Κιρσούς στα πόδια: αιτίες και θεραπείες για κιρσούς

Οι κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων απαιτούν άμεση δράση στην αρχή της ανάπτυξης της παθολογικής διαδικασίας. Για την επιτυχή θεραπεία των κιρσών με λαϊκές θεραπείες, οι θεραπευτές συνιστούν τη χρήση εγχύσεων, αφέψημα και τοπικών εφαρμογών. Η ιατρική δεν υποστηρίζει μεθόδους στο σπίτι, υποστηρίζοντας ότι η διατροφή και η επίσημη φαρμακευτική αγωγή μπορούν να ελέγξουν καλύτερα τις αρχικές μορφές ασθένειας των ποδιών και ότι αποτελεσματικές συνταγές στο σπίτι δεν έχουν δοκιμαστεί κλινικά.

Τσάι από βότανα

Απόδοση

Η εναλλακτική ιατρική προτείνει να απαλλαγείτε από προβληματικές φλέβες χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες συνταγές στο σπίτι και επίσημα μέσα. Η παραμελημένη νόσος του κάτω άκρου μπορεί να είναι θανατηφόρα. Αποτελεσματικές στο τέλος της θεραπείας, οι λαϊκές μέθοδοι επηρεάζονται από τη σοβαρότητα και την πολυπλοκότητα της πορείας της νόσου.

Οι περισσότεροι ασθενείς δεν λαμβάνουν υπόψη την εμφάνιση πρωτογενών κοκκινωδών φλεβών αράχνης. Τα πρώτα στάδια απαιτούν τη χρήση τοπικών σπιτικών συνταγών - λουτρά ποδιών, αλοιφές και κομπρέσες. Σύνθετη πορεία των κιρσών Τα πόδια απαιτούν χειρουργική επέμβαση από ιατρική άποψη. Σε αυτήν την περίπτωση, οι λαϊκές συνταγές μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο των ιστών των ποδιών, να καταστέλλουν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις και να βελτιώσουν τη γενική κατάσταση του χόρι.

Οποιαδήποτε σπιτική συνταγή δεν μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς τα φάρμακα, αλλά μπορούν να βελτιώσουν τις χρήσιμες ιδιότητές τους. Αποτελεσματικά αποτελέσματα σημαίνουν:

 • Αποκατάσταση της ασταθούς λειτουργικότητας της συσκευής βαλβίδας.
 • βελτιώνει την πυκνότητα και την ελαστικότητα των φλεβών στα κάτω άκρα.
 • Αποτρέπει το σχηματισμό θρόμβων αίματος στις φλέβες των ποδιών.
 • μείωση της πήξης του αίματος, αύξηση της ταχύτητας κίνησης μέσω των φλεβών των κάτω άκρων.
 • Μείωση του πρηξίματος, απομάκρυνση της περίσσειας υγρού με από του στόματος χορήγηση διουρητικών.
 • Ξεφορτωθείτε τη φλεγμονή των φλεβών των ποδιών.

Οι συνταγές στο σπίτι για εναλλακτική ιατρική δεν πρέπει να περιέχουν τοξικά στοιχεία. Είναι εύκολο να κάνετε τον εαυτό σας. Μπορούν να αποθηκευτούν σε δροσερά δωμάτια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι αποτελεσματικές συνταγές χαρακτηρίζονται από τη διαθεσιμότητά τους και το χαμηλό κόστος - τα συστατικά μπορούν να καλλιεργηθούν σε ένα προσωπικό οικόπεδο ή σε ένα περβάζι σε ένα διαμέρισμα.

Ένα επιπλέον μέτρο αποτελεσματικότητας είναι η διατροφή.

Πλεονεκτήματα

Οι χρήσιμες ιδιότητες των συνταγών στο σπίτι για τη θεραπεία των κιρσών στα κάτω άκρα είναι:

 • προσιτό συνολικό κόστος σπιτικών αλοιφών, κρεμών, αφέψημα, εγχύσεων και συμπιεστών.
 • έλλειψη ουσιών που μπορούν να προκαλέσουν συμπτωματικά σημάδια τοπικής ή συστημικής δηλητηρίασης του σώματος - χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά συστατικά.
 • Οι θεραπείες στο σπίτι μπορούν να αποθηκευτούν για ένα ημερολογιακό έτος και αποξηραμένο φυτικό υλικό για έως και δύο χρόνια.
 • μεμονωμένα βότανα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, έτσι ώστε να μην δαπανώνται υλικοί πόροι για την αγορά, αλλά μπορείτε να συλλέγετε εσείς οι ίδιοι.

Η επίλυση του προβλήματος των ασθενών των φλεβών των ποδιών με τη βοήθεια οικιακών μεθόδων θεωρείται αποτελεσματική και γενικά διαθέσιμη σε όλες τις κοινωνικές τάξεις του πληθυσμού.

