ιατρική προσφέρει πολλές θεραπείες για αυτήν την ασθένεια. Αλλά πολλοί άνθρωποι προτιμούν λαϊκές θεραπείες για κιρσούς. Πόσο αποτελεσματικά συζητούνται στο άρθρο.

Επίδεσμοι, συμπιέσεις και περιτυλίγματα

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές λαϊκές συνταγές για κιρσούς. Οι άνθρωποι έχουν από καιρό καταλάβει ότι οι αληθινές θεραπείες για πολλές ασθένειες αναπτύσσονται κάτω από τα πόδια μας. Και μάθαμε πώς να τα χρησιμοποιούμε σωστά.

Ωστόσο, εάν η ασθένεια έχει ήδη λάβει σοβαρή στροφή, εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η θεραπεία με παραδοσιακές μεθόδους και η χρήση των μεθόδων παραδοσιακής ιατρικής μαζί με αυτές ως βοηθητικές μεθόδους.

Μεταξύ των παραδοσιακών μεθόδων αντιμετώπισης των κιρσών, υπάρχουν πολλές επιλογές:

 • μπάνια;
 • αναδιπλώνεται.
 • τρίψτε;
 • βάμματα για κατάποση.
 • συμπιεσμένο;
 • αλοιφές βοτάνων;
 • εφαρμογές και ούτω καθεξής.

Η θεραπεία των κιρσών στο σπίτι συνεπάγεται τόσο την εναλλακτική χρήση αυτών των μεθόδων όσο και την ταυτόχρονη χρήση τους.

Τριμμένες πατάτες

Είναι εύκολο να φτιάξετε μια ακατέργαστη συμπίεση πατάτας, αλλά πρέπει να είναι φρέσκο. Οι πατάτες πρέπει να ξεφλουδίζονται, να πλένονται, να τρίβονται και στη συνέχεια να τοποθετούνται σε πανί ή πανί (το οποίο πρέπει πρώτα να εμποτιστεί με χυμό πατάτας) και να τυλιχτούν γύρω από τα πονεμένα πόδια. Αυτή η συμπίεση πρέπει να διατηρείται για περίπου τέσσερις ώρες.

Ντομάτα

Θεραπεία των κιρσών με ντομάτες

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν τη συνταγή για τη θεραπεία των κιρσών με άγουρες ντομάτες. Υπάρχουν πολλές θετικές κριτικές στο Διαδίκτυο, αυτό το εργαλείο βοηθά πραγματικά να απαλλαγούμε από κιρσούς στο σπίτι.

Πρέπει να πάρετε μερικές πράσινες ντομάτες και να τις κόψετε κατά μήκος. Απλώστε μισή ντομάτα στις πληγείσες περιοχές και κρατήστε την μέχρι να καεί.

Είναι καλύτερα να το αντιμετωπίζετε αυτό το καλοκαίρι - οι χειμερινές ντομάτες από το κατάστημα είναι ελάχιστα χρήσιμες.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το άλλο μισό και τοποθετήστε το. Επαναλάβετε τη διαδικασία τέσσερις φορές. Μετά τη χρήση αυτής της θεραπείας για δύο εβδομάδες, οίδημα, πόνος και φλέβες γίνονται λιγότερο αισθητές.

Προϊόντα μελισσών

Στο σπίτι, μπορείτε να αντιμετωπίσετε κιρσούς με προϊόντα μελισσοκομίας (πρόπολη, μέλι). Οι λαϊκές συνταγές συνιστούν να κάνετε κομπρέσες μελιού για κιρσούς. Ένα στρώμα μελιού πρέπει να εφαρμοστεί στο ύφασμα και στη συνέχεια να τυλιχτεί γύρω από το προσβεβλημένο πόδι.

Κρατήστε την κομπρέσα για δύο ώρες την πρώτη ημέρα, τη δεύτερη - τρεις και μετά - τέσσερις. Και τότε η συμπίεση πρέπει να παραμείνει όλη τη νύχτα. Μετά από 2 εβδομάδες από τη χρήση αυτής της θεραπείας, τα συμπτώματα της νόσου εξαφανίζονται.

Βάμματα τριβής και αλκοόλ

Κατά τη θεραπεία των κιρσών, το τρίψιμο και το πόσιμο αλκοόλ είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά.

