Το καλύτερο μέσο για τη θεραπεία των κιρσών

Με κιρσούς, το αίμα σταματά στις βαλβίδες των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα οι φλέβες να διογκώνονται και να διογκώνονται. Η διαδικασία συνοδεύεται από αλλαγή στο χρώμα τους. Οι φλέβες στα πόδια συνήθως γίνονται μωβ ή μπλε, γίνονται αισθητές (προεξέχουν πάνω από την επιφάνεια του δέρματος). Οι κιρσώδεις φλέβες θεωρούνται καλλυντικό ελάττωμα, αλλά ορισμένοι άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι σε αυτήν την παθολογία υποφέρουν από σωματική δυσφορία.

Τα φάρμακα για κιρσούς ανακουφίζουν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • πόνος (ειδικά όταν περπατάτε)
 • οίδημα;
 • αίσθημα βαρύτητας (ή πληρότητας) στη θέση του εντοπισμού των κιρσών.
 • κράμπες (συχνότερα τη νύχτα).
 • Αλλαγές στο δέρμα και η εμφάνιση ταυτόχρονης νόσου (δερματίτιδα, έκζεμα).

Σημαντικό! Είναι αδύνατο να θεραπευτεί εντελώς οι κιρσώδεις φλέβες, αλλά διάφορες θεραπευτικές μέθοδοι θα βοηθήσουν στη μείωση των εκδηλώσεων της παθολογίας και της περαιτέρω ανάπτυξής τους.

Πώς αναγνωρίζετε τα πρώτα σημάδια των κιρσών;

πώς να αναγνωρίσετε ένα σημάδι των κιρσών

Για να ξεκινήσετε την έγκαιρη θεραπεία των κιρσών, πρέπει να γνωρίζετε ποια συμπτώματα υποδηλώνουν μια επικείμενη ασθένεια. Υπάρχουν 6 στάδια των κιρσών:

 • η έναρξη της νόσου, η οποία υποδηλώνεται από οίδημα, βαρύτητα στα πόδια και νυχτερινές κράμπες στους μύες του κάτω ποδιού, νυχτερινή αλλαγή στη θερμοκρασία των ποδιών - είναι ζεστά ή κρύα.
 • Το πρώτο στάδιο χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση αραχνών.
 • στη δεύτερη, πάχυνση των φλεβών και σχηματισμός οζιδίων πάνω τους.
 • Το τρίτο οδηγεί σε σοβαρό πρήξιμο των ποδιών το βράδυ.

Τα δύο τελευταία στάδια είναι ο σχηματισμός τροφικών ελκών. Η αλλαγή στο χρώμα του δέρματος στα πόδια στις πληγείσες περιοχές θα πρέπει επίσης να είναι ανησυχητική. Παίρνει καφέ απόχρωση. Η μεγαλύτερη επιτυχία της θεραπείας μπορεί να επιτευχθεί στο αρχικό στάδιο και στο πρώτο στάδιο. Επομένως, στα πρώτα συμπτώματα, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να ξεκινήσετε τη θεραπεία.

Το πρόβλημα των κιρσών είναι ιδιαίτερα οξύ σε έγκυες και θηλάζουσες μητέρες. Οι εκδηλώσεις της νόσου επιδεινώνουν σημαντικά την κατάσταση και οι επιλογές θεραπείας είναι περιορισμένες. Επομένως, κατά την αξιολόγηση φαρμάκων για κιρσούς, θα δώσουμε προσοχή στη δυνατότητα χρήσης τους κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.