Λαϊκές συνταγές

Στην ιατρική στο σπίτι, η φυτική ιατρική χρησιμοποιείται συχνά για κιρσούς των ποδιών, με τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε τις παραδοσιακές και εναλλακτικές κατευθύνσεις. Όλες οι γνωστές τεχνικές χωρίζονται συμβατικά:

 • γενικά - από του στόματος λήψη αφέψημα και τσάι από βότανα, εφαρμογή αλοιφών στα κάτω άκρα, διατροφή.
 • τοπικό - η επίδραση ορισμένων φαρμάκων σε ορισμένα σημεία που έχουν υποστεί βλάβη από την ασθένεια.

Τα αφέψημα, η βάση για τα λουτρά ποδιών, γίνονται ανεξάρτητα και δεν προκαλούν προβλήματα στους ασθενείς. Οι γενικοί ιατροί δίνουν προσοχή στην ανάγκη αυστηρής τήρησης των αναλογιών και των κανόνων για την προετοιμασία συνταγών - οι παραβιάσεις της τεχνολογίας θα μειώσουν τις αποτελεσματικές ιδιότητες των ουσιών που δεν δίνουν την ευκαιρία να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σημαντικό!

Εάν εμφανιστούν ταυτόχρονα παθολογικές διεργασίες στη γαστρεντερική περιοχή και ασταθής νεφρική λειτουργία, πρέπει να ζητηθεί η γνώμη ενός φλεβολόγου. Η λανθασμένη διατροφή μπορεί να επιδεινώσει την πορεία των επαναλαμβανόμενων καταγγελιών.

Μοσχοκάρυδο

Ο καρπός έχει αποτελεσματική ποιότητα - τα συστατικά διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος, καταστέλλουν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις στις φλέβες των ποδιών. Η σπιτική συνταγή είναι μια από τις ευκολότερες.

 • Οι πυρήνες ολικής αλέσεως θρυμματίζονται σε μύλο καφέ, το ένα τρίτο ενός μικρού κουταλιού χύνεται με ένα ποτήρι φρέσκο ​​βραστό νερό. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέστε λίγο φυσικό μέλι και αφήστε το να παραμείνει για 20 λεπτά. Πίνετε την έγχυση το πρωί πριν από το πρώτο γεύμα. Η σκόνη φρέσκου καρυδιού παρασκευάζεται καθημερινά για την αποφυγή εξαφάνισης των αιθέριων ελαίων. Η παραβίαση της τεχνολογίας θα μειώσει την αποτελεσματικότητα της συνταγής.
 • Η δεύτερη συνταγή περιλαμβάνει τη χρήση αλκοόλ - ένα λίτρο βότκας υψηλής ποιότητας χρησιμοποιείται για 200 γραμμάρια θρυμματισμένων ξηρών καρπών. Μετά την ανάμιξη σε κατάλληλο δοχείο, η παρασκευασμένη ουσία αποστέλλεται για έγχυση για 10 ημέρες. Το τελικό φάρμακο χρησιμοποιείται τρεις φορές την ημέρα 20 σταγόνες. Η διάρκεια της θεραπείας δεν πρέπει να υπερβαίνει τους τρεις ημερολογιακούς μήνες.

Bee Podmore and Honey

Η λύση στο πρόβλημα των προσβεβλημένων φλεβών στα κάτω άκρα επιτυγχάνεται με μια αποτελεσματική συνταγή από την ιατρική στο σπίτι:

 • Εφαρμόζεται ένα στρώμα φυσικού μελιού στο ύφασμα, το οποίο στη συνέχεια εφαρμόζεται στις ασθένειες των φλεβών. Από ψηλά, τα κάτω άκρα καλύπτονται με πολυαιθυλένιο ποιότητας τροφίμων, ο επίδεσμος συγκρατείται στη θέση του με έναν επίδεσμο. Την πρώτη ημέρα της θεραπείας, η συμπίεση κρατείται στα πόδια για δύο ώρες, η δεύτερη - για τρεις ώρες, η τρίτη - τέσσερα. Στο μέλλον, η κομπρέσα μελιού θα παραμείνει στα πόδια όλη τη νύχτα. Η συνολική διάρκεια της μεθόδου είναι δύο έως τρεις εβδομάδες.
 • Το αλκοολικό βάμμα της μέλισσας podmore παρασκευάζεται σύμφωνα με μια αποδεδειγμένη συνταγή: ένα μεγάλο κουτάλι της ουσίας χύνεται με 200 ml βότκας, η οποία εγχύεται για τρεις εβδομάδες σε σκοτεινό δωμάτιο με χαμηλή υγρασία. Χρησιμοποιείται τρεις φορές την ημέρα με 20 σταγόνες κάθε φορά. Η πορεία της θεραπείας δεν υπερβαίνει τις δύο εβδομάδες, ο αλγόριθμος επαναλαμβάνεται μετά από διάλειμμα δύο εβδομάδων.

