Αλοιφές και πηκτές για κιρσούς των ποδιών: που πρέπει να χρησιμοποιήσετε, πώς να αντιμετωπίσετε σωστά την ασθένεια

Τι τζελ πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των κιρσών

Οι κιρσώδεις φλέβες των ποδιών αποτελούν παραβίαση της εκροής αίματος από ιστούς λόγω αγγειακής στένωσης και λειτουργικών διαταραχών των φλεβικών βαλβίδων. Η στασιμότητα του αίματος στα αγγεία οδηγεί σε τροφικές αλλαγές, σχηματισμό θρόμβων αίματος και βαθιές ελλείψεις έλκους. Η καταπολέμηση των κιρσών των ποδιών γίνεται υπό την επίβλεψη ενός φλεβολόγου, μερικές φορές αγγειοχειρουργού (ειδικός φλεβών).

Διάφορες ομάδες φαρμάκων χρησιμοποιούνται με τη μορφή αλοιφών, δισκίων για στοματική χορήγηση. Η χρήση φαρμάκων είναι αυστηρή στο σύστημα, καθώς οι πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας των φλεβικών προβλημάτων είναι υψηλότερες. Εάν χρησιμοποιούνται μόνο αλοιφές ή μόνο δισκία, το αποτέλεσμα είναι ελλιπές.

Ποιες αλοιφές ή γέλες πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια και την αποκατάσταση της ροής του αίματος;

Κύριες οδηγίες για τη θεραπεία ασθενειών του αίματος

Η θεραπεία για κιρσούς των ποδιών είναι περίπλοκη και στοχεύει στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων:

  • Εξάλειψη της φλεγμονώδους διαδικασίας. Η απελευθέρωση ειδικών μεσολαβητών οδηγεί σε φλεγμονώδη διαδικασία στον ιστό. Εξ ου και η οπτική αύξηση στα κάτω άκρα, πόνος, δυσφορία και βαρύτητα.
  • Αφαίρεση πρηξίματος. Η φλεβική λεμφική αποστράγγιση στα αγγεία διαταράσσεται, το υγρό συσσωρεύεται σε τοπικό επίπεδο.
  • Αποκατάσταση της επαρκούς κυκλοφορίας του αίματος στα πόδια. Αυτό επιτυγχάνεται διεγείροντας την πλήρη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και ενεργοποιώντας το έργο των φλεβικών βαλβίδων.
  • Ανακούφιση του συνδρόμου πόνου, σοβαρότητα με κιρσούς των ποδιών, παράπονα άλλων ειδών.
  • ομαλοποίηση των ρεολογικών ιδιοτήτων του αίματος. Αποκατάσταση επαρκούς ρευστότητας του υγρού συνδετικού ιστού. Η αραίωση του αίματος δεν πρέπει να είναι υπερβολική.

Η χρήση αλοιφών και κρεμών καθιστά δυνατή την επίτευξη αποτελεσμάτων σε τοπικό επίπεδο. Οι τοπικές παραβιάσεις εξαλείφονται. Ωστόσο, η επιλεκτικότητα δεν μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βασική αιτία της νόσου. Αυτή η θεραπεία είναι ατελής. Τελικά, η θεραπεία περιορίζεται στην αποκατάσταση της λειτουργικής δραστηριότητας των κάτω άκρων και στην πρόληψη επιπλοκών.

Ομάδες αλοιφών και πηκτωμάτων για κιρσούς των ποδιών

Η επιλογή των φαρμακευτικών τύπων φαρμάκων γίνεται βάσει των παραπάνω οδηγιών.

Εξάλειψη της φλεγμονώδους διαδικασίας

Πραγματοποιείται με δύο ομάδες φαρμάκων: αντιφλεγμονώδη μη στεροειδή προέλευση, καθώς και στεροειδή γενικής δράσης.

Κυρίως χρησιμοποιούνται μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ή ΜΣΑΦ).

