Πώς να αντιμετωπίσετε τις κιρσούς στα πόδια των γυναικών με λαϊκές θεραπείες

Αιτίες των κιρσών στις γυναίκες

Πώς αντιμετωπίζονται οι κιρσοί με λαϊκές θεραπείες σε γυναίκες - ποιες συνταγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν;

Υπάρχουν πολλές λαϊκές θεραπείες και όλες έχουν λάβει εξαιρετικές προτάσεις.

Τρόπος αντιμετώπισης των κιρσών με λαϊκές θεραπείες

Πώς αντιμετωπίζονται οι κιρσοί με λαϊκές θεραπείες; Ποιες συνταγές φέρνουν ανακούφιση;

οι συμπίεση λειτούργησαν καλά.

 • Βουρτσίστε μια φέτα φρέσκου μαύρου ψωμιού με βούτυρο και τοποθετήστε το αποξηραμένο και αλεσμένο κάστανο αλόγου στην κορυφή. Εφαρμόστε ένα "σάντουιτς" στη φλεγμονή της φλέβας και τοποθετήστε τη στη θέση της όλη τη νύχτα. Για να επιτύχετε ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα, πρέπει να εκτελέσετε τουλάχιστον 10 διαδικασίες.
 • Πλύνετε ένα καθαρό φύλλο από κολλιτσίδα ή χρένο και θερμάνετε το σε βραστήρα. Ωστόσο, βάλτε έναν επίδεσμο στην προσβεβλημένη φλέβα και μετά βάλτε ένα θερμαινόμενο φύλλο. Καλύψτε τον με έναν επίδεσμο και αφήστε τον για μια νύχτα. Η διάρκεια του μαθήματος είναι 5 ημέρες. Η συχνότητα εφαρμογής της συμπίεσης είναι κάθε δεύτερη μέρα.
 • Ένα λεπτό στρώμα καταπραϋντικής αλοιφής εφαρμόζεται στις φλεγμονώδεις φλέβες. Επιπλέον, πρέπει να το κλείσετε με ένα καθαρό κολλιτσίδα και να φοράτε κάλτσες συμπίεσης στα πόδια σας. Πρέπει να αντικαταστήσετε τον επίδεσμο μετά από τρεις ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να θεραπεύσετε κιρσούς όλο το καλοκαίρι.
 • Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα υγρού μελιού στις φλεγμονώδεις περιοχές, τυλίξτε τα πόδια με φιλμ προσκόλλησης και ασφαλίστε τη συμπίεση με έναν επίδεσμο. Η διάρκεια της πρώτης συνεδρίας είναι 2 ώρες, η δεύτερη και η τρίτη - 4 ώρες το καθένα. Στη συνέχεια, η συμπίεση μπορεί να παραμείνει εν μία νυκτί. Η ανακούφιση των παθολογικών συμπτωμάτων καταγράφεται ήδη από τη δεύτερη ημέρα.
 • Οι επίδεσμοι που έχουν βρεθεί με χυμό πατάτας πρέπει να τοποθετούνται στην επιφάνεια των φλεγμονωδών κόμβων. Αφήστε τη συμπίεση για μια νύχτα.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους οι κιρσοί στα πόδια των γυναικών μπορούν να αντιμετωπιστούν με λαϊκές θεραπείες. Ωστόσο, είναι όλα αποτελεσματικά και παρέχουν ανακούφιση σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις κιρσούς με λαϊκές θεραπείες στα πόδια

Πώς να αντιμετωπίσετε τις κιρσούς με λαϊκές θεραπείες στα πόδια τρίβοντας

Το βάμμα καστανιάς δείχνει καλά αποτελέσματα:

 • Γεμίστε ένα ποτήρι τριών λίτρων στη μέση με το ψιλοκομμένο φλούδα και τα κάστανα αλόγου και γεμίστε το με βότκα / αλκοόλ. Κλείστε το καπάκι και αφήστε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα.
 • Το μείγμα πρέπει να αναδεύεται τρεις φορές την εβδομάδα.
 • Πριν από τη χρήση, είναι απαραίτητο να φιλτράρετε το βάμμα και να συμπιέσετε το κέικ. Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν για να τρίψετε τις πληγές.

Το ίδιο βάμμα μπορεί να ληφθεί εσωτερικά: ένα κουταλάκι του γλυκού τρεις φορές την ημέρα 15 λεπτά πριν από τα γεύματα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 1, 5 μήνες.

Ένα άλλο αποτελεσματικό βάμμα είναι το ξίδι μηλίτη μήλου. Πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά, τρίβοντας τις φλεγμονώδεις φλέβες κάθε μέρα πριν πάτε για ύπνο.