τζίντζερ

Οι κιρσοί στα κάτω άκρα αντιμετωπίζονται με από του στόματος ή τοπικά προϊόντα που παράγονται από το φυτό.

 • Το τσάι με τζίντζερ σας επιτρέπει να αποτρέψετε τη φλεγμονή των φλεβών των ποδιών, να τις αντιμετωπίσετε σε οποιοδήποτε επίπεδο της βλάβης τους, είναι κατάλληλη για δίαιτα. Ένα μικρό μέρος διαχωρίζεται από τη ρίζα τζίντζερ, γεμίζεται με ζεστό νερό και διατηρείται για 15 λεπτά. Το τελικό ποτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του σπιτικού τσαγιού. Έχει αποτελεσματική επίδραση στις μεταβολικές διεργασίες του σώματος - η θεραπεία απαιτείται για εκείνους τους ασθενείς στους οποίους η ασθένεια των φλεβών των κάτω άκρων σχηματίστηκε στο πλαίσιο υπερβολικού σωματικού βάρους ή παχυσαρκίας σε διάφορους βαθμούς.
 • Συμπίεση τζίντζερ από το οπλοστάσιο της οικιακής ιατρικής - το φυτό συνθλίβεται όσο το δυνατόν περισσότερο, αναμειγνύεται με φυσικό μέλι. Το τελικό μείγμα εφαρμόζεται στην περιοχή των προσβεβλημένων φλεβών των ποδιών, προστατεύεται με πολυαιθυλένιο και καλύπτεται με μια ζεστή κουβέρτα. Απαγορεύεται να διατηρείτε τον επίδεσμο στα κάτω άκρα για περισσότερο από τέσσερις ώρες.

Kalina

Μια αποτελεσματική συνταγή για κιρσούς στα πόδια περιλαμβάνει τη χρήση συμπίεσης ή ειδικού ενισχυμένου ποτού. Το Home Medicine συνιστά:

 • Τα φρέσκα μούρα συνθλίβονται έως ότου μαλακώσουν, το μείγμα τοποθετείται σε ένα πανί. Η συμπίεση εφαρμόζεται στις φλεγμονώδεις φλέβες και ασφαλίζεται με έναν αποστειρωμένο επίδεσμο. Ο χειρισμός πραγματοποιείται το βράδυ, ο επίδεσμος παραμένει στα κάτω άκρα όλη τη νύχτα.
 • Το σπιτικό ποτό από φρούτα viburnum αντιπροσωπεύεται από χυμό με φυσικό μέλι. Για δύο μεγάλα κουτάλια, πάρτε μισό λίτρο χυμού, χρησιμοποιήστε 40 ml τέσσερις φορές την ημέρα, όχι περισσότερο από μισό μήνα.

Λάχανο

Το ιατρικό σπίτι προτιμά να χρησιμοποιεί τα φύλλα για την καταστολή της φλεγμονής στις φλέβες των ποδιών. Το σύστημα χρησιμεύει ως βάση για μια συμπίεση. Η συνταγή δεν είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί.

Το φύλλο λάχανου κόβεται προσεκτικά έως ότου διανεμηθεί μαλακό φυτικό λάδι. Αφού το εφαρμόσετε στις προβληματικές φλέβες των κάτω άκρων, στερεώνεται με έναν επίδεσμο και αφήνεται για 24 ώρες. Ο χειρισμός επαναλαμβάνεται καθημερινά. Η πορεία της θεραπείας περιλαμβάνει 30 παρεμβάσεις.

Ντομάτες

Οι ειδικοί της οικιακής ιατρικής συνιστούν τη χρήση του πράσινου ντομάτας ως βάση αποτελεσματικών συνταγών για τη θεραπεία του πόνου στα πόδια.

Ο καρπός κόβεται στα μισά, ο πολτός εφαρμόζεται στις προβληματικές περιοχές και διατηρείται μέχρι να αναπτυχθεί μια αίσθηση καψίματος. Μετά τη διαδικασία, η περιοχή επεξεργασίας πλένεται με κρύο νερό. Στη συνέχεια, το δεύτερο μισό του λαχανικού εφαρμόζεται στην περιοχή. Ο χειρισμός επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές.

Χρησιμοποιώντας συνεχώς τη συνταγή, μπορείτε να είστε πεπεισμένοι για το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε σε τρεις εβδομάδες - οι κυρτές φλέβες γίνονται ωχρές και οι κόμβοι στα κάτω άκρα γίνονται πιο μαλακοί.