Αυτή η συνταγή για τρίψιμο με μέλι και κρεμμύδια βοηθά στις κιρσούς:

 1. Πάρτε μισό ποτήρι μέλι, πρέπει να είναι βότανα.
 2. Τρίψτε δύο κρεμμύδια.
 3. Ανακατέψτε το μέλι, τα κρεμμύδια και το τριμμένο σαπούνι.
 4. Τρίψτε τις πληγείσες περιοχές των ποδιών με αυτό το μείγμα και τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτο.
 5. Επίδεσμος παραπάνω.

Αφαιρέστε την ταινία στην πρώτη εκτέλεση μετά από δύο ώρες, στη δεύτερη - μετά τις τρεις, την επόμενη μέρα - μετά τις τέσσερις. Τότε μπορείτε να το αφήσετε εν μία νυκτί. Η διαδικασία πρέπει να εκτελεστεί εντός δέκα ημερών για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν και άλλες αποτελεσματικές μέθοδοι πρόληψης και θεραπείας των κιρσών.

Φρέσκα φύλλα Kalanchoe

Απαιτούνται μόνο φρέσκα φύλλα Kalanchoe για την παρασκευή του βάμματος. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετό για να γεμίσει ένα ποτήρι ποτήρι. Στη συνέχεια, πρέπει να γεμίσετε την πρώτη ύλη στο χείλος με βότκα, να το φελλάτε σταθερά και να το αποθηκεύσετε σε σκοτεινό μέρος.

Μετά από δύο εβδομάδες, τεντώστε τις επώδυνες φλέβες των ποδιών και τρίψτε σε βάμμα. Αυτό πρέπει να γίνεται κάθε μέρα, διαφορετικά δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Μετά από ένα μήνα τα αστέρια θα εξαφανιστούν.

Ρίζες δεντρολιβάνου

Οι μυρωδιές ρίζες αυτού του φυτού βάλτου βοηθούν επίσης να απαλλαγούμε από κιρσούς. Για να φτιάξετε το βάμμα, χρειάζεστε περίπου 3 κουταλιές της σούπας ρίζες δενδρολίβανου.

Πρέπει να ξεπλυθούν, να θρυμματιστούν και να τοποθετηθούν σε ένα μπουκάλι.

Ρίξτε βότκα ή αλκοόλ, αποθηκεύστε σε δροσερό μέρος και προστατέψτε από το φως για 2 εβδομάδες. Στη συνέχεια, τεντώστε, τρίψτε τα πονεμένα πόδια με αυτό το βάμμα κάθε μέρα για ένα μήνα. Καλύτερα πριν από το κρεβάτι. Το αποτέλεσμα της θεραπείας μπορεί να γίνει αισθητό μετά από δύο εβδομάδες.

Πράσινα καρύδια

Θεραπεία των κιρσών με πράσινα καρύδια

Απαιτούνται πράσινα, άγουρα καρύδια για τη θεραπεία των καρυδιών. Αφαιρούνται από το δέντρο στα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου. Τα καρύδια πρέπει να ξεφλουδίζονται, να αλέθονται σε μύλο καφέ ή με το χέρι.

Ρίξτε 100 γραμμάρια σε ένα μπουκάλι βότκα. Χρειάζονται δέκα ημέρες για να επιμείνουμε σε ένα ερμητικά κλειστό δοχείο. Ανακινήστε το δοχείο κάθε μέρα.

Ενισχύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και των τριχοειδών αγγείων, καθιστώντας τα ισχυρά και εύκαμπτα, αποτρέποντάς τους από την ανώμαλη επέκταση ή ζημιά.

βάμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο εσωτερικά όσο και για τρίψιμο. Πρέπει να το πίνετε είκοσι σταγόνες τρεις φορές την ημέρα, μισή ώρα πριν από τα γεύματα. Πιείτε για δέκα ημέρες και μετά κάντε ένα διάλειμμα για τον ίδιο αριθμό ημερών και επαναλάβετε την πορεία.

