Χειρουργική φλεβίτιδα ποδιών

Χειρουργική επέμβαση για κιρσούς

Η πρώιμη πρόσβαση σε έναν φλεβολόγο με ανεπτυγμένες κιρσούς είναι ο κύριος λόγος που είναι πολύ αργά για να δράσει η ασθένεια με αλοιφή ή γέλη. Ο γιατρός πρέπει να συνταγογραφήσει πιο αποτελεσματική θεραπεία, η πιο αποτελεσματική της οποίας είναι η χειρουργική επέμβαση για κιρσούς στα πόδια.

Μην ξεχνάτε ότι ακόμη και η χειρουργική αφαίρεση του προσβεβλημένου αγγείου δεν εγγυάται πλήρη θεραπεία - η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί σε υγιείς ιστούς.

Phlebologist - γιατί επικοινωνήστε μαζί του

Σε ποιον πρέπει να επικοινωνήσετε εάν υπάρχουν υποψίες κιρσών; Μην περιμένετε να εξαπλωθεί η ασθένεια · τα πρώτα συμπτώματα πρέπει να είναι ο κύριος λόγος για την αναζήτηση ιατρικής βοήθειας. Μόνο ένας φλεβολόγος μπορεί να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει τη διάγνωση και θα πρέπει να επικοινωνήσει πρώτα. Μόνο μπορεί να απευθυνθεί σε άλλο ειδικό εάν είναι απαραίτητο.

Για ποια συμπτώματα πρέπει να δείτε αμέσως έναν φλεβολόγο; Δεν υπάρχουν τόσο λίγα:

 1. φωτεινά αγγειακά αστέρια που εμφανίζονται στα κάτω άκρα.
 2. Αίσθημα βαρύτητας στα πόδια, που συνήθως συνοδεύεται από σοβαρό πρήξιμο.
 3. επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες συνήθως ενοχλούν τη νύχτα.
 4. Ο τόνος του δέρματος αλλάζει, γίνεται πιο σκοτεινός και πιο αφύσικος.

Εάν δεν βιαστείτε στο νοσοκομείο, η ασθένεια θα αρχίσει να αναπτύσσεται γρήγορα, οι φλέβες της αράχνης θα μεγαλώνουν και θα προεξέχουν πάνω από το δέρμα. Η μόνη επιλογή θεραπείας σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η χειρουργική επέμβαση για κιρσούς στα πόδια, την οποία θα συνταγογραφήσει ένας φλεβολόγος μετά από ενδελεχή εξέταση.

Τι είδους χειρουργικές επεμβάσεις ποδιών μπορεί να συνταγογραφήσει ένας φλεβολόγος;

Ανάλογα με τον βαθμό αγγειακής βλάβης, μπορεί να συνταγογραφηθεί χειρουργική θεραπεία. Μόνο ένας φλεβολόγος μπορεί να καθορίσει ποια μέθοδος απαιτείται για να απαλλαγούμε από την ασθένεια. Ωστόσο, αυτό απαιτεί μια σειρά μελετών.

Τύποι χειρουργικής επέμβασης ποδιών:

 1. Miniflebectomy. Γίνεται με μικρές αγγειακές βλάβες. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο γιατρός θα κάνει τρυπήματα μέσω των οποίων θα αφαιρεθούν οι φλέβες. Μετά τη διαδικασία, μικρά ελαττώματα παραμένουν στα κάτω άκρα που είναι σχεδόν αόρατα.
 2. Φλεβεκτομή. Η πιο κοινή, αλλά και η πιο τραυματική, χειρουργική επέμβαση για το δέρμα είναι χειρουργική επέμβαση που αφήνει ουλές. Ο χειρουργός κάνει μακρές περικοπές μέσω των οποίων αφαιρεί τα αγγεία που πλήττονται από την ασθένεια. Η αποκατάσταση είναι σύντομη - ο ασθενής μπορεί να πάει σπίτι την επόμενη μέρα.
 3. Σύντομη απογύμνωση. Δεν γίνονται τομές - ο χειρουργός κάνει πολλά τρυπήματα μέσω των οποίων αφαιρείται μόνο το άρρωστο τμήμα του αγγείου.
 4. Σκληροθεραπεία. Μια ειδική ουσία εγχέεται στα προσβεβλημένα αγγεία, κολλά τον κατεστραμμένο ιστό. Δεν υπάρχει καθόλου μετεγχειρητικός χρόνος - ο ασθενής μπορεί να πάει στο σπίτι αμέσως μετά τη διαδικασία.
 5. Ενδογενής πήξη. Η έκθεση στις προσβεβλημένες φλέβες με λέιζερ είναι η ασφαλέστερη και ταχύτερη μέθοδος θεραπείας. Η αποτελεσματικότητα και ο πόνος είναι τα κύρια οφέλη της θεραπείας.

Η χειρουργική επέμβαση για κιρσούς στα πόδια είναι η πιο ακραία επιλογή θεραπείας, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι επίσης η πιο αποτελεσματική.

Χειρουργική φλεβίτιδα με λέιζερ

Οι νέες μέθοδοι στην ιατρική καθιστούν δυνατή την απαλλαγή από τα προσβεβλημένα αγγεία των κάτω άκρων πρακτικά ανώδυνα και με μικρούς τραυματισμούς. Η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ για κιρσούς είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στη χειρουργική θεραπεία.

Πότε υποδεικνύεται η ενδογενής πήξη; Δεν υπάρχουν τόσο λίγοι λόγοι για την επέμβαση και κανένας από αυτούς δεν ανταποκρίνεται στην τοπική θεραπεία ή τη θεραπεία χαπιών:

 1. Κιρσοί, στις οποίες επηρεάστηκαν μεγάλα και σημαντικά αγγεία.
 2. βαρύτητα και πρήξιμο στα κάτω άκρα που δεν ανταποκρίνονται σε άλλη θεραπεία.
 3. βρέθηκαν τροφικές αλλαγές στο δέρμα.
 4. Τα κάτω άκρα καλύπτονται με έλκη που δεν επηρεάζονται από τοπική φαρμακευτική αγωγή.

Πώς λειτουργεί η λειτουργία; Ο χειρουργός κάνει μια τομή μπροστά από το προσβεβλημένο αγγείο και εισάγει έναν ειδικό ανιχνευτή με ένα άκρο λέιζερ. Το λέιζερ κολλά τις πληγείσες περιοχές του αγγείου, μετά την οποία γίνεται η επόμενη τομή και συνεχίζεται η επισκευή της φλέβας.

Επεξεργασία με λέιζερ - ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου σε σχέση με άλλες λειτουργίες;

Παρά τον σημαντικό αριθμό επεμβάσεων στις κιρσούς, το αποτέλεσμα λέιζερ έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα με τους ασθενείς. Ένας σημαντικός ρόλος εδώ διαδραματίζεται από το χαμηλό κόστος της διαδικασίας, αλλά συχνότερα τα θύματα της νόσου προσελκύονται από την απουσία πόνου κατά τη διάρκεια της επέμβασης και την αποτελεσματικότητά της.

Πώς γίνεται η επέμβαση για κιρσούς

Η θεραπεία με λέιζερ έχει πολλά πλεονεκτήματα που προσελκύουν επίσης ασθενείς:

 1. Μπορείτε να πάτε στο σπίτι αμέσως μετά την επέμβαση και να ξεκινήσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες.
 2. η διαδικασία εκτελείται με τοπική αναισθησία.
 3. δεν υπάρχουν επιπτώσεις στο δέρμα.
 4. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε λίγες ώρες.
 5. δεν χρειάζεται να αναρρώσετε από τη χειρουργική επέμβαση.
 6. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος μώλωπας ή αιμορραγίας.
 7. Η διαδικασία ουσιαστικά δεν έχει αντενδείξεις.