Ξίδι μηλίτη μήλου

Στην ιατρική στο σπίτι, η θεραπεία με διάλυμα ξιδιού είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές και δημοφιλείς μεθόδους για τη θεραπεία του πόνου στα πόδια. Οι θετικές ιδιότητες σχετίζονται με τη μεγάλη ποσότητα ανόργανων συστατικών και βιταμινών που περιέχονται σε αυτό και τις απαραίτητες βλαβερές φλέβες των κάτω άκρων. Η τακτική χρήση της απλούστερης συνταγής με τη μορφή λίπανσης των περιοχών του δέρματος θα σας δώσει:

 • Βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος.
 • Ενίσχυση των αγγειακών τοιχωμάτων.
 • απαλλαγείτε από το πρήξιμο του ιστού.
 • Σταθεροποίηση της κυκλοφορίας του αίματος στα πόδια.

Σημαντικό!

Η εναλλακτική ιατρική προειδοποιεί ότι το ξύδι καλύτερης ποιότητας παρασκευάζεται από το χυμό των φρούτων και όχι από τη φλούδα. Με μια ποιοτική λύση, μπορείτε να επιτύχετε πιο γρήγορα το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

λεμόνι

Οι προσβεβλημένες φλέβες των κάτω άκρων αντιμετωπίζονται με λεμόνι τόσο από του στόματος όσο και από τοπικά. Παρουσιάζονται αποτελεσματικές συνταγές:

 • Συμπίεση - το φρούτο κόβεται σε ομοιόμορφους κύκλους, εφαρμόζεται στις φλεγμονώδεις φλέβες των ποδιών και στερεώνεται πάνω του με έναν επίδεσμο ή ειδικό χαρτί. Η θεραπεία πραγματοποιείται καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, κατά τη διάρκεια του χειρισμού υπάρχει τριπλή αλλαγή λεμονιού.
 • χυμός - η ουσία ανήκει σε αποτελεσματικές συνταγές για τον καθαρισμό των φλεβών, με τη βοήθεια των οποίων αυξάνουν την ελαστικότητά τους. Τα φρούτα είναι κατάλληλα τόσο για ανακούφιση όσο και για προφύλαξη. Έξι ώριμα λεμόνια αφαιρούν τη φλούδα και συμπιέζουν το χυμό. Το ποτό προστίθεται τρία φύλλα με χρυσό στόμα, πέντε σκελίδες σκόρδο, μισό κιλό μέλι. Μετά την ανάμιξη σε ομοιογενή σύσταση, το μείγμα αποθηκεύεται σε σκοτεινό δωμάτιο για μια ημερολογιακή εβδομάδα. Η φαρμακευτική σύνθεση καταναλώνεται σε 25 γραμμάρια, μία φορά την ημέρα για ολόκληρο τον ημερολογιακό μήνα.

Κολοκύθα

Περιέχει μεγάλη ποσότητα θρεπτικών συστατικών και ιχνοστοιχείων που είναι απαραίτητα για το σώμα. Για τη θεραπεία των διασταλμένων φλεβών των ποδιών, χρησιμοποιείται πολτός, από τον οποίο αφαιρούνται οι σπόροι. Τρίβετε ολόκληρη την επιφάνεια των κάτω άκρων με αυτήν, τυλίξτε τα με ζεστό υλικό και αφήστε μέχρι αύριο το πρωί. Το φάρμακο μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο. Η συνταγή κολοκύθας είναι αποτελεσματική αλλά διαρκεί πολύ. Ιδιαίτερα χρήσιμο με δίαιτες.

Πατάτες

Η μάζα πατάτας χρησιμοποιείται στην ιατρική στο σπίτι ως συμπίεση για τις φλέβες των κάτω άκρων. Αρκετοί κόνδυλοι πλένονται με τρεχούμενο νερό, ξεφλουδίζονται και συνθλίβονται σε ένα μέσο τρίφτη. Το ριζικό στρώμα στα κάτω άκρα δεν πρέπει να υπερβαίνει μια ίντσα.

Η γάζα τυλίγεται και εμποτίζεται επίσης με χυμό πατάτας. Ο επίδεσμος είναι στα πόδια για περίπου τέσσερις ώρες.

Προσοχή!

Μια σπιτική συνταγή απαιτεί φρέσκες πατάτες και όχι παλιές.

Μήλο του Αδάμ

Το προϊόν είναι κατάλληλο για την παρασκευή αλοιφής. Το λιωμένο λίπος από μπέικον τοποθετείται σε γυάλινο δοχείο με στρώση 15 mm. Τοποθετήστε το τεμαχισμένο μήλο του Αδάμ πάνω. Το λιωμένο λίπος επανατοποθετείται στον καρπό. Επιτρέπεται εναλλακτική πλήρωση Γεμίστε το βάζο μέχρι το λαιμό. Το τελικό στρώμα είναι το λίπος που έχει λιώσει από το λαρδί.