Δεν υπάρχει θεμελιώδης διαφορά μεταξύ τους. Αυτές είναι αλοιφές κατά του φλεγμονώδους συστατικού των κιρσών των ποδιών με στενό φάσμα δράσης. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της διαδικασίας, εφαρμόστε 1-3 φορές την ημέρα με ελαφριές, κυκλικές κινήσεις. Μια πιο εντατική χρήση δεν είναι αποδεκτή για θεραπευτικούς σκοπούς, καθώς τα δραστικά συστατικά απορροφώνται στην κυκλοφορία του αίματος μέσω μεγάλων αγγείων.

Επίσης, μην χρησιμοποιείτε αλοιφές με βάση αντιφλεγμονώδεις ουσίες για τροφικά έλκη. Οι ανοιχτές πληγές δεν επιτρέπουν αλοιφές για κιρσούς των ποδιών. Μετά την επιθηλιοποίηση (επούλωση), μπορείτε να την καταφύγετε.

Η δράση των ΜΣΑΦ βασίζεται στην ικανότητα μείωσης της ευαισθησίας των υποδοχέων στις επιδράσεις των φλεγμονωδών μεσολαβητών. Ο πόνος, η ταλαιπωρία και η βαρύτητα εξαλείφονται.

Τα στεροειδή χρησιμοποιούνται ως έσχατη λύση. Μόνο όταν τα ΜΣΑΦ δεν είναι αποτελεσματικά. Η φλεγμονή και ο πόνος σταματούν και η τοπική διατροφή των ιστών βελτιώνεται. Δεν χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες λόγω της πιθανότητας γενικών παρενεργειών.

Αφαίρεση πρησμάτων

Τα κορτικοστεροειδή φάρμακα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του οιδήματος. Συνιστώνται επίσης σύνθετα δραστικά συστατικά με αντιφλεγμονώδη, ενετικά και θεραπευτικά.

Αποκατάσταση της φυσιολογικής ροής του αίματος στα πόδια με κιρσούς

Εμφανίζονται αλοιφές και πηκτές με φλεβοτονικά (βεντονικά) εφέ. Η επίδραση τέτοιων φαρμάκων βασίζεται στην ικανότητα διέγερσης της συστολής των τοιχωμάτων των αγγείων, στο έργο των βαλβίδων των φλεβών.

Ορισμένα δραστικά συστατικά είναι ισχυρότερα από άλλα λόγω της υψηλότερης συγκέντρωσης του δραστικού συστατικού. Είναι καλύτερα να εμπιστευτείτε τον γιατρό στο θέμα της επιλογής, θα επιλέξει μια αλοιφή με βάση την «παραμέληση» της νόσου.

μάθημα εφαρμογής. Δεν πρέπει να περιμένετε ένα γρήγορο αποτέλεσμα, θα επιτευχθεί μετά από μερικές εβδομάδες. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές δείχνουν την ανάγκη για σύνθετη εφαρμογή μαζί με φάρμακα δισκίων. Η διάρκεια ενός θεραπευτικού μαθήματος είναι 25-30 ημέρες, μετά ένα διάλειμμα και μια νέα πορεία. Η συχνότητα δεν περιορίζεται, αλλά καθορίζεται από τη σοβαρότητα της γενικής κατάστασης. Η διαδικασία που ξεκίνησε απαιτεί την σχεδόν συνεχή χρήση αλοιφών για κιρσούς των ποδιών.

Εξάλειψη του συνδρόμου πόνου

Η δυσφορία και ο πόνος εξαλείφονται με τη βοήθεια τοπικών αναλγητικών. Πρόκειται για σύνθετα μέσα καταπολέμησης του πόνου και της φλεγμονής ταυτόχρονα. Υπάρχουν μόνο μερικά καθαρά αναλγητικά με τη μορφή αλοιφής ή κρέμας στη φαρμακευτική αγορά.