Ομάδες φαρμάκων για τη θεραπεία των κιρσών

Για τη θεραπεία των κιρσών, χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι φαρμάκων: αλοιφές, κρέμες, δισκία, ενέσεις. Όλα τα φάρμακα ανήκουν σε μία από τις ακόλουθες ομάδες:

 1. Διαχωριστικά. Φάρμακα που ανακουφίζουν τον πόνο και τα συνοδευτικά συμπτώματα (πυρετός, αίσθημα καύσου, κεφαλαλγία). Τείνουν επίσης να αραιώνουν το αίμα. Για κιρσούς, φάρμακα αυτής της ομάδας συνταγογραφούνται συχνά με τη μορφή δισκίων ή ενέσιμων διαλυμάτων.
 2. Φλεβοτονικά. Χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία χρόνιων κιρσών. Τα φάρμακα αυξάνουν την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων, ενισχύουν τα τοιχώματά τους και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία στο αίμα. Με παρατεταμένη χρήση, τα φλεβοτονικά σταματούν τα συμπτώματα των κιρσών και αποτρέπουν την περαιτέρω ανάπτυξη της παθολογίας.
 3. αντιπηκτικά. Φάρμακο αραίωσης αίματος. Χρησιμοποιούνται για να μειώσουν την ορατότητα των φλεβών και να μειώσουν το πρήξιμο. Είναι κυρίως καλλυντικά.
 4. αντιοξειδωτικά. Χρησιμοποιούνται για να επιταχύνουν την εκροή υγρών, να αυξήσουν την ελαστικότητα και να ενισχύσουν τα αιμοφόρα αγγεία. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση των καλλυντικών εκδηλώσεων των κιρσών (αμφιβληστροειδείς φλέβες), αλλά έχουν επίσης θεραπευτικό αποτέλεσμα.
Θεραπείες για κιρσούς

Ο γιατρός μπορεί επίσης να συνταγογραφήσει αποσυμφορητικά και ενέσεις αλατούχου διαλύματος κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Σημαντικό! Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή, οι κάλτσες συμπίεσης χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των εκδηλώσεων των κιρσών. Μπορεί να είναι ειδικές κάλτσες ή καλσόν που θα αναστέλλουν την εξέλιξη της παθολογίας.

Διαχωριστικά

Οι αποσυνθετικοί παράγοντες ή οι αναστολείς συσσωμάτωσης αιμοπεταλίων πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο μετά από συμβουλή γιατρού ή για μικρό χρονικό διάστημα. Φάρμακα από αυτήν την ομάδα αραιώνουν το αίμα, έτσι ώστε να μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά ανεπιθύμητων ενεργειών:

 • παρατεταμένη αιμορραγία.
 • πτώση της αρτηριακής πίεσης (αρτηριακή πίεση);
 • ζάλη, αδιαθεσία.

Σημαντικό! Μια απόλυτη αντένδειξη στη χρήση τους είναι η καρδιακή ανεπάρκεια (ανεξάρτητα από το στάδιο της νόσου).

Η λήψη ακετυλοσαλικυλικού οξέος από μόνη της είναι επικίνδυνη, καθώς μπορεί να εμφανιστούν παρενέργειες (ειδικά μια απότομη μείωση του ρυθμού πήξης του αίματος).

Σημαντικό! Οι αναστολείς συσσωμάτωσης αιμοπεταλίων σε συνδυασμό με αντιπηκτικά αυξάνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης. Επομένως, η χρήση ναρκωτικών από αυτές τις κατηγορίες συνιστάται ξεχωριστά.

Phlebotonics

Τα παρασκευάσματα από τη φλεβοτονική ομάδα έχουν πολύπλοκη επίδραση στο σώμα. Με κιρσούς εκπληρώνουν τις πιο σημαντικές θεραπευτικές λειτουργίες: Αυξάνουν την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και σταθεροποιούν τη ροή του αίματος.