Το γεμάτο δοχείο τοποθετείται σε ατμόλουτρο ή φούρνο για μια ημέρα. Το περιεχόμενό του δεν πρέπει να βράσει. Μετά το τέλος του μαγειρέματος, το μείγμα ψύχεται, διηθείται και τρίβεται με προβληματικές φλέβες των ποδιών δύο φορές την ημέρα.

τόξο

Το οικιακό φάρμακο δεν θεωρεί ότι το ίδιο το κρεμμύδι αποτελεί αποτελεσματικό συστατικό του ριζικού λαχανικού, αλλά το δέρμα του. Υπάρχουν πολλές συνταγές εκεί έξω για τη θεραπεία των διασταλμένων φλεβών των ποδιών.

 • προ-ψιλοκομμένα δύο μεγάλα κουτάλια μπολ χύνονται με μισό ποτήρι βότκα, διατηρούνται για μια εβδομάδα, φιλτράρονται και καταναλώνονται 20 σταγόνες για 20 λεπτά, 15 λεπτά πριν από το φαγητό.
 • Δύο κουταλιές της σούπας χύνονται με δύο φλιτζάνια βραστό νερό, διατηρούνται κάτω από ένα καλά κλειστό καπάκι για τουλάχιστον έξι ώρες, φιλτράρονται και καταναλώνονται σε ένα τέταρτο ποτήρι τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα.

Η θεραπεία προβληματικών φλεβών στα κάτω άκρα διαρκεί δέκα ημέρες.

Mumiyo

Η ουσία έχει πολύτιμη ιδιότητα - μπορεί να εξαλείψει τη στασιμότητα και να διαλύσει σχηματισμούς όγκων. Στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης της νόσου των φλεβών των ποδιών, συνιστάται μια αποτελεσματική συνταγή αλοιφής και στοματικού προϊόντος.

 • Ένα μέρος της μούμιας αναμιγνύεται ομαλά με πέντε μέρη καλλυντικών βαζελίνης. Η τελική ουσία τρίβεται απαλά στις επώδυνες φλέβες των ποδιών έως και τρεις φορές την ημέρα. Μπορείτε να ξεπλύνετε την περίσσεια αλοιφής μόλις μία ώρα μετά την εφαρμογή της.
 • Ένα μικρό κομμάτι ρητίνης Altai όχι μεγαλύτερο από το κεφάλι ενός σπίρτου αναμιγνύεται με ένα μεγάλο κουτάλι μέλι και ίση ποσότητα γάλακτος. Το φάρμακο χρησιμοποιείται το πρωί και το βράδυ του ημερολογιακού μήνα.

Σκόρδο

Κατάλληλο ως βάση για επίδεσμο συμπίεσης. Η κύρια συνταγή για τη δημιουργία ενός άλλου αποτελεσματικού φαρμάκου για τις κιρσούς των ποδιών περιλαμβάνει: πάρτε ένα μεσαίου μεγέθους φρούτο με λευκή φλούδα και ψιλοκόψτε το. Προστίθεται βούτυρο, ποσοστό Η αναλογία των συστατικών είναι ένα προς δύο. Το βράδυ, οι φλέβες των κάτω άκρων που επηρεάζονται από φλεγμονή λερώνονται με ένα μείγμα και καλύπτονται με χαρτί συμπίεσης. Το υπόλοιπο φάρμακο ξεπλένεται το πρωί. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται καθημερινά για αρκετές εβδομάδες. Σύμβαση.

Badiaga

Οι λοσιόν που παράγονται από το φυτό μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονώδους απόκρισης. Για να το προετοιμάσετε, χρειάζεστε 30 γραμμάρια ψιλοκομμένου φυτικού υλικού, ένα ποτήρι βραστό νερό. Το παρασκευασμένο μείγμα αποστέλλεται σε μια μικρή φωτιά και διατηρείται για δέκα χρόνια στο ημερολόγιο.

Αφού κρυώσει, γάζες ή βαμβακερές χαρτοπετσέτες υγραίνονται στο ζωμό και τυλίγονται γύρω από τα κάτω άκρα. Τοποθετείται μια πετσέτα από terry, τα πόδια σηκώνονται. Μετά από μισή ώρα, ο χειρισμός μπορεί να ολοκληρωθεί.

Ιχθυέλαιο

Η από του στόματος χορήγηση του προϊόντος χρησιμεύει στη σταθεροποίηση των μεταβολικών διεργασιών και στη μείωση των δεικτών μάζας σώματος. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να απαλλαγείτε από τη συμφόρηση στα κάτω άκρα.

Για να φτιάξετε το ντύσιμο, πάρτε την ουσία και το φυσικό μέλι σε ίση αναλογία. Η ουσία αναδεύεται έως ότου επιτευχθεί ομοιογενής μάζα, εφαρμόζεται σε λινό χαρτοπετσέτες και καλύπτεται με πονεμένα πόδια. Η διαδικασία πραγματοποιείται το βράδυ. Η συμπίεση αφαιρέθηκε μόνο το πρωί.