Το εύρος αυτών των αλοιφών, πηκτωμάτων και κρεμών είναι ευρύ και δεν περιορίζεται στις κιρσούς των ποδιών. Εφαρμόζονται σύμφωνα με τις οδηγίες έως και 3 φορές την ημέρα για 7-12 ημέρες, τότε απαιτείται διακοπή. Ο διορισμός μόνο των αναλγητικών δεν είναι πρακτικός. Σταματούν τα συμπτώματα, καταπολεμούν τις συνέπειες όταν η αιτία δεν επηρεάζεται.

Ομαλοποίηση των ρεολογικών ιδιοτήτων του αίματος

Αποδέχεται το διορισμό βεντονικών παραγόντων καθώς και αραιωτικών αίματος. Αλλά αυτά τα κεφάλαια χρησιμοποιούνται με προσοχή, καθώς είναι δυνατόν να αυξηθεί η διαπερατότητα των αιμοφόρων αγγείων, η ανάπτυξη της ευθραυστότητάς τους και, ως αποτέλεσμα, η τοπική αιμορραγία, το αιμάτωμα και η επιδείνωση των κιρσών των ποδιών.

Σύνθετες αλοιφές για κιρσούς των ποδιών

Αυτά τα φάρμακα έχουν συστηματικό αποτέλεσμα. Επιλύετε πολλά προβλήματα ταυτόχρονα. Με την έγκαιρη θεραπεία για κιρσούς των ποδιών, αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό: δεν χρειάζεται να αγοράσετε δεκάδες αλοιφές και να τις εφαρμόσετε ανά ώρα. Το πιο κατάλληλο φάρμακο επιλέγεται από ειδικό.

Βασικές αρχές θεραπείας

Πώς να εφαρμόσετε σωστά αλοιφές και πηκτές για κιρσούς στα πόδια ώστε να επιτύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα;

  • Μην συνταγογραφείτε μόνοι σας τη θεραπεία. Είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τη μάζα των αποχρώσεων. Εάν έχετε κιρσούς στα πόδια σας, επικοινωνήστε με έναν φλεβολόγο, χειρουργό ή αγγειοχειρουργό.
  • Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες και τις συμβουλές του γιατρού σας. Εάν συνταγογραφηθεί ανεπαρκής δοσολογία, το θεραπευτικό αποτέλεσμα δεν θα εμφανιστεί. Η περίσσεια αλοιφής οδηγεί στη διείσδυση δραστικών ουσιών στο αίμα, εμφανίζονται ανεπιθύμητες ενέργειες. Τα ευεργετικά αποτελέσματα δεν θα είναι πλέον.
  • Βαθμολογήστε την αποτελεσματικότητα των αλοιφών. Εάν δεν υπάρχει βελτίωση, συμβουλευτείτε ξανά έναν γιατρό για να αναθεωρήσετε την πορεία. Η κατά προσέγγιση χρονική περίοδος μετά την οποία μπορεί να εκτιμηθεί η επάρκεια της θεραπείας είναι 7-10 ημέρες.
  • Εάν εμφανίσετε παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της δυσανεξίας στα ναρκωτικά, ζητήστε αναθεώρηση της θεραπευτικής πορείας.
  • Ο πόνος μπορεί να υποδηλώνει θρόμβους αίματος. Για να αποκλείσετε τη διαδικασία, πρέπει να επικοινωνήσετε ξανά με έναν ειδικό.

Αλοιφές, πηκτές, κρέμες κατά των κιρσών των ποδιών συνταγογραφούνται σε συνδυασμό με φάρμακα σε μορφή δισκίου. Είναι δυνατοί οι συνδυασμοί των αλοιφών. Πολλά από τα ονόματα στην αγορά είναι ακατάλληλα για μονοθεραπεία. Για να έχετε ένα υψηλής ποιότητας θεραπευτικό αποτέλεσμα, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

06.12.2020