Οι πιο αποτελεσματικές ουσίες σε αυτήν την κατηγορία:

 1. rutoside. Αναφέρεται σε βιταμίνες της ομάδας Ρ: η ουσία περιέχεται σε διάφορες μορφές δοσολογίας (ειδικά σε δισκία). Το Rutoside βρίσκεται σε λαχανικά, φρούτα και μούρα.
 2. πεντοξυφυλλίνη. Έχει θετική επίδραση στη μικροκυκλοφορία του αίματος και στις ρεολογικές του ιδιότητες (ρευστότητα, ιξωδοπλαστικότητα). Τα φάρμακα πεντοξυφυλλίνης λειτουργούν επίσης στα αιμοφόρα αγγεία για να αυξήσουν την ελαστικότητά τους.
 3. εσπεριδίνη. Μια ουσία που μειώνει την ελαστικότητα των φλεβών, τη συμφόρηση του αίματος και τη διαπερατότητα των τριχοειδών τοιχωμάτων. Έχει επίσης αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Τα παρασκευάσματα από αυτήν την ομάδα εξάγονται από φυσικές ενώσεις. Τα φάρμακα έχουν ελάχιστες παρενέργειες λόγω της φυσικής τους προέλευσης.

Αντιπηκτικά

Τα παρασκευάσματα από την ομάδα των αντιπηκτικών έχουν αντιπηκτικές ιδιότητες. Ένα δημοφιλές φάρμακο σε αυτήν την κατηγορία είναι η ηπαρίνη. Είναι ένα φάρμακο άμεσης δράσης. Έρχεται με τη μορφή ενέσιμου διαλύματος. Χορηγείται είτε ενδοφλεβίως (σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις) είτε υποδόρια (ως μέρος σύνθετης θεραπείας).

Σημαντικό! Τα παραπάνω φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για αιμορραγία και εγκυμοσύνη. Τα αντιπηκτικά δεν συνιστώνται σε γυναίκες που θηλάζουν.

Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά χρησιμοποιούνται πιο συχνά για την πρόληψη ή τη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης κιρσών. Αυτά τα φάρμακα είναι προαιρετικά.

Πρόσθετες προτάσεις

Για να ανακουφίσετε τα οδυνηρά συμπτώματα των κιρσών, πρέπει να κάνετε ένα ζεστό ή ζεστό μπάνιο, να ασκείστε και να κάνετε μπάνιο πιο συχνά. Οι ασκήσεις εξαρτώνται από το στάδιο της νόσου.

Επίσης, το άμεσο ηλιακό φως (και, κατ 'αρχήν, οποιαδήποτε θέρμανση της περιοχής εντοπισμού της παθολογίας) βοηθά στις κιρσούς. Με αυτήν τη μέθοδο, ωστόσο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα με παράγοντα προστασίας από τον ήλιο, ώστε να μην επιταχύνετε τη γήρανση του δέρματος και να αυξήσετε τον κίνδυνο καρκίνου.

Δισκία κατά των κιρσών

Φάρμακα για κιρσούς

Η αυτοθεραπεία κατά των κιρσών είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος θεραπείας. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο θαυμάσιες συνταγές για ξίδι μηλίτη μήλου, βδέλλες και άλλες μαγικές τεχνολογίες και οι συμπολίτες μας θέλουν να το πιστέψουν. Οι κιρσοί μπορούν τώρα να θεραπευτούν φθηνά ή ακόμα και δωρεάν από πιστοποιημένους ειδικούς, αλλά οι θαυμαστές είναι ακόμη πολύ δημοφιλείς. Αυτά είναι πιθανώς υπολείμματα του πρωτόγονου κοινοτικού συστήματος των προγόνων μας. Μόνο ο πόνος μπορεί να κάνει ένα άτομο να κυνηγήσει έναν γιατρό. Θα απασχοληθούμε να λερώσουμε ανεπιθύμητες κιρσούς με διάφορα δυσάρεστα πράγματα με την ελπίδα ότι μια μέρα θα φύγουν.