Αυτή η θεραπεία ενισχύει καλά τα αιμοφόρα αγγεία, ανακουφίζει από το πρήξιμο και τον πόνο και ανακουφίζει από τη βαρύτητα των ποδιών. Είναι σε θέση να αφαιρέσει τις φλέβες της αράχνης και να αποτρέψει την εμφάνιση νέων. Τρίψτε αυτό το βάμμα στα πόδια μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση κατά τον ύπνο για ένα μήνα.

Εγχύσεις και αφέψημα

Κατά τη θεραπεία με λαϊκές θεραπείες, χρησιμοποιούνται διάφορα αφέψημα και τσάι από βότανα. Υπάρχουν πολλές τέτοιες συνταγές. Υπάρχουν μερικά φαρμακευτικά βότανα που μπορούν να θεραπεύσουν τις κιρσούς.

Ωστόσο, πριν πάρετε οποιαδήποτε από τις συνταγές, πρέπει να συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό, καθώς αυτά τα φαρμακευτικά βότανα έχουν κάποιες αντενδείξεις. Εάν χρησιμοποιηθεί ανεξέλεγκτα, μπορεί εύκολα να προκαλέσει βλάβη στο σώμα σας.

Ποια βότανα βοηθούν στην ασθένεια αυτή; Πρώτα απ 'όλα - κάστανο αλόγου. Κάθε βιβλίο αναφοράς έχει τις ίδιες πληροφορίες σχετικά με το πόσο χρήσιμο είναι αυτό το φυτό για τις κιρσούς. Είναι σε θέση να ενισχύσει το αγγειακό τοίχωμα, να ομαλοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος, να ανακουφίσει το πρήξιμο, να ανακουφίσει τον πόνο και τις κράμπες.

Μοιάζει με ένα δέντρο με όμορφα ροζ λουλούδια και στρογγυλούς, φραγκοσυκιές. Βάμματα, αφέψημα και αλοιφές γίνονται από αυτό.

Αντενδείξεις για αυτήν την περικοπή:

 • εγκυμοσύνη και θηλασμός;
 • υπόταση;
 • χρόνιες παθήσεις των νεφρών και του ήπατος.
 • ηλικία των παιδιών
 • ορμονική ανισορροπία.

Εκτός από το κάστανο αλόγου, είναι γνωστά και άλλα φαρμακευτικά φυτά για αυτήν την ασθένεια:

 • Astragalus;
 • σημύδα (φλοιός και φύλλα);
 • immortelle;
 • verbena;
 • St. John's wort;
 • comfrey;
 • λευκή ακακία;
 • Plantain και άλλοι.

Μπορείτε να προτείνετε άλλες συνταγές για τη θεραπεία της νόσου.

Έγχυση μήλων Antonov

Τα μήλα Antonov χαρακτηρίζονται από το λεπτό, μοναδικό άρωμα και την ξινή γεύση τους. Αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι η έγχυσή τους μπορεί να βοηθήσει με αυτήν την ασθένεια. Για να το προετοιμάσετε, θα χρειαστείτε 300 γραμμάρια μήλων Antonov.

Πρέπει να τα ξεφλουδίσετε, να τα κόψετε και να κόψετε τα μήλα. Μαζί με τη φλούδα, τα ψιλοκομμένα μήλα πρέπει να χύνονται με ένα λίτρο νερό και να αφήνονται σε χαμηλή φωτιά.

Αφού βράσει το νερό, αφήστε το στη φωτιά για άλλα 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφήστε να κρυώσει, πάρτε μισό φλιτζάνι έγχυσης τρεις φορές πριν το φαγητό. Αντένδειξη για τη λήψη αυτής της συνταγής είναι η αυξημένη οξύτητα του στομάχου και η τάση για υψηλή αρτηριακή πίεση.

Βραστό λυκίσκου

Συνταγές για αφέψημα για τη θεραπεία των κιρσών

Απαιτούνται 50 γραμμάρια κώνου λυκίσκου για αυτήν τη συνταγή. Πρέπει να χύνονται με μισό λίτρο βραστό νερό και να καίγονται. Διατηρήστε για λίγα λεπτά μετά το μαγείρεμα.

Η τελική έγχυση πρέπει να τρίβεται στο δέρμα των ποδιών από το πόδι στο γόνατο δύο φορές την ημέρα για 3 μήνες.

