Τι να μην κάνετε με κιρσούς (κιρσούς) των κάτω άκρων (πόδια) στις γυναίκες

Κιρσώδεις φλέβες στα πόδια μιας γυναίκας

Οι αντενδείξεις για κιρσούς στα πόδια πρέπει να τηρούνται προκειμένου να αποφευχθεί η επιδείνωση της πορείας της νόσου και να μην προκληθούν επιπλοκές, στις οποίες η μόνη μέθοδος θεραπείας της παθολογίας είναι η χειρουργική επέμβαση.

Τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε

Η λίστα των αντενδείξεων για κιρσούς στα κάτω άκρα είναι εκτεταμένη.Καλύπτει σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής.Παρουσία κιρσών, πολλοί τύποι σωματικής δραστηριότητας δεν είναι διαθέσιμοι, απαγορεύονται ορισμένα προϊόντα, αν και δεν είναι αποδεκτές όλες οι μέθοδοι αφαίρεσης των τριχών του σώματος.

Πάρτε φάρμακα

Στην περίπτωση των κιρσών, απαγορεύεται αυστηρά η λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου χωρίς την έγκριση του γιατρού. Αντενδείξεις για κιρσούς ισχύουν για φάρμακα που έχουν πυκνωτική επίδραση στο κυκλοφορικό σύστημα.

Απαγορεύεται αυστηρά η λήψη ορμονικών φαρμάκων. Τέτοια φάρμακα αυξάνουν τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων αίματος και με κιρσούς αυτή η πιθανότητα αυξάνεται σημαντικά. Αυτό ισχύει επίσης για τα ορμονικά αντισυλληπτικά από του στόματος. Η μακροχρόνια χρήση τους επιδεινώνει την πορεία της νόσου, επομένως είναι απαραίτητο να εγκαταλειφθεί αυτή η μέθοδος αντισύλληψης, προτιμώντας τις μεθόδους φραγμού.

Φυσική δραστηριότητα με κιρσούς

Φυσική δραστηριότητα

Απόλυτες αντενδείξεις για κιρσούς των κάτω άκρων - σωματική δραστηριότητα που συνεπάγεται βαριά ανύψωση (πάνω από 4 κιλά). Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται η φόρτιση ηλεκτρικού ρεύματος στο γυμναστήριο. Δεν μπορείτε να πηδήσετε, επομένως απαγορεύονται τα γήπεδα στη στέπα και στο σχοινάκι. Δεν συνιστώνται δημοφιλή μέτρα απώλειας βάρους, όπως τρέξιμο ή σκαλοπάτι.

Τα αθλητικά παιχνίδια όπως το βόλεϊ ή το ποδόσφαιρο είναι περιορισμένα. Είναι δυνατό να κάνετε αυτόν τον τύπο δραστηριότητας μόνο με κιρσούς πρώιμου σταδίου, υπό την προϋπόθεση ότι τα πόδια είναι συνδεδεμένα. Δεν μπορείτε να καταλήξετε βαθιά ή γρήγορα.

Για κιρσούς, οι περισσότερες σωματικές δραστηριότητες εκτός από το κολύμπι αντενδείκνυνται. Αυτό το άθλημα δεν επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση ασθένειας, συνιστάται επίσης. Το κολύμπι τακτικά ενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και αποτρέπει πολλές επιπλοκές.

Διατροφή

Με κιρσούς, αντενδείξεις ισχύουν επίσης για τη διατροφή. Απαιτούνται ορισμένοι περιορισμοί. Αλλά δεν πρέπει να είναι μια άκαμπτη διατροφή με συνεχή νηστεία. Η διατροφή πρέπει να είναι ισορροπημένη έτσι ώστε το σώμα να λαμβάνει επαρκείς ποσότητες βιταμινών και μετάλλων. Λίστα με τα ψώνια, Προϊόντα αλευριού, τα οποία πρέπει να μειωθούν:

 • Αρτοσκευάσματα, γλυκά - προκαλούν υπερβολική αύξηση βάρους, γεγονός που επιβαρύνει περισσότερο τα πόδια και επιδεινώνει την πορεία των κιρσών.
 • Ζωικά λίπη - αυξάνει το επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα, το οποίο προκαλεί την απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων.
 • Μπαχαρικά, βότανα και αλάτι - συγκρατήστε το νερό και προκαλεί πρήξιμο. Το τελευταίο ασκεί πίεση στα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει τη φυσιολογική ροή του αίματος.
 • Ο καφές και το υποκατάστατο κιχώριο - αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και οδηγούν σε απώλεια ελαστικότητας στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.
 • Σέλινο - αν και αυτό το λαχανικό είναι λαχανικό διατροφής, τα άτομα με κιρσούς δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που έχει στα αιμοφόρα αγγεία - προκαλεί την αραίωση των τοίχων τους.