Πριν από την επέμβαση, πρέπει να πραγματοποιήσετε ειδικές μελέτες για να προσδιορίσετε ακριβώς ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή θεραπείας. Μια πρόσθετη εξέταση θα καθορίσει επίσης εάν υπάρχουν αντενδείξεις και εάν η λειτουργία του λέιζερ οδηγεί σε επιπλοκές ή παρενέργειες.

Συνέπειες που μπορούν να προκύψουν μετά τη λειτουργία

Ακόμα κι αν η λειτουργία ήταν επιτυχής παρά την επιλεγμένη μέθοδο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα συμβούν δυσάρεστες και απροσδόκητες συνέπειες. Τις περισσότερες φορές, ειδικά εάν έχει πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση, αφήνονται ουλές που μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να μάθετε εκ των προτέρων με το γιατρό ποια φάρμακα ή λαϊκές θεραπείες θα προωθήσουν την επούλωση και θα αποτρέψουν τις ουλές.

Μια άλλη συνέπεια που μπορεί να προκύψει μετά από εγχείρηση είναι η υποτροπή της νόσου. Ακόμα και αν η διαδικασία ήταν επιτυχής, οι γιατροί δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι ο υγιής ιστός δεν θα επηρεαστεί από την ασθένεια. Αυτό, φυσικά, δεν θα συμβεί αμέσως, αλλά είναι καλύτερα να παρακολουθείτε προσεκτικά την κατάσταση των αγγείων και να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό με τα πρώτα σημάδια βλάβης.

Για να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες, μπορείτε να ρωτήσετε το γιατρό σας αμέσως μετά την επέμβαση. Ο φλεβολόγος υποχρεούται όχι μόνο να καθορίσει λεπτομερώς ποια μέτρα χρησιμοποιούνται για την πρόληψη, αλλά και να προτείνει φάρμακα ή λαϊκές θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι για την πρόληψη της υποτροπής.

Αποκατάσταση - τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε επιπλοκές μετά τη λειτουργία

Η αποκατάσταση μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιηθεί μόνο μετά από διάφορους τύπους λειτουργιών και αυτή η περίοδος έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Οι απαιτήσεις και οι κανόνες με τους οποίους πρέπει να συμμορφώνεται ο ασθενής καθορίζονται ξεχωριστά από τον ειδικό.

Τις περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης, συνταγογραφούνται ιατρικά εσώρουχα για την ενίσχυση των τοιχωμάτων των αγγείων στα οποία πραγματοποιήθηκε η επέμβαση. Η τάξη και ο τύπος των καλτσών συμπίεσης συνταγογραφείται μόνο από γιατρό, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αυτόνομα - ένα λάθος στην επιλογή απειλεί να αναπτύξει ξανά την ασθένεια. Η διάρκεια της χρήσης ιατρικών εσωρούχων καθορίζεται επίσης από τον φλεβολόγο. Για μερικούς ασθενείς, αρκετές εβδομάδες είναι αρκετές, για άλλους πρέπει να φορούν φανέλες για περισσότερο εάν υπάρχουν επιπλοκές.

Μια άλλη φάση ανάκαμψης είναι η λήψη ειδικών φαρμάκων που αποκαθιστούν τη ροή του αίματος στα αγγεία που λειτουργούν. Τα ναρκωτικά συνταγογραφούνται μόνο από έναν φλεβολόγο και πολλά από τα κονδύλια έχουν πολλές αντενδείξεις που πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά πριν από τη λήψη.

Η χειρουργική επέμβαση για κιρσούς στα πόδια είναι σχεδόν ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από μια προοδευτική ασθένεια. Δεν χρειάζεται να φοβάστε να δείτε έναν γιατρό εάν η ασθένεια αναπτύσσεται γρήγορα και ασταμάτητα και επηρεάζει υγιείς ιστούς. Εάν δεν σταματήσετε αμέσως την ασθένεια, ακόμη και η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι ανίσχυρη.

14.09.2020