Το βάμμα του Kalanchoe χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των κιρσών

Το βάμμα Kalanchoe δίνει καλά αποτελέσματα:

 • Πρέπει να γεμίσετε το μισό βάζο των 500 γραμμαρίων με θρυμματισμένα φύλλα του φυτού και να ρίξετε ισχυρό αλκοόλ μέχρι την κορυφή. Επιμείνετε στο σκοτάδι κάτω από ένα κλειστό καπάκι για μια εβδομάδα.
 • Φιλτράρετε το βάμμα και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε τις φλεγμονώδεις φλέβες.

Εξασκηθείτε στο τρίψιμο τη νύχτα για έναν ημερολογιακό μήνα.

Το μπλε δίκτυο των φλεβών που χαρακτηρίζει τις κιρσούς εξαφανίζεται σταδιακά.

Θεραπεία των κιρσών με λαϊκές θεραπείες: συνταγές για εσωτερική χρήση

Πώς αντιμετωπίζονται οι κιρσίδες στα πόδια των γυναικών με λαϊκές θεραπείες; Τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τρίψιμο και κομπρέσες;

Υπάρχουν λαϊκές συνταγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκαταστήσετε τις προσβεβλημένες φλέβες από το εσωτερικό:

 • Ρίξτε 100 γραμμάρια μοσχοκάρυδου με βότκα (500 ml) και αφήστε το να βυθιστεί σε σκοτεινό μέρος. Στη συνέχεια στραγγίζουμε και πίνουμε 20 σταγόνες 30 λεπτά πριν από τα κύρια γεύματα. Η διάρκεια του μαθήματος είναι 10 ημέρες. Τότε πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα και να επαναλάβετε τη θεραπεία.
 • Βράστε μια κουταλιά ξηρών καρότων σε ένα ποτήρι βραστό νερό. Επιμείνετε σε ένα θερμό για 60 λεπτά και πιείτε το προϊόν σε ένα ποτήρι δύο ή τρεις φορές την ημέρα 30 λεπτά πριν από τα γεύματα.
 • Τρίψτε 250 γραμμάρια σκόρδου σε πολτό και ανακατέψτε με υγρό μέλι (350 γραμμάρια). Αφήστε το μείγμα στο σκοτάδι για μια εβδομάδα. Τρώτε μια κουταλιά της σούπας προϊόν τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Η διάρκεια του μαθήματος είναι 2 μήνες.
 • Παρασκευάστε 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φλοιό ιτιάς με ένα ποτήρι βραστό νερό και σιγοβράστε σε υδατόλουτρο για 15 λεπτά. Φιλτράρετε το προϊόν και πιείτε το ένα τρίτο του ποτηριού. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 2 μήνες. Αυτός ο ζωμός είναι επίσης κατάλληλος ως κομπρέσα.
 • Ρίξτε βραστό νερό πάνω από τα φύλλα φουντουκιού (30 γραμμάρια) (300 ml). Αφήστε το να παραμείνει σε θερμό για 6 ώρες και διηθήστε. Πίνετε μισό ποτήρι τρεις φορές την ημέρα, 15 λεπτά πριν από τα γεύματα. Συνεχίστε τη θεραπεία έως ότου ανακουφιστούν τα συμπτώματα.
 • Ρίξτε βότκα (500 ml) πάνω από το άνθος της καστανιάς (150 γραμμάρια). Αφήστε το να βυθιστεί για 14 ημέρες σε σκοτεινό μέρος. Διηθήστε το προϊόν και πάρτε 20 ml κάθε φορά μετά την ανάδευση του προϊόντος σε νερό. Συχνότητα - 4 φορές την ημέρα, αποκλειστικά πριν από τα γεύματα.
 • Ρίξτε βότκα (500 ml) πάνω από μούρα κραταίγου (300 γραμμάρια). Αφήστε το hawthorn απότομο για 3 εβδομάδες και στραγγίστε. Το βράδυ, πριν από τα γεύματα, πιείτε 6 ml βάμμα, αφού το αραιώσετε με καθαρό νερό.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις κιρσούς με λαϊκές θεραπείες: πράσινες ντομάτες

Πώς να αντιμετωπίσετε τις κιρσούς με λαϊκές θεραπείες με πράσινες ντομάτεςΗ σύνθεση των άγουρων ντοματών περιέχει μια ορισμένη ποσότητα ακετυλοσαλικυλικού οξέος, το οποίο παρέχει αραίωση του αίματος, ανακουφίζει τη φλεγμονή και εξαλείφει το επώδυνο σύνδρομο. Επιπλέον, τα φλαβονοειδή που περιέχονται στη σύνθεση τονίζουν τα τοιχώματα των φλεγμονωδών αιμοφόρων αγγείων.

Θεραπεία των κιρσών σε γυναίκες με λαϊκές θεραπείες

Όταν επιλέγετε ντομάτες για τη θεραπεία των κιρσών, πρέπει να τρώτε φρούτα χωρίς βλάβη και σημάδια ασθένειας.