Στη συνέχεια, βγάλτε το από τη σόμπα, στραγγίστε το και αφήστε το να κρυώσει. Πίνετε το ένα τέταρτο του ποτηριού δύο φορές την ημέρα μετά τα γεύματα. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συνταγή για όσους πάσχουν από χαμηλή αρτηριακή πίεση, γαστρίτιδα, παγκρεατίτιδα.

Φυτικά παρασκευάσματα

Συλλογές αρκετών χρήσιμων βοτάνων χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας. Ωστόσο, φροντίστε να ελέγξετε τις αντενδείξεις πριν τις χρησιμοποιήσετε.

Κάποια τέλη αξίζει να προταθούν:

 1. Πάρτε το βότανο από yarrow, ρίζα βατόμουρου, pisain, χαμομήλι και κάστανο αλόγου σε ίσες αναλογίες. Ρίξτε μισό λίτρο βραστό νερό και βάλτε το στη φωτιά. Αφαιρέστε μετά το βράσιμο και αφήστε το να βράσει όλη τη νύχτα. Πίνετε το ένα τρίτο ενός ποτηριού δύο φορές την ημέρα.
 2. Πάρτε κάστανο αλόγου, φλοιό βελανιδιάς, φλοιό σημύδας, αλογοουρά, αστράγαλος, αθάνατο, ισλανδικά βρύα σε ίσες αναλογίες, ανακατέψτε, ρίξτε ένα λίτρο βραστό νερό, επιμείνετε, πιέζετε, αφήστε να κρυώσει. Πίνετε το ένα τέταρτο του ποτηριού τέσσερις φορές την ημέρα.
 3. Πάρτε τσουκνίδα, yarrow, St. John's wort, ρίζα marshmallow σε ίσες ποσότητες, ρίξτε ένα λίτρο βραστό νερό και επιμείνετε. Σουρώνουμε, πίνουμε μισό ποτήρι τέσσερις φορές την ημέρα μετά τα γεύματα.

Αυτές οι συνταγές πρέπει να χρησιμοποιούνται για ένα μήνα και στη συνέχεια να κάνουν ένα διάλειμμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να επαναλάβετε το μάθημα. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί εάν εμφανίσετε παρενέργειες κατά τη χρήση αυτών των παραγόντων. Μπορεί να εμφανιστεί δερματικό εξάνθημα ή διάρροια. Σε αυτήν την περίπτωση, η λήψη βοτάνων πρέπει να σταματήσει.

Μπάνια για κιρσούς

Εκτός από διάφορες εγχύσεις και τρίψιμο, μπορείτε να κάνετε μπάνιο με τα πόδια. Ταυτόχρονα, προστίθενται αφέψημα βοτάνων, διάφορα αιθέρια έλαια. Είναι καλό να προσθέτετε νερό στο μπολ σόδα ή ξύδι μήλου.

Μπορεί να προταθεί το ακόλουθο παρασκεύασμα με βότανα:

 • τσουκνίδα;
 • κάστανο αλόγου;
 • ακολουθία;
 • χαμομήλι;
 • λευκή ιτιά;
 • σκουλήκι.

Πάρτε βότανα σε ίσες ποσότητες, ρίξτε ένα λίτρο βραστό νερό, επιμείνετε, στραγγίστε. Ρίξτε σε μια μπανιέρα (περίπου 5 λίτρα) και χαμηλώστε τα πόδια σας σε αυτήν. Το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό. Κρατήστε τα πόδια σας μέχρι να κρυώσει εντελώς το νερό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια φαρμακευτική αλοιφή.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μπάνιο με μαγειρική σόδα (200 γρ. μπέικιν πάουντερ για 20 λίτρα νερού), ανακατέψτε και βυθίστε τα πόδια σας στο μπάνιο. Η διαδικασία θα διαρκέσει 20 λεπτά. Πρέπει να το κάνετε δύο μέρες συνεχόμενα, μετά να πάρετε μια μέρα και να επαναλάβετε.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτή η ασθένεια δεν μπορεί να θεραπευτεί μόνο με λαϊκές θεραπείες. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τα φάρμακα που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός. Η παραδοσιακή ιατρική πρέπει να βοηθά μόνο την κύρια θεραπεία. Το πλεονέκτημά του έγκειται στον ελάχιστο αριθμό αντενδείξεων.

29.12.2020