υπεροξείδιο του υδρογόνου

Η θεραπεία λύσης με μία από τις συνταγές για οικιακή ιατρική υπόκειται στις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Η στοματική απορρόφηση υπεροξειδίου του υδρογόνου ξεκινά με μια σταγόνα αραιωμένη σε τρεις κουταλιές της σούπας καθαρό πόσιμο νερό. Κάθε μέρα η συγκέντρωση της ουσίας αυξάνεται κατά μία μονάδα έως ότου επιτευχθεί το σημάδι 10 σταγόνων. Ακολουθήστε ένα διάστημα τριών ημερών και η θεραπεία θα συνεχιστεί σύμφωνα με τον αλγόριθμο: δύο συνεχόμενες ημέρες μετά από τρία διαλείμματα.
 • Οι ενδοφλέβιες ενέσεις στάγδην απαιτούν τη χρήση διαλύματος 0, 15 Perhydrol. Με τη βοήθειά του, τα τοιχώματα των φλεβών των ποδιών καθαρίζονται. Μια εφάπαξ δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει τον όγκο των 250 ml.

Αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι σε αποτελεσματικές συνταγές για οικιακή ιατρική χρησιμοποιείται για να κάνετε κομπρέσες και λουτρά ποδιών. Η ουσία αραιώνεται με ένα υγρό για να ληφθεί η συνοχή ενός υγρού πολτού. Το μείγμα εφαρμόζεται στα κάτω άκρα και στερεώνεται από πάνω με ένα λουρί. Η συμπίεση αλλάζει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας - απαγορεύεται να κρατάτε έναν επίδεσμο στα πόδια για περισσότερο από τέσσερις ώρες.

Μια άλλη συνταγή απαιτεί το ψυγμένο μείγμα να παρασκευάζεται στο ψυγείο και οι επίδεσμοι να εφαρμόζονται μόνο το πρωί. Η συμπίεση διατηρείται μέχρι να θερμανθεί το θαλασσινό αλάτι και τα κατάλοιπά της αφαιρούνται κάτω από τρεχούμενο νερό. Η εφαρμογή των συστάσεων θα επιτρέψει την αποφυγή ερεθισμού στο χόριο των κάτω άκρων.

Μια αποτελεσματική συνταγή απαιτεί αρκετούς μήνες θεραπείας - το αποτέλεσμα είναι ορατό μετά τις πρώτες 30 ημέρες.

ήχος

ο πηλός δείχνει υψηλά αποτελέσματα της επίδρασης στις κιρσούς των ποδιών. Χρησιμοποιείται ως εφαρμογή.

Η ουσία αραιώνεται με τη συνοχή της παχιάς ξινής κρέμας και εφαρμόζεται πάχος δύο εκατοστών στα κάτω άκρα. Από ψηλά, τα πόδια είναι τυλιγμένα σε πετσετάκι ή ζεστό πανί. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι αρκετές ώρες, μετά τις οποίες τα υπόλοιπα πηλού ξεπλένονται με ζεστό νερό.

Οι χειρισμοί πραγματοποιούνται καθημερινά για ενάμιση μήνα. Στο τέλος της θεραπείας, αντικαθίστανται με υγρές συσκευασίες, η βάση των οποίων είναι ένα διάλυμα αργίλου.

Συμβουλή!

Η μπλε έκδοση του πηλού θεωρείται η καλύτερη και πιο αποτελεσματική θεραπεία μεταξύ άλλων ποικιλιών.

Σαπούνι πλυντηρίου

Το φάρμακο στο σπίτι προσφέρει μια συνταγή για τη θεραπεία των διασταλμένων φλεβών των ποδιών με ένα σαπούνι ρούχων. 200 g απορρυπαντικού συνθλίβονται με μύλο κρέατος. Προστίθεται η ίδια ποσότητα παλιού λαρδιού, πλιγούρι κεχριού και κρεμμύδια.

Το μείγμα φέρεται σε κατάσταση ομοιογενούς αλοιφής και διατηρείται για 24 ώρες. Το τελικό φάρμακο απλώνεται στα κάτω άκρα και καλύπτεται με λινό ύφασμα και πλαστικό περιτύλιγμα. Ο επίδεσμος διαρκεί όλη τη νύχτα.