Ιατρική κατά των κιρσών

Η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων που επιλέγουν μεταξύ χειρουργικής θεραπείας μιας νόσου (στην περίπτωσή μας με κιρσούς) και πιθανής μη επεμβατικής θεραπείας, είτε είναι κάψουλες, δισκία για κιρσούς, πηκτές, αλοιφές, βότανα και εγχύσεις, θαΕιδικά επιλέγετε το τελευταίο εάν αναφέρουν από όλες τις οθόνες σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους και την περιττότητα των λειτουργιών τους. Ο αριθμός των πληροφοριών για τους ασθενείς που βρίσκονται σε μούδιασμα μπορεί να εκτιμηθεί από τον αριθμό των διαφημίσεων για χάπια και κρέμες για κιρσούς σε όλα τα ομοσπονδιακά κανάλια, όπου τα χαρούμενα κορίτσια ξεφεύγουν εύκολα μετά από επίχρισμα κρέμας θαυμάτων στα υγιή πόδια τους ή λαμβάνοντας χάπια θαύματος.

Τι να κάνετε και τι να πάρετε με κιρσούς;

Πριν από την τυπική προσφορά να επικοινωνήσετε με το κέντρο μας, θα σας ενημερώσουμε για πραγματικά αποτελεσματικές μεθόδους που μπορεί να διευκολύνουν την πορεία της νόσου.

Σε αυτήν την ενότητα προτείνουμε να ξεχάσετε τα εξαιρετικά αποτελεσματικά χάπια που "βοηθούν" με τις κιρσούς και να θυμάστε τις παραδοσιακές και αποδεδειγμένες μεθόδους.

Μασάζ και μπάνιο για κιρσούς

Το μασάζ, σε αντίθεση με πολλά από τα φθηνά φλεβοτονικά που διαφημίζονται, είναι μια μέθοδος ενεργού θεραπείας των κιρσών, βοηθώντας στην πρόληψη του οιδήματος, στην εξάλειψη του πρηξίματος, στην κόπωση του κάτω άκρου και στη μείωση της συνολικής κόπωσης του σώματος.

Το Καινοτόμο Αγγειακό Κέντρο χρησιμοποιεί όλους τους τύπους σύγχρονων μασάζ, ειδικά για παθολογίες του λεμφικού και φλεβικού συστήματος. Μία από τις αποκλειστικές μεθόδους είναι η τεχνολογία του λεμφικού μασάζ αποστράγγισης με λωρίδα, η οποία είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας.

Σε χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, χρησιμοποιείται μασάζ για την εξάλειψη της φλεβικής υπέρτασης σε κιρσούς και μετα-θρομβωτικό σύνδρομο. Ο συνδυασμός αυτής της τεχνολογίας με το banding σας επιτρέπει να εξαλείψετε αποτελεσματικά όλες τις κλινικές εκδηλώσεις της νόσου.

Το θεραπευτικό μασάζ είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο συμπτωματικής θεραπείας των κιρσών στα πόδια, αλλά παρέχει μόνο προσωρινή ανακούφιση. Χρησιμοποιούμε χειροκίνητη λεμφική παροχέτευση σε ασθενείς με σοβαρό οίδημα σε ασθενείς με λεμφοβενική ανεπάρκεια. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι να «σκύψεις τους θρόμβους» με τέτοια θεραπεία, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε περίπτωση επιδείνωσης.

Αλλά το μπάνιο είναι εντελώς διαφορετικό θέμα: είναι πολύ επικίνδυνο με κιρσούς, θρομβοφλεβίτιδα των κάτω άκρων ή μετα-θρομβωτικές ασθένειες. Οποιαδήποτε θερμική έκθεση μπορεί να προκαλέσει σχηματισμό θρόμβων σε βαθιές φλέβες που μεταφέρονται από τη ροή του αίματος, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Η αφυδάτωση στο μπάνιο προκαλεί το πάχος του αίματος. Δεν πρέπει να εκθέτετε τον εαυτό σας σε περιττούς κινδύνους. Οι κιρσοί από το λουτρό δεν εξαφανίζονται και μπορεί να αναπτυχθεί θρομβοφλεβίτιδα.

