Τι συμβαίνει και πώς η χειρουργική επέμβαση εκτελείται για κιρσούς στα πόδια;

Η θεραπεία των κιρσών στα πόδια με τη βοήθεια των φαρμάκων δεν έχει πάντα θετικό αποτέλεσμα.

κιρσώδεις φλέβες χειρουργική επέμβαση

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να θεραπεύσει το varicosity, αν είναι σε προχωρημένο στάδιο. Σε αυτή την περίπτωση, η χειρουργική επέμβαση ήταν η μόνη επιλογή για την εξάλειψη της παθολογίας.

Για πολλούς ανθρώπους η λειτουργία να είναι μια τρομερή διαδικασία, έτσι ώστε να είναι πολύ χρόνο για να φοβάται να πάει στο γιατρό, που θα στηρίζονται σε κάποιες μορφές θεραπεία στο σπίτι. Η νόσος συνεχίζει να εξελίσσεται και η κατάσταση του ασθενούς να επιδεινώνεται.

Λειτουργία για το varicosity των κάτω άκρων αποδίδεται υπό τις ακόλουθες συνθήκες:

 • αν σαφηνούς φλέβας αυξάνεται λόγω φυσιολογική παθολογία;
 • αν η νόσος είναι σε προχωρημένο στάδιο, όταν η επεξεργασία varicosity φάρμακα ή λαϊκές θεραπείες δεν βοηθούν;
 • στο σχηματισμό των ελκών τροφικές στο δέρμα;
 • αν παραβιάσεις αγγειακή κυκλοφορία του αίματος, κατά την οποία ο ασθενής νιώθει συνεχή κόπωση, γρήγορα κουράζεται, νιώθει πόνο και αίσθημα βάρους στα πόδια;
 • μια οξεία θρομβοφλεβίτιδα;
 • αν έχετε οποιαδήποτε τροφικές αλλοιώσεις του δέρματος.

Για ορισμένους ασθενείς, η χειρουργική επέμβαση για κιρσούς στα πόδια μπορεί να αντενδείκνυται. Εμπόδια για χειρουργική παρέμβαση είναι:

 • υπέρταση;
 • μια σοβαρή μολυσματική ασθένεια;
 • στεφανιαία νόσος;
 • η ηλικία του ασθενούς (πάνω από 70 χρόνια);
 • ασθένειες του δέρματος – έκζεμα, erysipilatous φλεγμονές, κ. λπ. *
 • το δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης.
Η χειρουργική επέμβαση είναι η πιο αποτελεσματική και ασφαλής θεραπευτική επιλογή varicosity. Ένας έμπειρος γιατρός θα είναι σε θέση να γρήγορα να αφαιρέσει την παθολογία, και ο ασθενής θα επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή χωρίς πόνο προκαλεί τον ασθένειας.

Παρεμβάσεις

Ο τύπος της χειρουργικής επέμβασης εξαρτάται από τα επιμέρους χαρακτηριστικά της νόσου. Ορισμένοι τύποι πράξεων, κατάλληλο για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργήσει για ένα άλλο. Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός εξετάζει τη μορφή της νόσου, τα συμπτώματα και την πιθανότητα επιπλοκών.

κιρσώδεις φλέβες χειρουργική θεραπεία

Χειρουργική

Η πιο χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία που σχετίζονται με την υψηλή πιθανότητα επιπλοκών είναι phlebectomy χειρουργική αφαίρεση των κιρσών. Είναι συνταγογραφείται μόνο σε περιπτώσεις, όταν άλλες θεραπείες δεν είναι σε θέση να ασκήσει ευνοϊκή επίδραση.

Στη διαδικασία αυτή η επιχείρηση στην περιοχή βουβωνική χώρα του ασθενούς να κάνει μια μικρή (3-5 mm) τομές, μέσα από την οποία επηρεάζεται το πνεύμα επιδένεται στη θέση που αδειάζει σε βαθιά φλέβα, στη συνέχεια, κομμένα και τράβηξε από τα πόδια του με τη βοήθεια ειδικών ελέγχων. Μετά την αφαίρεση των φλεβών για τις περικοπές που επιβάλλονται απορροφήσιμα ράμματα. Η επέμβαση διαρκεί 1-2 ώρες, ενώ ο ασθενής είναι στο νοσοκομείο λιγότερο από μια ημέρα, στη συνέχεια να πάει στο σπίτι.

Είδος phlebectomies είναι μια διαδικασία miniphlebectomy, όπου το σώμα δεν είναι περικοπές, και τις οπές. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει να λειτουργούν με λιγότερη ζημία στο δέρμα και να μειώσει την περίοδο της αποκατάστασης.

Expoliantes είναι ένα άλλο είδος της χειρουργικής θεραπείας της varicosity. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας εξάγεται όλα Βιέννη όχι εντελώς, αλλά μόνο ένα τμήμα του που εκτέθηκε σε κιρσώδεις επέκταση. Η αφαίρεση πραγματοποιείται μέσα από τις οπές του δέρματος, η οποία αποφεύγει τη συρραφή.