Είναι επίσης απαραίτητο να αποφύγετε τις κιρσούς από τα ακόλουθα προϊόντα - αγγούρια και μαρινάδες, τηγανητά τρόφιμα.

Αλκοόλ και καπνός

Η παρουσία κακών συνηθειών, όπως η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα, επιδεινώνει την ασθένεια. Ακόμα κι αν οι κιρσοί βρίσκονται στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης και καπνίζονται και πίνουν τακτικά, θα προχωρήσει γρήγορα.

Το αλκοόλ και ο καπνός επηρεάζουν τα αγγεία με κιρσούς στα πόδια ως εξής: τα τοιχώματα των ελαστικών σωλήνων εκτείνονται ξαφνικά όταν το αλκοόλ και η νικοτίνη εισέρχονται στο σώμα, μετά από τα οποία συστέλλονται και κράμπουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως αποτέλεσμα, τα αγγεία γίνονται λιγότερο ελαστικά, η ασθένεια επιδεινώνεται και αναπτύσσεται ακόμη πιο γρήγορα, γεγονός που οδηγεί σε επικίνδυνες επιπλοκές.

τατουάζ

Απαγορεύεται αυστηρά να κάνετε τατουάζ στα πόδια με κιρσούς για κιρσούς. Όταν ένας πλοίαρχος σε μια αίθουσα τατουάζ αποφασίζει να πραγματοποιήσει μια εργασία, αυτό δείχνει τα εξαιρετικά χαμηλά προσόντα του. Αυτή η διαδικασία θα βλάψει το αγγείο και η ασθένεια θα προκαλέσει ορισμένες σοβαρές επιπλοκές.

Συμπιεσμένο

Με κιρσούς των κάτω άκρων, αποκλείονται οι συμπίεση θέρμανσης. Η εφαρμογή θερμότητας στα πόδια μπορεί προσωρινά να σταματήσει τα οδυνηρά και δυσάρεστα συμπτώματα της παθολογικής διαδικασίας. Αλλά το αίσθημα ανακούφισης θα εξαπατήσει. Η θέρμανση του δέρματος στο σημείο των κατεστραμμένων αγγείων με κομπρέσες επιταχύνει το σχηματισμό θρόμβων αίματος και αυξάνει τον κίνδυνο φλεγμονής.

Ο μόνος τρόπος για την ανακούφιση της κατάστασης είναι με κρύα συμπίεση, π. χ. Β. Εφαρμόζοντας ένα φρέσκο ​​φύλλο λάχανου στα πόδια σας. Ένα τέτοιο μέτρο θα βοηθήσει να σταματήσει τα σημάδια των κιρσών - πόνος και βαρύτητα στα πόδια, βουητό και πρήξιμο. Η τακτική χρήση ενός συμπιεσμένου φύλλου με κρύο λάχανο μπορεί να μειώσει σημαντικά την εμφάνιση των φλεβών κάτω από το δέρμα.

Αποτρίχωση

Αποτρίχωση των ποδιών

Οι αντενδείξεις για κιρσούς στις γυναίκες εφαρμόζονται σε ορισμένες μεθόδους για να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα μαλλιά του σώματος. Η απαγόρευση περιλαμβάνει όλες τις μεθόδους που έχουν ερεθιστικό αποτέλεσμα στο δέρμα και τη θέρμανση. Αυτά είναι:

 • αποτρίχωση με κερί (ζεστές και τελικές ταινίες, ζεστά χέρια).
 • shugaring;
 • κβαντική αποτρίχωση - έκθεση σε έναν παλμό φωτός που θερμαίνει και καταστρέφει το θυλάκιο των μαλλιών.
 • ενζυματική αποτρίχωση - μια μέθοδος αποτρίχωσης με βάση τη δράση ουσιών που περιέχουν ένζυμα στο θυλάκιο των μαλλιών.
 • Τραβήξτε τα μαλλιά με λαβίδα.