Θεραπεία με λέιζερ των κιρσών

Θεραπεία με λέιζερ των κιρσών

Οι κιρσοί - μια ασθένεια που εναποτίθεται στη θεραπεία δεν ανέχεται. Εάν ένα άτομο δεν δώσει τη δέουσα προσοχή στην πορεία της νόσου, επιδεινώνει ακούσια την κατάστασή του και αυξάνει την πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης.

Η ιατρική εξελίσσεται κάθε μέρα και είναι καλό που υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στη χειρουργική επέμβαση αυτές τις μέρες - θεραπεία των κιρσών με λέιζερ.

Η θεραπεία με λέιζερ των κιρσών είναι η ίδια αποτελεσματική μέθοδος με τη λειτουργία, αλλά απολύτως ανώδυνη. Σε αντίθεση με τη φαρμακευτική αγωγή, η ταχύτητα είναι ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα. Η θεραπεία με λέιζερ χρησιμοποιείται σε νοσοκομεία και σαλόνια ομορφιάς όταν πρέπει να αφαιρεθεί μια μικρή ποσότητα κιρσών - φλεβών αράχνης.

Πρώτον, ο γιατρός εγχέει φάρμακα για τον πόνο στον ασθενή και κολλά τις κατεστραμμένες φλέβες μαζί με ένα λέιζερ. Μετά από μια τέτοια επέμβαση, ο ασθενής πρέπει να φοράει εσώρουχα συμπίεσης για ένα χρόνο.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά εντός 5-7 μηνών από τη θεραπεία με λέιζερ. Πολλοί ασθενείς προτιμούν αυτή τη λύση στο πρόβλημα επειδή, σε αντίθεση με τα χάπια και άλλα φάρμακα, η θεραπεία με λέιζερ είναι γρήγορη, φθηνή, αποτελεσματική και όχι επώδυνη.

Λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία των κιρσών

Μερικές φορές συμβαίνει ότι ένα άτομο αναγκάζεται να σταματήσει την παραδοσιακή θεραπεία για κιρσούς λόγω ατομικής δυσανεξίας στα χάπια και τη φαρμακευτική αγωγή.Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς φυσικά συστατικά βρίσκονται στις ίδιες κρέμες, αλοιφές και άλλα παρασκευάσματα.Πολλές επιβλαβείς χημικές ουσίες προστίθενται μόνο σε αυτές.

Λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία των κιρσών

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες οι λαϊκές θεραπείες είναι αποτελεσματικές μόνο στα αρχικά στάδια των κιρσών. Οι παραδοσιακές ιατρικές συνταγές, όπως τα παραδοσιακά φάρμακα, στοχεύουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Πριν εμφανιστούν αποτελεσματικά φάρμακα για την καταπολέμηση των κιρσών, οι πρόγονοί μας χρησιμοποίησαν σπιτικές κρέμες, αλοιφές, εγχύσεις, λοσιόν από φύλλα σημύδας, κάστανα, κολλιτσίδα, ξίδι μηλίτη μήλου, λυκίσκο και κατιφές. Τέτοια φάρμακα αντιμετώπιζαν πόνο στα πόδια όχι χειρότερα από πολλά σύγχρονα φάρμακα και ακριβά χάπια.

Για παράδειγμα, ένα φυσικό φάρμακο φτιαγμένο από εγχυμένα θρυμματισμένα φύλλα Kalanchoe τρίβεται στα πόδια για ένα μήνα, το σύνδρομο πόνου εξαφανίστηκε και τα φλεβικά δίκτυα έγιναν λιγότερο αισθητά. Ένα παρόμοιο φυσικό συμπλήρωμα λειτούργησε αρκετά καλά και σαφώς δεν ήταν κατώτερο από τα χάπια.

Εάν έχετε έντονα συμπτώματα που διαταράσσουν την καθημερινή ζωή και την καθιστούν άβολα και υποψιάζεστε κιρσούς στα πόδια, δεν χρειάζεται να συνταγογραφείτε ανεξάρτητα χάπια και φάρμακα. Συνιστάται να επισκεφθείτε έναν φλεβολόγο που θα επιλέξει επαγγελματικά μια ατομική θεραπεία για τη θεραπεία των κιρσών.