Σκληρυντική

Λιγότερο τραυματική μέθοδος χειρουργική επέμβαση θεωρείται η σκληροθεραπεία. Είναι έγκειται στο γεγονός ότι με τη βοήθεια των υπερήχων καθορίζει την ακριβή θέση του διευρυμένη φλέβες, η οποία εισάγετε μια ειδική ουσία (sclerosant). Αυτή η ουσία κόλλες των προσβεβλημένων αιμοφόρων αγγείων, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος σε αυτά. Μετά τη λειτουργία, τοποθετήστε τον ασθενή είναι φλέβες που σχηματίζεται ουλώδης ιστός, μείωση του οιδήματος. Ο ασθενής παύει να αισθάνεται το αίσθημα βάρους και πόνο στα πόδια, και αν έχετε έλκος, θα επουλωθούν γρήγορα.

Η σκληροθεραπεία είναι δύο τύπων:

 1. Echo-σκληροθεραπεία deduxit. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται, εάν τα ενεχόμενα φλέβα διάμετρος φτάσει 1 cm ή περισσότερο. Πρώτον, φλέβες εξετάζονται με τη βοήθεια του μια ειδική συσκευή – ένα σαρωτή διπλής όψης και, στη συνέχεια, υπό τον έλεγχο του έκανε την οπή και, στη συνέχεια εγχέεται σε μια φλέβα sclerosant. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει να μειωθεί η διάμετρος του προσβεβλημένου αγγείου και να αποκατασταθεί η κανονική ροή του αίματος.
 2. Σκληρυντική αφρού. Η πιο ασφαλής και εντελώς ανώδυνη μορφή της σκληροθεραπείας. Στις πληγείσες σκάφη είναι ένεση με ένα ειδικό αφρό, το οποίο γεμίζει και σταματά τη ροή του αίματος μέσα στο αγγείο.
Για μέγιστο αποτέλεσμα, συνήθως, διάφορες θεραπείες της σκληροθεραπείας. Επανάληψη της varicosity, αφού αυτό δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ.

Φωτοπηξία με Laser

κιρσώδεις φλέβες χειρουργική επέμβαση σκληροθεραπεία

Χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει το varicosity των φλεβών των κάτω άκρων με laser θεωρείται το πιο τεχνολογικά προηγμένο είδος του αγώνα, με το varicosity και βοηθά στην εξάλειψη παθολογική διάταση στο 90% των περιπτώσεων. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι τομές ιστού που δεν γίνεται, ώστε να μπορείτε να αποφύγετε τα καλλυντικά ελαττώματα.

Μέσα από μια οπή στο δέρμα τύπος λέιζερ οδηγό του φωτός, που εκπέμπει κύματα φωτός. Κάτω από τη δράση τους, υπάρχει διάλυση του ασθενούς σκάφος. Αυτή η μέθοδος έχει χαμηλό αριθμό των υποτροπών – επανάληψη της varicosity σχηματισμό παρουσιάζεται μόνο στο 5% των ασθενών.

Παρόμοια με λέιζερ πήξης θεραπεία για το varicosity είναι το ραδιόφωνο contritio. Η ουσία της μεθόδου είναι η επίπτωση στην φλέβα του ασθενούς μικροκυμάτων ότι η θερμότητα του σκάφους, με αποτέλεσμα να "συγκόλλησης". Αυτή η μέθοδος θεραπείας θεωρείται πιο εύκολη και ανώδυνη. Μπορεί να εφαρμοστεί σε σοβαρές περιπτώσεις, όταν οι φλέβες φθάσουν μεγάλα μεγέθη.

Πιθανές συνέπειες και την κατάσταση κατά τη μετεγχειρητική περίοδο

Σχεδόν όλα τα είδη των εργασιών για την εξάλειψη varicosity των ποδιών, με ασφάλεια και να προκαλέσει επιπλοκές σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

Την υψηλότερη πιθανότητα επιπλοκών και σοβαρή διαρροή από την περίοδο αποκατάστασης παρουσιάζεται όταν phlebectomies. Στην περιοχή απομακρυσμένη φλέβα μπορεί να εμφανιστούν μώλωπες, και μερικές φορές κάνει να αιμορραγούν, καθώς υπάρχουν και άλλοι παραπόταμοι του φλέβες.

2-3 μέρες μετά την επέμβαση, μερικοί ασθενείς μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία. Αυτό οφείλεται άσηπτη φλεγμονή στο αίμα που συσσωρεύεται κάτω από το δέρμα.

Αν το συσσωρευμένο αίμα θα είναι πολύ στις φλέβες μπορεί να αποτελούν κομμάτια, επώδυνη στο άγγιγμα. Αν το δέρμα πάνω από τις μάζες αποκτήσει κοκκινωπό τόνο, στη συνέχεια άρχισε μια βακτηριακή φλεγμονή. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί επείγουσα νοσηλεία.

