Phlebeurysm

Συμπτώματα των κιρσών

Οι κιρσώδεις φλέβες χαρακτηρίζονται από μια άνιση επέκταση του αυλού των φλεβών των ποδιών, την εμφάνιση κόμβων πάνω τους και την αύξηση του μήκους τους. Η ασθένεια αναπτύσσεται σταδιακά, που χαρακτηρίζεται από χρόνια πορεία.

Οι γυναίκες έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν κιρσούς από τους άνδρες. Και μεταξύ των εκπροσώπων του ισχυρότερου σεξ, τα άτομα που αγαπούν τα σπορ με τη μέγιστη κατανομή φορτίου στα πόδια τους είναι επιρρεπή σε αυτή την ασθένεια: ποδόσφαιρο, τένις, μπάσκετ.

Γιατί εμφανίζονται κιρσούς;

Υπάρχουν τρεις τύποι φλεβών στους ιστούς των ποδιών: επιφανειακές, βαθιές, επιφανειακές και βαθιές συνδετικές φλέβες. Κάθε φλέβα είναι ένας κοίλος σωλήνας μέσω του οποίου ρέει αίμα από τους ιστούς των ποδιών προς την καρδιά. Δεν υπάρχουν μυϊκά κύτταρα στα τοιχώματα των φλεβών, επομένως η φλέβα δεν μπορεί να συστέλλεται για να ωθήσει το αίμα προς τα πάνω. Αυτή η εργασία εκτελείται από τους σκελετικούς μύες των ποδιών. Και οι βαλβίδες βρίσκονται στις φλέβες - κλείνουν τις βαλβίδες τους τη στιγμή της συστολής των σκελετικών μυών, εμποδίζοντας έτσι την ροή του αίματος. Κάθε συστολή των μυών "ωθεί" το αίμα ψηλότερα.

Εάν τα πτερύγια της βαλβίδας δεν κλείνουν σφιχτά, μέρος του αίματος θα ρέει πίσω, θα σταματήσει στη φλέβα, πιέστε στους τοίχους και θα τα τεντώσετε σταδιακά. Ο αυλός της φλέβας εκτείνεται, το τείχος του τεντώνεται. Αυτή είναι η αρχή των κιρσών.

Παράγοντες που προκαλούν ασθένειες:

  • Κληρονομικότητα - Εάν υπάρχει συγγενής έλλειψη ινών κολλαγόνου, το τοίχωμα της φλέβας είναι λιγότερο ελαστικό και τείνει να τεντώνεται.
  • Στασιμότητα αίματος στις φλέβες των ποδιών με υπερβολικό βάρος και παχυσαρκία, φορώντας παπούτσια με τακούνια πάνω από 3 έως 4 εκατοστά, που στέκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα μέρος από άτομα ορισμένων επαγγελμάτων - κομμωτές και πωλητές, μάγειρες, λέκτορες ή με παρατεταμένη συνεδρίαση στο γραφείο.
  • Αλλαγές στα επίπεδα ορμονών: Τα αυξημένα επίπεδα προγεστερόνης στο αίμα μιας εγκύου κάνουν τα τοιχώματα μαλακά και εύκαμπτα, έτσι ο κίνδυνος των κιρσών αυξάνεται δραματικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα πρώτα σημάδια των κιρσών - πώς να

Δεν έχει χαθεί

Η στιγμή που οι φλέβες της αράχνης ή οι φλέβες της αράχνης - οι δικτυώδεις κιρσοί - εμφανίζονται στο δέρμα των ποδιών θεωρείται ως σήμα συναγερμού για την έναρξη των κιρσών. Αυτό δεν είναι καλλυντικό ελάττωμα, αλλά η αρχή της νόσου!

Ταυτόχρονα ή μετά από λίγο, ενώνεται η δεύτερη ομάδα σημείων - μια αίσθηση βαρύτητας στα πόδια, η οποία εξαπλώνεται στα πόδια μετά από πολύ καιρό ή κάθεται σε μια καρέκλα. Όταν ένα άτομο αρχίζει να περπατά, το αίσθημα της βαρύτητας μειώνεται: οι σκελετικοί μύες ωθούν το στάσιμο αίμα ψηλότερα και το τέντωμα των φλεβικών τοιχωμάτων μειώνεται.

Η περαιτέρω ανάπτυξη της νόσου εκδηλώνεται με οίδημα στα πόδια - αυτά είναι σημάδια κάλτσες που, κατά την οπτική εξέταση, πυκνώνουν το ένα πόδι σε σχέση με το άλλο.

Αργότερα, συνδυάζεται πόνος στους μύες των ποδιών, ταχεία κόπωση όταν περπατάτε, το ξηρό δέρμα των ποδιών και η χρώση τους, η προεξοχή των κιρσών και ο σχηματισμός τροφικών ελκών συνδυάζονται.

Πότε πρέπει να δω αγγειακό χειρουργό;

Όταν εμφανιστούν οι πρώτες φλέβες και οι αστερίσκοι, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό και, εάν είναι απαραίτητο, να κάνετε σάρωση υπερήχων των φλεβών των κάτω άκρων και να κάνετε χειρουργική επέμβαση φλεβίτιδας. Όσο νωρίτερα γίνεται η διάγνωση των κιρσών, τόσο πιθανότερο είναι να σταματήσουν νωρίς.

27.08.2020