κάστανο αλόγου

Στη λαϊκή ιατρική, η πρώτη θέση ανήκει στο άλογο κάστανο. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας των κιρσών βασίζεται στο περιεχόμενο πολλών ουσιών στο φυτό:

 • escin ενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, αραιώνει το αίμα και έχει αντιβακτηριακή δράση.
 • Η εσκουλίνη εμποδίζει το σχηματισμό αγγειακού δικτύου (ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία και άλλα μικρά αγγεία) και αποτρέπει τους θρόμβους στο αίμα.
 • Οι τανίνες έχουν τη δυνατότητα να συνδέουν την πρωτεΐνη και να την στερεώνουν στο τοίχωμα του αγγείου, γεγονός που αυξάνει τη δύναμή του.
 • το rutin μειώνει τη διαπερατότητα του τοιχώματος του αγγείου.
 • Η Kaempferol βοηθά στην αναγέννηση των ιστών, θεραπεύει τα έλκη και δρα κατά του καρκίνου.

Το αποτέλεσμα της χρήσης λαϊκών θεραπειών με βάση το κάστανο αλόγου επιτυγχάνεται με μια θεραπεία. Εκδηλώνεται με μείωση του οιδήματος, πρησμένες φλέβες, βαρύτητα, κνησμό και πόνο. Το μειονέκτημα του κάστανου αλόγου είναι η αδυναμία χειρισμού του κατά τη μεταφορά ενός μωρού και του θηλασμού. Όπως κάθε λαϊκή θεραπεία, είναι απλώς μια προσθήκη στη φαρμακευτική θεραπεία. Τα αποτελεσματικά φάρμακα αναπτύχθηκαν με βάση το εκχύλισμα καστανιάς αλόγου.

Ξίδι μηλίτη μήλου

Ξίδι μηλίτη μήλου για κιρσούς

Ακόμα και το επίσημο φάρμακο αναγνωρίζει τα οφέλη του για τη θεραπεία των κιρσών. Μια μεγάλη ποσότητα θρεπτικών συστατικών - οξέα, αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα - σας επιτρέπει να καταπολεμήσετε ταυτόχρονα πολλαπλές εκδηλώσεις κιρσών. Η εφαρμογή ξιδιού μηλίτη μήλου επιτρέπει:

 • ομαλοποιεί τον αγγειακό τόνο.
 • αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και αποφεύγει την αραίωση που συνήθως σχετίζεται με την ασθένεια.
 • αφαιρέστε το πρήξιμο.
 • , για να αυξήσετε τον τόνο των λείων μυών.
 • καταπραΰνει τη φλεγμονή λόγω των αντισηπτικών ιδιοτήτων του ξιδιού μηλίτη.

Το εμπορικό ξίδι μηλίτη μήλου δεν είναι κατάλληλο για τη θεραπεία κιρσών. Η σπιτική έκδοση είναι εύκολη στην προετοιμασία με φρέσκα μήλα. Υπάρχουν δύο χρήσεις - εξωτερική και εσωτερική. Το συμπυκνωμένο ξίδι χρησιμοποιείται για λουτρά, συμπιέσεις, περιτυλίγματα και χύνεται. Πρέπει να αραιωθεί για στοματική χορήγηση. Το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν δεν υπάρχει κίνδυνος θρόμβων αίματος.