Άλλες πιθανές επιπλοκές μετά την χειρουργική επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Το μούδιασμα του δέρματος, πόνος. Έχουν προκύψει, εάν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ήταν κατεστραμμένες νευρικές απολήξεις. Με την πάροδο του χρόνου, ο πόνος θα εξαφανιστεί και την ευαισθησία του δέρματος θα πρέπει να αποκατασταθεί.
 • Μελανιές. Σχηματίζεται από phlebectomies, δεδομένου ότι είναι αρκετά traumatica λειτουργία. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, συνήθως όχι περισσότερο από ένα μήνα, έχουν εξαφανιστεί εντελώς. Όταν ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες (σκληροθεραπεία ή λέιζερ πήξης) μώλωπες είναι σχεδόν ποτέ δεν παραμένουν.
 • Το πρήξιμο. Δεν μπορεί να εμφανιστεί, εάν ο ασθενής δεν θα πρέπει να συνταγογραφείται κατά τη μετεγχειρητική περίοδο – πολλές κινήσεις, δεν φορούν ειδικά ρούχα ή να εκθέτει τον εαυτό του σε μεγάλη σωματική καταπόνηση.

Μετά την επέμβαση, οι περισσότεροι ασθενείς οδηγήσει ένα ανενεργό τρόπο ζωής. Λόγω αδράνειας μπορεί να προκύψει ένα τέτοιο επικίνδυνο φαινόμενο της οξείας βαθιά φλεβική θρόμβωση των κάτω άκρων. Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να κάνετε ειδικές ασκήσεις, διατροφή και λαμβάνουν φάρμακα για την πρόληψη της θρόμβωσης.

κιρσώδεις φλέβες επέμβαση laser φωτοπηξία

Αποκατάσταση μετά την αφαίρεση του varicosity των κάτω άκρων

Συμμόρφωση με το γιατρό σας κατά τη μετεγχειρητική περίοδο είναι το πιο σημαντικό μέρος της θεραπείας και την πρόληψη της επανάληψης της varicosity. Οι περισσότεροι ασθενείς ενθαρρύνονται να:

 1. Σφιχτά δεμένο πόδι με ελαστικό επίδεσμο.
 2. Να φορούν ειδικά ρούχα με συμπίεση – κάλτσες ή καλσόν.
 3. Μην σηκώνετε περισσότερα από 10 kg πρώτους έξι μήνες μετά την επέμβαση.
 4. Άσκηση μέτρια σωματική δραστηριότητα για Τζόκινγκ, κολύμβηση, Ποδηλασία.
 5. Για τον έλεγχο του σωματικού βάρους, αν έχετε προβλήματα με το υπερβολικό βάρος.
 6. Κάθε χρόνο να περάσει το μάθημα εισαγωγή venotonic ναρκωτικά.
Μέσα σε 3 ημέρες μετά την επέμβαση, οι ασθενείς είναι αυστηρά απαγορεύεται να καπνίζουν και να πίνουν αλκοόλ, να κάνετε ηλιοθεραπεία, να σηκώνεις βάρη, οδηγείτε ένα αυτοκίνητο και να λάβει ένα ζεστό μπάνιο.

Όταν ο πόνος στο πόδι που λειτουργούν μπορεί να βοηθήσει ένα ελαφρύ μασάζ, το οποίο πραγματοποιήθηκε ανεξάρτητα.

Συστάσεις για την πρόληψη της υποτροπής

Ακόμη και αν η λειτουργία για να αφαιρέσετε το varicosity των φλεβών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος υποτροπής της νόσου. Για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα επανάληψης, είναι απαραίτητο να τηρούν τα προληπτικά μέτρα:

 • οδηγήσει έναν ενεργό τρόπο ζωής, να κάνει σπορ, συχνά βόλτα στον καθαρό αέρα;
 • σε καθιστή θέση, για να εξασφαλιστεί ότι η στάση του ήταν ομαλή, για να μην θέσει ένα πόδι στο άλλο, καθώς οδηγεί σε παραβιάσεις των φλεβική ροή του αίματος;
 • για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας;
 • μέτρια καταναλώνετε καφέ και τσάι.
 • κάθε πρωί, εκτελέστε τη γυμναστική των ποδιών;
 • εγκαταλείψει πολύ στενά και σφιχτά ρούχα και παπούτσια.

Οι κιρσοί είναι μια ασθένεια που ακόμα και μετά την πλήρη ίαση απαιτεί προσήλωση σε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής.

κιρσώδεις φλέβες χειρουργική επέμβαση αποτελέσματα

Προληπτικά μέτρα μετά τη λειτουργία, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους πρώτους μήνες και σε όλη τη ζωή. Ο μόνος τρόπος για να εξομαλύνει την κατάσταση του σώματός σας και να εξαλείψει την πιθανότητα υποτροπής της νόσου.

03.08.2018