Κιρσοί στα πόδια, συμπτώματα και θεραπεία, φωτογραφία

Εκδηλώσεις κιρσών στα πόδια

Οι κιρσώδεις φλέβες είναι μία από τις ασθένειες που δεν καταλαβαίνουν ακριβώς ποιος να επιλέξει ως θύμα, καθώς και οι νέοι και οι ηλικιωμένοι μπορούν να υποφέρουν από αυτό.

Λίγο βιασύνη να δω τους γιατρούς μετά την ανάπτυξη της νόσου, χωρίς να πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να απαλλαγούμε από το πρόβλημα στα πρώτα στάδια.

Για να ζητήσετε βοήθεια αμέσως, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς μοιάζουν οι κιρσοί στα πόδια, τα συμπτώματα και τη θεραπεία. Η φωτογραφία βοηθά επίσης στον εντοπισμό της νόσου και ανταποκρίνεται αμέσως.

Ποια είναι τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια

Πιστεύεται ότι μόνο οι γυναίκες ανησυχούν συνήθως για κιρσούς στα πόδια, ενώ τα συμπτώματα είναι περίεργα τόσο για τους άνδρες όσο και για το πιο δίκαιο φύλο, καθώς είναι σχεδόν τα ίδια. Δεν πρέπει να περιμένετε να προχωρήσει η ασθένεια. Επομένως, πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό μόλις εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια μιας ύπουλης νόσου.

Ποια συμπτώματα των κιρσών στα πόδια πρέπει να είναι ανησυχητικά; Δεν υπάρχουν πολλά από αυτά:

 1. φλεβικά μοτίβα εμφανίζονται στα πόδια, τους μηρούς.
 2. αίσθημα πληρότητας και βαρύτητας στα κάτω άκρα.
 3. νυχτερινές κράμπες (συχνά εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας).
 4. το πρήξιμο εμφανίζεται μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.
 5. Η κόπωση αυξάνεται απότομα.
 6. Υπάρχει δυσφορία στα πόδια.

Μόνο ένα σήμα συναγερμού αρκεί για να ζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια. Όσο νωρίτερα γίνει αυτό, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας.

Κιρσώδεις φλέβες στα πόδια, συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Οι γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα θέση αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με τις φλέβες των κάτω άκρων, καθώς τα πόδια υπόκεινται σε επιπλέον πίεση. Υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες εδώ - η θεραπεία δεν πρέπει να βλάπτει το έμβρυο, οπότε δεν πρέπει να προσπαθείτε να ξεπεράσετε τη νόσο μόνοι σας. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει με ακρίβεια την ασθένεια και να ορίσει την ασφαλέστερη επιλογή θεραπείας για το μωρό.

Εάν υπάρχουν υποψίες κιρσών στα πόδια, τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διαφέρουν σχεδόν από τα πιο κοινά σημεία της νόσου. Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. εμφανίζονται μικρά "αστέρια" στα πόδια.
 2. δυσάρεστα παράπονα που εμφανίζονται όχι μόνο το βράδυ αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα κάτω άκρα.
 3. σοβαρό πρήξιμο που μπορεί να σχηματιστεί όχι μόνο στα κάτω πόδια αλλά και στους μηρούς.
 4. πόνος και δυσφορία όταν περπατάτε
 5. αλλαγές στο δέρμα (ξεφλούδισμα, εμφάνιση κηλίδων ηλικίας, αλλαγή στη φυσική σκιά).
 6. οι φλέβες αρχίζουν να προεξέχουν πάνω από το δέρμα, όταν πιέζονται, εμφανίζεται έντονος πόνος.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι είναι κιρσίδες στα πόδια, είναι απαραίτητο να δείξετε τα συμπτώματα στον γιατρό - μόνο ένας ειδικός μπορεί να διαγνώσει με ακρίβεια την ασθένεια και να καθορίσει τον βαθμό ανάπτυξής της.

Συμπτώματα εσωτερικών κιρσών στα πόδια

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι εσωτερικές κιρσοί μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές. Είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικό να τα αναγνωρίσετε εγκαίρως. Και πάλι, αυτό δεν εγγυάται ότι η θεραπεία θα είναι επιτυχής.

Συμπτώματα εσωτερικών κιρσών στα πόδια:

 1. πόνος ή θαμπό πόνος στα κάτω άκρα.
 2. αίσθημα βαρύτητας και καψίματος που σχεδόν δεν σταματούν.
 3. οι φώκιες είναι ορατές στο δέρμα.
 4. εμφανίζονται κόκκινα ή μπλε "αστέρια".
 5. Οι φλέβες κάτω από το δέρμα επεκτείνονται, σε μέρη που μοιάζουν με σταφύλια.
 6. Τα τραύματα φαίνεται ότι ουσιαστικά δεν θεραπεύονται, πιθανώς ακόμη και η ανάπτυξη γάγγραινας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια ενός άκρου.

Το πιο επικίνδυνο στάδιο είναι όταν οι μύες και η οστική μάζα αρχίζουν να παραμορφώνονται. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Κιρσώδεις φλέβες στα πόδια, συμπτώματα

Όχι λιγότερο απειλητικά για τη ζωή είναι οι κιρσοί στα πόδια, τα συμπτώματα των οποίων δεν είναι τόσο έντονα όσο σε μια κοινή ασθένεια. Πώς να προσδιορίσετε ανεξάρτητα την παρουσία μιας σοβαρής ασθένειας;

Συμπτώματα των κιρσών στα πόδια

Υπάρχουν πολλά σημάδια της νόσου και σχεδόν οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να αναγνωριστεί ανεξάρτητα αν ξέρετε τι να ψάξετε:

 1. Δυσφορία στα κάτω άκρα (αίσθημα καύσου, βαρύτητα, πόνος)
 2. το δέρμα γίνεται ξηρό και ενδέχεται να εμφανιστούν κηλίδες.
 3. Οι κράμπες συμβαίνουν τη νύχτα και μπορούν να διαρκέσουν μέχρι το πρωί.
 4. Οι σαφενώδεις φλέβες επεκτείνονται και αυξάνονται σε διάμετρο πολλές φορές.
 5. Υπάρχουν πολλές μικρές πληγές που δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία και δεν αυτοθεραπεύονται.