Βοηθήματα συμπίεσης

Οι κάλτσες συμπίεσης και οι κάλτσες στα γόνατα αντιπροσωπεύουν το 50% της επιτυχίας της θεραπείας των κιρσών. Ο κύριος σκοπός τους είναι να βελτιώσουν τη λειτουργία του μηχανισμού φλεβικής βαλβίδας, της φλεβικής μυϊκής αντλίας και της μικροκυκλοφορίας, δηλαδή την ικανότητα των τριχοειδών να απορροφούν εξωκυτταρικό υγρό. Αυτοί οι στόχοι επιτυγχάνονται με την πίεση στους μύες σε συγκεκριμένες περιοχές. Υπάρχει ένα προληπτικό εσώρουχο, υπάρχει ένα ιατρικό. Όσο πιο σοβαρό είναι το στάδιο της νόσου, τόσο μεγαλύτερη πίεση θα πρέπει να ασκήσει η κάλτσα. Τα προφυλακτικά φάρμακα διατίθενται δωρεάν, τα φάρμακα πωλούνται μόνο με ιατρική συνταγή.

επίδεσμοι επούλωσης πληγών

Τα τελευταία στάδια των κιρσών χαρακτηρίζονται από την εμφάνιση τροφικών ελκών. Είναι μια σοβαρή κατάσταση που συχνά απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη και περίθαλψη. Για να βοηθήσετε με τα τροφικά έλκη, χρησιμοποιούνται διαφορετικοί παράγοντες ανάλογα με την κατάσταση και το στάδιο της θεραπείας. Ένα από αυτά είναι ένα επουλωτικό που καθαρίζει την πληγή και απορροφά το εξίδρωμα.

Η κριτική μας είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν συνιστά σύσταση για τη χρήση των παραπάνω θεραπειών για κιρσούς. Ειδικά ραντεβού μπορούν να γίνουν μόνο από τον θεράποντα ιατρό με βάση την κατάσταση του ασθενούς και τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του σώματός του.

Αποτελεσματικά φάρμακα για την πρόληψη της θρόμβωσης στις κιρσούς

Η θρομβοφλεβίτιδα είναι μια κοινή επιπλοκή των κιρσών των κάτω άκρων, ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό. Η ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους είναι αποδεδειγμένο φάρμακο για την πρόληψη αγγειακού θρόμβου. Για την πρόληψη της θρομβοφλεβίτιδας μετά τη θεραπεία των κιρσών στην κλινική μας, χρησιμοποιούνται δισκία. Η θεραπεία με χάπια πραγματοποιείται 7 ημέρες μετά την παρέμβαση με λέιζερ ή ραδιοσυχνότητες.

Είναι καλύτερα να ζητήσετε συμβουλές από έναν φλεβολόγο και, στη συνέχεια, ως ειδικός με υψηλότερη ιατρική εκπαίδευση, θα πραγματοποιήσει πλήρη εξέταση και θα συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακευτικής θεραπείας (τα καλύτερα δισκία για μίσους κιρσούς), αλλά ακόμαη πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις κιρσούς θα είναι η πήξη με λέιζερ.

Να θυμάστε ότι η καλύτερη θεραπεία για οποιαδήποτε ασθένεια, ακόμη και για τις κιρσούς, είναι ένας ενεργός και υγιής τρόπος ζωής. Οι θεραπευτικές ασκήσεις, οι βόλτες στον καθαρό αέρα ενισχύουν το τοίχωμα της φλέβας καλύτερα από οποιοδήποτε χάπι. Ο σωστός τρόπος εργασίας και ξεκούρασης, χρησιμοποιώντας υπερυψωμένη θέση για την ανακούφιση της έντασης στα πόδια, κολύμπι στη θάλασσα και στην πισίνα - αυτά τα μέτρα είναι τα καλύτερα προληπτικά και θεραπευτικά μέσα. Μην υποθέσετε ότι η συσκευασία των δισκίων Antistax δεν είναι πλέον χημικά παρασκευάσματα εάν η συσκευασία των δισκίων Antistax λέει "Κατασκευασμένη από φύλλα σταφυλιών"Γιατί δηλητηριάζετε τον εαυτό σας με αναποτελεσματικά φάρμακα, όταν είναι αδύνατο να απαλλαγείτε από κιρσούς με τη βοήθειά τους;

04.10.2020