Για κιρσούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεθόδους αποτρίχωσης όπως ξύρισμα, αφαίρεση λέιζερ, ειδικά τζελ και κρέμες. Για κιρσούς σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, όταν δεν υπάρχουν έντονα συμπτώματα, μπορείτε να καταφύγετε σε μια τεχνική όπως η ηλεκτρόλυση.

Ντους με αντίθεση και υδρομασάζ

Αυτές οι διαδικασίες δεν αντενδείκνυνται μόνο για κιρσούς, αλλά επιτρέπονται επίσης. Συνιστάται να πραγματοποιούνται τακτικά από φλεβολόγοι για να απαλλαγούν από δυσάρεστα σημάδια της νόσου και να αποτρέπονται επιπλοκές.

Η τακτική λήψη ενός ντους αντίθεσης με εναλλασσόμενο αποτέλεσμα στο δέρμα με ζεστό και κρύο νερό εκπαιδεύει τους τοίχους των φλεβικών αγγείων, φέρνοντάς τους στον επιθυμητό τόνο και βοηθώντας στην αποκατάσταση της χαμένης ελαστικότητας. Εάν οι κιρσοί εμφανιστούν στα αρχικά στάδια, ένα ντους με αντίθεση εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Περιτυλίγματα

Στην περίπτωση πρησμένων φλεβών λόγω κιρσών στα πόδια, το περιτύλιγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη διατήρηση της ομορφιάς των ποδιών και την απαλλαγή από την κυτταρίτιδα, εάν η επιλεγμένη τεχνική αποκλείει την έκθεση σε θερμότητα. Κατάλληλες μέθοδοι συσκευασίας:

 • με φύκια και φαρμακευτικά βότανα.
 • με σοκολάτα;
 • με θεραπευτική λάσπη.

Διάρκεια της διαδικασίας - όχι περισσότερο από 15 λεπτά. Συνιστάται ένα ντους αντίθεσης μετά το τύλιγμα.

Άμβλωση

Οι κιρσοί δεν αποτελούν από μόνες τους απόλυτη αντένδειξη για ιατρικό ή χειρουργικό τερματισμό της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, εάν μια γυναίκα έχει σοβαρές κιρσούς και πρέπει να καταφύγει σε άμβλωση, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν φλεβολόγο πριν από τη διαδικασία.

λαπαροσκόπηση

Είναι αδύνατο να γίνει άμβλωση με κιρσούς εάν η ασθένεια είχε ως αποτέλεσμα επιπλοκές και προκάλεσε κιρσούς στη λεκάνη.

Λαπαροσκόπηση

Αυτή η ελάχιστα επεμβατική διαγνωστική και θεραπευτική διαδικασία δεν συνιστάται. Διεξάγεται μόνο για ειδικές ενδείξεις, όταν άλλες μέθοδοι δεν μπορούν να δώσουν θετική θεραπευτική απόκριση.

Θεραπεία λάσπης

Οι θεραπευτικές και καλλυντικές επεμβάσεις με τη χρήση λάσπης δεν αποτελούν αντενδείξεις παρουσία κιρσών. Το κύριο πράγμα είναι ότι η βρωμιά δεν πρέπει να θερμαίνεται πριν από τη διαδικασία. Η χρήση ενός φαρμακευτικού συστατικού για τις κιρσούς θα βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας και της έντασης της συμπτωματικής εικόνας.

Μπάνιο και μαύρισμα

Το μπάνιο, η σάουνα, το χαμάμ και η μακρά παραμονή κάτω από τον καυτό ήλιο είναι απόλυτες αντενδείξεις για τις κιρσούς. Δεν μπορείτε να πάτε στο λουτρό και στους ανθρώπους που έχουν γενετική προδιάθεση για κιρσούς, γιατί μετά τη μετάβαση στο ατμόλουτρο είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί η ασθένεια.

Μην εκθέτετε τα πόδια σας σε θερμότητα και ζεστό ατμό. Η πτώση της θερμοκρασίας στο λουτρό είναι πολύ κρίσιμη για τα χαλασμένα αγγεία που δεν μπορούν να αντέξουν τόσο υπερβολικό θερμικό φορτίο. Σε αυτήν την περίπτωση, η ανάπτυξη της νόσου είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν το μαύρισμα να καλύψουν τις άσχημες φλέβες τους. Αλλά η ηλιοθεραπεία είναι επίσης μια διαδικασία θερμικής θεραπείας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο για τις κιρσούς. Οι εισερχόμενες φλέβες πρέπει να αντιμετωπίζονται και να μην καλύπτονται.

19.09.2020