Σόδα

Το Home Medicine προσφέρει μια συνταγή για τη μαγειρική σόδα. Ζεστό νερό χύνεται σε ένα μεγάλο μπολ στο οποίο διαλύονται διακόσια γραμμάρια της ουσίας, εβδομήντα γραμμάρια στυπτηρίας. Τα πόδια τοποθετούνται στην μπανιέρα και κρατούνται για 15 λεπτά. Ο αλγόριθμος θεραπείας συνεπάγεται περιοδικές διαδικασίες - τα λουτρά χρησιμοποιούνται για δύο ημέρες, μια ημέρα δίνεται για ένα διάλειμμα. Δύο εβδομάδες αντιμετωπίζονται με αυτήν τη σειρά.

Επιτρέπονται κοινόχρηστα μπάνια. Η συγκέντρωση της φαρμακοτεχνικής μορφής παραμένει η ίδια. Μετά την κατάποση, στεγνώστε το σώμα με μια μαλακή πετσέτα με κινήσεις διαγραφής.

Ιώδιο

Το δίχτυ ιωδίου χρησιμοποιείται σύμφωνα με την τυπική αρχή θεραπείας για κρυολογήματα. Ένα βαμβακερό στυλεό βυθίζεται σε διάλυμα ιωδίου 5% και οι ευθείες γραμμές εφαρμόζονται απευθείας στις προβληματικές περιοχές των ποδιών σε απόσταση ενός εκατοστού. Είμαι ρίγες.

Το πλέγμα εκτελείται το απόγευμα.

Συμβουλή!

Πριν από τον χειρισμό, πραγματοποιούνται δοκιμές για αυθόρμητες αλλεργίες.

Μια μικρή γραμμή εφαρμόζεται σε μια υγιή περιοχή του δέρματος και διατηρείται για 60 λεπτά. Η απουσία ερυθρότητας, κνησμού και εξανθημάτων επιτρέπει μια αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας.

κάστανο

Το αλκοολικό βάμμα του κάστανου αλόγου βοηθά στην καταπολέμηση των κιρσών στα κάτω άκρα. Τα καλά ψιλοκομμένα καρύδια χύνονται με διάλυμα αλκοόλης 96% σε αναλογία από ένα έως τρία μέρη και διατηρούνται για τρεις εβδομάδες. Μετά τη διήθηση, η ουσία εφαρμόζεται για επιδέσμους.

Το υλικό συμπίεσης υγραίνεται σε διάλυμα, τυλίγεται και τοποθετείται στην προβληματική περιοχή των φλεβών των κάτω άκρων. Το πάνω μέρος καλύπτεται με μεμβράνη και παχύ ύφασμαΗ θεραπεία διαρκεί μισή ώρα. Μετά από αυτήν, τα πόδια καλύπτονται με μια ζεστή κουβέρτα.

Η θεραπεία πραγματοποιείται κάθε δεύτερη μέρα το βράδυ για έναν έως δύο ημερολογιακούς μήνες. Οι συνθήκες μπορούν να αυξηθούν εάν είναι απαραίτητο.

Burdock

Η ιατρική στο σπίτι προσφέρει διάφορες μεθόδους χρήσης φύλλων κολλιτσίδας.

 • Το Woodlice τοποθετείται στις επώδυνες φλέβες των ποδιών, το κολλιτσάκι τοποθετείται στην κορυφή και στερεώνεται με έναν επίδεσμο. Τα φύλλα αλλάζονται κάθε δύο ώρες και οι ψείρες ξύλου αντικαθίστανται αφού μαραθούν. Το εβδομαδιαίο μάθημα βοηθά στην ανακούφιση της ταλαιπωρίας στα κάτω άκρα.
 • Το κολλιτσάκι τοποθετείται σε ζεστό βραστήρα για να αυξήσει τη θερμοκρασία. Το εσωτερικό εφαρμόζεται στις προσβεβλημένες φλέβες σε έναν προηγουμένως τοποθετημένο επίδεσμο. Το φύλλο στερεώνεται με έναν επίδεσμο και αφήνεται να παραμείνει όλη τη νύχτα. Η θεραπεία περιλαμβάνει πέντε χειρισμούς που παράγονται σε μία ημέρα.

Μεγαλύτερη celandine

Ο ιατρικός επίδεσμος ή γάζα υγραίνεται στον χυμό και εφαρμόζεται στην περιοχή των κιρσών. Ο επίδεσμος διαρκεί τέσσερις ώρες, η θεραπεία πραγματοποιείται για μια εβδομάδα. Μετά από ένα διάλειμμα δέκα ημερών, ο αλγόριθμος μπορεί να επαναληφθεί. Η οικιακή ιατρική προτείνει τρία μαθήματα θεραπείας με φρέσκο ​​χυμό φικελίνης.

Φτέρη με ξινό γάλα

Τρία μεγάλα κουτάλια φυτικών πρώτων υλών αναμιγνύονται με ίση ποσότητα ξινού γάλακτος. Το τελικό μείγμα κατανέμεται ομοιόμορφα σε ένα βαμβακερό ύφασμα ή γάζα, η συμπίεση τοποθετείται στις προβληματικές φλέβες των ποδιών. Ο επίδεσμος αφαιρείται μετά από τρεις ώρες, όσο χαμηλότερα τα άκρα πλένονται με τρεχούμενο νερό. Μια αποτελεσματική συνταγή χρησιμοποιείται πριν από έναν βραδινό ύπνο.