Χωρίς άμεση θεραπεία, τα έλκη και το έκζεμα μπορούν να αναπτυχθούν σύντομα, ακολουθούμενα από εγκαύματα. Είναι επίσης δυνατοί θρόμβοι αίματος με επακόλουθο θάνατο.

Με ποιον γιατρό πρέπει να επικοινωνήσω εάν εμφανιστούν συμπτώματα κιρσών;

Ακόμα και αν εντοπιστούν εγκαίρως επικίνδυνα σημεία, οι ασθενείς δεν βιάζονται στο νοσοκομείο και δεν ξέρουν σε ποιον γιατρό να απευθυνθούν εάν ανιχνευθούν συμπτώματα κιρσών. Δεν υπάρχουν επιλογές εδώ - μόνο ένας γιατρός μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη της νόσου. Μια άμεση επίσκεψη σε έναν φλεβολόγο θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο επιπλοκών.

Εάν πάτε αργότερα στον γιατρό, είναι απολύτως πιθανό η ασθένεια να εξαπλωθεί στα κάτω άκρα, ώστε να μην μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός φλεβολόγου. Εάν ο ειδικός το κρίνει απαραίτητο, μπορεί να απευθυνθεί σε συναδέλφους.

Οι ειδικοί που βοηθούν στη θεραπεία των κιρσών περιλαμβάνουν:

 1. καρδιοχειρουργός;
 2. Αγγειοχειρουργός (ειδικεύεται στη θεραπεία παθολογιών μέσω χειρουργικής επέμβασης).
 3. φυσιοθεραπευτής;
 4. δερματολόγος.

Η θεραπεία με αρκετούς ειδικούς μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες ή και χρόνια. Εάν ο φλεβολόγος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την ασθένεια, αυτό δείχνει ότι έχει ήδη ξεπεράσει το αρχικό στάδιο.

Θεραπεία με αλοιφές: ποια φάρμακα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική εξάλειψη της νόσου;

Στο σπίτι, η θεραπεία με αλοιφές συνήθως συνταγογραφείται, αλλά μόνο εάν δεν υπάρχουν επιπλοκές ή αντενδείξειςΕίναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε μόνο τέτοια φάρμακα. Είναι επιτακτική ανάγκη να συμφωνήσουμε πρώτα για τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου με έναν γιατρό.

Θεραπεία των κιρσών με λαϊκές θεραπείες

Στα αρχικά στάδια της νόσου, μπορείτε να εξασκηθείτε στη θεραπεία με λαϊκές θεραπείες, αλλά μόνο με την άδεια του γιατρού. Τα πιο αποτελεσματικά εδώ είναι κομπρέσες και τρίψιμο, τα οποία μπορείτε να φτιάξετε από φυτικά υλικά.

Τα πράσινα καρύδια έχουν αποδειχθεί καλά στην καταπολέμηση των κιρσών. Αλέθουμε για ένα ποτήρι άγουρο φρούτο και ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ίσα μέρη. Επιμείνετε στο αρωματικό υγρό για περίπου μισό μήναΣτη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ως τρίψιμο και τρίψτε καθημερινά μια μικρή ποσότητα λιπαρού υγρού στις πληγείσες περιοχές.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί έγχυση κάστανου αλόγου, η οποία δρα τοπικά. Για να φτιάξετε το φάρμακο, χρειάζεστε τις ταξιανθίες και τα φύλλα του φυτού. Τρίψτε τα, ρίξτε βότκα ή αλκοόλη υψηλής ποιότητας (με βάση ένα μέρος φυτικής ύλης, 6-8 μέρη αλκοόλ). Επιμείνετε μια εβδομάδα, τρίψτε στο δέρμα των ποδιών πριν από το κρεβάτι.

Συνέπειες των κιρσών στα πόδια

Εάν γνωρίζετε τις συνέπειες των κιρσών στα πόδια, μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία πιο γρήγορα. Η ασθένεια μπορεί να προχωρήσει απίστευτα γρήγορα χωρίς θεραπεία και να οδηγήσει σε θρομβοεμβολισμό. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό οδηγεί σε αναπηρία, αλλά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν το ένα τρίτο των ασθενών σκοτώνονται από την ασθένεια.

Μπορεί να εμφανιστούν τροφικά έλκη που είναι πρακτικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν. Το μέγεθος και το βάθος των βλαβών μπορεί να αυξηθεί και σύντομα να εξαπλωθεί σε μεγάλες περιοχές των κάτω άκρων. Αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε εγκαύματα. Ακόμα κι αν καταφύγετε σε θεραπεία, η θεραπεία μπορεί να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς εγγύηση επιτυχούς αποτελέσματος.

Οι κιρσώδεις φλέβες στα πόδια, τα συμπτώματα και η θεραπεία, οι φωτογραφίες και οι συνέπειες - όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να ερευνηθούν μόνοι τους για να αποφευχθεί μια επικίνδυνη ασθένεια. Δεν πρέπει να ελπίζουμε ότι είναι δυνατόν να το αποφύγετε τα μεσάνυχτα, αλλά ακόμη και η έγκαιρη θεραπεία θα είναι αρκετή για να μην ανησυχείτε για τις συνέπειες ή τις επιπλοκές.

21.09.2020