Το σχήμα χρήσης πράσινων ντοματών μοιάζει με αυτό:

 • Ο καρπός πρέπει να κοπεί σε λεπτές φέτες και να τοποθετηθεί στις φλεγμονώδεις φλέβες.
 • Διατηρήστε τα μέχρι να προκληθεί ελαφρά εγκαύματα.
 • τότε οι ντομάτες πρέπει να αφαιρεθούν και το δέρμα να πλυθεί με κρύο νερό.

Η διαδικασία πρέπει να εκτελείται πέντε φορές την ημέρα. Μετά τη δεύτερη εβδομάδα θεραπείας με πράσινες ντομάτες, τα σημάδια της φλεγμονής μειώνονται σημαντικά. Η θεραπεία με πράσινες ντομάτες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τους κιρσούς των κιρσών.

Εάν το τσίμπημα είναι πολύ δυνατό, οι άγουρες ντομάτες μπορούν να αντικατασταθούν με ώριμες. Κόβονται επίσης σε λεπτές φέτες. Αλλάζετε τους κύκλους λαχανικών κάθε τρεις έως τέσσερις ώρες. Οι ώριμες ντομάτες μπορούν να εφαρμοστούν όλη τη νύχτα σε μορφή συμπίεσης, ασφαλισμένες με πλαστικό και πετσέτα.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις κιρσούς στα πόδια με λαϊκές θεραπείες: maklura

Πώς να αντιμετωπίσετε τις κιρσούς στις γυναίκες στα πόδια με λαϊκές θεραπείες με μακλούρα; Το Maclura (μήλο του Αδάμ) χρησιμοποιείται ευρέως στη σύνθετη θεραπεία της παθολογίας. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται για την παρασκευή αλοιφών. Σε αυτήν την περίπτωση, ο παράγοντας μπορεί να περιέχει τόσο τον πολτό όσο και τα βοηθητικά συστατικά που ενισχύουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η συνταγή για την αλοιφή είναι πολύ απλή:

 • Κόψτε το maclura. Ρίξτε βραστό νερό και αφήστε το να ηρεμήσει για 4 ώρες έτσι ώστε το υγρό να καλύψει πλήρως τον καρπό.
 • Προσθέστε 1 μέρος λιωμένου χοιρινού λίπους.
 • Ανακατέψτε όλα τα συστατικά με ένα μίξερ μέχρι να γίνει λείο.
 • Τοποθετήστε τη σύνθεση στο ψυγείο στο πλαϊνό ράφι.

Η αλοιφή είναι έτοιμη για χρήση σε μία ημέρα. Κρατήστε το ζεστό πριν από τη χρήση, ώστε να θερμανθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποιήστε την αλοιφή δύο φορές την ημέρα.

Το προϊόν έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την εφαρμογή της αλοιφής το πρωί. Τα πόδια χρειάζονται πλύσιμο. Το βράδυ, η αλοιφή εφαρμόζεται πριν πάτε για ύπνο και αφήνεται να παραμείνει όλη τη νύχτα. Οι εφαρμογές συμβάλλουν στην αποκατάσταση μιας διαταραγμένης κυκλοφορίας του αίματος και επίσης διεγείρουν τις διαδικασίες αποκατάστασης σε κατεστραμμένα τοιχώματα των αγγείων.

Διάρκεια θεραπείας με αλοιφή - όχι περισσότερο από 14 ημέρες. Μια νέα μερίδα του φαρμάκου πρέπει να παρασκευάζεται κάθε 4 ημέρες.

Θεραπεία των κιρσών των ποδιών με σόδα

Η σόδα χρησιμοποιείται συχνότερα για την προετοιμασία του μπάνιου σε αυτήν τη διάγνωση. Ανακουφίζουν την κόπωση, εξαλείφουν το παθολογικό πρήξιμο και αποτρέπουν την ανάπτυξη νυχτερινών κράμπων.

Το βραδινό μπάνιο είναι επιθυμητό:

 • Ρίξτε 5 λίτρα βολικού ζεστού νερού σε έναν κάδο και προσθέστε 200 γραμμάρια σόδας και 70 γραμμάρια στυπτηρίας.
 • Στη συνέχεια προσθέστε 2 - 3 λίτρα και ανακατεύετε.
 • Βάλτε τα πόδια σας στο νερό για 15 λεπτά.

Το δέρμα μαλακώνεται με μια πετσέτα. Στη συνέχεια, απλώστε μια φαρμακευτική κρέμα στο δέρμα που αυξάνει τον αγγειακό τόνο. Η διάρκεια του μαθήματος είναι 10 καθημερινά λουτρά. Στη συνέχεια απαιτείται ένα μικρό διάλειμμα και, εάν είναι απαραίτητο, η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί.

Τώρα ξέρετε πώς να αντιμετωπίζετε κιρσούς σε γυναίκες με λαϊκές θεραπείες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μια τέτοια θεραπεία δεν πρέπει να σταματά να παίρνει επιλεγμένα φάρμακα.

18.09.2020