Βερμούτ

Μισή κουταλιά σπιτικό γιαούρτι προστίθεται σε μια χούφτα προσεκτικά ψιλοκομμένο βερμούτ. Η παρασκευασμένη ουσία απλώνεται πάνω από τη γάζα και εφαρμόζεται στις φλέβες των κάτω άκρων. Στην κορυφή τοποθετούνται φιλμ και μάλλινο μαντήλι. Τα πόδια ανεβαίνουν με ένα μικρό κύλινδρο. Η θεραπεία λαμβάνει χώρα πέντε ημέρες στη σειρά. Μετά από δύο εβδομάδες ανάπαυσης, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί.

Σύμφωνα με τη δεύτερη συνταγή, δύο μεγάλες κουταλιές σπιτικό γιαούρτι αναμιγνύονται με οκτώ ψιλοκομμένους μίσχους βερμούτ. Ο επίδεσμος εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα για 10 ημέρες.

Καλέντουλα

Δύο κουταλιές ξηρών πρώτων υλών χύνονται με τετρακόσια χιλιοστόλιτρα φρέσκου βραστού νερού και βράζονται πάνω σε φωτιά για 15 λεπτά. Μετά την ψύξη, φιλτράρεται και μισό ποτήρι καταναλώνεται τέσσερις φορές την ημέρα. Η θεραπεία πραγματοποιείται έως ότου οι κλινικές εκδηλώσεις εξαφανιστούν εντελώς. Ασθένειες. Ο ζωμός χρησιμοποιείται ως μέσο επιπρόσθετης θεραπείας για νοσούντες φλέβες των κάτω άκρων.

Kalanchoe

Το μισό λίτρο ποτήρι γεμίζει με ένα ψιλοκομμένο φύλλο ενός φυτού, χύνεται στο λαιμό με βότκα και σφίγγεται σταθερά. Το μείγμα αποστέλλεται σε σκοτεινό δωμάτιο για μια εβδομάδα, μετά την οποία η ουσία διηθείται και χρησιμοποιείται ως λύση για τη θεραπεία προβληματικών περιοχών των φλεβών των ποδιών. Ο χειρισμός πραγματοποιείται κάθε βράδυ του ημερολογιακού μήνα. Μια αποτελεσματική συνταγή θα μειώσει τον όγκο των φλεγμονωδών φλεβών.

arnica και λευκή ακακία

Παράλληλα δημιουργούνται δύο ρυθμίσεις. Η σύνθεση του είναι ένα μείγμα λουλουδιών και φύλλων ακακίας, σε όγκο 50 γραμμάρια και βότκα - 400 γραμμάρια. Το δεύτερο περιέχει 100 γραμμάρια αρνίκα και ένα λίτρο διαλύματος αλκοόλης 70%. Μετά την προετοιμασία του μείγματος, κλείστε καλά το καπάκι και επωάστε σε σκοτεινό μέρος για δώδεκα ημέρες.

Το παρασκευασμένο φάρμακο διηθείται, τα δύο βάμματα αναμιγνύονται σε ένα σύνολο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το διάλυμα τρίβεται στις κατεστραμμένες φλέβες κάθε βράδυ για ένα μήνα.

Κορυφαίο τσάι καρότου

Μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη άκρη χύνεται σε ένα ποτήρι φρέσκο ​​βραστό νερό, το οποίο εγχύεται κάτω από ένα καπάκι με μια παχιά πετσέτα για μια ώρα. Το ποτό καταναλώνεται τρεις φορές την ημέρα, ένα γεμάτο ποτήρι, 30 λεπτά πριν από το γεύμα.

Φλοιός λευκής ιτιάς

Δύο κουταλιές της σούπας φλοιός ιτιάς χύνονται με δύο ποτήρια βραστό νερό και διατηρούνται σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Ο ζωμός, ψύχεται σε θερμή κατάσταση, φιλτράρεται και χρησιμοποιείται για το ένα τρίτο του ποτηριού τρεις φορές την ημέρα. Ο συνολικός χρόνος θεραπείας δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες. Επιτρέπεται η χρήση του υφάσματος ως βάση για κομπρέσες.

Φουντούκι

30 g θρυμματισμένων κόκκων χύνονται σε 300 ml ζεστό βραστό νερό και διατηρούνται για έξι ώρες. Ο διηθημένος παράγοντας χρησιμοποιείται μισό φλιτζάνι τρεις φορές την ημέρα, 15 λεπτά πριν από τα γεύματα.

07.09.2020